(~215 B)
Working mom #1

Working mom #1

Mijn lieve ventje is inmiddels 10 weken oud en wat gaat het snel! Cliché nummer 1 van het moederschap kan worden afgevinkt.: de tijd vliegt inderdaad voorbij. Over 3 weken is het zover, dan is mijn 17-weken durende zwangerschapsverlof voorbij. Een heel eerlijk: maandag 31 maart (ik noem het maar D-day) komt angst-aan-ja-gend dichtbij!

Voor mijn zwangerschap werkte ik 32 uur op een accountantskantoor. Na mijn verlof zal ik 24 uur gaan werken. Een gratis tip voor de mommy’s (to be): als je minder wil gaan werken, neem dan ouderschapsverlof op. Kort gezegd, krijg je dan maximaal € 4,29 per uur terug van de Belastingdienst. Meer info? Kijk dan hier en hier. En inderdaad, ik zal ook gebruik gaan maken van dit financiële extraatje.

Denzel zal 2 dagen naar het kinderdagverblijf gaan en 1 dag naar opa en oma. De andere 2 dagen zal ik, hoe verrassend, voor hem zorgen. Vriendlief blijft full time werken. Ik denk dat hij stiekem een beetje jaloers is op mijn mama-dagen.

D-day. Tja, hoe dichterbij 31 maart komt hoe meer het woord help door mijn hoofd spookt. Want hoe ga ik mijn werkleven combineren met het moederschap en het huishouden? Alles wat ik nu in 5 dagen doe, moet ik in 2 dagen proppen. Kan ik mijn mannetje straks wel hele dagen missen (lees: achterlaten bij ‘vreemden’ op het kinderdagverblijf)? Functioneer ik straks überhaupt nog wel op m’n werk? Ik weet niet hoe dat bij andere net bevallen mama’s is, maar mijn geheugen is op dit moment een zeef. En die concentratie, nou die is nog ver te zoeken hoor. En dan te bedenken dat ik op mijn werk wordt afgerekend op mijn gedraaide uren. Misschien is HELP met koeienletters toch beter.

Enkele weken geleden riep ik nog heel stoer naar m’n vriend dat ik het heerlijk zou vinden om weer aan de slag te gaan. Op het werk zou ik namelijk lekker mijn eigen ding kunnen doen.  Even geen mama zijn.  Af en toe weg uit de wereld van flesvoedingen en poepluiers. Maar zoals je hierboven hebt kunnen lezen, mama is nu even niet meer zo stoer.

Ik verwacht, correctie: ik weet, dat ik hem die eerste werkdagen ontzettend zal gaan missen. Mijn vriend heb ik na Denzels geboorte een fotolijstje met mooie foto van onze kleine man cadeau gedaan. Deze staat nu op zijn bureau te pronken. Ik denk dat ik die voor op mijn eigen bureau ook maar snel eentje ga aanschaffen. Of twee. Misschien kom ik die eerste werkdag dan wat beter door.

Sommige ‘zorgen’ kan ik natuurlijk ook een beetje bij mezelf wegnemen. Vandaag heb ik dus toch maar de telefoon gepakt om een intakegesprek bij het kinderdagverblijf in te plannen. Donderdag is het zover, dan zal ik zien wie Denzel gaat verzorgen en wie zijn toekomstige vriendjes en vriendinnetjes zullen zijn. In mijn volgende blog zal ik uitgebreid verslag doen van mijn eerste ervaringen met de kinderopvang!

Ik ben benieuwd of er meer mama’s zijn die binnenkort weer moeten gaan werken? Hoe ervaar jij dit? En voor de mama’s die alweer aan het werk zijn, hoe heb jij die eerste periode overleefd? 😉

Liefs, Niki

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

16 Reacties

 1. 11 maart 2014 / 18:52

  Aan de titel te zien (#1) wordt dit een vaste rubriek? Leuk en interessant om te lezen 🙂 Lijkt me ook wel lastig en moeilijk om weer aan het werk te gaan na een verlof en zo’n mooie gebeurtenis!

  • Shirley
   Auteur
   11 maart 2014 / 19:43

   Iedere week op dinsdag!

