(~215 B)

SpeelgoedSpeelgoed

Hierin verschillen Raymond en ik het meest (10 leuke feitjes)

Hierin verschillen Raymond en ik het meest (10 leuke feitjes)

Raymond en ik zijn over drie weken 17 jaar samen. Een eeuwigheid! Ik kan onze ontmoeting nog heel erg goed voor de geest halen en ik had op dat moment niet verwacht dat dit contact zou uitgroeien tot zoiets moois en speciaals. Een paar verhuizingen, een relatiepauze van twee maanden een paar jaar geleden, inmiddels twee kinderen op de bank en een verlovingsring aan mijn hand verder kan ik wel stellen dat we de afgelopen jaren veel boxen hebben kunnen aftikken. Vandaag wil ik eens wat leuke verschillen tussen ons delen. Want dat we verschillend zijn in veel opzichten, moge duidelijk zijn. Toch blijkt het te werken! En als je er goed en lang genoeg aan werkt, ben je opeens 17 jaar verder.

1. Raymond is veel consequenter dan ik als het om de kinderen gaat. Ik ben nogal makkelijk en dat vindt hij soms heel erg vervelend. Gelukkig leerde ik een tijd geleden tijdens een ouderavond bij CompaNanny dat ouders niet met alles op een lijn hoeven te liggen. In het echte leven krijgen kinderen ook te maken met wisselende meningen en andere mensen, dat vond ik een fijn geweten, haha.

2. Ik háát bellen en Raymond hangt ontzettend veel aan de telefoon. Voor zijn werk, maar hij kan ook gerust anderhalf uur met iemand ouwehoeren terwijl het nergens over gaat. Onze telefoongesprekken vallen altijd dood omdat ik niks te melden heb en na vijf minuten hangt ‘ie dan ook op, lol.

3. Raymond is heel ambitieus, vindt het fijn om steeds meer hogerop te komen en dus ook meer geld te verdienen. Ik daarentegen vind het vooral belangrijk dat ik het naar mijn zin heb en de rekeningen kan betalen. Zolang ik geld genoeg heb voor de vaste lasten en een klein beetje voor mezelf, ben ik eigenlijk wel al tevreden.

4. Veel dingen in huis kunnen me gestolen worden terwijl Raymond daar veel meer mee bezig is. Hij wilde een dakraam op zolder en een uitbouw op de eerste verdieping; ik vind het allemaal wel prima. Natuurlijk leuk als het er is, maar echt de noodzaak zie ik er niet van in. Hetzelfde voor de heel kleine dingen; luchtvochtigheid laten meten en zelfs een apparaat aanschaffen om het in orde te krijgen, krasjes op de houten vloer omdat de jongens te hard hebben gespeeld, een vlek op tafel, zo goedkoop mogelijk energie vergelijken Nuon of andere partijen door alleen maar ’s avonds en in het weekend bepaalde apparaten aan te zetten, naar een waterontharder kijken omdat dat volgens hem nu eenmaal het beste is, etc… Ik heb vaak niet eens het idee waar hij mee bezig is en zeg dan altijd gewoon ‘doe maar, als jij denkt dat het goed is.’

5. Het liefst kijkt Raymond iedere avond een goede en spannende serie; ik ben wel te paaien voor slechte reality-tv, spelprogramma’s, GTST en The Voice. Momenteel probeer ik iets meer naar de series te gaan omdat ik dat leuk vind om samen te kijken.

6. Raymond is echt een avondmens; ik een ochtendmens. Resulteert er vaak in dat ik vroeg in bed lig (kan hij mooi zijn serie kijken, haha) en dat ik er eerder ’s ochtends uit ben. Kan hij mooi ’s nachts de was doen met zijn goedkope energie, lol.

7. Ik heb er totaal geen moeite mee om nieuwe kleding te kopen. Sterker nog: dat vind ik heerlijk om te doen. Raymond gaat het liefst twee keer per jaar naar de stad om vervolgens een aantal items aan te schaffen. En anders hoor ik: ‘ik heb het al lang, maar het is heus nog wel goed’.

8. Raymond is altijd van de dingen doen als we op vakantie gaan. Een excursie, een dagje weg, nieuwe stad bezoeken. Ik vind het vooral heerlijk om aan het zwembad te liggen met een boek. De laatste jaren hebben we hier een goede balans in gevonden door om de dag dingen te ondernemen. Nu met de kinderen is het ook wat lastig om de hele dag met een boek op een bedje te liggen.

9. Ik ben mega gevoelig en trek me snel dingen aan. Raymond is een stuk rationeler. Hij kan dan ook vaak sneller dingen oplossen terwijl ik bij wijze van spreken in een hoekje lig te huilen, haha.

10. Raymond kan beter tegen de huidige situatie dan ik. Hij vindt het allemaal prima, kan de kinderen goed handelen en weet zich af te sluiten van de herrie om zijn eigen ding te doen. Ik vind het allemaal maar lastig loslaten, ben continu afgeleid en vind het lastig om mijn eigen tijd in te plannen.

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 Reacties

 1. 7 april 2020 / 07:37

  Wat leuk dat jullie bijna 17 jaar samen zijn! Ook leuk om deze weetjes te lezen. De meeste punten zijn herkenbaar voor mijn vriend en ik. Het grootste verschil tussen ons is dat hij heel extravert is en ik heel introvert. Soms vraag je je af hoe het kan, haha. Ik heb ook een hekel aan bellen en hij blijft na tien jaar nog steeds bellen om na twee minuten weer af te leggen, haha!

 2. Jennifer
  7 april 2020 / 13:57

  Leuk om te lezen!! En dat jullie al bijna 17 jaar samen zijn……geweldig!

  Bij punt 2,3 en 9 herken ik mezelf heel erg in jou….en dan vooral punt 3 snapte mijn vorige leidinggevenden nooit. Die wilden altijd maar dat ik hogerop ging terwijl ik het wel prima vond in mijn huidige functie. Laat mij lekker mijn ding doen zonder al te veel stress en gedoe 😉

 3. 7 april 2020 / 18:44

  Ik moet altijd een beetje lachen om jouw nr 2: bel-haat. Hoe lang ken ik je nu? 12 jaar?? WE HEBBEN NOG NOOIT GEBELD

  • Shirley
   Auteur
   7 april 2020 / 18:45

   De komende 12 jaar ook niet, haha!

Secured By miniOrange