(~215 B)
Mindset boeken voor kinderen

Mindset boeken voor kinderen

We zijn meer dan ooit bezig met mindfulness. We volgen de ene cursus na de andere, lezen onwijs veel boeken, zijn allemaal aan het journalen en het aantal mensen dat aan mediteren doet groeit enorm. Ik snap het wel. Het leven is gehaast en we hebben behoefte aan iets meer rust. Meer reflectie en even stilstaan bij de groei die we doormaken. Hoe mooi zou dat zijn als we dit ook onze kinderen leren? Ook kinderen zijn tegenwoordig enorm druk, moeten van alles en blijven maar in hun hoofd malen. Tijd om daar dieper in te duiken!

Voor Skyler kochten we voor 5 december het boek van Wouter de Jong in samenwerking met Dylan Haegens, Superkrachten voor je hoofd. Enorm leuk! Het boek is leerzaam, staat vol met leuke challenges en laat je echt nadenken over bepaalde zaken. Ik ben eens gaan kijken of er meer vergelijkbare boeken te koop zijn voor kinderen. Ik heb een aantal leuke exemplaren gevonden, van leesboeken tot invulboeken. En zelfs een paar mindfulness kaarten, waar je misschien samen veel plezier aan kunt beleven. Er is nog niet zo mega veel te koop, maar ik weet zeker dat dat snel gaat uitbreiden.

Ik kreeg vanmorgen nog een onwijs leuk persbericht over het nieuwe boek van Brain Balance-schrijfster Charlotte Labee. Ook zij komt over een maand met een Brain Balance Kids Journal voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Spelenderwijs gaat je kind aan de slag met dankbaarheid, leren ze hoe fouten je brein verbeteren, hoe je complimentjes kunt geven, hoe je kunt mediteren en wat voeding voor je hersenen doet. Ik hoop jullie daar snel meer over te vertellen. Voor nu de boeken die wél al verkrijgbaar zijn!

Deze komt dus 22 maart! Pre-orderen kan vanaf volgende week dus hij zal snel online staan. De prijs wordt 22,95.

Heeft iemand je ooit uitgelegd hoe je hoofd werkt? Nee hè? Raar eigenlijk. Ben jij even blij dat je dit boek hebt gevonden… In dit boek ontdek je niet alleen hoe je hoofd werkt, maar ook de Superkrachten in je hoofd! Zoals: je piekerknop uitzetten, onbeperkt youtuben in je hoofd, je concentreren als een laserstraal, je stoutste dromen waarmaken, omgaan met (cyber)pesters, durven wat je eigenlijk niet durft… Ontdek jouw 15 superkrachten! Met leuke experimenten, interessante weetjes, mooie verhalen en heel veel challenges, ook om samen met je ouders te doen. In deze speciale editie komt Youtube-ster Dylan Haegens ook regelmatig voorbij.

Superkrachten voor je hoofd – 20,99

Ken jezelve, dat is een bekende uitspraak uit de filosofie. Maar hoe weet je nou wie je bent? En of je jezelf kent? Ligt je karakter al vast bij je geboorte of bepaalt je omgeving wat of wie je bent en wordt? Wat zegt je naam over jou? En als iedereen uniek is, waarom willen we dan toch zo graag ergens bij horen? Met deze vragen gaat Stine Jensen aan de slag in Alles over wie ik ben. Op haar inmiddels kenmerkende wijze laat ze haar lezers nadenken, voelen, praten en filosoferen.

Alles over wie ik ben – 19,99

Slaapklets! is een dag- en nachtboek waarmee je voor het slapen gaan op een leuke manier even terugkijkt op de dag. Lekker slapen is belangrijk. Voor kinderen is het prettig om de dag rustig af te bouwen met een vast ritueel. Ook voor volwassenen is het goed om de dag te verwerken voor het slapen gaan. Op iedere pagina maak je korte notities over de dag. Wat was leuk, wat was stom? Was het een sportieve dag? Heb je zin in morgen? Onderaan iedere pagina staat een verrassende opdracht. Van ademhalingstips en ontspanningsoefeningen tot grappige vragen. Slaapklets! laat je kletsen over vandaag, vooruitkijken naar morgen, ontspannen en lekker slapen.

Slaapklets – 14,95

“Stilzitten als een kikker’ van Eline Snel staat boordevol mindfulnessoefeningen en verhaaltjes. Honderdduizenden kinderen hebben er al baat bij gehad: ze komen erdoor tot rust en leren hun piekergedachten te beheersen. Deze nieuwe editie is nu voorzien van een voorwoord van mindfulnessgoeroe Jon Kabat-Zinn. Net als volwassenen hebben kinderen het vaak te druk. Ze kunnen niet slapen, piekeren, zijn snel afgeleid en onrustig. De aanknop doet het, maar waar zit de pauzeknop?

