Zwanger! #20

Zwanger! #20

Twintig weken! Op de helft! Vandaag praat ik jullie bij over afgelopen week en ik kan jullie vertellen: het gaat eindelijk ietsje beter. Ik ben momenteel flink verkouden en heel veel aan het hoesten wat het kokhalzen triggert, maar over het algemeen kan ik wel zeggen dat de misselijkheid aan het afnemen is en dat mijn eetlust weer aantrekt. Toch wel erg prettig! Ik leef niet meer op twee crackers en een kop soep per dag maar krijg er weer wat meer in en eet ’s avonds weer met de pot mee. Geen monsterporties, maar toch genoeg om me een stukje fitter te voelen. Zo fijn!

Routine controle

Afgelopen week stonden er twee babyafspraken gepland; een standaard controle bij de verloskundige en de 20 weken-echo. De controle-afspraak bij de verloskundige stelt nooit zo heel veel voor; de bloeddruk wordt gemeten, er wordt gevraagd hoe je je voelt, er wordt geluisterd naar het hartje (het fijnste!) en na een kwartier sta je weer buiten. Het is een leuke praktijk waar ik momenteel zit, maar een echte klik voel ik nog niet. Dat was bij Skyler wel anders, waar ik echt dol was op de verloskundige die ik op dat moment had. Wie weet komt het nog: ik ben er natuurlijk nog niet zo heel vaak geweest. De mensen hier zijn wel erg aardig, dus dat komt vast helemaal goed. Voor nu gaat alles zijn gangetje, blijft mijn bloeddruk stabiel en klinkt het hartje altijd weer fantastisch.

Trappelende baby

Over de 20 weken-echo hebben jullie gisteren alles kunnen lezen. Wat ontzettend fijn dat de baby helemaal is goedgekeurd, dat is toch altijd erg prettig om te horen. Wel voelt het nog steeds heel onwerkelijk allemaal. Ik weet dat dat onze baby is die we op het scherm zien spartelen, maar toch voelt het ergens nog wat ver weg, ofzo. Met Skyler was ik er intens veel mee bezig, voelde het heel erg eigen. Nu is dat nog niet helemaal het geval. Echt iets dat moet groeien en waar ik me nog steeds bewuster van moet gaan worden. In ieder geval laat de kleine zich flink voelen, en dat is erg prettig voor de bewustwording! Ik probeer iedere avond even een moment te pakken om rustig in bed met mijn buik bezig te zijn. De baby begint er dan op los te trappelen en de bewegingen zijn zelfs af en toe van buitenaf te voelen. Leuk voor Raymond ook!

Lichamelijke ongemakken

De misselijkheid neemt af waardoor ik weer meer kan eten, maar lichamelijk voel ik me nog steeds niet al te best. Weinig energie, veel last van mijn buik en zelfs wat pijntjes naar mijn bil en benen toe. Vooral als ik veel loop begint dat enorm op te spelen. Ik probeer daarom echt goed mijn rust te pakken. Ik voel me af en toe wat lui als ik afspraken afzeg en alleen maar thuis ben met Skyler, maar voor nu voelt het het enige juiste, met af en toe eens een afspraak buiten de deur. Ik doe het liever nu iets rustiger aan dat het allemaal goed blijft verlopen, dan dat ik over een paar weken écht uit de running ben en helemaal niks meer kan. Wát een immens groot verschil met de zwangerschap van Skyler, niet normaal. Toen was ik zo lekker actief tot het einde en liep ik nog net niet rennend door de straten van Amsterdam om van de ene afspraak naar de andere te gaan. Voor nu heb ik ook even mijn abonnement van de sportschool op hold gezet. Dan maar na de bevalling weer! Ik doe mijn Fitbit om en hoop gewoon iedere dag te kunnen wandelen om een beetje in conditie te blijven. 

Gelukkig ben ik een echte huismuts en word ik enorm blij van een lege agenda. Dat is nu tijdens deze zwangerschap misschien nog wel wat erger: geen afspraken in de week maken me intens gelukkig, haha. Kan ik lekker schrijven op de dagen dat Skyler op het kinderdagverblijf is en de overige dagen met Skyler spelen en rustig aan doen. Stilte voor de storm. Daar zal ik me onbewust toch wel een beetje op aan het voorbereiden zijn. 

