(~215 B)
Mijn uitgaven van de afgelopen twee weken #1

Mijn uitgaven van de afgelopen twee weken #1

Goedemorgen! Geld is een onderwerp waar mensen altijd heel nieuwsgierig naar zijn en omdat de uitgaven-blogs ontzettend goed aanslaan, maak ik er een terugkomend iets van. Zo af en toe zal ik twee weken mijn uitgaven bij gaan houden, om deze vervolgens te delen met jullie. Ik ben een open boek en vind het dan ook heel erg leuk om dit soort dingen online te zetten. Let wel op: dit zijn altijd mijn persoonlijke uitgaven. We hebben ook nog een gezamenlijke rekening, waar de vaste lasten en boodschappen vanaf gaan. Die neem ik voor de rest niet mee in dit overzicht. Daar storten we allebei maandelijks een bedrag op en daar hebben we vrij weinig omkijken naar. Mijn eigen rekening is dus bedoeld voor mijn eigen uitgave. Van een kop koffie buiten de deur tot een (wat mijn vriend vindt veel te dure) jurk en van een extra boodschap omdat ik de gezamenlijke pas niet mee heb tot het 87e notitieboek. Gewoon uitgaven die ik graag van mijn eigen rekening doe, net zoals dat Raymond ook een eigen rekening heeft waar hij weer eens een stuk koraal van koopt of opeens een skateboard omdat hij met Skyler mee wil doen. Echt eigen dingetjes, dus.

Vandaag heb ik mijn uitgaven voor jullie op een rij gezet van de afgelopen twee weken en dit keer noem ik ook weer een deel van mijn vaste lasten. Dat maakt het toch een iets completer beeld. Qua inkomsten wil ik mijn bedragen niet noemen, maar ik heb wel extra inkomsten gehad door verkopen. Ook heb ik wat dingen geretourneerd die ik eerder deze maand heb gekocht. Deze zet ik er wel bij. Enjoy!

Maandag 17 mei

Vandaag zit ik de hele dag in een cursus Google Analytics. Dit is een goedkoop dagje want ik geef helemaal niks uit.

Dinsdag 18 mei

Ik ga naar Debbie! Ze is verhuisd en ik wil natuurlijk haar nieuwe huis bewonderen. Ik parkeer in Amsterdam en dat is best prijzig. Voor 2.5 uur betaal ik 11.70. We wandelen nog een rondje in het park en nemen koffie met wat lekkers erbij. Debbie en ik betalen meestal om en om en doen niet zo moeilijk met Tikkies. Dit keer trakteert zij.

Mijn sportschoolabonnement wordt ook afgeschreven, zie ik later via de app. Dit kost me 49 euro.

Woensdag 19 mei

Ik ga sporten en daarna ga ik naar Heavy Dreamer, waar ik voor ga werken. Super leuk om er weer een nieuwe klus bij te hebben. Als de kinderen uit school komen, neem ik ze als verrassing mee naar McDonalds voor een lunch. Ik betaal hiervoor 19.35. Thuis betaal ik een openstaande rekening bij Zalando. Ik heb een jurk van Fabienne Chapot gekocht, uit de nieuwe collectie, die ik opeens zag staan met 40% korting. Omdat het een langeafstandbestelling is, betaal ik verzendkosten. Ik reken 80.90 af.

Donderdag 20 mei

Ik ga ’s ochtends koffie doen met Anke en net als met Debbie betalen we vaak om en om en blijven we weg van de Tikkies, haha. Zij betaalt vandaag. Bij de Hema koop ik hemdjes voor onder mijn kleding. Ze zijn nu 3 euro per stuk en ik neem er vier mee. Dat kost me dus 12 euro.

Gisteren heb ik mijn kast opgeruimd en ik heb direct een aantal items op Vinted gezet. Dit loopt gelijk goed en ik verdien 125 euro met een paar stuks. Zo heb ik mijn jurkje van Fabienne Chapot weer terugverdiend! Aan het eind van de dag moet ik met de jongens naar de tandarts. Zij werken met het systeem dat ik eerst alles zelf moet betalen en vervolgens de rekening kan declareren bij mijn zorgverzekeraar. Ik reken 98.87 af. Omdat ik vorige week medicijnen heb opgehaald, wordt dat verrekend met deze rekening in verband met de eigen risico. Ik krijg uiteindelijk ruim 50 euro terug en betaal 48.14 uit eigen zak.

Vrijdag 21 mei

Omdat ik tegelijk met Anke in het dorp ben, besluiten we weer gezellig koffie te doen. Dit keer betaal ik en ik reken 8.25 af. Ik doe wat boodschappen maar die betaal ik van de gezamenlijke rekening. Ook loop ik nog naar de kraam van de bakker en neem ik een zak kaasstengels mee. Dit heb ik contant in mijn portemonnee; 3.75.

’s Middags moet ik met Skyler naar zwemles en om de tijd te doden ga ik met Maddox naar het winkelcentrum. Ik haal een koffie bij Brownies&Downies en betaal daar 2.75 voor. Ook ga ik naar Intertoys. Maddox kiest een setje met drie auto’s en voor Skyler nemen we kinderkauwgum op een rolletje mee. Ik betaal hier 10.47 voor.

’s Avonds mag ik van mezelf, omdat er een campagne van bonprix is betaald, drie broeken van mijn wishlist kopen. Ik heb een verlanglijstje op bol met boeken die ik graag wil hebben en die niet via Kobo Plus beschikbaar zijn. Ik betaal 36.97.

Zaterdag 22 mei

Zaterdag ga ik sporten, met de jongens naar de kinderboerderij en na afloop kibbeling eten bij Anke en haar gezin. Ik heb deze dag geen uitgaven.

Zondag 23 mei

Zondag is voor mij altijd boodschappendag, maar dit betaal ik van de gezamenlijke rekening. Ook vandaag heb ik dus geen eigen uitgaven.

Maandag 24 mei

Het is Pinksteren en we lunchen gezellig in Almere bij vrienden. De mannen halen belegde broodjes. Ook deze dag heb ik geen uitgaven van mijn eigen rekening.

Dinsdag 25 mei

Er zijn wat incasso’s van mijn rekening afgeschreven. Zo betaal ik 9.67 aan de hosting voor een domeinnaamverlenging en 85.47 aan DUO.

Er is iemand uit Duitsland die mijn boek wil hebben. Ik heb zelf een stapel liggen dus hier heb ik geen kosten aan, maar de verzendkosten vallen een stuk hoger uit. De koper betaalde 5 euro verzendkosten en het bleek uiteindelijk 10 te zijn. Ik betaal deze 5 euro zelf en dat zijn dus de laatste kosten voor deze dag.

Woensdag 26 mei

Ik ga even naar de supermarkt voor een bak yoghurt en zwicht daar ook voor twee nieuwe hamsterknuffels voor Maddox. Hij heeft zijn bed vol en is dol op de knuffels van AH, dus een variant van Pardoes en Langnek mogen niet ontbreken. Omdat Skyler begint met zakgeld en regelmatig vraagt of hij een klusje voor geld mag doen, neem ik voor hem de Efteling x Blond Amsterdam spaarpot mee. Hij is helemaal gelukkig. Ik betaal 31.75 voor wat boodschappen en deze dingen voor de jongens.

Donderdag 27 mei

’s Ochtends ga ik sporten en daarna rij ik naar Hoofddorp omdat ik iets ga terugbrengen naar de Hunkemöller. Ik krijg een tegoedbon, maar reken het hier even onder gewoon geld: ik ontvang 54.99 terug. Bij de boekhandel ga ik op zoek naar mijn boek en spot ik nog een ander boek waar ik iets mee kan voor Mommyhood. Het staat bomvol prachtige vragen waar ik leuke artikelen van kan maken. Inspiratie! Ik betaal hiervoor 11.99. Bij de Hema koop ik stoffen vlaggetjes voor Skylers kamer. We zijn zijn plekje langzaam aan het veranderen en dit maakt het in mijn ogen af. Dit kost me 10 euro. Bij de toko haal ik broodjes voor de lunch en ik app Anke of ze ook wil. Dat breng ik op de terugweg naar haar toe. Ik betaal hiervoor 15.65. Mijn parkeerkosten in Hoofddorp zijn 1.30.

Op mijn rekening zie ik nog een terugboeking staan van 47.99. Ik kocht iets bij Wehkamp maar stuurde het terug omdat het niet goed zat. Voor de rest zie ik dat mijn zorgpremie is afgeschreven. Dit kost me maandelijks 151.18. Dat was het voor vandaag!

Vrijdag 28 mei

WSPA schrijft weer geld van mijn rekening af. Dit is 8 euro. Ik support dit al een jaar of 10 en mijn maandbedrag wisselt af en toe. Voor nu iets minder omdat mijn inkomsten onzeker waren het afgelopen jaar. Met mijn moeder en Maddox ga ik nog naar het winkelcentrum waar ik 4.50 betaal voor ijsjes.

Zaterdag 29 mei

Vandaag is het weer tijd om mijn nagels te laten doen. Ik betaal hiervoor 40 euro. Iedere drie weken ga ik heen en ik word er onwijs blij van om mooie nagels te hebben. Voor de rest ga ik nog naar de drogist voor talkpoeder. Dit kost me 2.99. We lunchen buiten de deur, maar Raymond trakteert. Dit kost me dus niks.

Zondag 30 mei

Ik doe boodschappen en we halen ’s middags een ijsje. Beide uitgaven gaan van de gezamenlijke rekening. Daar maak ik trouwens ook geld naar over. 500 euro wordt er afgeschreven. Als laatste zie ik dat Anouk optreedt op festival Culinesse. Omdat ik aankomende zomer wel weer zin heb in een concert, koop ik twee kaartjes.Dit kost me 73.79. De helft krijg ik nog terug, want Anke gaat ook gezellig mee!

Maandag 31 mei

Ik zit weer de hele dag in een studie Google Analytics en geef dus voor de rest niks meer uit voor deze maand.

Uitgaven: 1234,57. Dit keer dus inclusief de vaste lasten van deze maand! Niet allemaal, maar een heleboel zit hier wel in verwerkt. 

Extra inkomsten naast mijn werk door verkopen en retouren: 227,98
Dit zijn natuurlijk deels eerst uitgaven geweest, maar omdat ze weer terugkwamen in deze week zet ik het hierbij. De verkopen op Vinted waren natuurlijk heel erg fijn. Hopelijk kan ik deze week weer een aantal dingen in de verkoop gooien!

Delen:
Secured By miniOrange