(~215 B)




10 x kinderschoenen shoppen

10 x kinderschoenen shoppen

Toen ik de eerste schoentjes voor Maddox moest aanschaffen zat ik een beetje met mijn handen in het haar. Hoe deed ik dat ook alweer met Skyler? Ik wist het niet meer en nadat ik Maddox weken op blote voeten heb laten lopen, moest ik uiteindelijk toch die eerste schoenen gaan aanschaffen omdat hij buiten ging lopen. Inmiddels heeft Maddox drie paar en is een daarvan zelfs met harde zool. Omdat ik daar wat vragen over kreeg, heb ik mijn tips voor kinderschoenen gebundeld in dit artikel. Tien op een rij;

mommyhood 2

1. Laat jouw kindje zo lang mogelijk lekker op blote voeten lopen, ook buiten. Dan bedoel ik niet echt een hele wandeling buiten, maar in de tuin, de speeltuin of op het gras kan dat prima. Zo leren kinderen beter lopen, hebben ze minder snel last van platvoeten en hun zintuigen en tastzin wordt hiermee gestimuleerd. Binnen hoeven ze sowieso nooit schoenen aan, hoe leuk dat er ook uit ziet.

2. Kom ik bij het volgende punt; onder invloed van je hormonen zijn schoenen in maat 17 helemaal fantastisch. Ze zijn schattig, leuk en door de zachte stof kunnen ze prima bij je baby. Doe het maar niet en laat die kleine schoenen staan. Eenmaal in huis zijn ze heel leuk om uit te stallen, maar het is het meest onpraktische dat er bestaat. Hou het geld in je zak en investeer in een goed paar zodra jouw kindje het lopen onder de knie heeft.

3. Zodra jouw kind dus gaat lopen, laat je hem of haar lekker experimenteren in huis. Voor die eerste stappen zijn schoenen nog niet nodig en buiten zullen ze nog te wankel zijn om echt goede stappen te zetten. Gaan ze wel heel stevig en stabiel wandelen door het huis; tijd voor schoentjes! Ga voor de eerste schoenen absoluut naar een goede schoenenzaak die de voeten kan opmeten en waar je advies kunt inwinnen.

4. Kies altijd voor een flexibele zool bij de eerste schoen. Hoe leuk al die schoenen met harde zool ook zijn; een zachte zool zorgt voor een betere afwikkeling met lopen en dat is heel erg belangrijk voor kindjes die net aan het lopen zijn.

5. Koop de schoenen goed op maat en denk niet: ‘ik koop ze twee maten groter zodat we er langer mee kunnen doen.’ Ik snap het wel, die krengen zijn hartstikke duur en ze zullen er hooguit twee maanden op kunnen lopen, maar het is niet fijn voor het lopen als jouw kind steeds uit de schoenen sloft en bovendien gaat het schuiven en schuren.

6. Kijk goed naar het seizoen en kies schoenen waar je het meest aan hebt. Hier ging ik zelf een beetje de mist in; had ik net fantastische schoenen gekocht, werd het opeens hoogzomer en kon ik wel sandalen gebruiken. Ik heb dus een paar dichte gympen met klittenband waar Maddox de eerste periode op heeft gelopen en daarna ben ik al gauw overgestapt op sandaaltjes van Geox, die ik via bent.be bestelde. Hier hebben we echt het meest plezier van gehad. Soepel materiaal, goede flex-zool, handig met klittenband (ik haat veters bij die kleintjes) en een goede pasvorm. Het kost iets meer, maar dan heb je ook wat. Over veters en klittenband verschillen de meningen trouwens wel; klittenband krijgen kleintjes ook makkelijker uit en het schijnt dat je veterschoenen strakker kunt aantrekken. Ik vind echter de klittenbandschoenen die wij hebben (gehad) erg prettig en goed strak.

7. Maar wanneer kun je dan over naar een harde zool? Ik heb heel wat gegooglet en rondgevraagd, maar het advies is overal anders. De een zegt dat het eerste jaar de flexibele zool het fijnst is en de ander zegt dat je over kunt op een harde zool zodra je kindje zo’n acht weken heel erg stabiel kan lopen. Weer een andere site zegt dat je tot en met maat 27 (!) het beste kunt kijken naar een iets zachtere zool. Dat zou betekenen dat Skyler dat ook nog moet en dat vind ik niet echt nodig. Ik heb hierin mijn gevoel gevolgd. Maddox loopt al sinds zijn verjaardag en ging dat ineens heel erg goed doen. Hij rent, hij kan flinke stukken wandelen en ik merkte dat hij bij de flex-zool wat steun miste. Bij de Geox sandaaltjes niet omdat die wel een flex-zool hebben maar dan een heel stevige; zijn eerste loopschoentjes waren wel echt heel erg zacht. Ik heb nu sinds twee weken stoere Nikes voor hem die erg goed zitten. Hij loopt er goed op, ze zitten erg mooi en hij wil ze continu aan. Hij valt minder en loopt een stuk rechter. Ik denk dat we een heel goede keuze hebben gemaakt.

8. Koop liever geen tweedehands schoenen. Vooral de flexibele schoentjes gaan erg naar de voet van je kind staan en als je dan andermans schoenen koopt, staan ze al in de vorm van het andere kindje. Bij hardere schoenen zul je dat probleem minder hebben.

9. Als je schoenen gaat kopen, ga dan een beetje halverwege tot einde van de dag naar een schoenenzaak. De voeten kunnen in de loop van de dag wat op gaan zetten en dat kan zo een halve maat schelen. Zonde als je dan ’s ochtends schoenen hebt gekocht die ’s middags misschien net even te strak zitten.

10. Laat regelmatig de voeten even opmeten. Net als met kledingmaten kunnen ze opeens een groeispurt krijgen en hebben ze binnen een week een maat groter. Of slaan ze opeens een schoenmaat over omdat het ontzettend hard is gegaan. Duur grapje allemaal, die kleine pootjes!

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1 Reactie

  1. 12 september 2018 / 09:48

    ik heb altijd goede schoentjes voor de meiden gehad omdat het idd belangrijk is en tweede hands is echt een no go want schoenen gaan naar die voetjes staan en als er al door een ander in gelopen is vind ik het A niet fris en B het is zeker niet goed voor de voetjes van je kindje. Het zijn dure geintjes inderdaad maar wel in het belang voor je kind

Secured By miniOrange