Waarom we toch weer gaan kamperen

Waarom we toch weer gaan kamperen

Vroeger ging ik altijd met mijn ouders kamperen. Zij hebben jarenlang een caravan gehad en daarmee heeft mijn vader heel wat kilometers afgelegd. Ik herinner het me nog goed dat toen ik kleiner was, we ieder weekend naar een camping vlak bij Schagen gingen. Helemaal niet ver van ons huis waardoor ik zelfs met mijn moeder af en toe terugreed naar huis om iets op te halen of om even de was te doen. We verbleven daar in de zomer heel wat weekjes, maar ook in het weekend waren we daar vaak te vinden.

Een paar jaar later besloten mijn ouders de camping in Nederland gedag te zeggen en ‘de wijde wereld’ in te trekken. We stonden op campings in Duitsland, Frankrijk en zelfs Italie. En ondanks dat ik echt niet mag klagen en súper fijne vakanties heb gehad, besloot ik het kamperen voorgoed gedag te zeggen toen ik uit huis ging. Geen wc-rol in mijn handen en geen afwas naast tientallen andere Nederlanders bij een smerige, grote wasbak. Ik zou alleen nog maar met het vliegtuig naar mooie hotels gaan. En toen werd ik moeder.

‘Nee hoor, met een kindje ga ik gewoon vliegen!’ En ja, dat hebben we ook gedaan. Zo heeft Skyler in zijn korte leven al tripjes kunnen maken naar Turkije, Portugal en zelfs Bali. Het waren stuk voor stuk heerlijke vakanties waar we onwijs van genoten hebben. Maar waar we het ook fantastisch hebben gehad? In Frankrijk, op een camping.

Vorig jaar kreeg ik een uitnodiging van een pr-bureau; of ik een weekje met Eurocamp weg wilde. De bestemming mocht ik zelf bepalen. Ik had het kamperen afgezworen maar Raymond overtuigde me dat het wel heel erg leuk voor Skyler zou zijn. En we hoefden niet met toiletpapier over de camping omdat we een eigen accommodatie hadden met alle voorzieningen. We hakten de knoop door en zouden in juni een weekje naar Frankrijk gaan. Zal ik je eens wat zeggen; deze week Frankrijk behoorde tot één van de leukste vakanties die we met Skyler beleefd hebben.

De autorit ging heel erg goed en voor mij is dit vervoersmiddel net even fijner dan het vliegtuig. Niet alleen vind ik vliegen altijd eng en sta ik doodsangsten uit als we de lucht in gaan, ook vind ik het toch wel vervelend dat je zo gespannen bent vanwege je kindje. Hoe gaat hij of zij het doen? Zullen andere mensen geen last van ons hebben? Wil hij of zij wel slapen? Storten we niet in zee? Wat nou als Skyler de enige is die het overleeft? Maar behalve de autorit, vonden we het buitenleven op de camping echt fantastisch. Skyler die direct zijn laarzen aantrok zodra hij wakker was en naar buiten sprong, de barbecue die ’s avonds lekker aan gaat, buiten zitten terwijl Skyler aan het spelen was, lekker wandelen en gewoon doen en laten wat je wil. En moesten we naar het toilet, dan glipten we zo onze eigen stacaravan weer in. Is dat eigenlijk wel echt kamperen? Hoe het ook heet; wij hebben genoten. Het buitenleven van een camping en het gemak van een eigen verblijf. Raymond en ik keken elkaar dan ook aan toen we onze zomervakantie wilden vastleggen; zullen we…? Naar een stacaravan in 2016 was een feit.

Momenteel zijn we heel erg aan het aftellen. We vertrekken 1 september, rijden naar Duitsland, zoeken naar een hotelletje om te overnachten en rijden de volgende ochtend door naar Italië, waar we elf dagen zullen verblijven in een stacaravan op een camping aan het Gardameer. Daarna rijden we weer terug naar Duitsland, waar we nog eens vier dagen in een stacaravan zullen zitten. We gaan de auto volladen, leuke plannen maken en hopelijk weer enorm genieten. We hebben er zin in! En de pleerol blijft lekker waar ‘ie hoort; op het toilet in onze eigen accommodatie. Raymond doet de afwas wel…

Share:

13 Reacties

 1. 31 juli 2016 / 06:40

  Kamperen is heerlijk! Wij hebben pas een mooie caravan gekocht en wij staan nu de hele zomer op een camping op 10 minuten van huis. Ik heb toevallig een paar dagen geleden een artikel geschreven waarom kamperenmet kinderen zo leuk is. Voor ons voorlopig geen vliegvakanties, maar kamperen. Fijne vakantie Shirley!

 2. 31 juli 2016 / 08:24

  Wij hebben nu voor het tweede jaar op een camping in Frankrijk gelogeerd in een accommodatie met douche en toilet. Beide campings fantastisch bevallen, de kleine man genoot er zo ontzettend van! We zijn alweer aan het kijken welke camping het volgend jaar gaat worden 😉
  Succes met aftellen tot het zover is! Xx

 3. 31 juli 2016 / 09:53

  Het leven op de camping is zo lekker relaxed, daarvoor neem ik het mindere comfort graag voor lief. We hebben zelfs deze week een nieuwe tent gekocht! Wel eentje die je kunt opblazen, dus geen echtscheidingsrisico vanwege het opzetten ervan 😉

  Voor een langere vakantie zou ik ook voor de stacaravan gaan, want met die pleerol over de camping is toch wel het minst favoriet 😉

 4. 31 juli 2016 / 10:08

  Oh het Gardameer is zó mooi! Ik heb ook mijn hele jeugd gekampeerd en als Morris straks ietsje ouder is kan ik niet wachten om dat met hem ook te gaan doen. Inderdaad wel in een chaletje of stacaravan; met de rol over de camping is niet zo mijn ding. Haha.

 5. 31 juli 2016 / 14:35

  Kamperen is zo leuk. Ik wil het ook gaan doen als onze man wat groter is. Ik heb als kind ook altijd gekampeerd met mijn ouders. Toen ik eenmaal het vliegen ontdekt had, vloog ik bijna elke vakantie, ik ben nog 3 jaar naar een camping geweest als 20er. Fijne voorbereidingen alvast!

 6. Sabien
  31 juli 2016 / 18:03

  Och….lekker vooruitzicht!!!! Dat luxe camperen staat ook nog heel hoog op ons lijstje om te doen.

 7. 31 juli 2016 / 20:23

  Kamperen is volgens mij met kinderen het fijnste wat je kunt doen. Heerlijk buiten en tegenwoordig is alles zoveel verbeterd dat je niet eens meer met je plee rol over de camping hoeft. Gardameer is zo ontzettend mooi, heel veel plezier alvast!

 8. Nynke
  31 juli 2016 / 21:22

  Kamperen is echt zo heerlijk!
  Oké, over de camping lopen omdat je naar het toilet moet is, vooral in de regen, niet echt tof, maar verder.. De vrijheid, lekker buiten zijn, een praatje maken met iedereen.. Zo leuk!

 9. 31 juli 2016 / 22:09

  Wat leuk! Ik (en m’n gezinnetje) gaan exact hetzelfde doen vanaf 1 sep, alleen wij doen eerst 4 dagen Duitsland en daarna naar een stacaravan aan het Gardameer! 🙂

 10. 31 juli 2016 / 22:47

  Wij zijn vorig jaar ook met onze dochter in een stacaravan op vakantie geweest – ideaal! Inderdaad alle gemakken van een eigen verblijf, maar ook al het plezier van een vakantie met veel buiten zijn en het campingleven met genoeg vermaak voor iedereen.

 11. 31 juli 2016 / 23:44

  Wij houden ook enorm van kamperen. Hoewel we sinds Lise er is wel kiezen voor een wat luxere vakantie in een chalet of huisje. Deze zomer hebben we zelfs een huisje op het strand gehuurd, in Zeeland. Onwijs veel zin in!

 12. 2 augustus 2016 / 15:15

  ik vind dat dus heerlijk he dat kamperen, ja niet in een tentje want daar houd ik dan weer niet van maar gewoon een caravannetje. heerlijk gewoon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *