Wat wil ik anders doen bij baby twee?

Wat wil ik anders doen bij baby twee?

De vraag is me al vaak gesteld en in een Q&A gaf ik er even kort antwoord op. Tijd om er iets uitgebreider op in te gaan vandaag; wat wil ik anders gaan doen bij/met baby twee? Al doende leert men zeggen ze weleens, en dat is met het moederschap niet veel anders. Als ik terugkijk op de babytijd met Skyler, vind ik dat Raymond en ik het goed hebben gedaan en op dát moment juist gehandeld hebben. Toch zie ik hier en daar wel dingetjes die ik nu iets anders wil gaan doen. Waar we van geleerd hebben, waar we ons in vergisten, waar we nu anders tegenaan kijken en dingen die we gewoon anders willen proberen en aanpakken. Dat betekent zeker niet dat we gefaald hebben als ouders tijdens de babyperiode met Skyler en zo zie ik dat zelf ook echt niet, maar we kijken net even iets anders naar bepaalde situaties en hebben geleerd van bepaalde zaken. De uitwerking laat nog even op zich wachten, maar voornemens kun je natuurlijk altijd hebben.

Dit artikel is een samenwerking met Philips Avent.

Slapen in de eigen kamer
Skyler sliep sinds dag één in de kinderwagen. ’s Nachts gebruikten we de wagen als wieg naast ons bed en overdag lag ‘ie ook altijd heerlijk te slapen in de box of in de kinderwagen in de woonkamer. Allemaal leuk en aardig en op dat moment erg fijn, maar voor nu kiezen we toch sneller voor de eigen kamer. Slapen? Hup, naar bed! Het klinkt allemaal heel logisch, maar tijdens de babyperiode van Skyler vonden we de wagen echt een uitkomst. Hierdoor heeft Skyler de eerste maanden zijn eigen bedje, en volgens mij zelfs zijn eigen kamer, niet tot nauwelijks gezien. Niet zo gek dus, dat Skyler hier enorm aan moest wennen. Of dat echt heeft bijgedragen aan de behoorlijk slechte nachten weet ik natuurlijk niet zeker, maar dat ‘ie overdag niet naar bed wilde en alleen sliep in de wagen heeft hier natuurlijk wel mee te maken.

2014-01-28-16.00.21

In het begin was Skyler heel erg onrustig, eigenlijk in de kraamweek al. Ik herinner me nog goed de nacht die ik op de bank met Skyler heb doorgebracht en toen de kraamhulp eenmaal kwam, ze Skyler overnam en ik naar bed gestuurd werd. Raymond was ook woest dat ik hem niet had wakker gemaakt en deze zorg een van de eerste nachten zelf deed. Of we de tweede baby helemaal niet tussen ons in nemen, daar durf ik geen uitspraken over te doen. Je handelt toch naar gevoel en ik heb geen idee hoe de tweede baby gaat zijn qua slapen. Maar de wagen is om te wandelen en het bedje om in te slapen. Hoe we dat gaan oplossen de eerste nachten weet ik nog niet. Gelijk naar de eigen kamer vind ik ook weer zo snel en bovendien hoorde ik tijdens het intakegesprek met de kraamhulp dat rooming-in sowieso de eerste weken wordt aangeraden. Officieel zelfs de eerste zes maanden. Misschien even kijken voor een wiegje voor bij ons in de kamer zodat we die kunnen gebruiken tijdens de nachten. En dan overdag in de eigen kamer. Dat lijkt me wel wat. Via de nieuwe babyfoon van Philips Avent die we hebben gekregen, inclusief videoschermpje, kan ik hem vanaf beneden prima in de gaten houden. Misschien was dat het wel in het begin; dat ik gewoon heel graag Skyler dicht bij me wilde hebben en ieder zuchtje en kuchje wilde horen om te zien of hij in orde was. Ik weet het eigenlijk niet zo goed. Ik zal later nog een review schrijven over deze video-babyfoon. Het is de opvolger van die we in het begin in dit huis voor Skyler hebben gebruikt. Deze heeft, in tegenstelling tot het vorige model, een nachtlampje en een terugspreekfunctie. Bovendien is het scherm veel helderder en dat is, vooral tijdens de avonden en nachten, heel erg welkom.

Voor Skyler hadden we in ons vorige huis geen babyfoon maar toen we bij mijn ouders logeerden én hier in Aalsmeer gingen wonen, begonnen we met het gebruik ervan omdat we van appartement naar eengezinswoning gingen. Het gaf ons een hoop rust omdat we konden zien wat er in de kamer gebeurde zonder steeds naar boven te moeten. Dat vind ik met de baby ook erg prettig. Als ik nu achteraf kijk en zie hoe anderen het doen, hebben we misschien niet alles even slim aangepakt. Door de wagen en box niet meer te gebruiken als slaapplek, de baby goed in de gaten te houden middels de babyfoon, hem direct al naar zijn eigen kamertje te brengen voor de slaapjes en niet tot 23:00 uur met baby op schoot te gaan zitten maar hem dus ook op andere tijdstippen naar bed te brengen, hoop ik dat we enigszins wat slaapproblemen kunnen voorkomen. Het zou in ieder geval héél erg welkom zijn.

DSC_5562

DSC_5569

Zelf hapjes maken
Ik heb mezelf vanaf het begin van de eerste zwangerschap al bestempeld als potjesmoeder. Want waarom moeilijk doen als het makkelijk kan en de potjes tegenwoordig ook prima zijn? Echter heb ik me vergist in het feit hoe ‘moeilijk’ dat eigen voedsel maken eigenlijk is sinds ik in contact kwam met de stomer/blender van Philips Avent. Vorig jaar tijdens een presentatie flanste ik in no time een pastasaus in elkaar en de fruithapjes zijn helemaal een piece of cake. Nu zal ik nooit anti-potjes worden want hé, dat is vooralsnog prima. Maar nu ik de stomer/blender in huis heb en het gemak ervan heb ervaren, kan ik stiekem niet wachten om aan de slag te gaan met al die heerlijke fruitcombinaties. Helemaal met al dat zomerfruit in mijn achterhoofd, dat we tegen die tijd kunnen kopen. Potjes voor onderweg zullen een uitkomst zijn en er zal ’s avonds echt nog wel af en toe wat worden opengedraaid, maar over het algemeen zal ik dus zelf gaan experimenteren. Er zijn een heel hoop bloggers die met deze stomer/blender aan de gang zijn gegaan en waar de meest leuke recepten uit zijn gekomen. Ik zal tegen die tijd heel wat van die blogs gaan teruglezen.

Ik zal hoogstwaarschijnlijk nooit zo’n culinaire moeder worden die aan de slag gaat met een bloemkoolschotel met een avocadosausje en kabeljauw voor een baby van acht maanden -of wel, met het boek Easy Peasy in mijn bezit-, maar gewoon wat groenten apart houden en dit mengen met pasta of een aardappel, dat moet zelfs mij lukken. Gek eigenlijk, dat ik dat zo af heb gehouden tijdens de babyperiode van Skyler. Het leek me zo lastig en omdat Raymond ook vaak laat is en het avondeten altijd op mijn schouders terecht komt, zag ik het gewoon niet zo zitten en lieten we de stomer/blender in de winkel staan. We gaan dus in de herkansing!

DSC_5573

Ietsje eerder naar de crèche
Na heel veel getwijfel -want hé, ik werk toch gewoon thuis en kan daar prima een kind bij hebben?- hakten we de knoop na tien maanden door; Skyler ging twee dagen per week naar het kinderdagverblijf. Uiteindelijk was dat een geweldige keuze, voor zowel Skyler als voor mij. Ik had opeens weer volledige werkdagen, tijd voor mezelf en kon de dagen daarna iets meer ademhalen. Het bracht ontzettend veel rust in huis en ook voor Skyler was het onwijs goed voor zijn ontwikkeling.

Ouders die buitenshuis werken gaan veelal na drie maanden weer aan de slag. Er zijn dus ook veel baby’s die na drie maanden naar een kinderdagverblijf gaan. Nu hebben wij zelf de luxe dat het niet zó snel hoeft, maar we willen er misschien wel voor kiezen om het iets eerder dan tien maanden te doen. Misschien na zes maanden, als Skyler ook rond die periode naar school gaat. Ik zal eerdaags eens informeren hoe de wachttijden zijn hier bij de crèche om de hoek, aangezien de baby naar een ander verblijf gaat dan Skyler nu. Dat kinderdagverblijf zit namelijk dan naast Skylers school en dat is natuurlijk perfect.

8-15-shirley-visser-Skyler-Nanny-Annelon-Amsterdam-moeder-kinderopvang-interview

Minder volgens het boekje
Tijdens mijn eerste zwangerschap deed ik het al en dat werd na de bevalling niet veel minder; ik las ontzettend veel boeken. Over de ontwikkeling, maar ook over de verschillende schema’s en al het andere dat door moeders en opvoedkundigen is geschreven. Hartstikke leuk en zeker vermakelijk maar god, wat kun je er onzeker van worden. Mijn kind drinkt meer! Mijn kind eet minder! Mijn kind slaapt niet door! Mijn kind kan nog niet zitten! Waar blijft dat eerste tandje?! Je gaat ontzettend aan alles twijfelen en vooral bij een eerste kindje, wil je alles perfect volgens het boekje doen. Maar weet je, ieder kind is anders. En wat dan nog: het komt allemaal wel goed, de één heeft gewoon andere behoeften dan het andere kindje. Ik wil daarom wat meer het boekje loslaten. Meer het kind volgen om te kijken naar wat híj wil en vraagt.

Met Skyler hebben we uiteindelijk alles losgelaten toen het met het slapen zo’n drama was. ‘Je moet je kindje niet bij je in bed laten slapen!’ las en hoorde ik wel honderden keren. Uiteindelijk volgden we ons eigen gevoel, konden we allemaal heerlijk slapen en is het vorig jaar allemaal op zijn pootjes terecht gekomen. Hij ligt heerlijk op zijn eigen kamer in een eigen bed. Net als de flesjes melk die wij nog lang ’s avonds en ’s nachts gaven, ook daar is hij echt wel van af gekickt en heel slecht is ‘ie er niet van geworden. Hij vroeg erom en werd er rustig van, ondanks dat het boekje ons allang het advies had gegeven om ermee te stoppen. Bij Skyler konden we dat pas na een jaar volledig loslaten en nu wil ik dat gelijk aan het begin al doen. Vertrouwen op ons eigen gevoel, ons eigen ritme zoeken en vooral het kind goed volgen. Ik denk dat dat voor een héél hoop rust gaat zorgen. Ik zou het wel heel leuk vinden om weer artikelen te delen over ons ritme en bepaalde babybehoeften maar hoop ook van harte dat jullie dat alleen als vermaak zien en er niet teveel voorbeelden uit halen. Echt, doe het niet en vertrouw op je eigen gevoel!

2014-10-03-16.55.57-738x553

Go with the flow
Misschien wel het allerbelangrijkste; we kunnen ons nog zoveel voornemen en we kunnen nog zoveel boeken lezen; ik vind het vooral belangrijk om het allemaal maar over ons heen te laten komen. Met Skyler wilde ik alles zo perfect, zo snel en zo graag weer aan het werk en vond dat ik het allemaal maar even moest doen. De druk van buitenaf, maar vooral de druk van mezelf, heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat ik het eerste jaar helemaal niet zo leuk vond. Zo zonde eigenlijk. Meer genieten, meer leren loslaten en nóg meer mijn eigen gevoel volgen. Ik denk dat dat nog wel het mooiste voornemen is.

IMG_0044

Share:

27 Reacties

 1. 17 februari 2017 / 08:04

  Super mooi geschreven. Ik denk dat je bij een tweede ook veel minder onzeker bent. Ik weet nog dat ik bij onze dochter bijna in de stress schoot als ze een paar flessen niet helemaal op dronk. Nu weet ik echt wel dat ze zowieso wel groot worden, ook als ze even niet hun bordje leeg eten of iets dergelijks. Bij onze tweede zal ik ook veel meer op gevoel doen. Heb er nu al zin in 🙂

 2. Esther
  17 februari 2017 / 08:16

  Wat nu als je een kindje krijgt dat het liefste de hele dag tegen je aan wil liggen? Gaat ie dan kostte wat kost in zn bedje op zn eigen kamer?