Stilzitten als een kikker – 18,50

Met Vertellis KIDS creëer je iedere dag een rustpunt, een uniek gesprek, een moment van aandacht voor elkaar. Vertellis KIDS is hét vragenboekje voor kinderen vanaf 6 jaar, het helpt de band tussen ouder en kind nog sterker te maken. Iedere bladzijde heeft vijf vragen: drie vragen die elke dag terugkomen, één nieuwe vraag en een smiley-vraag. De kinderen kunnen zelf hun antwoord opschrijven of ze kunnen vragen of hun ouders ermee willen helpen. Een stukje mindfulness en plezier in een boek! De vragen laten het kind stilstaan bij leuke, spannende, leerzame of interessante momenten van de dag. Ook helpen ze om na te denken over dingen die ze goed gedaan hebben, waar ze blij mee zijn. Door hier bij stil te staan worden ze positiever en gaan ze sterker in hun schoenen staan. Wellicht is Vertellis KIDS een van de meest waardevolle boekjes van jouw kind waarmee jullie samen positieve gewoontes creëren. Een volgeschreven boekje is leuk om later na te lezen en om te bewaren voor als de kinderen groter zijn. Een tastbare en waardevolle herinnering voor later.

Vertellis Kids – 29,95

Een mindset is een denk- en gedragspatroon. Deze kan uiteenlopen van een vaste mindset, waarbij je gelooft dat intelligentie en talent een vast gegeven zijn, tot een groeimindset, waarbij je beseft dat je jezelf kunt ontwikkelen en verbeteren. Een groeimindset zorgt ervoor dat je uitdagingen sneller durft aan te gaan, wat de kans op zelfontplooiing groter maakt. Deze gesprekskaarten – bedoeld voor kinderen in het basisonderwijs – geven onder andere uitleg over hoe je leert, wat je kunt doen wanneer iemand kritiek op je heeft en hoe je positief kunt leren denken. De vragen op de kaarten sporen je aan om actief te werken aan een groeimindset. Er zijn drie soorten kaarten, die je opeenvolgend kunt gebruiken: • Uitleg over leren en mindset • Helpende gedachten • Aan de slag met je groeimindset! Geen boek, maar wel iets om in overweging te nemen!

Mindset gesprekskaarten – 19,90

We hebben allemaal een aapje in ons hoofd. Dit aapje zorgt ervoor dat onze gedachten alle kanten op schieten, zodat we weinig focus hebben en onze emoties vaak de overhand krijgen. Zeker als we jong zijn. Het goede nieuws is dat we onze monkey mind kunnen temmen voor meer rust, focus en aanwezigheid in het hier en nu. Door de praktische en inspirerende mindfulness-oefeningen op de kaarten leren kinderen hoe ze de baas kunnen zijn over hun monkey mind, in plaats van andersom. Kom bijvoorbeeld uit je cocon als een moedige vlinder, laat je kleuren zien als een trotse pauw of gebruik je kracht als een reusachtige olifant.

Monkey mind – 17,99

Deze inspirerende en actuele gids bevat praktische oefeningen voor kinderen van vier tot elf jaar en hun ouders met uitleg over de voordelen van mindfulness en hoe je het kunt beoefenen. Het is zo opgebouwd dat het drukke ouders kan helpen hun kind gedurende de dag te steunen: vanaf het moment van wakker worden tot aan het slapengaan – tijdens maaltijden, dips, het leren (inclusief de stress van toetsen), schermtijd, communiceren. Met de eenvoudige oefeningen vergaren kinderen de positieve vaardigheden om met hun gevoelens om te gaan en hun zelfvertrouwen en concentratievermogen te vergroten.

Mindfulness voor kinderen – 25,-

Creatieve en speelse opdrachten om alleen of samen te doen! Een potje vol geluk: Leg een complimentenpotje aan met complimenten waarin je jezelf echt herkent. Twijfel je aan jezelf of voel je je rot? Lees de briefjes dan nog eens. Schrijf een handleiding bij jezelf: Hoe laat jij zien dat je verdrietig, geïrriteerd of nieuwsgierig bent? Wat wil je dan dat anderen doen? En wat absoluut niet? Schoenenwissel: Wandel een dag in de schoenen van iemand anders, ontbijt met zijn lievelingsfruit, doe zijn hobby of volg zijn les. Wat heb je ontdekt vandaag? Marjan Gerarts is psycholoog en begeleidt al jaren kinderen en jongeren in haar praktijk. In dit boek geeft ze praktische tips om meer in contact te komen met je eigen intuïtie en met wie je echt bent. Meer speels, maar zeker ook heel interessant om meer in verbinding te komen met jezelf als kind.

Het grote boek van mij – 14,99

Delen:
Secured By miniOrange