Topshop Maternity: mijn favorieten

Topshop Maternity: mijn favorieten

Zwangerschapskleding; de één houdt ervan en investeert graag, de ander loopt het liefst in kleding in een maatje groter uit reguliere collecties. Tijdens mijn eerste zwangerschap merkte ik dat ik neigde naar het tweede. Want jeetje, wat zonde eigenlijk om geld uit te geven aan kleding die je helemaal niet zo lang draagt. Maar hoe verder ik kwam in de zwangerschap en hoe meer mijn buik begon te groeien, des te meer waarde hechtte ik aan echt goed passende setjes. Broeken zijn sowieso een verademing, maar ook shirts die niet opkruipen, sweaters en goed aansluitende jurkjes waar je buik mooi in uitkomt vond ik fantastisch. Toen ik net zwanger was van dit tweede kindje, haalde ik dan ook al gauw mijn doos met zwangerschapskleding tevoorschijn. Ik had op dat moment niet zo heel veel maar omdat ik al snel begon te groeien, merkte ik dat de items die ik wel had direct voor meer lucht zorgde. En ik nam me voor: ik mag best een aantal nieuwe stukken kopen om lekker door de komende maanden te komen.

Gisteren was ik aanwezig bij Noppies waar ik met een volle tas kleding, deels gekregen en deels zelf gekocht, de winkel uit liep (later in een shoplog!). Ook bij Asos bestelde ik al twee jurkjes, mijn geliefde Topshop jurk kwam binnen in een andere kleur en bij H&M schafte ik twee nieuwe broeken én een shirtje aan. Bovendien kwam er een heerlijke tracksuit binnen van Topshop, die ik écht niet kon laten schieten. Zie het pak op de eerste foto. Ja, het is even een investering, maar ik vind het fijn om me de komende maanden prettig te voelen in goed passende kleding. Er verandert immers al zoveel. Niets zo vervelend dan kleding die helemaal niet fijn zit. Ik verkocht dus heel wat items uit mijn kast die ik momenteel niet meer draag en mocht met de verdiensten daarvan losgaan op de zwangerschapskleding. Voor nu ben ik wel heel even verzadigd, maar ik hoop nog wel een paar lekkere sweaters te vinden die me de winter door gaan helpen… Die ik niet constant naar beneden moet trekken omdat je anders mijn elastieken band van de zwangerschapsjeans steeds ziet zitten.

Oh, en waar ik wel heel erg op let tijdens het shoppen van zwangerschapskleding, is dat ik het daarna ook nog wel kan dragen. Met broeken is dat lastig, maar met andere items kun je daar best rekening mee houden. Zo heb ik mijn blauwe jurk ook veelvuldig na de zwangerschap gedragen en kan ik het gebloemde pak ook prima na de geboorte nog aan omdat er geen buikband aan vast zit, maar het gewoon een elastieken bovenkant heeft. Het is geen typische zwangerschapskleding, behalve dat de fit héél erg fijn is. Elastiek op de juiste plekken, iets oversized kleding, etc. Dat viel me bij Noppies ook al erg op, dat veel stukken prima na de zwangerschap door gedragen kunnen worden. En dat is natuurlijk mooi meegenomen aangezien je er toch wat geld voor neertelt.

Topshop is één van mijn favoriete ketens als het om zwangerschapskleding gaat. Zij zijn héél lekker bezig om leuke kleding op de markt te brengen voor de zwangere vrouw. Iets waar andere merken nog wel een voorbeeld aan kunnen nemen. Mijn twee jurkjes (in oranje en blauw) zijn natuurlijk al favoriet, maar ook de tracksuit die binnenkwam is nu al een topper in mijn kast. Wat ze allemaal nog meer hebben? Ik selecteer hieronder mijn favorieten. Kijk mee! Je shopt alles hier en als het niet goed zit, kun je het heel simpel retourneren in de winkel in Amsterdam. Of per post, als Amsterdam net even iets te ver voor je is.

ts44u24knav_zoom_m_2

De broek is 32,- en sweater 29,-

ts44t44kgry_zoom_m_1

42,-

ts44j45kmdt_zoom_m_2

57,-

ts44d22kblk_zoom_m_1

64,-

ts44u23knav_zoom_m_1

De broek is 32,- en sweater 29,-

ts44d53kblk_zoom_m_2

29,-

ts44i05jmdt_zoom_m_1

68,-

ts44k05kgry_zoom_m_2

44,-

ts44d44knav_zoom_m_2

52,-

ts44d04kmon_zoom_m_2

72,-

ts44k02kivr_zoom_m_1

46,-

ts44t16kwht_zoom_m_1

Perfect basic shirtje: 20,-

ts44f01kblk_zoom_m_1

46,-

ts44c01kkha_zoom_m_1

52,-

ts44b11kmdt_zoom_m_3

55,-

ts44b02kwht_zoom_m_2

50,-

ts44d71jblk_zoom_m_3

64,-

ts44j77jmdt_large_m_1

55,-

ts44h13jnav_zoom_m_2

46,-

Share:

8 Reacties

 1. 25 oktober 2016 / 17:03

  Wat een heerlijk pak. Zelfs als niet zwanger lijkt het me erg lekker zitten.
  Ik ben wel een type dat graag in jogging outfit op de bank hangt 😉

 2. 25 oktober 2016 / 19:00

  Ik ben heel benieuwd naar je Noppies Shoplog! Je tracksuit ziet er ook heerlijk uit. Ik heb tot nu toe een redelijk bescheiden buikje, dus kan mijn eigen shirtjes nog bijna allemaal aan. Heb al wel een paar broeken aangeschaft, maar voor iemand met een gigantisch volle kledingkast is dit toch wel even wennen, haha.

 3. Kelly
  25 oktober 2016 / 23:05

  Oh dit is een typisch voorbeeld van een outfit waarbij ik de ‘reclamefoto’ echt niet bijzonder vind… terwijl, wauw, wat staat jou dit goed!

 4. 26 oktober 2016 / 08:05

  Ik heb nog nooit iets besteld bij topshop. Welke maat bestel jij? Valt het een beetje normaal? Het ziet er in ieder geval erg leuk uit!

  • Shirley
   Auteur
   26 oktober 2016 / 09:13

   Ik bestel een 40 en dat zit me prima 🙂 eigenlijk mijn eigen maat gewoon!

 5. 27 oktober 2016 / 20:31

  Zwangerschapskleding, I love it! Vooral de broeken met die heerlijke zachte band over je buik en de maxidresses. Je suit ziet er ook heel erg comfortabel uit, lekker om in te chillen!

 6. 27 oktober 2016 / 23:14

  Oh ik vind dat pak leuk zeg! Alleen ben niet zwanger 🙂
  En ik vind het jou véél beter staan dan het model

 7. Nadia
  1 november 2016 / 11:31

  Ik vind de tracksuit het leukst, en ik vind het jou veel leuker staan dan het model!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.