(~215 B)
Mijn werkplek zo ergonomisch mogelijk maken

Mijn werkplek zo ergonomisch mogelijk maken

Sinds ik voor mezelf werk, en dat is inmiddels al bijna tien jaar, zit ik aan de eetkamertafel. Beeldscherm op tafel, zelf op de eetkamerstoel en al mijn spullen om me heen. Ik vind het ook heerlijk om mijn voeten op de stoel tegenover me te leggen. Totaal niet verantwoord en ergonomisch natuurlijk, voor de uren die ik achter het beeldscherm zit. Het is dan ook niet zo gek dat ik regelmatig last heb van mijn rug of dat ik kramp voel ik mijn armen en hand. Een goede en fijne werkplek is nu eenmaal essentieel.

Vintage bureau

Afgelopen januari heb ik geïnvesteerd in een prachtig, vintage bureau. Het was een paar maanden daarvoor liefde op het eerste gezicht en ik kreeg het maar niet uit mijn hoofd. Uiteindelijk ben ik overstag gegaan, hebben we het speelmeubel voor de kinderen verkocht, een andere hoek voor hen gemaakt en mijn nieuwe bureau neergezet. Ik kocht er ook gelijk een oude schoolstoel bij, omdat ik die hele vintage look onwijs tof vind.

Ieder uur opstaan

Ik merkte al vrij snel dat ik veel beter ging zitten. Meer naar achteren, het beeldscherm meer van me af, meer rechtop en mijn voeten aan de grond. Dit doet al veel meer voor mijn houding! Wel vind ik dit geen optimale stoel en zou ik eigenlijk een goede bureaustoel moeten hebben. Maar het oog wil ook wat en ik heb helaas nog niks gevonden wat aan mijn eisen voldoet. En wat mooi onder het (smalle) bureau geschoven kan worden. Voor nu zit de stoel goed, zit ik veel minder onderuit gezakt, kan ik goed met mijn voeten bij de grond en heb ik voldoende afstand. Mijn Watch helpt ook zeker mee; ik krijg ieder uur een melding dat ik even moet staan. Ik ga dan even naar het toilet of pak wat te drinken. Een tijd geleden heb ik ook nog geïnvesteerd in een bril met blauwfilter maar ik moet zeggen dat ik dat heel vaak vergeet op te zetten. Maar er is meer waar ik aan kon denken en lucky me hebben mijn vrienden van Coolblue gezorgd dat mijn werkplek nóg meer ergonomisch is: met een toetsenbord en muis van Logitech.

Logitech MX muis

De muis, de Logitech MX, is even héél erg wennen geweest. Opeens leg je je hand niet meer plat op een muis, maar werk je met een verticale muis waardoor je echt even een andere handeling uitvoert. Door dit ontwerp is er geen belasting op je pols en pezen en na een paar dagen wennen voelt het heel comfortabel. Het is zelfs gek als ik even switch naar een horizontale muis en ik voel zeker het verschil in mijn pols en de draai die je toch maakt. De muis werkt geheel draadloos en maakt verbinding met je computer via Bluetooth. Dit werkt allemaal gemakkelijk en snel. Het voelt dus echt even heel onnatuurlijk in het begin maar zodra je niet meer beter weet, voel je eigenlijk hoe onnatuurlijk een horizontale muis is voor je hand en pols.

Logitech K860 toetsenbord

Het toetsenbord voelde eigenlijk al direct heel erg goed. Het is de Logitech K860 en het grootste verschil met het toetsenbord dat ik al had, is dat het een ergonomische vorm heeft. Ook hiermee voorkom je weer polsklachten en ook wordt er goed rekening gehouden met de houding van je armen. Er zit een polssteun aan en dit vind ik héél erg prettig. Ik typte altijd met mijn armen op het bureau en mijn polsen iets omhoog, waardoor ik daar aan het eind van de dag echt last van had. Dat is nu niet meer het geval. Ook het toetsenbord werkt draadloos en daar hou ik van. De laatste tijd had ik mijn muis en toetsenbord aangesloten via een usb-kabel en dat vond ik toch storend en in de weg liggen op mijn bureau. Ook een leuk feitje: het toetsenbord kun je aansluiten op drie computers, waardoor je heel simpel bijvoorbeeld ook je laptop erbij kunt pakken als je daar even op wil werken. Al met al vind ik de producten van Logitech echt een aanwinst op mijn bureau. Als ik echt een minpunt moet noemen, zou ik zeggen dat ik het jammer vind dat de producten zwart zijn. Dat vind ik qua uitstraling toch wel hard. Maar de functionaliteiten winnen het nu echt van de look.

Alleen nog een goede stoel

Het bureau, de producten van Logitech en het feit dat ik via mijn horloge een melding krijg dat ik steeds even opsta, zorgen ervoor dat ik niet alleen productiever ben, maar ook dat ik een veel betere werkhouding heb. Ik heb minder last van mijn rug en vooral veel minder last van mijn polsen. Aan het eind van de werkdag zat ik toch altijd met zere polsen en maakte ik ronddraaibewegingen om de lichte kramp weer weg te krijgen. Met de ergonomische toetsenbord en muis heb ik hier aan het eind van de dag geen last meer van. Heel erg fijn! Nu alleen nog een goede bureaustoel tegenkomen waardoor ik écht de perfecte houding heb. Maar dan ben ik toch wel weer een sucker voor de look en vind ik de markt maar schaars… Dat komt vanzelf wel op mijn pad. Voor nu is alles al flink verbeterd en dat is met het oog op het thuiswerken de komende maanden en misschien wel jaren heel erg prettig!

Dit artikel is een samenwerking met Coolblue.

Delen:
Secured By miniOrange