  Ik zet het even zo zwart wit omdat het zo op mij overkomt. Niet vervelend bedoeld, maar het klinkt een beetje alsof je het gevoel hebt dat je er zelf enorm in kunt sturen wat wel of niet werkt.

  Mijn dochter (maand jonger dan Skyler) is een slechte inslaper. Nog steeds. Als baby sliep ze echt ruk. En uiteindelijk het beste in een draagdoek, dicht bij ons. Met drukte om haar heen. Nog steeds valt ze alleen in slaap als we bij haar zijn.

  Toen ik zwanger was van nummer twee bereidde ik me voor op weer een jaar slecht slapen en veel dragen. Mijn zoontje is nu vier maanden en eigenlijk automatisch deed ik hem vooral in de draagdoek. Ik probeerde het bedje niet eens. Maar na twee maanden sliep ie niet goed meer bij me. En sliep als een roos in zn eigen bed. Als het te druk is slaapt hij niet goed, dus ik zorg dat de omgeving rustig is. Met 1 snelle nachtvoeding zijn onze nachten ook heerlijk. Dit exemplaar is een echte slaapkop!

  Moraal van het verhaal? Ik denk dat het de behoeften per kind zo kunnen verschillen dat je voorgenomen aanpak je ook ontzettend in de weg kan gaan zitten. Ik schrijf dit niet om je te zeggen dat je het straks anders moet gaan doen. Maar onze ‘we zien het wel’ aanpak heeft me bij de tweede veel rust gebracht.

  • Shirley
   Auteur
   17 februari 2017 / 08:40

   ‘Of we de tweede baby helemaal niet tussen ons in nemen, daar durf ik geen uitspraken over te doen. Je handelt toch naar gevoel en ik heb geen idee hoe de tweede baby gaat zijn qua slapen.’ 🙂

   Je weet nooit wat voor kindje het gaat worden maar omdat het 2,5 jaar wel een stempel heeft gedrukt op alles, willen we er nu gewoon wat meer over nadenken 🙂 Het is allemaal niet zo zwart/wit… Dat is het moederschap nooit. Wel kun je hier en daar wat voornemens hebben en denken ‘oh, misschien kan ik het zo doen om te kijken of het werkt!’ Dat hebben wij ook maar zoals je onderaan ook kunt lezen: ‘Vertrouwen op ons eigen gevoel, ons eigen ritme zoeken en vooral het kind goed volgen.’ Of: ‘Misschien wel het allerbelangrijkste; we kunnen ons nog zoveel voornemen en we kunnen nog zoveel boeken lezen; ik vind het vooral belangrijk om het allemaal maar over ons heen te laten komen.’ Meer dan ons best kunnen we niet doen en zoals je kunt lezen bedoel ik het echt niet zo zwart/wit 😉

   • Esther van der Storm
    17 februari 2017 / 09:22

    Hey Shirley!

    Snap het supergoed hoor, je weet nu beter wat je te wachten (kan) staan en dan ben je er toch anders mee bezig. Had ik ook tijdens mn tweede zwangerschap! Maar het ironische is dat bij mijn dochter dat in haar eigen bed slapen zo’n ding was, en dat echt nooit goed is gegaan. Bij nummero 2 liet ik het helemaal los en die slaapt dus als een os. Ik gun je eenzelfde ervaring 🙂

    Succes met de laatste loodjes! Voor mij is het lezen van je blog soms weer zo’n herkenning. Ook hier geen nummer drie hierna en een pittigere tweede zwangerschap en leuk om soms weer even terug te denken aan die periode. Het gaat allemaal zo snel!

    • Shirley
     Auteur
     17 februari 2017 / 09:37

     Ik denk ook zeker dat dat nu mee gaat helpen, dat we allemaal een stuk relaxter zijn! Dankjewel 🙂

 3. Bettine
  17 februari 2017 / 08:18

  Mooi stuk, ik reageer eigenlijk nooit maar kan het nu niet laten.
  Ik lees veel over het slapen, logisch gezien jullie ervaringen rondom skyler. Goed om daar over na te denken maar uiteindelijk doe je straks ook wat je het beste lijkt en voelt.

  Wij hebben 3 kids van 8,5 en 4 weken. Allemaal geen we slapen in ons eigen, ledikant, wieg, cosleeper kinderen. Maar we slapen wel graag op of naast mama kinderen. Ik snap je strugle rooming in is voor het kindje echt het fijnst je kan toch niet verwachten dat een kindje na 9 maanden met mama ineens alleen in zijn eigen bed en kamer slaapt?
  Uiteindelijk slapen de oudste 2 ook alweer een tijdje in hun eigen bed.

  Je hebt het al eerder over de sleepyhead gehad, een dure uitgave. Maar echt hij is elke euro waard! Met 2 weken hebben wij hem gekocht en onze kleine man slaapt er heel veel in. In de box en ook in de co sleeper ect. Hij slaapt heus nog wel eens tussen ons in maar goed. Ik ben een stuk minder uitgeput dan met de eerste 2 en hun slaap patroon. Mijn man ging zelfs uitgerust weer aan het werk. En nee hij slaapt nog niet door:)

  • Shirley
   Auteur
   17 februari 2017 / 08:42

   Met vier weken verwacht ik ook niet dat ze al doorslapen. Maar ik hoop toch wel iets eerder dan 2.5 jaar 😉 Wat betreft de Sleepyhead: die is onderweg!

  • Rose
   17 februari 2017 / 11:22

   Oh zeker wel kan je verwachten dat een kindje na negen maanden in de buik in zijn eigen bed slaapt, altijd het proberen waard als je dat als moeder zelf wel graag wilt om allerlei redenen. Sommige dingen kan je aanleren, en slapen ook (vaak). (mijn beide dochters allebei vanaf begin in eigen bed laten slapen, snachts rooming in, overdag op eigen kamer, heerlijk om af en toe de deur dicht te doen!).

   Ps Shirley: is het mogelijk om in het voorstukje al aan te geven of iets een advertorial/samenwerking is? Dan kan ik om die reden wel of niet klikken, ipv dat ik lekker aan t lezen ben en opeens met mn neus in de reclame val.

   • Shirley
    Auteur
    17 februari 2017 / 11:37

    Bij sommige artikelen zet ik het direct bovenaan maar dit soort artikelen zijn zo persoonlijk met zo weinig reclame, dat ik het dan enorm zonde vind als mensen zien ‘advertorial’ en het dan op voorhand al niet willen lezen. Maar ik zal eens kijken hoe ik dat op een andere manier kan verwerken 🙂 Heb het via de social posts wel al direct aangegeven dat het geschreven is in samenwerking met Philips Avent!

 4. Yvonne
  17 februari 2017 / 09:00

  Fijn stukje,
  En inderdaad go with the flow, en vooral mommy knows best!
  Geniet nog even lekker van de zwangerschap!

 5. Stefanie
  17 februari 2017 / 09:12

  Ook in reageer lang niet altijd en ik ben nog geen moeder, dus ik mag eigenlijk helemaal niks aanmerken/opmerken vind ik haha. Maar ik hoop gewoon dat het allemaal los zal lopen voor jullie. Ik heb je vanaf het begin af aan gevolgd met Skyler en dat het lastig is geweest, daar kan ik me helemaal in vinden.
  Je kan het best Shirley, want hoe je schrijft, doet en vertelt kan het in mijn ogen niet anders dan dat je een verrekt goede moeder bent, die het alleen maar allemaal goed wilt doen.

  • Shirley
   Auteur
   17 februari 2017 / 09:13

   Wat ontzettend lief, dankjewel!

 6. 17 februari 2017 / 09:32

  Hier nu net een tweede kindje erbij. Maar die gow with the flow is wel een goede. En die stomer daar daar denk ik over om hem aan te schaffen.

 7. 17 februari 2017 / 09:39

  goed stuk meis en bij de tweede ben je wat “relaxter” let maar op 😀 en je hoeft ook geen culinair moeder te zijn om zelf prutjes te maken hihih, het is zo gebeurd en ja beter als die potjes al is een potje tussendoor ook geen drama

 8. 17 februari 2017 / 09:48

  Wat eerlijk en open geschreven, respect! Ik hoop voor jullie dat baby 2 makkelijker zal gaan slapen, maar mocht hij toch op z’n broer lijken, weet ik zeker dat jullie het aan kunnen!