Een jaar langer zwangeren? Yes please!

Zoals je leest gaat het dus allemaal zijn gangetje. We doen het lekker rustig aan en zwangeren ondertussen door. Qua kilo’s heb ik nog steeds niks te vrezen en staat er inmiddels met week 20 nog steeds -2 kilo op de teller. Eens kijken wat de toenemende eetlust daar voor verandering in gaat brengen de komende tijd.

Op de helft alweer. Ik zei het van de week nog tegen een vriendin: ik zou nog wel een jaar willen zwangeren in plaats van nog maar 20 weken. Dan neem ik zelfs de kwaaltjes voor lief. Het idee dat er over 20 weken alweer een baby is beangstigt me een beetje. Ik heb het idee dat ik veel meer tijd nodig heb om te wennen aan het idee en voorbereidingen te treffen. De tijd gaat zo ontzettend snel! Nog ruim vier maanden te gaan om mijn hoofd op orde te brengen, een naam te verzinnen, het kamertje aan kant te maken en ons echt voor te bereiden op baby twee…

Share:

11 Reacties

 1. Monique
  1 december 2016 / 07:34

  Misschien dat het bekkenpijn zou kunnen zijn die pijn in je bil en rug? Dat zou ik wel even in de gaten houden, want met wat tips van een bekkenfysio oid kan dat snel weggaan.
  En herkenbaar van de rustige agenda, kan daar ook enorm gelukkig van worden!

 2. 1 december 2016 / 07:43

  Wat ben je toch prachtig zwanger Shirley, en (uiteraard ;-)) prachtige jurk! Is dit nu dezelfde als die blauwe? Love it! Haha een jaar zwanger zijn, wat en wens 😉 Maar fijn dat je je dus zo voelt, dat is een goed teken. Het komt echt wel goed, je bent op helft en straks vinden jullie vanzelf je draai weer met z’n viertjes 🙂

  • Shirley
   Auteur
   1 december 2016 / 08:28

   Ja, is dezelfde van Topshop. Ben zo dol op dat ding! En thanks voor je lieve berichtje X

 3. 1 december 2016 / 08:28

  Mooi om te lezen dat jij je iets beter voelt. Misselijk zijn is echt vreselijk, heb ik gelukkig weinig last van gehad . Geniet maar lekker van je rustige agenda!

 4. 1 december 2016 / 08:39

  Fijne update. Goed om te lezen dat het goed. gaat. je buik groeit ook hard. Leuk zeg!

 5. 1 december 2016 / 08:50

  Wat fijn dat het iets beter gaat! Op de helft alweer, de tijd gaat echt snel. Goed dat je je rust pakt! 🙂

 6. Sabien
  1 december 2016 / 09:11

  Fijn te lezen dat het iets beter met je gaat!!

 7. 1 december 2016 / 09:57

  Waw, jouw buik is echt al heel mooi gegroeid! Ik ben nu in de 19de week en bij mij ziet die er helemaal nog niet zo uit 🙂 Jammer dat je nog een paar kwaaltjes hebt, maar je hebt gelijk dat je nu extra geniet van die tijd thuis. Het gaat inderdaad zo ongelofelijk snel zeg!

 8. Stephanie
  1 december 2016 / 15:16

  Het is ook al eerder gezegd, let wel op met die pijn want als je nog even moet kan het alleen maar ellendiger worden.
  Ik had dezelfde klachten en dit resulteerde uiteindelijk in een half slapende voet en carpaal tunnel syndroom in beide handen en bekkenpijn.
  Uiteindelijk bij de bekkenfysio beland en bleek mijn bekken scheef te staan!
  Gecorrigeerd, eerste klachten waren direct weg, en met wat extra oefeningen en ondersteuning zit ik nu alweer pijnloos (en mobiel!) op 38 weken 🙂

 9. 1 december 2016 / 15:45

  Fijn dat je je langzaam aan iets beter voelt. Let wel even op de pijn naar je bil en benen hoor, keertje langs de fysio voor oefeningen eventueel! 🙂

 10. Jessica
  1 december 2016 / 23:02

  Fijn je je al iets beter voelt !
  Nog effe en jullie 2de wondertje is erbij !!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.