Zwanger! #36

Zwanger! #36

Week 36 van de zwangerschap zit erop. Het is een gek idee om te beseffen dat het weekverslag van week 36 de laatste was tijdens de zwangerschap van Skyler. Ik ben voor de 37e week bevallen de vorige keer en het is afwachten hoe dat dit keer gaat verlopen. Ik moet eerlijk bekennen dat ik nu wel een beetje zenuwachtig begin te worden. Het zijn letterlijk de laatste loodjes; of het nu deze week nog gaat gebeuren of dat we nog een week of vier moeten wachten. Het duurt niet lang meer voordat baby twee zich aankondigt en dat vind ik gewoon heel erg spannend.

Het is bizar hoe snel je dingen vergeet want was ik eerst nog in de veronderstelling dat ik de voorweeën waar ik nu mee kamp echt niet had tijdens de zwangerschap van Skyler; mijn weekverslag van week 36 van de vorige keer vertelt me dat dat wél het geval was. Ik schijn er zelfs een nacht behoorlijk mee zoet te zijn geweest. Hoe en wat weet ik écht niet meer, maar dat het nu heel erg vervelend aan het worden is kan ik wel vertellen. Was het eerst alleen wat gerommel in mijn buik de voorgaande twee weken, is er nu wel echt sprake van voorweeën. Ik heb de laatste dagen vaak wat krampen en denk soms zelfs dat de bevalling begonnen is. Vooralsnog neemt alles steeds weer af, zit er geen regelmaat in en blijft de baby dus nog wel eventjes binnen zitten. Ik heb ook begrepen dat het in ieder geval niks zegt over wanneer hij ter wereld gaat komen. Voorweeën kunnen gerust een paar weken aanhouden…

Tijdens de zwangerschap van Skyler was mijn bloeddruk in deze laatste week behoorlijk hoog. Ik moest aan de ctg-scan, kreeg wat onderzoeken en gelukkig werd ik weer naar huis gestuurd met de boodschap dat het niets ergs was. Het bleek echter wel een voorbode van de bevalling te zijn. Deze week is mijn bloeddruk helemaal in orde en weer een stuk lager dan de vorige twee keer. Hij is weer netjes 120/60 en dus totaal niet te vergelijken met de vorige keer tijdens de eerste zwangerschap. Geen alarmbellen, geen scans en geen extra onderzoeken. Ik voel me ook vooralsnog goed zonder gekke klachten die alarmbellen doen laten afgaan. Het zijn slechts de standaard kwaaltjes waar ik nu mee kamp; veel moeten plassen, voorweeën, ontzettend slecht slapen, rusteloze benen en gewoon onrustig in het algemeen. Niet alleen vriendinnen en mijn ouders staan stand-by; ik merk ook dat ik zelf behoorlijk reageer op het feit dat ik week 36 voor nu achter me kan laten. Wat is het allemaal snel gegaan en wat een bizar idee dat ik met Skyler in deze week bevallen ben. Ik blijf het maar herhalen. Aan de ene kant ben ik klaar voor de bevalling en denk ik ‘kom maar op met die baby!’, terwijl ik aan de andere kant gewoon écht nog even wil genieten van Skyler alleen. Ik moet echt af en toe even mijn momentje pakken om het zwangeren langzaam af te sluiten voor mezelf.

De afgelopen week zijn er weer een aantal dingen van de to do-lijst afgevinkt. Zo staat het babybadje klaar dat we konden lenen van vrienden, staat het wiegje paraat in onze slaapkamer, is de babykamer nu echt helemaal af, zijn de nodige dingen opgehangen door Raymond, zijn de geboortezegels in huis, is de adressenlijst voor de geboortekaartjes zo goed als af, staat de vluchttas klaar en worden de laatste campagnes voor nu even allemaal afgerond zodat ik na de bevalling de tijd heb om rustig te wennen aan twee kids. Qua vooruit schrijven wil het nog niet echt vlotten, maar daar zal ik jullie eerdaags meer over vertellen. Ik doe mijn best waar ik kan en probeer ook nog genoeg rust te pakken. Best een uitdaging met een peuter om me heen en de zwangere buik. Ik lig in ieder geval ’s avonds behoorlijk vroeg te slapen vanwege de vermoeidheid. Maar hé, iets met laatste loodjes.

Voor de rest gaat alles nog steeds zijn gangetje. Voor mijn gevoel ben ik nu een week of 20-25 zwanger, maar mijn lichaam laat me goed weten dat ik aan de eindsprint begonnen ben. De buik wordt zwaar, mijn benen zijn meer vermoeid, ikzelf kan niet zo heel veel meer doen op een dag en door die vervelende voorweeën ben ik me zeer bewust van deze laatste dagen of weken. Maar ik hoor van iedereen dat ik er stralend uit zie en en de verloskundige schreef in mijn dossier: ‘veel last van voorweeën maar ziet er stralend uit.’ Zwanger zijn doet me dus wel degelijk goed. Ook de weegschaal staat nog steeds op -1.5 kilo en dat betekent dat ik na de zwangerschap flink ben afgevallen. Ik hoef me in ieder geval niet druk te maken om het klaarmaken van het zomerlijf; dat heeft de baby voor me gedaan. Ik vind het nu al een schat.

Ik heb de verloskundige moeten beloven dat ik haar volgende week niet in het ziekenhuis zie maar gewoon in de praktijk. Daar hou ik me nog maar aan. Tot volgende week, dus! Denk ik?! Op naar week 37, de official safe zone!

Schermafbeelding 2017-03-21 om 15.08.05 2

Share:

9 Reacties

 1. 22 maart 2017 / 07:07

  Wat een stralende Shirley op de foto zeg! Ken dat gevoel dat je soms denk dat je nog maar week of twintig zwanger bent, maar dat is snel weg als ik met mijn 40+2 buik weer ergens tegenaan loop. Wel vervelend van voorweeen.

 2. Sabien
  22 maart 2017 / 07:56

  Je ziet er ook echt stralend uit met je mooie buik!!! Ik hoop dat jullie kindje je nog even een aantal weken geeft zodat je nog even tijd met Skyler alleen hebt en nog te genieten van de zwangere buik.

 3. 22 maart 2017 / 07:56

  Heerlijk dat bijna alles van je lijstje afgstreept is. Wel rustig aan doen hoor. Ik deed ongemerkt ook teveel aan het einde van de zwangerschap wat resulteerde in harde buiken. Lekker je rust pakken dus. Zohe lekker hoor kilos op -1.5! Geniet nog maar even lekker want voor je het weet is de kleine er alweer

 4. 22 maart 2017 / 08:14

  Lijkt me wel gek dat je nu langer zwanger bent dan bij Skyler. Jij was met Skyler ook met 36 weken en 1 dag bevallen toch? Je gaat er toch onbewust rekening mee houden dat het ieder moment gaat beginnen. Veel succes met de laatste loodjes.
  Liefs

  • Shirley
   22 maart 2017 / 08:46

   36 weken en 4 dagen! Aanstaande zondag 😉

 5. 22 maart 2017 / 09:35

  zei gister al op fb kijk dr stralen dan 😀 en dat doe je op deze foto ook weer, mooi om te zien mop, en we wachten rustig af hihi

 6. 22 maart 2017 / 16:31

  Dat het spannend is kan ik me heel goed voorstellen, ik vind het nu al stiekem een klein beetje spannend en ben pas bij week 28… Succes met de laatste lootjes 😀 Je straalt in ieder geval!

 7. 22 maart 2017 / 20:57

  Ik had precies hetzelfde: van Tara bevallen met 36+3 en morgen dus 37 weken zwanger en dat betekent dat ik gewoon nog nooit zo lang zwanger ben geweest, toch best een mijlpaal haha! Ik ben zo benieuwd wie van ons groepje als eerst gaat bevallen, echt heel spannend nu het zo dichtbij komt allemaal.. Die voorweeën heb ik trouwens ook, ik heb al een paar keer gedacht van goh, zou het dan toch begonnen zijn? Zeker omdat ik het niet ken van de vorige keer, maar dat zegt helemaal niets natuurlijk. Hopelijk blijft het niet nog weken aanhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *