(~215 B)
10 x waarom ik zo hou van de herfst

10 x waarom ik zo hou van de herfst

Hoera, het is herfst! Ondanks dat ik het heerlijk vind om in de zomer te genieten van de warmte en de jurkjes, vind ik de herfst misschien nog wel veel leuker. Oké, de regen kan me gestolen worden, maar voor de rest geniet ik altijd enorm van deze heerlijke tijd. Ik ga je vertellen waarom!

1. Ik vind het heerlijk om tijdens de herfstmaanden door het bos te slenteren. De kleuren zijn prachtig en ik word heel erg blij van de seizoenswissel. We zijn afgelopen week alweer geweest en kwamen na een uur thuis met een hoop mooie kastanjes! In de herfst kom ik er gewoon veel vaker dan in de zomermaanden. Afgelopen zomer ben ik niet eens geweest, besef ik me nu.

2. Stampotten! Skyler vroeg alweer of we hutspot konden eten en Raymond doet een moord voor een bord andijvie stamppot. Ik denk dat we HelloFresh iets gaan minderen en dat ik zelf aan de slag ga met maaltijden. Genoeg te eten dit seizoen, helemaal omdat alle stampotten ook nog eens gevarieerd kunnen worden!

3. De combinatie kou en zon is mijn favoriet, denk ik. Natuurlijk vind ik het leuk om met 25 graden in de zon een boekje te lezen, maar ik kan er niet meer zo goed tegen als ‘vroeger’. Inmiddels geef ik dus echt de voorkeur aan de kou in combinatie met een zonnetje. Zó fijn!

4. Ik ben een echt binnenmens. Ook al zeggen ze dat niemand een binnenmens is, kan ik beamen dat je mij gerust een hele week binnen kunt opsluiten. Ik vind het heerlijk om me op de bank te nestelen met een kop koffie, een boek en een kleedje. Daar lenen die herfstavonden zich goed voor.

5. Niet alleen Skyler is dol op hoodies; ook ik draag eigenlijk niks anders momenteel. Mijn geprinte jurken hebben grotendeels weer plaatsgemaakt voor jeans met hoodies en mijn gympen. Of gewoon een sportlegging met een oversized trui. I love it! Ik heb dan ook echt twee stijlen; in de zomer jurken met print en in de herfst en winter de grote truien, haha.

6. Ik heb in de herfst veel minder last van ‘iets moeten’. Ik hoef niet naar buiten, ik hoef niet op pad, ik hoef niet overal mijn gezicht te laten zien. De zomer staat toch een beetje gelijk aan sociale activiteiten, veel buiten zijn en dingen ondernemen. Geen FOMO voor mij in de herfst!

7. Ik heb een zwak voor ‘goede’ televisie en vind het daarom heerlijk dat we niet te maken hebben met herhalingen en alle tv-zenders weer met leuke, nieuwe programma’s komen. Hoe slechter, hoe beter, haha. En het slechtere weer vraagt gewoon om binge-avonden Videoland en Netflix.

8. Oktober en november zijn voor mij echt een beetje nostalgische maanden. Ik denk veel terug, denk aan dingen die ik nog wil doen, die nog komen en hak vaak knopen door in deze maanden. Ik voel me iets meer vermoeid, minder energiek en ben dan extra veel met mezelf bezig. Ook dit jaar gebeurt het wel, dat ik me nu heel onrustig voel maar tegelijkertijd dit patroon ook gewoon herken bij mezelf. Ik maak eigenlijk de meest belangrijke keuzes in dit seizoen, omdat er opeens weer ruimte is in mijn hoofd. De lente voelt als een nieuw fris seizoen, en de herfst als een soort afsluiting en een brainstorm met mezelf om al het nieuwe te overdenken en later in gang te zetten. Ik vind het ook heerlijk om alvast wat leuke dingen te plannen voor het volgende jaar en na te denken over vakanties. Leuke voorpret!

9. Chocoladepepernoten! Het is vaak wel een seizoen waarin ik iets meer snoep dan normaal, haha.

10. Ik hou enorm van jassen en vind het heerlijk dat ik weer meer aan kan dan een denim of leren jas. Ik hou van teddycoats, mooie mantels en warme puffy jassen. In mijn modeblogtijdperk kocht ik meerdere jassen per seizoen en die fase ben ik een beetje voorbij, maar ik blijf een zwak houden voor jassen. Ik heb laatst weer een nieuwe regenjas van America Today gekocht en kan niet wachten tot ik mijn groene lange van COS weer aan kan. Geen idee of het hier bij blijft…

Delen:
Secured By miniOrange