(~215 B)
Stonne vertelt #45: zomervakantie(stress)

Stonne vertelt #45: zomervakantie(stress)

Het is nog een week tot de zomervakantie en nog twee weken tot we weggaan. Wat iets heerlijks is (namelijk: vakantie), geeft vooraf toch de nodige stress. Hebben we alles? Wat moeten we nog kopen? Ik presteer het ook altijd om weer iets aan te schaffen, wat we dan nog in huis hadden van de vorige vakantie. Ken je dat?

Voor mij voelen de afgelopen maanden alsof ik in een sneltreinvaart zit. Mijn werk weer oppakken, het huwelijk van mijn moeder deels regelen, allemaal Corona gehad, druk met activiteiten op school, de buitenschoolse activiteiten. Eigenlijk leek het wel een beetje op ‘hoe het was’ voorheen.

Het verschil is alleen: ik heb veel minder energie. Het lijkt wel alsof het me dubbel aan energie kost dan voorheen. Dan merk ik toch echt zo’n verschil met voor mijn borstkanker. Voorheen kon in nog wel ‘even een tandje bijzetten’, maar die reserves heb ik niet meer. Als mijn energie op is, is het ook echt op. Vorige week had ik bijvoorbeeld na drie weken aardig bezig te zijn geweest, een migraine aanval. Daar moet ik gewoon 4 dagen van bijkomen omdat al mijn energie dan weg is. Lastig met plannen vind ik dat, en ik kan me dan ook soms zo verdrietig voelen. Ondanks dat ik positief ben en  het glas halfvol zie, is dit een confrontatie met hoe het nu is. Best lastig. Ik verlang dan naar  voorheen, dat ik wat meer aankon en meer dingen gedaan kon krijgen. De hele dag werken, kids van school halen, in de auto stappen en iets leuks doen, bijvoorbeeld.  Ik houd van aanpakken en doorpakken. Gelukkig ben ik positief ingesteld en heb ik door de mindfulness echt geleerd dat ik, zonder het verdrietige gevoel te ontkennen, het wel een plekje kan geven zodat het verdrietige gevoel niet mijn dag overschaduwt.

Ik ben superblij dat we dit jaar weer op vakantie kunnen gaan. Heerlijk even weg, geen huishouden thuis, en lekker weer. Strand, zee, zon en zwembad. Oké, af en toe wel een leuk dorp bezoeken en op het terras zitten of een avondmarkt bezoeken. Wij zijn geen types die de hele dag alleen maar aan het zwembad hangen. Maar wel alles op een relaxte manier. Geen gestress of ‘ge-moet’ in de vakantie. Go with the flow en we zien wel waar iedereen zin in heeft. Onze dochter is ook jarig tijdens de vakantie en dat betekent dat we het daar ook vieren. We hebben al twee cadeautjes uitgezocht voor haar van Studio Pet ( ze is mega fan 😊) en op vakantie kopen we er nog wat cadeautjes bij.

Want, waar we vorig jaar nog heel veel ruimte hadden in onze auto, gaan we deze vakantie voor het eerst met de elektrische auto op vakantie. Wij zien er niet zo tegenop, aan de snelwegen zitten veel oplaadpunten. Dat zullen we wel zien.  Maar omdat er in onze elektrische auto net wat minder ruimte zit, is mijn man al druk bezig met mij te vertellen dat ik echt niet veel mee mag nemen. Hij heeft groot gelijk hoor, maar ik houd er gewoon niet van om maar 1 paar schoenen mee te nemen of 2 jurkjes. Ik wil de keuze hebben wat ik aan kan doen, en dat geldt ook zeker voor de garderobe van de kinderen. Eigenlijk te erg voor woorden, want vaak blijkt in de vakantie dat ze maar de helft van alle kleding dragen. Ik heb wel de supertip van mijn zus gekregen voor de kinderen (en die deel ik graag met jullie), om van die leuke zwembroekjes (lijken net korte broekjes, ik heb ze van de ZARA en Calzedonia gekocht) als korte broek te dragen. Je kan ze makkelijk wassen (drogen ook snel en niet strijken), dus dan hoef je er dus niet zoveel van mee te nemen. Scheelt weer ruimte. Dus doe er je voordeel mee zou ik zeggen, haha.

Ik ga nu weer even verder met het voorsorteren van de items die ik allemaal wil meenemen. Ik wil jullie een geweldige zomer toewensen. Of je nu weggaat of thuisblijft, ik hoop op mooi weer en een heerlijke tijd voor ons allemaal. En ik neem een ‘blog break’ dus dat betekent dat jullie de komende weken geen blog van mij zullen lezen hier. Maar no worries, na de zomer ben ik er weer! Hopelijk helemaal opgeladen 😊

Liefs x S

Stonne Moerdijk is 39 jaar en moeder van twee kinderen. Getrouwd met Diderik en woont in Aalsmeer. Ze is ondernemer, hooggevoelig, houdt van lekker eten met gezellige mensen, is wandelgek, sport en shopt veel. Houdt van een opgeruimd huis, want ‘opgeruimd hoofd’. En ja, ze is herstellende van borstkanker en probeert er altijd het beste van te maken. Stonne schrijft iedere vrijdag voor Mommyhood.

Delen:
Secured By miniOrange