(~215 B)
Hoe zorg je dat je kind veilig blijft onderweg?

Hoe zorg je dat je kind veilig blijft onderweg?

Je moet er niet aan denken dat je kind iets overkomt. Toch is niet verstandig om die gedachte helemaal weg te drukken, want juist door stil te staan bij de risico’s, kun je ze ook uitbannen. In dit artikel leggen wij je graag uit wat je kunt doen om te zorgen dat je veilig op pad kunt gaan met je kind. Het hoeft namelijk niet moeilijk te zijn om diens veiligheid te garanderen. Met een paar kleine aanpassingen, kun je zorgen dat je kind niet alleen veilig, maar ook zeer comfortabel met jou de weg op kan gaan.

Dit blog is aangeleverd.

Je kind mee in de auto

Als je je kind graag mee wilt nemen in de auto, dan ben je volgens de Nederlandse wet verplicht om een autostoel baby te gebruiken. Op een gewone autobank kan een kind namelijk niet veilig zitten omdat de bank niet gemaakt is voor baby’s en (kleine) kinderen. Met een autostoeltje zorg je ervoor dat je kind in een veilige stoel komt te zitten. Het kind wordt zo goed mogelijk ondersteund en bovendien heeft het zitje veiligheidsriemen. Mocht jij, god behoede het, een noodrem moeten maken, dan zal je kind niet door de auto vliegen met alle gevolgen van dien. De Maxi Cosi autostoel is zo’n voorbeeld om veilig met je kind te reizen in de auto. Het stoeltje kan tevens niet alleen maar in de auto gebruikt worden, maar kan ook handig meegenomen worden buiten de auto. Zo heeft je kind dus altijd een comfortabele zitplaats, waar je ook gaat en staat.

Zorg dat je kind niet koud wordt

Het komt regelmatig voor dat kinderen koud worden in de auto. Ouders vergeten dan dat hun kind enkel stilzit en dus niet op temperatuur kan blijven. Dit is met name in de winter een risico. Om dit te voorkomen kun je een omslagdoek baby kopen. Deze deken is gemaakt van een uiterst aangename stof en kan eenvoudig om je baby gewikkeld worden. Met deze doek weet je zeker dat je kind het niet koud krijgt in de auto. Uiteraard kan de doek ook buiten de auto gebruikt worden. In de winter is dit een heerlijke deken om onder te slapen. De deken is eenvoudig schoon te maken en lang te gebruiken aangezien de deken een groot formaat heeft zodat je kind er niet snel uitgroeit.

Tot slot

Als je met je kind de weg op gaat, zorg er dan voor dat je je kinderstoeltje op de juiste manier in de auto zet. Zet je het stoeltje op de bijrijdersstoel, dan is het van groot belang om je kind met de rug naar het raam te plaatsen. Mocht er namelijk iets gebeuren en de airbag springt, dan komt je kind niet bekneld te zitten met alle gevolgen van dien. Lees daarom de instructies altijd goed door om nare situaties te voorkomen.

Delen:
Secured By miniOrange