(~215 B)
OMG, de Furby is terug?!

OMG, de Furby is terug?!

Vanmorgen ontving ik een persbericht van Hasbro, met daarin de geweldige woorden ‘de Furby is terug van weggeweest!’ Na meer dan 25 jaar kondigen ze de langverwachte comeback van het iconische speelgoed aan. De gloednieuwe versie van deze furry friend is nu ook in Nederland verkrijgbaar, in het Nederlands. Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik kreeg gelijk nostalgische gevoelens. ‘Weet je nog, mam?’

 Nostalgie

Ik ging weer even terug naar mijn jeugd, waarin ik een Furby op mijn kastje naast mijn bed had staan. Horensdol werd ik ervan, omdat het midden in de nacht begon te piepen. Daar hebben ze nu iets op gevonden, aangezien de nieuwe Furby een uitknop heeft. Daar droomden we vroeger alleen maar van. Ik dacht terug aan de Tamagotchi, die ik vol vertrouwen en met veel liefde in leven probeerde te houden. Wat een rage was dat. Iedereen liep met een digitale huisdier op zak, tot grote ergernis van de docenten. Ik ben benieuwd of dit soort speelgoed nu ook gaat aanslaan bij de kinderen van nu. Is het niet te simpel? Te minimalistisch? En gaan de kinderen nu aan na het zien van de Furby? Ik weet eigenlijk niet of ik Maddox er een plezier mee doe, terwijl er vroeger rijen voor de speelgoedwinkel stonden voor dit maffe, pluchen beestje.

 Flippo’s

Opeens gingen mijn gedachten naar de Flippo. Oh, wat hield ik van mijn mappen vol met Flippo’s en wat hebben gezinnen veel chips moeten eten voor die ronde schijfjes. Het sparen is wel heel erg in trek altijd bij kinderen, zelfs anno nu. De voetbalplaatjes zijn in ons huishouden niet aan te slepen en de Pokémonkaarten waren lange tijd een hit. Hoe zou het zijn als we nu rond een voetbaltoernooi met Flippo’s met voetbalkarakters erop komen? Zullen de kinderen dan ook continu vragen om een zak chips en met een stapel Flippo’s naar school gaan? Zouden ze dezelfde gekke spelletjes doen met de rondjes, in de hoop dat je met een grotere stapel thuiskomt als dat je bent vertrokken?

Mooie tijden

Hoe dan ook: de Furby maakt een comeback. Ik verlang opeens naar een Tamagotchi in mijn tas en het persbericht heeft me weer even doen terugdenken aan mijn eigen jeugd. Mooie tijden waren dat. Ik ben absoluut voor verandering en vind de tijd waarin we leven dikke prima. Maar qua speelgoed hebben we toch wel mooie(re?) tijden beleefd toen wij jonger waren.

Nieuwe generatie

Eind jaren negentig werd Furby een van de grootste en meest iconische lanceringen in de speelgoedwereld, met wereldwijd meer dan 40 miljoen verkochte exemplaren in de eerste drie jaar. Met wiebelende oren, expressieve ogen en een eigen taal genaamd ‘Furbish’, was Furby niet zomaar speelgoed: het was een persoonlijkheid die écht leek te leven. De nieuwe generatie Furby blijft trouw aan de roots en omarmt tegelijkertijd de behoeften van gezinnen anno 2024. Het is de perfecte mix van warme herinneringen uit het verleden en de moderne behoeften uit het heden.  

Verkoop

Furby is vanaf januari 2024 verkrijgbaar bij speelgoedwinkels in de kleuren paars en koraal en heeft een adviesprijs van €89,99. De voorraad is op dit moment beperkt, dus haast je naar de winkel! De voorraad wordt opnieuw aangevuld vanaf begin maart. Bij bol.com is-ie sowieso op voorraad.

Delen:
Secured By miniOrange