Zwanger! #37

Zwanger! #37

Afgelopen week was niet helemaal mijn week en dat bleek toen ik me gisteren moest melden bij de verloskundige voor mijn wekelijkse afspraak. Ik had wat vage klachten die ik niet kon plaatsen -last van mijn bovenbuik, mijn rug, weer flink aan het kokhalzen en gewoon een beetje blegh en niet fit- en na een extra check zorgde dat voor wat alarmbellen; mijn bloeddruk was namelijk behoorlijk hoog. De verloskundige kon dan ook niets anders dan me doorsturen naar het ziekenhuis voor wat extra onderzoek. Een ‘grappig’ feitje: bij Skyler was dit ook een paar dagen voor de bevalling het geval en bleek het niets meer dan een voorbode te zijn.

In het ziekenhuis lag ik aan de ctg-scan, werd mijn bloed geprikt, mijn bloeddruk weer gemeten en moest ik urine inleveren. Een paar uur later stond ik goed en wel weer buiten; vooralsnog met een te hoge bloeddruk, maar wel veilig en gezond genoeg verklaard om naar huis te mogen en onder controle van de verloskundige te blijven. Ik ben heel benieuwd of dit net als bij Skyler een seintje van mijn lichaam blijkt te zijn en dat de bevalling snel gaat beginnen. Ik voel me nog steeds niet helemaal lekker, maar morgen ga ik weer even langs de verloskundige voor een extra check van de bloeddruk. Hopelijk wordt het snel weer wat rustiger óf gaat de bevalling gewoon inzetten!

Voor nu ben ik dus 37 weken zwanger en wow, dat is toch wel weer echt een mooi mijlpaal. Eentje die ik bij Skyler niet gekend heb. De baby zit nog in mijn buik en ik ga officieel geen prematuur kindje op de wereld zetten. Ondanks dat ik de afgelopen week vaak geroepen heb dat de baby nu wel mag komen omdat ik me écht niet oké voelde, ben ik toch wel blij dat ik in de safe zone terecht ben gekomen. En ja, daar horen gewoon de welbekende laatste loodjes-klachten bij die we voor lief moeten nemen. Zoals je hierboven al kon lezen ben ik weer flink aan het kokhalzen, heb ik behoorlijk last van mijn rug, mijn conditie is niet helemaal wat het was en de baby zit nog steeds zo hoog, dat ik van het maagzuur niet weet waar ik het zoeken moet in bed. Omdat ik best klein ben ligt hij tevens helemaal laag met zijn koppie ingedaald. Hij neemt mijn hele buik en dat is flink te voelen. En te zien op de buikfoto’s! Ik ben eigenlijk wel voor mezelf het zwangeren aan het afsluiten en heb er vrede mee dat de laatste dagen of weken zijn aangebroken. Ja, het ging heel snel maar het is wel goed zo.

Afgelopen week had ik, naast de vervelende kwaaltjes, ook enorm last van nesteldrang. En dat is in mijn geval best lekker. Zo ruimde ik mijn hele kledingkast op en moest ook Skylers kleding eraan geloven. Het was een taak waar ik al weken tegenop zag maar nu het eenmaal gedaan is, zorgt het voor behoorlijk wat rust in mijn hoofd. Ook werd ik getrakteerd door Renée van Pure Verbinding op een zwangerschapsmassage en dat was héél erg genieten. Wat heerlijk om weer even op mijn buik te liggen en gemasseerd te worden. Vooral mijn rug kon dat absoluut waarderen.

De rest van de week is eigenlijk verlopen zoals alle afgelopen weken. Ik ben zo hormonaal dat ik zat te janken bij het nummer Kleine Jongen dat ten gehore werd gebracht door Dré Hazes, slaap ontzettend slecht vanwege het vele plassen en het maagzuur en ben ook een beetje onrustig. De voorweeën en steken down under die ik voel maken me bewust van het feit dat het echt niet zo lang meer gaat duren. Gaat het dit keer weer beginnen met gebroken vliezen of zullen de weeën eerst gaan doorzetten? Mijn gewicht is nog steeds stabiel en daarmee sluit ik het welbekende cirkeltje wel af. Het zijn echt de laatste loodjes, helemaal nu mijn bloeddruk opeens zo omhoog schiet. Mijn moeder denkt dat ik deze week nog beval en ik ben heel benieuwd of ze gelijk gaat krijgen. Ik moet me in ieder geval even goed rustig houden, luidde het advies gisteren in het ziekenhuis. Ik ben absoluut geen type die overdag met een boek op de bank gaat zitten en ik wil dolgraag aan de slag met de site en leuke dingen doen met Skyler. Maar voor nu moet ik er toch echt maar aan geloven en ga ik even wat vaker dan goed voelt met de beentjes omhoog.

Komt er een ‘Zwanger! #38’ of gaat dit de laatste zijn? We gaan het zien volgende week. Voor nu sluit ik af met de buik!

2017-03-28 16.25.49

Share:

15 Reacties

 1. 29 maart 2017 / 06:16

  Spannend hoor!
  Bij ons kwamen ze alledrie te laat, eentje zelfs 18 dagen.
  Dat zal nu niet meer snel voorkomen!
  Veel succes, hoop dat je je vandaag beter voelt.

 2. NegentienMei
  29 maart 2017 / 07:31

  Succes meid! Wij wachten in spanning af!

 3. Kim
  29 maart 2017 / 08:12

  Spannend! Hier nu 37.4 dus scheelt heel weinig. Echter denk ik dat het hier nog wel even duurt gezien mijn eerste zoon 41.3 was….. sterkte met deze laatste loodjes

 4. 29 maart 2017 / 08:37

  Oh ik zit in spanning af te wachten hoor!! Die kwalen zijn om te janken maar er komt snel een eind aan. Succes en stiekem nog een beeeeetje genieten haha.

 5. 29 maart 2017 / 08:51

  Wat spannend allemaal zeg, wel hoop nare kwalen… Maar nog even en dan is het zover.

 6. Jessica
  29 maart 2017 / 10:18

  O meid ik kom al zoveel piepen maar dat gaat nu nog meer zijn vrees ik 😉
  Als je je zo voelt denk ik ook idd dat het niet lang meer gaat duren maar langs de andere kant kan het juist wel en dat maakt het juist zo zwaar die laatste loodjes.
  Ik hoop het wat “stabiel” blijft met de hoge bloeddruk want is ook niet gezond voor baby en mama.
  Veel succes !

 7. 29 maart 2017 / 11:05

  Prachtige buikfoto! Spannend, ik ben benieuwd wanneer je ”mag”!

 8. Manon
  29 maart 2017 / 16:58

  Spannend! Ik ben zelf a.s zaterdag (1 april) jarig dus misschien dat ie dan wel komt!

  • Shirley
   Auteur
   29 maart 2017 / 17:00

   Dat roep ik al maanden, dat ‘ie op 1 april gaat komen. Ben benieuwd 😉

 9. Henriët
  29 maart 2017 / 18:02

  Je ziet er super uit.
  Succes met de laatste loodjes.
  En ik ben erg benieuwd naar jullie nieuwe wondertje.

 10. Eefje
  29 maart 2017 / 18:39

  Je ziet er prachtig uit! Maagzuur is hier ook al weken een verschrikking. Na 200 Rennies verorberd te hebben nu via de apotheek toch maar wat anders gehaald. Dit lijkt tot nu toe beter en langer te werken! Heel veel succes nog even, spannend!!!

 11. 30 maart 2017 / 08:34

  deze hagenees word een beetje peudeveu hahaahh beetje heel erg mop hahaah, maar nogmaals je ben heel mooi zwanger <3 maar wil nu beeb zien 😀

 12. 30 maart 2017 / 09:29

  Ik hoop dat de baby snel komt want I’m dying to know the name hahaha 😀
  En wat ben je toch mooi zwanger, stralend zonnetje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.