(~215 B)

SpeelgoedSpeelgoed

De perfecte mascara voor jouw wimpers

De perfecte mascara voor jouw wimpers

Mensen die me al langer kennen weten dat ik niet zoveel met make-up heb. Terwijl klasgenoten al flink bezig waren met foundation en oogschaduw, moest ik op mijn zestiende mascara nog ontdekken. Het boeide me eigenlijk helemaal niet en vanwege mijn eczeem bleef ik vooral ver weg van deze producten waar ik niet tegen kon. Toch ben ik ooit begonnen met mascara en sinds dat moment is het niet meer weg te denken voor me. Ik heb geen make-up ritueel en nog steeds heb ik niks met andere make-up ondanks het vinden van een merk waar ik wél tegen kan, maar iedere ochtend neem ik wel altijd even de tijd voor mascara. Het zorgt voor een meer open blik en mijn al gekrulde en lange wimpers worden er nog mooier van.

Makkelijke wimpers, moeilijke smaak

Ik kan wel zeggen dat ik heel makkelijke wimpers heb. Waar andere mensen aan de slag moeten met wimperkrullers, heb ik er van mezelf al een mooie krul in. Ook zijn ze aardig donker en best lang, waardoor het ook geen probleem is als ik geen mascara op heb. Maar ja, zoiets moois (ik vind wimpers echt heel erg mooi) mag best extra geaccentueerd worden. Inmiddels heb ik al heel wat merken getest en de een vind ik fijner dan de ander. Ik heb wel gemerkt dat het bij mij geen kwestie is van een drogist merk of een high end merk, maar dat het vooral aan het borsteltje ligt en de formule, of ik een mascara wel of niet prettig vind. En dat is nog best een flinke zoektocht; vind ik bij het ene merk de borstel erg prettig, is het bij het andere merk de mascara zelf die me blij maakt en die goed voor mijn wimpers werkt.

Vergeetachtig

Eén ding waar ik heel erg slecht in ben, is het vernieuwen van mijn producten. Ik kan best maanden met een mascara doen en het laatste beetje eruit schrapen, terwijl het misschien ook niet helemaal meer goed is. Ze zeggen dat een mascara ongeveer drie maanden goed blijft, maar ik kan wel zeggen dat ik de mijne langer gebruik. Ik denk er gewoon niet echt over na om het opnieuw te kopen, als er nog wel product in zit en het nog prima werkt.

Zelf samenstellen

FRIDAY Mascara helpt een handje met mijn ‘problemen’. Allereerst kun je bij hen zelf je mascara samenstellen. Je kunt kiezen uit zes formules en acht borsteltjes. Wil jij een mascara voor extra volume met een volle borstel of geef je toch de voorkeur aan verlenging van de wimpers, met een borsteltje in de vorm van een kammetje? Wil je een all-in-one mascara met een volle borstel of juist een extreme volume mascara met een gebogen borstel? Er is voor ieder wat wils en ik heb drie mascara’s samengesteld om te proberen. Zal hier een favoriet tussen zitten?

Mijn bestelling

Mijn bestelling was als volgt; als eerste koos ik voor de extreme volume mascara met het grootste borsteltje (nummer 1) omdat dat eigenlijk wel favoriet bleek de afgelopen jaren. Vervolgens ging ik voor de all-in-one mascara met een borsteltje dat van voor smaller is dan achter, om zo ook de kleinste wimpers mee te kunnen nemen. Als laatste koos ik de Define & Length mascara omdat de zachte en romige omschrijving me erg aansprak. Qua borstel ging ik voor nummer 7, een soort kammetje in plaats van een borsteltje.

2019-03-11 12.20.33

2019-03-11 12.20.46

2019-03-11 12.20.56

2019-03-11 12.22.12

 

2019-03-11 12.23.55

2019-03-11 12.24.28

Favoriet

Na alle mascara’s getest te hebben, kwam ik tot de conclusie dat extreme volume wel echt mijn favoriet is. Ik hou van volle, goed zwarte wimpers die best iets dikker aangezet mogen worden. Echter bleek de grote, dikke borstel niet mijn favoriet te zijn en vond ik de borstel die smal begint en breder eindigt prettiger werken voor mijn wimpers. Mijn wimpers separeerden hiermee goed, waren goed volumineus en goed zwart. Maar dus wel met de extreme volume mascara, en niet de all-in-one mascara waar ik dit borsteltje bij had gekozen. Je kunt via jouw account gemakkelijk de borstel óf juist de mascara switchen, zodat je uiteindelijk de perfecte mascara voor jouw wimpers gevonden hebt.

Herhaalservice

Voor probleem nummer twee hebben ze ook een optie; de mascara herhaalservice! Je kunt kiezen of je per maand, per twee maanden, per drie maanden of slechts eenmalig wil bestellen. Je kunt deze makkelijk pauzeren en een minimale afname is niet nodig. Je betaalt €10,50 voor de mascara als je voor de herhaalservice kiest en €12,50 bij een eenmalige bestelling. Kies dus je mascara, je borsteltje, de frequentie en binnen no time heb jij jouw perfecte mascara in huis. Ze dragen ook hun steentje bij aan een beter milieu door te werken met zoveel mogelijk gerecyclede materialen. Enne, heb je zes oude FRIDAY mascara’s liggen? Dan kun je deze terugsturen en krijg je een nieuwe mascara cadeau.

What a time to be alive; je eigen samengestelde mascara heel gemakkelijk door jouw brievenbus. Het enige nadeel is dat ik er een beetje lui van word maar ach, wel lui met mooie wimpers!

2019-03-11 12.23.24

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

5 Comments

 1. 29 maart 2019 / 06:47

  Klinkt wel goed, ik draag eigenlijk ook nooit tot weinig make up. Als ik dan iets draag is het wel mascara.

 2. 29 maart 2019 / 09:41

  zolang ik je al ken ben ik jaloers op je wimpers hahah en de mascara klinkt goed iig!!

 3. Kim
  29 maart 2019 / 19:54

  Fijne tip! Vind het altijd zo’n gedoe om de juiste combi van borstel en soort mascara te vinden. En niet al te duur!

 4. Caro
  30 maart 2019 / 07:10

  Is dat inclusief verzendkosten? Interessant hoor!

  • Shirley
   Auteur
   30 maart 2019 / 07:55

   Klopt! Die betalen zij 🙂