Zwanger! #30

Zwanger! #30

‘Niet normaal toch, dat ik deze week alweer 30 weken zwanger ben?’
‘Dertig?!’
‘Ja, dat weet je toch?’
‘Dus dat zou kunnen betekenen dat de baby er over zes a zeven weken is?’
‘Ehm, ja.’
‘Oké…’

Zo verliep het gesprek van de week met Raymond toen we in bed lagen. Ik ben vandaag precies dertig weken zwanger en ondanks dat we dat allebei écht wel weten, zijn de afgelopen weken aan ons voorbij gegaan en drong het woordje dertig niet helemaal door. De tijd gaat snel en het wennen te langzaam. Het besef is er eigenlijk pas sinds week twintig en dus heb ik voor mijn gevoel niet genoeg stil gestaan bij deze zwangerschap. Iets wat ik ontzettend jammer vind, maar wat ik ook maar gewoon moet accepteren. Het is nu eenmaal anders, zo’n tweede keer. Ik kan de tijd niet terug draaien en het enige dat ik, dat wij, kunnen doen is nog genieten van de periode dat ik zwanger ben. En dat genieten gebeurt ook, heel erg, maar het gevoel ‘shit, het is al bijna zover’ overheerst toch ook wel heel erg.

Afgelopen week was heftig met zelf ziek zijn en een zieke Skyler. Ik merk dat dat behoorlijk op mijn buik is geslagen en dat ik veel last had van harde buiken. Mijn eetlust is spontaan verdwenen, ik ben weer een kilo afgevallen, ben ontzettend moe en sta weer wat misselijk naast mijn bed iedere ochtend. Tsjah, het zwangeren stond afgelopen week nu eenmaal op een lager pitje omdat ik mijn handen vol had aan een mannetje dat ontzettend veel pijn had. Tel daarbij op dat ik tussendoor artikelen schreef en het huishouden deed, en de tijd om echt even met de baby in contact te komen schoot er bij in. Gelukkig liet baby twee dat wel merken in de avond. ‘Halló, ik ben er ook nog!’ vertelde hij door fanatiek te gaan draaien en bewegen in mijn buik. Iets wat erg prettig was na een hectische dag. De bewegingen neem ik goed in me op, ik blijf maar filmpjes maken en ’s avonds met een ontblote buik op de bank liggen om alles te bekijken. Het is nu eenmaal één van de mooiste dingen van het zwanger zijn.

Voor de rest heeft het zwangeren dus even stil gestaan. We zijn niet verder gegaan met de kamer en verder dan een website met geboortekaartjes openen ben ik ook nog niet gekomen. Wél heb ik weer het één en ander geshopt voor de baby, iets wat ik eigenlijk niet meer zou doen. Ik vertelde laatst nog in de shoplog dat ik wel even uitgekocht was maar ehm, kuch. Dat was dus blijkbaar niet het geval. Het is ook allemaal zo leuk! Ik verzamel alles weer zodat ik later nog een (laatste?) shoplog online kan zetten. Het állerfijnste -en toch wel een stap in de goede richting: we hebben volgens mij officieel de knoop doorgehakt qua naam!

Gisteren was ik op bezoek bij een vriendin, die op 5 december is bevallen van jongetje Remi. Natuurlijk ben ik al weken bezig met de komst van de baby en weet ik heus wel dat er eerdaags een kindje bij gaat komen, maar toen ik eenmaal dat hoopje mens vast had begon het weer even écht te kriebelen. ‘O ja, zo klein was het allemaal!’ en ‘o ja, zo’n baby was eigenlijk best chill!’ Ik vond het heerlijk om het kleintje vast te houden, even te knuffelen en weer te zien hoe het allemaal gaat. Het voelde gek, maar tegelijkertijd ook weer zo vertrouwd, zo’n baby. Heerlijk hoor. Wat dat betreft kan ik niet wachten tot ik onze baby ga ontmoeten. Maar voor nu mag het nog wel eventjes duren, en wil ik nog heerlijk kunnen zwangeren.

Week 30. De buik begint serieuze vormen aan te nemen en de volgende dingen staan op de planning om te regelen; maandag weer naar de verloskundige voor een controle én groei-echo, maandagmiddag een telefonisch intakegesprek met de kraamzorg, dinsdag de kinderwagen ophalen en voor de rest pak ik deze week weer even mijn momentjes om optimaal te kunnen zwangeren en nog even te genieten, voordat het allemaal voorbij is. Wat gaat het hard, jongens…

Schermafbeelding 2017-02-07 om 16.36.30

Share:

16 Reacties

 1. 8 februari 2017 / 07:11

  Wat ben je toch prachtig zwanger! Nu in mijn eerste zwangerschap vond ik het vanaf de 30 weken ineens super langzaam gaan. Ben benieuwd of de tijd bij jou blijft vliegen!

 2. 8 februari 2017 / 07:49

  Haha, heel herkenbaar – mijn vriend loopt standaard 2 weken achter op de echte termijn. ‘Hoe lang ben je nou precies zwanger?’ ECHT AL, jee… hilarisch! Ik loop 4 weken op je voor en hoewel ik er nog iedere dag van geniet, begin ik het nu af en toe ook echt ongemakkelijk te vinden en word ik ongeduldig. Ik ben zó benieuwd naar onze man. Het winkelen heb ik mezelf vanaf nu ook verboden maar ja, het is zo leuk allemaal!

 3. 8 februari 2017 / 07:50

  Jeetje! Het gaat inderdaad snel! En je buik groeit hard!

 4. 8 februari 2017 / 08:09

  Ik vind het zo leuk om je zwanger verhalen te lezen want het is zo herkenbaar. Ik ben nu ook precies 30 weken zwanger van de tweede. Al heb ik best wel ‘last’ gehad van nesteldrang dus de kamer e.d. is al helemaal af. Zo fijn. Geboortekaartjes inderdaad ook nog niet uitgezocht!

 5. 8 februari 2017 / 08:21

  Het gaat zo enorm snel voor je het weet is je mannetje er!! Hier nu 2 dagen oude baby.

 6. 8 februari 2017 / 08:36

  Wat gaat het snel inderdaad, maar fijn dat jullie in elk geval een naam gekozen hebben!

 7. 8 februari 2017 / 08:41

  Ooh ja de geboortekaartjes… ben nu 34 weken van de eerste en heb eerder al gekeken, maar stijl van mij en mijn man lag iets te ver uit elkaar…

  • Shirley
   8 februari 2017 / 09:08

   Ik heb ze voor Skyler pas in de kraamweek uitgezocht, haha. Via Greetz toen, dus kon ze direct naar de ontvangers sturen en hoefde daarom ook geen enveloppen te schrijven. Viel dus allemaal ook wel mee 😉

 8. 8 februari 2017 / 09:10

  JEzus wat gaat het snel… ik vond mijn zwangerschap ook voorbij vliegen en nu is onze dochter er alweer 2 weken.. ik mis het nog elke dag, die zwangere buik.. geniet er nog ff van 🙂

 9. LOES
  8 februari 2017 / 09:45

  Ik vond het vanaf ong. week 30 ineens mega lang duren allemaal, dus wie weet kan jij ook nog even rustig de tijd nemen en aan het idee wennen dat er straks weer een kleintje bij is! Grappig trouwens, mij zoontje is in november geboren en heet Remy. Leuk dat er ook een kleine Remi is!

 10. 8 februari 2017 / 09:47

  knappert 😀 en klote van je kwaaltjes weer meis en dan dat ziek zijn erbij blahhh. het gaat verdomme wel heel snel he shir hahah jezus man nog een paar weken en dan is het D-day 😀

 11. 8 februari 2017 / 11:00

  Jeetje, wat vliegt de tijd! En wat ben je toch prachtig zwanger! Wauw

 12. jessica
  8 februari 2017 / 13:13

  Dat gaat echt heftig hard he zo een zwangerschap 40 weken lijkt lang maar eens je echt nieuw leven in je draagt en je bezig bent met vanalles vliegt die tijd zo aan je voorbij !
  Ik ben echt zo benieuwd meid sorry he 😉

 13. 12 februari 2017 / 16:00

  Ik ben zelf vandaag 22 bijna 23 weken, en ik heb gevoel dat het als een slak voorbij kruipt 🙂 Grappig zo’n beleving van tijd he.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *