(~215 B)

SpeelgoedSpeelgoed

Dit zijn mijn valkuil-aankopen waar ik beter op kan besparen

Dit zijn mijn valkuil-aankopen waar ik beter op kan besparen

Geld uitgeven kun je wel aan mij overlaten. Kleding voor mezelf kopen vind ik ontzettend leuk, maar kleding kopen voor de jongens nóg leuker. Ik koop veel nuttige dingen zoals boodschappen die nodig zijn, luiers voor Maddox, verzorgingsproducten voor Raymond, een nieuwe sportbh (had ik écht nog niet, ahum), afwasmiddel (nummer acht in het kastje onder de gootsteen) en een nieuw kleedje bij Action (want ja, die matcht beter bij de bank). Echter zijn er ook aankopen die ik beter niet meer kan doen. Of anders gezegd: waar ik toch echt wel een beetje op kan bezuinigen. Hier gaat een hele hoop geld naartoe en als ik alles weg zou zetten op een spaarrekening, zou ik er hoogstwaarschijnlijk aan het eind van het jaar wel een weekje van op vakantie kunnen. Best zonde, en ik beloof hierbij plechtig dat ik er beter op ga letten. Ik heb zelfs een digitaal spaarpotje gemaakt, om iedere keer het bedrag weg te storten als ik me schuldig wil maken aan een van onderstaande aankopen. Behalve de planner die momenteel in bestelling staat (haha), wil ik me niet meer laten verleiden door dit soort aankopen.

Flesjes water

Slecht voor het milieu en helemáál niet nodig omdat ik een mooie, zwarte Dopper heb. Echter vergeet ik deze regelmatig mee te nemen of laat ik hem liggen in de auto omdat ‘ie niet in mijn tas past. Hoe dom? Ondertussen loop ik met een droge mond ergens door een winkelstraat en loop ik half uitgedroogd de Hema binnen om weer een flesje water aan te schaffen. Dorst gelest, maar onnodig geld uitgegeven.

Notitieboeken en agenda’s/planners

Oh, oh, oh. Als ik al het geld terug zou krijgen die ik gespendeerd heb aan planners, agenda’s, notitieboeken en al dat soort dingen, zou ik waarschijnlijk een jaar op wereldreis kunnen. Ik heb er zo’n ontzettende zwak voor. De afgelopen tijd zijn er heel wat planners de revue gepasseerd, heb ik al verscheidene keren mijn bloginkomsten moeten overschrijven in een nieuw boekje omdat deze net wat beter was, heb ik al verscheidene keren afspraken overgeschreven omdat ik weer een nieuwe agenda had en liggen er hier nu voor me alleen al vier lege notitieboeken waar ik nog geen bestemming voor heb. Het is niet normaal en het loopt de spuigaten uit.

Kleding voor mezelf

Ik ben een tijdlang heel erg goed bezig geweest en kocht weinig kleding voor mezelf. Ik weet alleen niet wat het is tijdens de zomermaanden, maar ik word helemaal wild van alle leuke, geprinte jurkjes die ik tegenkom. Zodra de zon begint te schijnen lijkt mijn portemonnee te openen en begint het te kriebelen. Inmiddels is mijn kledingkast weer bomvol, terwijl ik het juist zo heerlijk opgeruimd had. Als ik soms kledingkasten online zie kan ik jaloers worden van het overzicht, maar aan de andere kant word ik ook wel weer blij van de ongeorganiseerde geprinte bende in de mijne. Ik ga eerdaags weer even opruimen, foto’s maken voor een artikel en vervolgens de geldkraan weer even dichtdraaien. Of anders gezegd: de geldkraan is al dicht, aangezien er nog vrij weinig uit te geven is. Even een shopstop erop!

Koffie buiten de deur

Van geen koffie drinken naar een echte koffieleut. Iedere week haal ik wel ergens een latte macchiato, als het niet meerdere keren per week is. Ik vind het superleuk om een koffiedate met een vriendin te plannen, maar echt koffie voor onderweg is eigenlijk niet nodig. We hebben sinds kort een Nespresso-apparaat en met een losse melkopschuimer maak ik zelf ook prima koffietjes. Aangezien ik niet de meest caloriearme koffie drink, is dit voor zowel het figuur als voor de spaarpot best een slimme zet, om hier iets mee te minderen.

Tijdschriften

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik ben een echte tijdschriftenjunk. Maar terwijl ik er zo’n vijf jaar geleden nog echt tijd voor vrijmaakte om met een tijdschrift op de bank te hangen, vind ik het nu eigenlijk niet zo interessant meer. Ik verkies een boek, de televisie of domweg mijn telefoon boven een tijdschrift en dus heb ik een hele stapel ongelezen magazines liggen. Als ik weer eens last krijg van opruimwoede pak ik de hele stapel, blader ik er een beetje doorheen, schrijf ik wat dingen op die ik wil gebruiken voor de site, scheur ik er wat dingen uit die ik wil bewaren en belandt het overgebleven papier in de papierbak. Zonde, zonde en nog eens zonde. Ik heb mijn abonnementen inmiddels opgezegd en ga geen tijdschriften meer kopen. Oké, bijna niet meer dan.

Boeken

Al ruim een jaar maak ik gebruik van Kobo Plus (schrijf ik snel nog eens over). Ik betaal maandelijks een bedrag en kan dan uit duizenden boeken kiezen. Een mega fijne service waar ik maar al te graag gebruik van maak. Echter ben ik altijd zo ongeduldig, dat ik regelmatig nieuwe boeken koop. Als ik even een paar weken wacht, kan ik ze ‘gratis’ vinden op Kobo Plus en zou ik dus weer geld hebben bespaard. Laatst nog: ik wilde het boek over Anne Faber lezen, schafte deze aan omdat ik niet kon wachten en een week later was ‘ie beschikbaar via Kobo Plus. Doei 12 euro. Tijd om hier mee aan de slag te gaan en gewoon gebruik te maken van alleen Kobo Plus. Staat genoég op en een tientje per maand aan boeken vind ik eigenlijk wel meer dan genoeg.

Waar geef jij veel te veel geld aan uit, waar je best op zou kunnen bezuinigen?

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

11 Comments

 1. 15 augustus 2019 / 09:40

  haha zo herkenbaar en dan met name de boodschappen, wat hier echt echt heel erg is 🙁 en de papiertjes en boekjes ook, die blijf ik kopen en leg ze netjes in de kast 😐
  Flesjes water idem dito maar dat zijn dingen die gewoon zo standaard zijn en ik daarin verwend ben, dus denk niet dat het gaat veranderen 😉
  op de boodschappen bezuinigen pfff hoe dan haha ja ga al op aanbiedingen af maarja dan als nog!!

 2. Sarina
  15 augustus 2019 / 10:15

  Laatst alles op een rijtje gezet en geschrokken van het bedrag dat ik uitgeef aan de action en andere winkels. Ik kan 1/4 van mijn loon sparen als ik een maand niet naar die winkels ga! Hier ben ik nu dus bewuster van. Eerste doel: de helft minder uitgeven. 2e doel: geen onzinnige kleedjes etc meer kopen. Mijn huis puilt uit!

 3. Puck
  15 augustus 2019 / 10:37

  Hier boodschappen en kinderkleding. We doen boodschappen online en zijn echt wel duurder uit, maar scheelt wel weer heel veel tijd. Ik let dan ook wel op de aanbiedingen, maar koop ook wel gemaks producten (van die AH verspakketten waar alles al in zit incl. recept).
  Kinderkleding gaat ook veel geld aan op. Zie op social media veel voorbij komen en dan ga ik toch altijd even de website checken van een merkje. Koop ook wel bij Zara en H&M, maar ook wel van merken.

 4. Priscilla
  15 augustus 2019 / 11:52

  Kinderkleding! En dan elk seizoen er weer achterkomen dat ze de kleding te weinig hebben gedragen omdat ze gewoonweg teveel hebben…
  Ik ben elke woensdag vrij en op die woensdag geef ik ook veel te veel uit. Koffietje en lunches met de kids en weer iets onnodigs shoppen bij de Hema (want ik vind zoveel leuk daar…)
  Ook voor mezelf koop ik veel te veel kleding en helemaal nu tijdens de sale. Is gewoon niet nodig! Ben mijn kledingkast op sets aan het hangen en voor aankomend seizoen koop ik alleen nog wat mist en past. Ik hoop dat ik het volhoud! 🙂

 5. Inge
  15 augustus 2019 / 12:11

  Ik zou wel kunnen besparen op kinderkleding en brol van de Action. Ik moet wel zeggen dat ik al eeuwen geen kleding meer voor mezelf heb gekocht (behalve indien versleten/echt noodzakelijk zoals een jas) en goed kinderkleding recycleer (vd oudste naar de jongste), maar het kan altijd beter natuurlijk. Merk wel dat je kleding heel moeilijk tweedehands kwijt geraakt, niemand is er in geïnteresseerd. Jammer wel.

 6. 15 augustus 2019 / 12:30

  Vooral de Kobo is herkenbaar! Nog bergen Kobo Plus boeken op m’n ereader staan en toch wil ik net dat ene boek aanschaffen dat (nog) niet op Kobo plus staat…

 7. Arina
  15 augustus 2019 / 14:51

  Ooh zonde hè dat soort dingen en ook helemaal vanwege milieu en duurzaamheid.. Ik probeer mijn leven hierin ook wat te beteren. Tip om te volgen op Instagram is de Social reporter. Zij heeft haar leven heel duurzaam ingericht en deelt dit met respect en leuke tips, zonder je het gevoel te geven dat jij het precies zo moet doen en nu enorm faalt 🙂

 8. Debbie
  15 augustus 2019 / 18:45

  Ik geef een enorm deel van mijn salaris uit aan buiten de deur eten. Ik neem mezelf altijd voor om lunch mee te nemen maar doe het letterlijk nooit. Zelfde voor ontbijt

  • Shirley
   Auteur
   16 augustus 2019 / 15:06

   Interessant, en gewoon hartstikke waar natuurlijk 😉

 9. 17 augustus 2019 / 13:36

  Toevallig heb ik er van de week ook een soortgelijk artikel over geschreven, haha. En daar kwamen ook de notitieboekjes ter sprake. Uiteraard doe ik er vrij weinig mee, haha.