(~215 B)
Friday Favorites #4

Friday Favorites #4

Vorige week sloeg ik de rubriek even over. Niet omdat ik geen favorieten had; wel omdat ik het druk op mijn werk heb. Maar ik vond een gaatje om over vijf favorieten te schrijven, dus hier is-ie weer!

Human Design – Jenna Zoë

Ik vond Human Design maar iets vaags, tot ik twee jaar geleden uitleg kreeg van iemand via een online meeting. Samen namen we mijn hele chart onder de loep en ik kon niets anders zeggen dan ‘het klopt helemaal’. Toch heb ik er niet zo heel veel mee gedaan, tot een paar weken geleden. Ik had zin om alles uit te pluizen en zocht op internet naar wat alles betekende. Ook bestelde ik het boek van Jenna Zoë, waarin ik alles nog eens kon markeren. Het fijne van dit boek is dat op een makkelijke manier wordt uitgelegd wat de begrippen betekenen én elk nummer wordt gedefineerd. Hierdoor kun je een goede basis leggen voor het lezen van jouw chart. Mooi om mee te beginnen, zoals ik ook heb gedaan. Mocht je al wat meer weten over Human Design, zal dit boek voor jou niet echt een toevoeging zijn.

Wasbare wattenschijfjes van Action

Het duurde even voordat ik me eraan wilde wagen: wasbare wattenschijfjes. Maar inmiddels zijn ze overal wel te koop en liep ik er in de Action tegenaan. Inmiddels heb ik twee zakjes en ben ik helemaal om. Ontzettend handig en zacht voor mijn ogen. Ik gebruik qua make-up alleen mascara, en elke avond verwijder ik deze met de wasbare wattenschijfjes. Ik heb een zakje met nieuwe op de wastafel liggen en een zakje met gebruikte vlak bij de wasmand. Als het zakje vol is, gooi ik het gemakkelijk bij de was en kan ik door met het gevulde zakje. Ja ja, een heel systeem. Maar het werkt goed, de wattenschijfjes zijn zacht voor mijn ogen en komen ook nog prima uit de was. Ze zijn toch al een flink aantal keer gewassen. Pas nu merk ik dat ze wat slechter qua stof worden.

Ik heb ook begrepen dat die van Hema heel fijn zijn, maar om te beginnen en te experimenteren, vind ik deze van Action helemaal prima. Ik gebruik ze al maanden dagelijks. Het zijn deze en ze kosten slechts 1,99 voor 10 stuks.

Rokje van By-bar

Lang heb ik getwijfeld over dit rokje van By-bar. Niet alleen omdat ik hem eigenlijk te duur vond, maar ook omdat ik helemaal niet van de rokjes ben. Ik draag altijd liever jurkjes. Maar ik merkte dat ik de laatste tijd ook vaak truien over mijn jurken droeg en dat ik de look van een rokje wel heel erg leuk vond. Toen ik op Oudjaarsavond zag dat de rok flink was afgeprijsd, ging ik toch overstag. En dat bleek een goede keuze: ik draag dit rokje zeker wekelijks.

Ik vind hem heel leuk met een simpele zwarte trui en zwarte laarzen. Vorige week droeg ik de rok ook met een blauwe trui, en dat vond ik ook heel tof. Eigenlijk kunnen veel kleuren er wel op. Ik kan ook niet wachten tot ik ‘m van de zomer kan combineren met shirtjes en sneakers. Misschien in Lissabon al, als het weer meewerkt? Ja, heel blij met deze aankoop en een groot favoriet in mijn kledingkast!

Hij staat nog online, voor de liefhebber. Ik draag van By-bar altijd een L, ter referentie. De rok valt wel wat ruim, vanwege de elastieken band. Maar dat is altijd wel lekker, haha.

Tas van Marc Jacobs

De afgelopen jaren heb ik heel wat mooie tassen verzameld, maar er is er maar een die ik altijd beneden heb hangen: mijn Louis Vuitton. Ik ben zo dol op dat model, dat ik hem al zeven jaar nonstop gebruik. Tussen de andere tassen wissel ik en die liggen dan ook boven in de kast. De ene keer kies ik voor de een; de andere keer voor de ander. Het gaat op gevoel en het is maar net in welke tas ik ‘zin’ heb die dag. De afgelopen twee weken komt deze tas van Marc Jacobs ontzettend veel buiten. Ik kocht hem drie jaar geleden in de sale en sinds ik de roze brede band weer heb gewisseld met de originele zwarte, ben ik er weer verliefd op.

De tas is groot met twee grote vakken. Er past echt een hoop in. Dat is een voordeel, maar voor mij ook wel een nadeel. Ik prop hem soms zo vol, dat hij echt heel zwaar wordt om mijn schouder. Daar moet ik dus op letten. Het leer is de afgelopen jaren alleen maar mooier en soepeler geworden. Misschien vind ik hem nu wel mooier dan toen-ie net nieuw was. Anyway: ik gebruik hem nu al twee weken super vaak, dus ik kan wel zeggen dat het een favoriet is voor nu. Samen met Louis dan, die kan ik nooit in de kast opbergen…

Gucci Flora Gorgeous Jasmine

Fun fact: op de bruiloft droeg ik een geurtje dat ik nog niet eerder gedragen had. Het was slechts een tester en gelukkig pakte dat goed uit. Ik kocht een week daarvoor mijn geliefde Chloé Nomade Naturelle Jasmin en kreeg een tester van Gucci Flora Gorgeous Jasmine cadeau. Ook Jasmin, dus. Dat schijn ik dus lekker te vinden, haha. Op een of andere manier voelde ik dat dat de geur voor de bruiloft moest zijn. Ik spoot hem ’s ochtends op en was direct verliefd. Niet alleen de geur is waanzinnig; de fles is ook nog eens prachtig om te zien.

Voor Kerst kreeg ik van Raymond een grote flacon van deze geur en inmiddels draag ik deze vrijwel dagelijks. Het is heerlijk en past heel goed bij mij. Ik weet zeker dat ik deze, naast de geuren van Chloé, vaker ga aanschaffen. Toen mijn geliefde Chloé Love uit het assortiment ging, was het echt even klote. Maar inmiddels heb ik gelukkig andere geuren gevonden die ik ook heel lekker vind. Het haalt het allemaal niet bij Love, maar het zijn goede vervangers. Voor nu heb ik dus weer twee signature geuren die altijd goed zijn!

Delen:
Secured By miniOrange