(~215 B)
Must-do: maak een online verlanglijstje en krijg alleen nog maar handige cadeaus op je babyshower

Must-do: maak een online verlanglijstje en krijg alleen nog maar handige cadeaus op je babyshower

Zodra je zwanger bent en dit aankondigt, zijn mensen vaak heel attent. Van de een krijg je een romper; de ander koopt een pak hydrofiele luiers. Allemaal heel goed bedoeld en ik waardeerde elk cadeau dat ik kreeg, maar op een gegeven moment had ik wel heel veel speentjes, Sophie de Giraffen en doeken in de kast liggen. En misschien is het wel helemaal jouw smaak niet, dat kan natuurlijk ook. Om dit te voorkomen, is het fijn om met verlanglijstjes te werken. Ik vind het zelf altijd enorm prettig als ik van iemand een lijstje krijg tijdens een verjaardag en als ik dit niet heb, informeer ik altijd even bij de persoon in kwestie of er wensen zijn. Ik koop graag iets wat de persoon wil hebben, zodat het ook daadwerkelijk gebruikt wordt en niet ergens achter in de kast beland. Want wat ik ontzettend leuk vind, kan een ander afschuwelijk vinden. Ja, het is mooi om dankbaar te zijn en dat leer ik mijn kinderen ook dat het al lief is dat iemand aan je denkt, maar ik geef dan toch liever mijn geld uit aan iets dat niet ergens op de grote hoop beland.

Een gratis verlanglijstje is zo gemaakt. Voor een babyshower, geboorte, verjaardag, kinderfeestje, feestdagen, noem het maar op. Ik doe het zelf te weinig omdat ik een kleine kring mensen om me heen heb die me goed kent en weet wat ik wel en niet leuk vind, maar vooral bij een grote vriendenkring kan het goed van pas komen. Nu komt een babyshower altijd vaak ietwat onverwacht, maar misschien kun je als vriendin van een zwangere toch gedurende de zwangerschap even peilen wat ze zoal nog kan gebruiken.

Dit kreeg ik allemaal tijdens mijn babyshower, toen ik zwanger was van Skyler

Waar je aan kan denken bij cadeaus voor een babyshower?

  • Kijk eens goed naar de dingen die de zwangere zelf al gekocht heeft. De kast zal ongetwijfeld al goed gevuld zijn met kleding in maat 50 en 56. Mocht je dus kleding willen geven, koop dan alvast een maatje groter.
  • Maak een tegoedbon. Eten in de kraamperiode is altijd van harte welkom of denk eens aan een oppastegoed, zodat de moeder even een momentje voor haarzelf heeft zodra ze daaraan toe is.
  • Denk aan groter cadeau met meerdere vrienden. Een mooi deken of bijvoorbeeld een babynestje is echt fantastisch om te krijgen en altijd een mooi aandenken.
  • Decoratie voor in de kinderkamer. Misschien een mooie lamp, haakjes om een jasje op te hangen, een grote toilettas die ook in de luiertas gebruikt kan worden.
  • Kijk eens een fase verder. Een mooie eetset voor de eerste hapjes, misschien wel met een paar mensen een babycooker, een houten blokkenset, etc. Baby’s hebben echt amper wat nodig en geloof mij: nog meer bijtringen en knuffels zijn niet nodig.
  • Geef een tegoed cadeau voor een fotoboek. Het eerste jaar vliegt voorbij en hoe leuk dat de ouders na een paar maanden een eerste fotoboek kunnen maken van hun kindje?
  • Als je de naam van het kindje nog niet weet, kan het een bon worden. Anders zou je met een groep vrienden of familie een sieraad met initialen kunnen bestellen. Een mooi aandenken aan een heel mooie dag en heel erg blijvend!

Samenwerking

Delen:
Secured By miniOrange