  Ik wou geen speciale artikelen aanschaffen om zelf hapjes te gaan maken, maar misschien moet ik toch eens gaan kijken naar de Philips stomer/blender. Want vind verse hapjes toch wel belangrijk!

  Een goed begin is gemaakt, en uiteindelijk zal de realiteit toch wel wat afwijken van je idealen. Maar hee, we zijn maar mensen he 😉

 9. Yvon
  17 februari 2017 / 10:13

  Hi! Mooi en eerlijk geschreven en wat goed dat je hier allemaal al zo over heb nagedacht! Wij verwachten ons eerste en hebben hier nog lang niet allemaal zo uitgebreid over nagedacht dus het is fijne ” food for thought” , Thanks! Misschien nog een tip: je kunt van bednest een co sleeper huren voor de eerste 6 maanden of langer als het nodig is… kost natuurlijk niet niks maar goedkoper dan aanschaffen en je krijgt een nieuw matrasje etc. bij.

  Vooral op je gevoel af gaan en dan komt het volgens mij allemaal goed!

 10. Pascalle
  17 februari 2017 / 11:42

  Onze zoon sliep de eerste 5 maanden in de wieg naast ons bed s nachts, en overdag ook altijd beneden in de wagen. Hij sliep met 12 weken door en nooit slaapproblemen gehad dus ik denk persoonlijk dat dit er niets mee te maken heeft! In mijn ogen is het verstandig naar je baby te kijken: sommigen slapen beter met rumoer van beneden op de achtergrond, anderen zijn snel overprikkeld en slapen beter boven in bed.

  Hier net een zusje gekregen, bijna 4 weken oud en zij slaapt overdag wederom beneden, ik merk dat ze mama gewoon dichtbij willen hebben de eerste maanden!

  Mijn tip: kijk naar je baby en doe wat op dat moment goed voelt!

 11. Assiepoes
  17 februari 2017 / 12:24

  Ik had helemaal niet door dat het een reclame was tot op het eind, beetje jammer dit.

  Wel ben ik eens met de stomer, blender van P. Mijn schoonzusje raadde het mij aan (ik heb de nieuwere versie, schijnt beter te zijn) en ben er gek op. Wij werken allebei fulltime, maar op zondag maak ik alle potjes klaar met verse groenten en kan onze baby de hele week genieten van vers voedsel. Met de pot mee gaat niet ivm pittig eten wat wij eten.

  Misschien is een wiegje een goed idee ? Wij wilden de kleine ook niet direct alleen op z’n kamer leggen en hebben toen gekozen voor een standaard wiegje naast het bed. Nu is hij 5 mnd en slaapt hij in z’n bedje, maar wel nog op onze kamer. Over een maandje gaan we proberen het bedje naar z’n kamer te verplaatsen. Hoop dat het lukt haha!

  Deed je ook aan inbakeren? Ik denk dat het bij ons wel heeft geholpen omdat hij best wild met z’n armen om zich heen sloeg.

  Succes! Hopelijk gaat het allemaal wat beter dit keer 🙂

  • Shirley
   Auteur
   17 februari 2017 / 12:45

   Het artikel was niet heel anders geweest als het geen betaalde post was 🙂 Ik heb nu alleen twee mooie producten van Philips die me bij deze voornemens gaan helpen! Wat betreft inbakeren: Skyler vond het niks maar wie weet de volgende wel. Ga het zeker in gedachten houden. Thanks voor alle tips!

   • Rose
    17 februari 2017 / 14:21

    Als ik jou was zou ik persoonlijke dingen gewoon persoonlijk houden en reclame reclame. Wel zou duidelijk voor je lezers toch?

    Maar wat ik eigenlijk wilde zeggen: ik deed aan inbakeren- light. Niet zo heel strak volgens de methode, maar wel lekker in een warm dekentje gewikkeld a la inbakeren zonder dat ze om zich heen kon slaan. Merkte dat t dr hielp bij t inslapen.

    Zo zie je maar weer: zonder philips had ik nooit gereageerd..:)

 12. 17 februari 2017 / 12:32

  Mooi artikel. Zeker het laatste wat je zegt, go with the flow en je gevoel laten leiden is het aller belangrijkste! Wees niet te streng voor jezelf wat betreft je voornemens om dingen anders te doen te moeten uitvoeren. Doe wat goed voelt!

 13. Kim
  17 februari 2017 / 18:08

  Herkenbaar allemaal!
  Wat betreft het slapen in het eigen kamertje; wij hadden een wieg bij ons en een ledikant, maar baby sliep alleen in de kinderwagenbak (overdag en snachts) ik probeerde haar wel eens in haar bed te leggen, maar dat was altijd drama, ik maakte me daar behoorlijk druk om. Nu, na 3,5 maand sliep ze van de ene op de andere dag al haar slaapjes prima in haar ledikant, blijkbaar was ze er eerder nog niet aan toe! Het slapen in de kinderwagenbak hoeft dus niet altijd voor problemen later te zorgen!

 14. 17 februari 2017 / 18:36

  Mooi geschreven en mooie puntjes die mij alvast bij mijn eerste aan het denken zet 🙂 Een ledikant heeft de kleine hier straks wel maar een eigen kamertje niet. Ben benieuwt hoe dat ooit gaat als de kleine wel op een eigen kamertje komt, geen idee wanneer… We zouden eerst moeten verhuizen

 15. Ellen
  17 februari 2017 / 20:22

  Leuk artikel! Ik vind het juist leuk hoe je een samenwerking met een bedrijf verwerkt in een persoonlijk stuk. Ik heb zelf ook de stomer/blender en wat een fijne uitvinding! Het is zo makkelijk, zeker als je gewoon 1x in de zoveel tijd porties maakt en invriest. Hier hoef je echt geen keukenprinses voor te zijn 🙂

 16. Kim
  17 februari 2017 / 21:55

  Leuk artikel, ik reageer ook maar zelden. Lees wel al mee vanaf je zwangerschap van skyler. Hoop dat jullie tweede een klein slaapkopje zal zijn.

  Wij hebben alleen in de kraamweek beide meisjes in de nacht in de kinderwagenbak laten slapen en toen de kraamhulp vertrok gewoon in hun eigen ledikant. Werkte hier top. Wel de eerste maanden ingebakerd in de puckababy ( alleen de nacht ).

  Hier altijd vers eten gekookt want de meisjes vertikten het om potjes te eten . Deed dan veel maken en invriezen zodat ik altijd snel wat op tafel had staan.

  Jongste eet alles en de oudste is altijd al een lastige eter geweest maar je kunt niet alles hebben denk ik dan maar .

  Geniet nog van je laatste weekjes zwangerschap en nog even van de tijd met Skyler saampjes.

 17. Eva
  17 februari 2017 / 23:05

  Mooie reclamespot!

 18. Sara
  20 februari 2017 / 14:16

  Ik heb ook 2 kinderen van 2,5 en van 9 maanden. Beide kids sliepen snachts de eerste weken bij ons op de kamer. Echter werd ik helemaal gek van alle geluiden, ik sliep amper. Ook dacht ik steeds dat ze voor een voeding kwamen, terwijl dit niet het geval was. Ze zijn beiden rond de 4 weken verhuisd naar hun eigen kamer. We sliepen toen allemaal veel beter.

  Overdag sliep de oudste bij ons in de woonkamer in de box en kinderwagen maar mijn jongste heb ik meteen in zijn eigen kamertje gelegd. Ik merkte dat de slaapjes daardoor veel beter gingen.

  Conclusie; elk kind is anders en je merkt vanzelf wel hoe het bij jullie het beste is. Laat je de kop niet gek maken door anderen die perse vinden dat ze in hun eigen kamer moeten slapen of andersom.

  En wat betreft de reclame erbij, mij maakt het niets uit. Het gaat maar om een klein stukje. Begrijp niet dat mensen de moeite nemen om daarover te ‘klagen’. Lees er gewoon overheen, het is maar een klein stukje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.