Raymond eruit, Marley Spoon erin

Raymond eruit, Marley Spoon erin

Afgelopen week was ik alleen met de kinderen omdat mijn vriend op reis was. Allemaal niet zo heel erg want het verloopt prima, maar wat ik wel lastig vind is het avondeten. Skyler eet nog steeds best moeilijk (10 happen lukt, maar zeker niet iedere avond), Maddox eet al twee dagen per week warm op school en ik ben al helemaal niet zo’n avond-eter. Als mijn vriend er is vind ik het toch altijd fijner om aan het avondeten te beginnen dan als ik dus zo alleen ben met de kinderen. Hij is een grote eter en vindt alles lekker om te eten. Toch is het natuurlijk prettig om gewoon gezonde maaltijden op tafel te zetten, voor mezelf en om het goede voorbeeld te geven aan de kinderen. Gelukkig maakte Marley Spoon het me een stukje makkelijker afgelopen week. Niet nadenken en heel simpel de receptenkaarten volgen met de ingredienten die ze bij me thuis brachten. Ik ben nog nooit zo blij geweest met een maaltijdbox, helemaal omdat ik ook nog ziek was en geen zin had om veel boodschappen te halen.

mommyhood

Binnen 20 minuten op tafel

Bij Marley Spoon kun je zelf je boxen samenstellen en uiteindelijk koos ik voor twee gerechten, en dan voor 3-4 personen. Dit omdat ik één recept op vrijdag wilden maken toen mijn ouders er waren en het andere recept wilde ik extra zodat ik het de volgende dag nog kon eten. Gemak dient de mens, toch? Uiteindelijk koos ik voor de broodjes Surinaamse kip om te maken op vrijdag en de gezonde quinoa-salade met kip om op twee andere dagen te eten. Ik koos het uit op gemak en vind het heerlijk als erbij staat dat het maar 20 minuten duurt om te bereiden. Bovendien selecteerde ik op koemelkvrij, zodat ik het Maddox ook kon voorschotelen. Toen ik ook nog eens kip zag staan wist ik dat dit de recepten moest worden, aangezien Skyler dat erg lekker vindt.

2018-10-12 13.02.15

2018-10-12 13.02.19

Broodjes Surinaamse kip

Het eerste recept was die van de broodjes Surinaamse kip en dat vonden we perfect voor de vrijdagavond. Dan eten mijn ouders altijd bij ons en willen we vaak wel iets makkelijks op tafel zetten. Althans, mijn moeder. Die is altijd zo lief om op vrijdag te koken voor ons. Toen we de verpakking openden en zagen dat er maar vier broodjes in zaten, waren we wel iets huiverig. We waren dan wel met zijn drieën (voor de kinderen had ik deze avond een pasta), maar vier broodjes als avondeten leek me wat weinig. Uiteindelijk bleek het genoeg; mijn moeder en ik hadden allebei genoeg aan een broodje; mijn vader at het vierde broodje extra op. Je hebt daarnaast natuurlijk ook nog een salade die je kunt eten. Mocht je echt allemaal grote eters hebben, dan was dit misschien niet helemaal genoeg geweest en had je er iets bij moeten serveren.

Het gerecht was binnen een paar minuten klaar, het enige dat ietsje langer duurde was de kip koken en deze uit elkaar plukken voor kleine stukjes. Het fijne is dat het recept goed uitgeschreven staat en dat iedere kleine handeling wordt vermeld. Binnen zes ‘foto’s’ heb jij het gerecht op tafel staan. Al met al was dit een heerlijk, snel en vooral makkelijk gerecht.

2018-10-12 15.49.09

2018-10-12 17.06.56

2018-10-12 17.17.13

Quinoa-salade met kip

De tweede maaltijd was de quinoa-salade met kip en toen ik het eenmaal aan het bereiden was, zag ik dat dit juist wél weer veel was. Ik heb er uiteindelijk zelf twee keer van kunnen eten, Maddox heeft het twee keer gegeten en ik had nóg over. Alleen van de kip heb ik uiteindelijk nog een stukje extra gebakken omdat Skyler daar zo dol op is.

Quinoa is iets wat we eigenlijk nooit eten, maar wat me erg goed smaakte. In combinatie met de kruiden, tomaat en komkommer (ik liet voor hem de pompoenpitten en feta achterwege) was het bij Maddox een schot in de roos. Ik vond het erg smaakvol en heb ervan genoten, de kip en feta maakte het af. En het prettige was ook weer dat het binnen 20 minuten op tafel stond. Makkelijk, snel, voedzaam en gezond. Het heeft in ieder geval weer twee dagen voor een gezond maaltje gezorgd!

2018-10-13 16.22.37

2018-10-13 16.37.38

2018-10-13 16.53.01

Fijne houvast

Al met al bevalt Marley Spoon me echt prima. Ik vind het wat prijzig om iedere week een box te laten bezorgen maar ik merk wel dat ik het afgelopen week, toen Raymond er dus niet was, een fijne houvast vond. Ik had de boodschappen in huis, ik hoefde alleen het recept te volgen, niet na te denken over wat ik zou gaan maken en er stond binnen no time iets lekkers op tafel. Marley Spoon heeft goed voor ons gezorgd toen de man van huis was.

Wil jij Marley Spoon ook eens proberen? Via deze pagina kun je bestellen en met de code MSXMOMMYHOOD krijg je 25 euro korting op je eerste box. Eet smakelijk!

2018-10-13 17.00.33

Share:

4 Reacties

 1. 17 oktober 2018 / 14:03

  haha ja komt deze zeikerd weer…leuk concept maar A te duur en B te weinig in een box 😉

 2. Manouk
  17 oktober 2018 / 14:23

  Ideaal die boxen vind ik! Broodje met Surinaamse kip ziet er echt lekker uit. Mocht het ooit nog nodig zijn dan heb ik de gouden tip voor het plukken van de kip: met de handmixer er op (ja die waar je taarten mee mixed haha!). Gaat super snel.

 3. Jessica
  17 oktober 2018 / 16:16

  Vriendin van mij vond het maar niks grote eter van een man en dan nog zij en hun zoon.
  Niet voor herhaling vatbaar zei ze mij.

  • Shirley
   Auteur
   17 oktober 2018 / 16:35

   We hebben dit al eens eerder mogen testen en de vorige keer waren de maaltijden echt heel grote porties. Met een grote eter als vriend, ikzelf en nog een zoon die het erg lekker vond hadden we zelfs nog over. Bi deze quinoa-salade had ik na twee avonden eten nog over. Alleen de broodjes vonden we iets mager. We hadden wel genoeg want het waren vier flinke porties, maar er had geen vierde volwassen persoon bij gemoeten 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.