(~215 B)
Osmo Genius Kit voor de iPad voor oudere kinderen

Osmo Genius Kit voor de iPad voor oudere kinderen

Als je kijkt naar spellen voor de iPad, zijn het vaak educatieve spelletjes voor peuters en kleuters. Memory, kleuren op nummer, puzzelen. Maddox vermaakt zich prima met deze online games, maar Skyler vindt dat geen uitdaging meer. Hij speelt voornamelijk echte spellen als Brawl Stars en anders pakt hij zijn Nintendo erbij. Een paar weken geleden ontving ik van Osmo de Genius Starter Kit voor de iPad. Met deze kit leren kinderen zelf wetenschap, wiskunde, kunst en meer door vijf geweldige games: Numbers, Tangram, Words, Newton, en Masterpiece. Geschikt voor kinderen van 6 tot ongeveer 10 jaar, dus een enorm leuke investering voor als jouw kind in groep 3 of 4 zit. Het kost 119,95 en dan krijg je de spellen plús bijbehorende items.

Osmo

Osmo is een bekroond spelsysteem en geeft kinderen een set creatieve tools en cutting edge technologie in handen waarmee probleemoplossende vaardigheden worden gestimuleerd met behulp van echte objecten zoals bijvoorbeeld spelstukken, fiches en tekeningen. Osmo gebruikt hiervoor een systeem waardoor de Osmo app een directe feedback op het scherm van iPad of iPhone geeft wanneer je echte objecten voor het scherm op tafel legt. Je werkt dus met een scherm, maar kan ook direct met jouw handen aan de slag om dingen op te lossen. Die combinatie vind ik heel erg leuk en leerzaam, want ik denk echt dat dit de toekomst gaat zijn. Kijk maar naar Lego Mario, waar je spelenderwijs met zowel Lego als de app aan de slag kunt.

De spellen

Numbers

In een wereld van intimiderende werkbladen en vergelijkingen maakt Osmo Numbers wiskunde weer leuk en uitdagend. Je ordent fysieke kaartjes met stippen en cijfers om getallen samen te stellen en niveaus af te ronden. Je telt op door kaartjes toe te voegen, trekt af door kaartjes weg te halen en vermenigvuldigt door kaartjes te combineren. Zo wordt experimenteren snel en intuïtief. Skyler is dol op rekenen en dit is een leuke manier om hier spelenderwijs mee om te gaan.

Tangram

Leg de houten puzzelstukken in de vormen die je op het scherm ziet. Je kunt dit spel samen met je kind doen of jezelf eens goed uitdagen met de moeilijke levels. Zodra je een puzzel hebt opgelost, zie je een animatie. Echt fantastisch voor het inzicht. Skyler is daar nu op school ook mee bezig, met blokken, en daarom extra leuk dat we het nu hier zien terugkomen.

Words

Bij dit spel moet je als eerste het verborgen woord zien te raden door zo snel mogelijk de juiste letters neer te leggen. Op het scherm staat een hint in de vorm van een plaatje.

Newton

Om ervoor te zorgen dat de vallende balletjes op het juiste punt terechtkomen, heb je vooral veel creativiteit nodig. Je moet namelijk iets tekenen of neerleggen om de balletjes te sturen – een mandje, een sleutelbos, een bril, een schaar, noem maar op. Lekker creatief aan de slag en tegelijkertijd werken aan inzicht.

Masterpiece

Perfectioneer je tekenvaardigheid met Masterpiece. Kies een afbeelding uit de camera, de beheerde galerie of de geïntegreerde webzoekfunctie en Masterpiece transformeert die in gemakkelijk te volgen lijnen om je te helpen bij het natekenen. Vervolgens kun je een magische timelapse-video van je creatie delen met familie en vrienden. Dit is vooral heel erg leuk voor kinderen die lekker creatief bezig willen zijn en dol zijn op tekenen.

Verkrijgbaarheid

Deze kit wordt geleverd met de Osmo iPad base waar je de iPad in kunt zetten, spiegeltje en spelstukken en opbergdoosjes voor de spellen Tangram, Numbers en Words. Alle bijbehorende apps kunnen gratis worden gedownload in de Apple App Store. Voor de spellen Newton en Masterpiece zijn geen spelstukken nodig. Ik vind het wel heel erg jammer dat het alleen werkt op de iPad. We hebben een heel oude iPad, maar ook een nieuwe Samsung tablet in huis. Voor optimaal gebruik heb je wel een nieuwere iPad nodig. Wie weet komt dat ooit nog eens, dat Osmo ook beschikbaar wordt voor Android. Er zijn ook andere kits verkrijgbaar, van sets voor jongere kinderen (vanaf 3 jaar en een perfecte voorbereiding op de basisschool) tot verschillende uitbreidingssets als detective spellen.

De starterskit is verkrijgbaar voor 109 euro. Een behoorlijk bedrag, maar je kunt er heel wat jaren mee uit de voeten. Bovendien is het goede technologie én echt een leermethode. Aan jou als ouder de keuze of je het dit waard vindt!

Delen:
Secured By miniOrange