(~215 B)




Aandachtspunten bij de aanschaf van een gezinsproof auto

Aandachtspunten bij de aanschaf van een gezinsproof auto

Dit blog is aangeleverd door de klant.

Met een kindje op komst is het slim om ook na te denken over je auto. Hoe gezinsvriendelijk is je huidige auto? Is het nodig om een nieuwe te kopen of leasen? En waar moet je op letten bij het kiezen van een gezinsproof wagen? Hier vind je 4 handige tips. Ook vertellen we hoe het zit met de private lease van een gezinsauto.

1. Nieuw of tweedehands kopen

Als je weinig spaargeld hebt, dan is het slimmer om een tweedehands auto te kopen. Met een nieuw model bespaar je natuurlijk wel op onderhoud, maar toch ben je alsnog duurder uit dan met een tweedehands exemplaar. Dit komt doordat je autoverzekering duurder is en de afschrijfkosten hoog zijn in de eerste paar jaar.

Een auto leasen is ook een goede optie. Leaseauto’s zijn namelijk vaak jonge occasions van zo’n 1-3 jaar. Voor een vast bedrag per maand rij je dus in een mooie en bijna nieuwe auto. Ook kom je minder snel voor onverwachte kosten te staan, zoals kosten voor reparaties of onderhoud. De leasemaatschappij dekt deze kosten namelijk.

2. Rijden op brandstof of stroom

Als je lange afstanden wil afleggen, dan is rijden op diesel vaak goedkoper dan rijden op benzine. Toch loont het om een elektrische familieauto te overwegen. Met een elektrische auto rijd je schoner, stiller, zuiniger én klimaatbewust. Bovendien is het aanbod tegenwoordig aardig uitgebreid: er komen namelijk steeds meer ruime elektrische gezinsauto’s op de markt, met 5 tot 7 zitplaatsen én een grote kofferbak. Toch handig, als je op autovakantie gaat. Let er wel op dat je rekening houdt met stops om de auto op te laden.

3. Uitrusting en accessoires

Tijdens de zoektocht naar de perfecte auto is het slim om je behoeften op een rijtje te zetten. Wat heb je als gezin allemaal nodig? En wat mag er écht niet ontbreken in of aan de auto? Denk hierbij niet alleen aan airconditioning, maar ook aan functies waarmee je veiliger onderweg bent. Zoals parkeerhulp en een automatisch remsysteem. Iedereen heeft andere voorkeuren.

Check daarnaast ook hoe je de kinderstoeltjes kan bevestigen. In nieuwere auto’s vind je bijvoorbeeld vaak Isofix-bevestigingspunten waaraan je het kinderstoeltje kan vastmaken. Dit is een stuk veiliger dan het kinderstoeltje vastmaken met een autogordel.

4. Maak een proefrit

Heb je een model op het oog? Maak dan met het hele gezin een uitgebreide proefrit! Zo kun je meteen testen of iedereen het voertuig prettig vindt. Het is immers belangrijk dat de rit voor elk gezinslid comfortabel is, niet alleen voor degene die rijdt. Check tijdens de rit ook of je kind achterin wel genoeg frisse lucht krijgt, of ze een beetje de ruimte hebben en of je de auto makkelijk kunt parkeren.

Delen:
Secured By miniOrange