Zwanger! #21

Zwanger! #21

Jeetje mina, week 21. Het is dat ik deze weekupdates maak, anders zou ik week 40 straks nog missen. Wat gaat deze zwangerschap verschrikkelijk hard en wat vind ik dat eigenlijk jammer. Niet alleen omdat ik nog minstens een jaar nodig heb om te wennen aan het feit dat er een tweede aan komt; ook omdat ik het niet zo leuk vind dat ik er niet altijd genoeg bij stil sta, alhoewel het de afgelopen twee weken wel een stuk beter gaat met de bewustwording. Gelukkig laat de baby zich goed voelen en geniet ik van de vele bewegingen in mijn buik. Was het eerst nog alleen ’s avonds dat ik de baby licht voelde schoppen, is dat nu wel meerdere keren per dag. En fanatiek ook, want zelfs aan de buitenkant zijn de bewegingen nu goed voelbaar. Zoals ik al eerder vertelde vind ik dat getrappel een van de mooiste dingen van het zwanger zijn en ik ben dan ook heel blij dat ik dat al zo vroeg, sinds week 16, mag ervaren.

Ik wil weer even stil staan bij afgelopen week en doe dat aan de hand van een lijstje van tien. Komt ‘ie!

1. Ik heb een zwangerschapscraving! Ik ben helemaal dól op de pittige kip samba salade voor op brood van Johma, haha. Het liefst eet ik dat de hele dag door, op die heerlijke oerknack waldkorn crackers van Bolletje. #nospon. Ik heb er alleen afgelopen week al drie bakjes doorheen gejaagd, haha. Gelukkig kan ik het qua kilo’s nog goed hebben maar voor hoe lang…?

2016-12-06-11-24-20

2. Eindelijk zagen we afgelopen week het gezichtje van de baby tijdens een echo. We hebben de baby nog nooit zo duidelijk gezien en dus was het wel even mooi dat het eigenwijze kindje een klein beetje bewoog om zijn profiel aan ons te tonen. Hij ligt met zijn rug naar mijn buik en met zijn gezichtje naar mijn billen toe (snappen jullie het nog?) en zo ligt hij eigenlijk al sinds de termijnecho. Ik hoop dat ‘ie de komende weken lekker veel gaat draaien zodat we eerdaags een mooie 3d-echo kunnen laten maken. Note to self: even een afspraak inplannen!

3. De baby is zo groot als een banaan!

21

4. Mijn lichaam heeft het toch best wel zwaar deze zwangerschap. Was ik eerst nog heel erg misselijk met veel kokhalzen op een dag; is het nu vooral mijn buik die erg zeer doet als ik veel of snel loop. Ik geloof dat het mijn banden zijn, maar zoals ik vorige week al zei weet ik dat niet helemaal zeker. Ik heb geen ervaring met bekkenklachten en moet het dus echt even in de gaten houden. Voor nu is het te handelen, maar ik kaart het de volgende keer bij de verloskundige wel even aan. In mijn zwangerschapsupdate van Skylers zwangerschap lees ik ook dat ik rond deze periode last kreeg van mijn banden. Wat dat betreft loopt het aardig gelijk op, aangezien ook de bewegingen in mijn buik zichtbaar werden met dit termijn.

5. De dozen Rennies zijn niet aan te slepen. Ik had bij Skyler al last van maagzuur en dat ik nu aan mijn derde (grote!) pakje Rennies ben begonnen in een paar weken tijd zegt wel genoeg. Zal vast door de kip samba komen…

6. De babynaam laat me maar niet los! Ik struin het ene lijstje na het andere af, hou mijn ogen en oren open op straat en tijdens films, series en andere programma’s, ik lees tijdschriften en boeken op een heel andere manier en heb inmiddels een lijstje met daarop 18 potentiële namen. Alhoewel, potentieel? Het zijn leuke namen maar of de naam voor baby twee er tussen zit?

7. Ik ben opeens heel kieskeurig als het om babykleding gaat. Ging ik met Skyler helemaal los; heb ik nu toch wel heel veel eisen waar de pakjes aan moeten voldoen. Ik snap helemaal niks meer van vestjes met capuchons, terwijl ik die voor Skyler nog wel had. Ik zwicht niet meer voor items met veel prints, kan maar geen leuke T-shirts vinden en kies nu liever voor iets neutraals. Ik kijk meer naar stofjes en twijfel vaak zo lang en veel, dat ik negen van de tien keer niet overga tot een aankoop. Jammer, maar zeker goed voor de portemonnee. Ik vind het ook best lastig om iets te kopen voor een kindje dat in april wordt geboren. Is het dan warm? Nog koud? April doet wat ‘ie wil en dus denk ik toch wel goed na voordat ik wat ga bestellen of uitkies in een winkel.

8. Moe, moe en nog eens moe. Aan mijn buik te zien ben ik aan een groeispurt begonnen en dat resulteert in veel moe zijn, ontzettend vroeg naar bed willen en weinig energie voelen overdag. Gelukkig laat mijn agenda het toe om me hieraan over te geven en lekker thuis een beetje te rommelen.

2016-12-06-19-45-28

9. Skyler kwam naar me toe en wilde de baby een kusje geven. Ik herhaal: grote broer wilde kleine broer een kusje geven. SMELT!

10. We zitten officieel in maand vijf (!), ik ben nog steeds 1.5 kilo lichter dan voor de zwangerschap (er komt dus nu wel steeds een beetje bij maar hé, met Skyler zat ik nu al op de +5 kilo!) en we zwangeren lekker door. En we groeien lekker door, dat ook… Aangezien ik nog steeds niet echt flink aan het aankomen ben, ga ik er vanuit dat de baby zijn hand heeft gelegd aan zijn moeder. Ik vind het helemaal prima, het zal vast lekker smaken door de kip samba salade.

Tot volgende week!

2016-12-07-10-51-35

Share:

11 Reacties

 1. Caro
  8 december 2016 / 07:13

  Ook ik kom niet aan tijdens deze zwangerschap. Ik heb het idee dat het gebrek aan energie voelen daaraan ligt. De baby eet alles op voordat het mijzelf kan bereiken ofzo. Ik merk dat ik me er soms best druk over maak maar blij om te lezen dat ik niet de enige ben.

 2. 8 december 2016 / 08:36

  Oh wat schattig die foto van Skyler! Ik vond het al onwijs lief toen mijn neefje over mijn buik ‘de baby ging aaien’, laat staan als dat grote broer is.

 3. Sintha
  8 december 2016 / 10:11

  Als je de kip samba salade lekker vindt zou je eens de kip samurai van de Lidl moeten proberen. Mijn vriend is er echt gek op! En die is niet eens zwanger

  • Shirley
   Auteur
   8 december 2016 / 10:32

   Daar heeft mijn moeder het altijd over en ze neemt morgen voor me mee, haha!

 4. 8 december 2016 / 11:13

  Ja die bil been pijn die je vorige wk omschreef is echt je bekken. Been there twice en nu weer soms last. Rustig aan doen hoor! En r3st herkenbaar, de 3e keer hier helemaal bizar snel aan me voorbij. Zo zonde eigenlijk.

 5. jessica
  8 december 2016 / 11:25

  Hie schattig is dat !!!
  De broerliefde is nu al groot !!!

 6. 8 december 2016 / 11:26

  het is dalijk echt een verhaal hier van ik knipperde met mijn ogen en shir is alweer bevallen verhaal hihi en neem gewoon lekker je rust meis 😉

 7. Tirza
  9 december 2016 / 01:49

  Ik ben al 25 weken zwanger en de tijd vliegt voorbij. Geniet heerlijk van je zwangerschap en neem soms je rust.

 8. 23 december 2016 / 23:27

  Ahhh, wat lief van Skyler!
  Tip: de kip Samoerai salade van Lidl (de ‘namaak’ van de Johma) vind ik persoonlijk NOG lekkerder dan ‘de echte’!
  Ik merk (nu 20 weken) dat ik ook meer last krijg van maagzuur….bleh…. En ja, ook ik voel de bewegingen van ons kleintje. En ook op mijn to do lijstje staat het plannen van de 4d echo!

  • 23 december 2016 / 23:30

   ps: en hier gaat de ‘namenstrijd’ tussen 2 namen! We hebben voor de geslachtsbepaling een blaadje neer gelegd waarop we namen schreven die we tegenkwamen of in ons hoofd zaten. Daar vonden we beiden 2 namen heel mooi van. Zo mooi dat we besloten om niet eens verder op namenjacht te gaan. Nu nog de keuze maken tussen die 2 😉

  • Shirley
   Auteur
   24 december 2016 / 00:31

   Daar heb ik inderdaad ook al twee bakjes van leeg 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.