10 x leuke dingen voor de kinderen in de tuin

10 x leuke dingen voor de kinderen in de tuin

Onze tuin was tot voor kort helemaal niet zo kidsproof als dat ik wilde. Ik schreef al eerder over houten planken in de tuin die in de winter hartstikke glad worden en met al die planten is er vrij weinig ruimte voor de kinderen om te spelen en te crossen met fietsen en loopkarren. Toch zijn we een beginnetje gaan maken om de tuin vooral voor de kinderen interessant te maken. Dat wilden we heel graag en dat was ook een van de redenen waarom we een tuin wilden: zodat de kinderen lekker buiten konden spelen. Nu ik zelf wat wensen heb én bij anderen in de tuin heb gespiekt om te kijken wat een groot succes is, kan ik mijn lijstje gaan maken. Dit is een absolute schot in de roos om voor de kinderen een droomtuin te creëren.

1. De trampoline

Geen uitleg nodig denk ik; de trampoline is een groot succes. Skyler had het er altijd over als hij bij anderen was geweest en overal waar hij maar een trampoline tegenkwam, wilde hij graag springen. Inmiddels hebben we zelf een groot exemplaar in de tuin staan en zowel Skyler als Maddox willen dagelijks jumpen. Het neemt veel ruimte in beslag en je moet er dus een beetje plek voor hebben, maar omdat ze in verschillende formaten komen, zit er vast iets voor jou tussen.

2019-06-09-16.17.08

2. Het tuinhuisje

Nog een grote wens van mij; een tuinhuisje. Ik wil heel graag een leuke tuinhuis waar de kinderen heerlijk in kunnen spelen. Er zijn verschillende modellen te koop en ondanks dat de kinderen vooral getrokken worden naar plastic, kleurrijke huisjes, neig ik toch meer naar een houten model. Voor nu hebben we er echter geen ruimte voor, aangezien de ‘trampo’, zoals Skyler hem noemt, al behoorlijk prominent aanwezig is. Wie weet, ooit!

3. Zandbak

Ik kan zelf niet zo goed tegen zand. Ik ben zo’n moeder die hysterisch loopt te roepen dat de kinderen hun kleding en schoenen buiten uit moeten trekken als ze in een zandbak bezig zijn geweest en krijg echt de kriebels van zand in huis. Echter merk ik dat het zoveel plezier geeft voor de kinderen, dat het zelfs af en toe door mijn hoofd heen spookt. ‘Een kleine zandbak kan best leuk zijn…!’ Ik kom hier later op terug in een ander artikel.

4. Zwembad

Jaja, een zwembad mág gewoon niet ontbreken tijdens de zomermaanden. Of je nu mega groot woont en een vast zwembad in de tuin hebt (lucky you!) of als je net als ik de welbekende blauwe schelp vult met water; water is gewoon dé oplossing tijdens de warme zomermaanden. Ik wil nog kijken voor een opblaasbaar exemplaar maar moet eerlijk zeggen dat er al een aantal zomers met de kleine schelp wordt gespeeld en dat dit prima volstaat. Ideaal als je ook niet zoveel ruimte hebt. En als het water eruit is, kan ‘ie dus door als zandbak. Mocht jij wél van zand houden, haha.

IMG_3347

5. Watertafel

Sinds vorig jaar hebben we een mega leuke watertafel van Little Tikes. Raymond mag hem dit jaar weer in elkaar zetten vanwege alle slangetjes en pompjes die ik niet op zijn plek krijg, maar als ‘ie eenmaal staat is het een schot in de roos. Lekker spelen met water doet het gewoon altijd goed. We hebben ook een tijdje de watertafel van Action gehad. Een klein modelletje, maar zelfs daar is heerlijk uren mee gespeeld. Voor iedere tuin is er een geschikte set en zelfs voor op het balkon zijn de watertafels prima.

6. Mini tuinset

Zelf wil ik nog heel graag een nieuwe tuinset voor in de tuin, maar ook voor de kinderen lijkt het me fantastisch om een kleinere set te hebben waar ze samen aan kunnen picknicken. Een kleine picknicktafel of een andere leuke set. We hebben op de camping kleine campingstoelen en dat vinden ze fantastisch. Wie weet wat ik voor in de tuin nog kan vinden. Via tuinmeubelshop.nl, de specialist in tuinmeubelen, heb ik al heel wat leuks voor onszelf op het oog. Dat wordt even hard, hard sparen.

7. Schommel

Bij Anke is de schommel een heel groot succes in de tuin en hoe vaker ik het zie, hoe leuker het wordt. Skyler is wel echt dol op schommelen en wil altijd wel ergens op een schommel. Maddox durft veel, maar schommelen vindt hij doodeng. Ik denk dus dat een schommel voor andere kinderen heel leuk kan zijn, maar dat het in onze tuin niet per sé een toevoeging gaat zijn, haha.

8. Tuingereedschap

Waar Maddox wél heel blij van wordt, is van helpen. Aangezien Raymond tijdens de zomermaanden altijd druk bezig is in de tuin, wil ik voor Maddox nog wel leuke tuingereedschap aanschaffen. Ik smelt bij zo’n kleine kruiwagen en grasmaaier, maar ik weet zeker dat er een hoop meer leuks verkrijgbaar is. Daar ga ik even mijn ogen voor openhouden, alhoewel ik een sterk vermoeden heb dat ik bij Action en Hema al een heel eind ga komen.

9. Moestuin

De bramenplant in onze tuin vindt Skyler mega leuk. Iedere zomer worden er weer bramen geplukt en gegeten. Een moestuin, hoe groot of klein dan ook, is echt een aanrader. Zo leren de kinderen direct meer over groenten en fruit en daar pluk jij dan weer de vruchten van. Wat nou naar de supermarkt?

10. Gewoon wat ruimte

Al het bovenstaande is leuk en aardig maar ik heb gemerkt dat het echt niet allemaal nodig is. Die kinderen van mij zijn al blij met een beetje meer ruimte zodat ze op hun fiets en loopkar kunnen rijden, zodat ze kunnen stoepkrijten, tikkertje kunnen spelen of bellen kunnen blazen. Ze kunnen naar buiten, en dat is al heel erg fijn. Maar wat leuke accessoires, die zijn natuurlijk altijd welkom om het nog leuker te maken!

2019-06-04-11.03.30-1440x1080

Share:

3 Reacties

 1. Nienke
  20 juni 2019 / 18:43

  Herkenbaar. Ik dacht ook: glijbaan schommel zandbak. Nou meneer speelt het liefste met stenen stokken en op het meest overwoekerde stuk vermaakt hij zich het beste 😉
  Qua zandbak heb ik geleerd dat je erin moet kunnen graven. Een schelp of schildpad (zoals eij hebben) voldoet dus niet aan die eis. En wordt dus ook amper gebruikt helaas.
  Wat wij vroeger deden; tuinsproeier onder de trampoline. Gegarandeerd plezier. Succes met jullie tuinverbpuwing!

 2. Inge
  20 juni 2019 / 20:31

  In de zomer vooral de watertafel en evt een emmer. Doet het hier nog beter dan een badje. Dat komt vast weer als ze wat ouder zijn! Wij hebben een houten speelhuisje met glijbaan, echt een aanrader!

 3. Eva
  21 juni 2019 / 11:41

  Tip voor de zandbak. Zet hem achterin de tuin. Dan zijn ze 80% al kwijt als ze binnen zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.