 2. 11 maart 2014 / 18:56

  Vooralsnog lijkt het erop dat ik tot minimaal 36 weken doorwerk. Gelukkig ben ik freelancer/zzp’er en kan ik mooi mijn eigen uren indelen. Dat vind ik wel een heel fijn vooruitzicht. Hoeveel ik ook van mijn werk hou, waarschijnlijk brengt de kleine daar straks verandering in. Ben heel benieuwd!

 3. 11 maart 2014 / 19:36

  Kan er helaas niet over meepraten maar kan me voorstellen dat de nieuwe situatie wennen is. Alles zal wel op plek vallen straks. Succes 🙂

 4. Annemarie
  11 maart 2014 / 20:44

  Zelfde d-day! Zin in maar oh my ik ga mijn zoon missen!

 5. 11 maart 2014 / 21:27

  Gelukkig hadden mijn kids 2 wen-ochtenden op het kdv. Dat is niet alleen fijn voor de kids maar zeker ook voor mama. De eerste dag is lastig en ik heb ook tussentijds het kdv gebeld om te vragen hoe het ging. Eigenlijk ging het vanaf dag 1 super en dan is het voor mama ook fijn en dus makkelijker. Komt vast goed.

 6. 11 maart 2014 / 21:39

  Ik ben heel erg benieuwd naar je verhalen! Welkom in het mommytobe team! Spannend zeg, lijkt me ook erg lastig om m’n meisje achter te laten. Ik kijk al uit naar je volgende artikel

 7. 11 maart 2014 / 22:06

  Ja, die eerste weken waren wel erg wennen! Gelukkig komt het werkritme snel en je zal het zeker fijn vinden, het ‘even geen mama zijn’. En zodra je naar huis mag, vlinders in je buik om die kleine weer te zien!

 8. 11 maart 2014 / 22:42

  Ik moet ook de 31ste weer aan de bak! Mijn zoontje is nu 9 weken (en een paar dagen 😉 )
  Ik ga 32 uur werken, daar zie ik best wel tegenop maar het is helaas niet anders te passen in ons financiele plaatje. Heb wel weer zin om te gaan werken! Mijn moeder en schoonmoeder gaan oppassen en dat vind ik best wel een beetje spannend (en gewoon kut want ik wil alles zelf doen haha!)

 9. 11 maart 2014 / 23:09

  Ik ben benieuwd hoe je het bevalt. Mijn meisje is nu 6, 5 week en ik mag er dus ook al veelste snel aan geloven. Ben daardoor erg benieuwd naar je verhalen.

 10. Roos
  11 maart 2014 / 23:50

  Ik moet 7 april weer aan de slag en het lijkt me heerlijk weer!
  Ik vind de hele week hele dagen met kind (hoe lief ook) ook dodelijk vermoeiend.
  Ben denk ik meer gemaakt voor de combinatie werk en kind.
  Zoals je schrijft; ook gewoon weer even niet alleen maar mama zijn!

 11. Daan
  12 maart 2014 / 22:27

  Ik ben een maandje geleden weer aan het werk gegaan toen mijn zoontje 10 weken oud was. Het was even wennen en ik had van tevoren echt geen zin, maar het viel reuze mee. Ik heb een leuke baan en hoef vrijwel nooit over te werken, dus kan snel weer naar huis om hem op te halen 😉 Sterkte!

 12. 13 maart 2014 / 13:47

  Oh meis, de tijd gaat inderdaad snel. Ik zit nu thuis met de kindjes maar kan me dit nog herinneren van toen ik bij mijn dochtertje met drie maanden weer moest gaan werken. Tranen met tuiten maar stiekem uiteindelijk ook wel lekker. Even wat anders aan mijn hoofd. De kleine was bij oma. Dat voelde goed. En later de gastouder was ook super lief. Het gaat goed komen, succes!

 13. puck kremers
  14 maart 2014 / 22:57

  Nog eventjes genieten van je ventje… ben benieuwd hoe het was bij het kdv. Denzel vind het daar vast leuk

 14. 15 maart 2014 / 00:06

  Spannend maar het komt zeker goed. Ik werk parttime, maar zit nog ziek thuis. Zodra ik weer ga werken gaat de kleine naar oma toe. Nu gaat hij ook al afentoe zodat we beiden kunnen wennen.

Secured By miniOrange