(~215 B)




Mindgym Journal: elke dag een prikkelende vraag

Mindgym Journal: elke dag een prikkelende vraag

Vlak voor de vakantie ontving ik het boek ‘Mindgym Journal’ van Wouter de Jong. Nu ken ik Wouter eigenlijk alleen van zijn rol in GTST, maar ik wist ook dat hij boeken had geschreven. Voor Sinterklaas kochten we namelijk voor Skyler de Mindgym in samenwerking met Dylan Haegens. Zijn boek voor volwassenen, Mindgym, staat op mijn e-reader om te lezen tijdens de vakantie en van hem heb ik dan dit Mindgym Journal ontvangen. Want we weten allemaal: journalen helpt om je gedachten te ordenen en alles weer even helder te zien.

Te weinig tijd

Ik maak er echt nog steeds veel te weinig tijd voor vrij en iedere keer als ik in bed stap denk ik: shit, weer niet geschreven. Ik moet er echt even een gewoonte van maken en het koppelen aan een andere gewoonte om het te onthouden. Misschien moet ik er een ochtendding van maken; op drie ochtenden sport ik, op de andere vier ochtenden ga ik schrijven. Hopelijk krijg ik dat na de vakantie in mijn routine.

Originele vragen

Het probleem is ook wel vaak dat mijn hoofd zo vol zit, dat ik niet weet waar te beginnen. En daar zijn invul journals echt perfect voor. Door steeds een vraag te beantwoorden kom je tot je diepere kern en zal het journalen steeds makkelijker gaan. Nu liggen de boekhandels vol met invulboeken en dacht ik heel even: nog een journal op de markt… Maar na het doorgebladerd te hebben moet ik tot de conclusie komen dat dit boek vol staat met originele, prachtige vragen. Het boek is opgedeeld in zes blokken met in totaal 168 vragen. In elk blok zitten vragen over diverse onderwerpen. Het is volgens Wouter fijn om gewoon bij het begin te beginnen, maar als ik vastloop vind ik het ook fijn om het boek ergens open te slaan en voor die vraag te gaan zitten. Sterker nog: ik vind het ook prettig om dit soort boeken te gebruiken voor blogposts, ook al is Mindgym Journal toch wel behoorlijk persoonlijk. Na elke 28 vragen en dus afsluiting van een eerste blok, krijg je een coolingdown waarin je terugblikt op de eerste reeks. Fijn om dan nog even te reflecteren.

Verbind de punten

Op de cover vind je een verbind-de-puntentekening. Als je een dag hebt geschreven en dus een vraag hebt beantwoord, verbind je de bijbehorende punten. Uiteindelijk heb je met 176 streepjes een mooie tekening. Ik hou van dat soort dingen. Je brain vindt het fantastisch om dingen af te vinken en op deze manier maak je je journalreis visueel. Fijn om jouw dagboekvraag op deze manier weer af te sluiten. Enne, valsspelen kan niet. Het is niet zo dat je 1 met 2 mag verbinden. Onder iedere journalvraag vind je de twee cijfers die je aan elkaar mag tekenen.

Schrijfruimte

Ik schrijf zelf altijd heel erg veel als ik eenmaal op dreef ben (kijk maar naar de lengte van mijn blogs…). Ik zie nu al dat ik niet genoeg schrijfruimte in het journal heb. Misschien is dat een teken dat ik iets korter van stof kan (mag!) zijn, maar het is voor mij ook wel belangrijk om er een boekje naast te houden voor wat extra zinnen.

Hulpmiddel

Mindgym Journal is wat mij betreft een geweldig journal voor als je dagelijks wil schrijven en soms een beetje vastloopt. Het houdt je scherp en neemt je bij de hand aan de hand van de vragen. Ik ga in de zomervakantie het boek zelf lezen, om dan vervolgens na de vakantie dit boek te gebruiken. In combinatie met mijn dagboek en check-in cards heb ik eigenlijk geen excuus meer om niét te schrijven.

Mindgym Journal kost 20,99. De boeken zijn te lezen via Kobo Plus of te koop via onder andere bol.com.

Delen:
Secured By miniOrange