Zwanger! #15

Zwanger! #15

Het liefst was ik dit weekverslag begonnen met ‘oh, ik voel me fantastisch!’ of ‘wat ben ik heerlijk zwanger!’ Helaas is niets minder waar. Ik ben namelijk al sinds dinsdagavond geveld door de griep, ben ook een paar dagen bezig geweest met een ziek kindje en het kokhalzen is erger dan de weken hiervoor. Sorry dus, dat er niet zoveel online staat momenteel! En voor het gare hoofd op de foto, haha. Om ervoor te zorgen dat dit niet het zoveelste klaagverhaal wordt en om mijn zinnen een beetje te verzetten, zet ik hieronder vijf leuke punten van de afgelopen week online.

– Skyler lijkt het steeds meer te beseffen dat ik zwanger ben. Regelmatig komt ‘ie naar me toe en en wrijft over mijn buik; ‘mama baby in de buik’, Zo ontzettend schattig. Hij is ook al regelmatig even komen knuffelen met de baby en begint er vaak uit het niets over. Toch bijzonder allemaal. Hij went er op zijn eigen tempo aan en ik vind het enorm mooi om te zien.

– Ik weet het niet helemáál zeker maar ze zeggen altijd; als je denkt dat je de baby voelt, dan is het de baby. Afgelopen week voelde ik regelmatig ‘iets’ in mijn buik, wat heel overduidelijk niét mijn darmen waren. Skyler voelde ik met 17 weken en nu ik momenteel 15 weken ben, kan het best kloppen dat het regelmatig de baby was die even liet weten dat hij of zij er nog is. Prettig! Ik vind de bewegingen voelen zo intiem en zoiets moois, dat ik alleen daarom al zwanger wilde worden. Eén van de fijnste dingen om te ervaren als zwangere, als je het mij vraagt.

– Zwangerschapskleding; ik ben er nu zoveel meer mee bezig dan tijdens de vorige zwangerschap. Ik heb ook gemerkt; hoe sneller ik het aanschaf, des te meer plezier heb ik ervan. Ik blijf maar speuren naar leuke items (don’t worry, ik schaf niet álles aan haha) en heb afgelopen week ook een onwijs leuke ervaring gehad in de winkel van Noppies. Ik mocht daar komen shoppen en kreeg veel advies. Naast de outfit die ik daar mocht uitzoeken, heb ik zelf ook wat leuke stukken meegenomen. En ja, toch ook de winterjas! Zodra ik me weer een beetje beter voel, zal ik alles gaan fotograferen voor een shoplog. En dan komen er natuurlijk ook outfitposts weer!

– Ja, het aller belangrijkste is dat het gezond is, daar ben ik me echt wel van bewust. Maar ik ben toch ook wel benieuwd of we in april een zoon of dochter mogen verwelkomen. Aanstaande maandag hebben we dan ook de geslachtsbepalende echo. Zo spannend! Veel mensen vragen of ik een voorgevoel heb en op basis van hoe ik me nu voel in vergelijking met Skyler en alle bakerpraatjes, ga ik voor nu voor een meisje. Hoeft natuurlijk helemaal niks te zeggen want iedere zwangerschap is anders, maar voor nu zet ik dus in op #teamroze. Maar dat betekent natuurlijk niet dat #teamblauw niet leuk is. Het is allebei fantastisch! Het is in ieder geval heel spannend en jullie horen hoogstwaarschijnlijk dinsdag van me of Skyler een broertje of een zusje krijgt.

– Een iets algemener vijfde puntje. Voor de rest gaat het allemaal wel zijn gangetje. Nee, het is niet allemaal zo vlekkeloos als bij Skyler, maar ik probeer er toch wel van te genieten. De buik die groeit, de eerste plopjes in mijn buik, Skyler die zich ervan bewust wordt, familie en vrienden die meeleven. Toch wil ik het nog weleens vergeten en ben ik er lang niet zoveel mee bezig als toen met Skyler. Toen smulde ik van alle verhalen online, las ik iedere vordering van de baby via verschillende apps en was ik helemaal in de ban van alle aankopen voor de baby. Vooralsnog heb ik nog steeds niks gekocht en voelt het ergens toch nog wat onwerkelijk. Tot afgelopen zaterdag, toen ik even in de Prenatal stond. Ik liep langs de babykleding en kreeg daar even het ‘o shit, het is echt waar!’ gevoel. Over een paar maanden zijn we met zijn viertjes. Wat eng! Wat gaaf! Wat leuk! Wat bijzonder! En vooral: wat spannend…

Kilo’s: -3 kilo. Maar: ziek!

schermafbeelding-2016-10-27-om-10-25-04

De buik voor het eten en ‘s ochtends

schermafbeelding-2016-10-27-om-10-24-34

De buik na het eten en ‘s avonds laat

Tot volgende week!

Share:

17 Reacties

 1. jessica
  27 oktober 2016 / 10:38

  Heel veel beterschap voor jullie !!!

 2. 27 oktober 2016 / 11:09

  Wat zonde dat je zo ziek bent, maar het heerst enorm! Beterschap. En wat leuk dat je ook kan genieten, zoals van die prachtige bewegingen in de buik.

 3. 27 oktober 2016 / 12:44

  Beterschap! Fijn om te lezen dat je ondanks al het ziek zijn toch een leuke week hebt gehad!

 4. 27 oktober 2016 / 13:24

  Jammer dat je zo ziek bent tijdens je zwangerschap, maar ik denk dat het wel bijzonder is als je merkt dat Skyler er meer en meer begint naar te vragen en het te beseffen. Zwangerschapskledij is echt wel comfortabel hé!

 5. Bo
  27 oktober 2016 / 14:20

  Heerlijk om te lezen, zo’n update 🙂 En wat gaat Skyler er leuk mee om, lijkt me erg positief dat ‘ie je buik aait en toch duidelijk wel interesse toont. Spannend allemaal!
  Ik hoop dat je je snel wat beter voelt 🙂

 6. 27 oktober 2016 / 14:22

  Je ziet er echt prachtig uit! En wat lief dat Skyler er vaak uit zichzelf over begint!
  Liefs

 7. 27 oktober 2016 / 15:49

  Beterschap voor je, maar wat staat die jurk je toch prachtig!

 8. 27 oktober 2016 / 16:45

  Wat heerlijk dat je de baby al zo vroeg voelt! Lekker van genieten! Ik kan niet wachten totdat ik onze baby wat meer ga voelen, ik vond dat ook zo heerlijk! Veel plezier maandag, ik ben benieuwd!

 9. 27 oktober 2016 / 17:45

  Wat een gave jurk. Super balen dat je zo ziek bent maar ik snap dat je heel erg geniet van skyler die het steeds beter gaat begrijpen. BijZonder

 10. 27 oktober 2016 / 19:16

  oh jouw buik ‘s avonds: daar ben ik als zwangere met 23 weken gewoon jaloers op haha! zo mooi en mooi groot al! balen dat je ziek bent, ik wens je veel beterschap! Ik zet ook in op teamroze, juist omdat je zo misselijk bent geweest! Een veel gehoorde kwaal, ik had het ook en krijg een meisje…

 11. 28 oktober 2016 / 07:46

  Aaa jakkes wat vervelend dat jij je zo ziek voelt. Hoop dat het snel beter gaat!

 12. 28 oktober 2016 / 07:53

  Wat vervelend dat je ziek bent, beterschap! Herkenbaar dat een tweede zwangerschap anders is, ik was er ook iets minder mee bezig terwijl ik mij ook goed besefte hoe bijzonder een zwangerschap is.

 13. Renee
  28 oktober 2016 / 08:30

  Beterschap! Ik zet ook in op roze, maar een testosteron gezin is natuurlijk ook heel leuk! Ik ben zo benieuwd hoe baby 2.0 eruit ziet. Zal hij/zij op Skyler lijken of juist niet? Skyler is echt een kopie van jullie allebei (vind ik). Ik was ook veel minder met de zwangerschap bezig. Als iemand vroeg hoe ver ik was, moest ik vaak eerst even denken. En heb dat nu nog steeds na de bevalling. Eh, is ze nou 7 of 8 weken? Haha! Oh en de tweede voelde ik ook heel snel! Bij de eerste lag m’n placenta voor en bij de tweede achter.

 14. 28 oktober 2016 / 09:51

  balen dat je je zo beroerd voelt mop bah. en ja de beste ervaring om je kindje te voelen 😀
  ik zeg een meid shir 😀 weet niet waarom maar denk ik gewoon!

 15. 28 oktober 2016 / 10:46

  Je bent echt prachtig zwanger! Vervelend dat je je zo beroerd voelt. Ik hoop voor je dat dat snel voorbij is! Ik ben trouwens ook team roze 🙂

 16. 31 oktober 2016 / 23:56

  Wat rot dat je ziek bent, beterschap!
  Ik ben heel erg benieuwd of jullie een zoontje of dochter gaan krijgen….wij moeten nog een week of 2 wachten.
  Morgen de 13 weken echo en dan de geslachtsbepalende echo plannen.
  Zo spannend! Vooral omdat we allebei een ander ‘team’ denken 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *