Waarom ik momenteel liever draag dan duw

Waarom ik momenteel liever draag dan duw

Ik ben dol op de kinderwagen als accessoire. Ik vind het fijn om er achter te lopen, heb het nooit als ongemakkelijk gezien en heb er met Skyler ontzettend lang gebruik van gemaakt. Ook nu weer met Maddox vind ik het heel erg leuk. Ik heb een prachtige kinderwagen, rij er graag mee en gebruik hem vaak. Toch verkies ik momenteel de draagzak boven de kinderwagen en dat heeft niet alleen maar te maken met de binding tussen ouder en kind. Die is namelijk ook wel goed met Skyler en die heeft hooguit drie keer in de draagzak gezeten. Ik draag liever dan dat ik rij en wel hierom;

– Ik vind een maxi-cosi zo vreselijk zwaar en onhandig om te tillen, dat ik eigenlijk altijd de draagzak in de auto heb liggen als ik even snel uit de auto moet. Om Skyler weg te brengen, bijvoorbeeld.

– Maddox spuugt veel en heeft vaak het zuur. Rechtop in de draagzak is voor hem iets comfortabeler dan in de wagen vanwege zijn reflux.

– Ik heb mijn handen vrij om ondertussen Skyler een handje te geven of om Muis uit te laten.

– De kofferbak van de auto is leeg! Ik heb een kleine auto en als ik de kinderwagen meeneem, Skyler achterin de auto zit in de autostoel en Maddox voorin in de autostoel zit, is alles wel vol.

– Maddox is binnen no time rustig of zelfs in slaap zodra ik hem in de draagzak draag. Scheelt een hoop geblèr.

– Ik word niet beperkt als ik veel dingen tegelijk moet doen. Ik kan Maddox troosten en de was ophangen tegelijk. Ik kan het huis stofzuigen terwijl ik Maddox bij me draag en kan zelfs aan het werk als Maddox zijn dag niet heeft en ontzettend graag tegen me aan geplakt wil zitten.

– Geen gehannes met trapjes op en af als je met de kinderwagen bent. Jij loopt gewoon overal naartoe met je kind in de draagzak.

IMG_0256

– Skyler kan alle aandacht krijgen, ook als Maddox roet in het eten gooit. We hebben een hectische periode achter de rug en Skyler heeft daar gelukkig vrij weinig last van gehad omdat ik altijd aandacht voor hem kon hebben terwijl Maddox bij me zat.

– Ben jij weleens de Kruidvat binnen geweest met een kinderwagen?

– Op drukke markten of evenementen manoeuvreer je je iets makkelijker tussen de mensen door als je een draagzak om hebt. En wat dacht je van het strand? Dat was die ene keer met de draagzak iets handiger dan met de kinderwagen.

– Als ik éven snel naar de winkels wil hoef ik niet de kinderwagen in en uit te klappen als ik naar de auto ga, bij de winkels ben, weer terug naar huis ga en naar binnen stap. Tijdbesparend!

– Boodschappen doe je mét kar en geen gepuzzel op of onder de kinderwagen of onhandig met een mandje.

– Het is gewoon reuze gezellig en knus!

Tijdens de zwangere periode van Skyler reageerde er een bezoekster dat een kinderwagen niet nodig was en dat zij alleen een draagzak gebruikte. Dit gaat voor mij niet op. Ik vind het heerlijk om een kinderwagen te hebben staan voor wandelingen, langere dagen weg, etentjes, uitjes en voor als ze iets groter zijn. Een luiertas neem je toch iets sneller mee aan de wagen, het zit net even lekkerder als je baby kan liggen in de wagen en jij rustig kunt eten en bovendien vind ik het toch wat zwaar worden om een paar uur achter elkaar zo’n draagzak met kindje om te hebben. Of wat dacht je van shoppen? Je wil toch dingen kunnen passen… Bij Skyler heb ik de kinderwagen ook non-stop gebruikt omdat hij niets wilde weten van een draagzak. Daar moet je ook maar net mazzel mee hebben. Nu met Maddox is dat een ander verhaal. Hij is juist dol op de draagzak en zit graag bij me. Echter geldt ook nu weer: de kinderwagen is nog steeds onmisbaar en daarom vind ik de draagzak een mooi extraatje. Een extraatje waar wij hier in huis niet meer zonder kunnen.

En voor er vragen over komen; ik draag met de Tula Free-to-Grow draagzak en heb een draagdoek van Artipoppe! Zelf vind ik de draagzak handiger voor buitenshuis, je bent net even sneller weg. De draagdoek pak ik toch iets minder snel maar áls ik die gebruik, is dat altijd binnenshuis.

Heb jij een draagzak voor je kindje?

IMG_0414

Share:

14 Reacties

 1. Nienke
  15 augustus 2017 / 07:17

  Jep.. en we gebruiken de draagzak al twee jaar met veel plezier. Ideaal met een peuter die steeds wil lopen maar toch ook even uit wil rusten tussendoor. En verder eens met alle andere redenen die je noemt 🙂
  P.s. als wij ergens heen gingen namen we zelden de wagen mee. Veel te veel in en uitklap gedoe. Zelfs opa en oma weten hoe de draagzak werkt. Ideaal als je geen zin hebt in gesleep.

 2. 15 augustus 2017 / 08:05

  Helemaal mee eens! Al gebruik ik nu ook af en toe de kinderwagen sinds het zitje erop zit. Dat vindt ze stukken leuker dan de reiswieg.

 3. 15 augustus 2017 / 09:00

  Ik vind het er altijd zo knus uit zien! Ik begrijp goed dat je soms de draagzak boven de kinderwagen verkiest. Sommige plekken zijn daar totaal niet op ingericht!

 4. 15 augustus 2017 / 11:08

  Haha, ja ik ben pas voor het eerst met de kinderwagen een Kruidvat binnen gelopen. Wat een hindernisbaan!

 5. Maartje
  15 augustus 2017 / 13:46

  Helemaal mee eens! Vooral boodschappen doen is een hel met de kinderwagen!

 6. Monika
  15 augustus 2017 / 13:58

  En het wordt nog veel makkelijker/praktischer als hij straks eenmaal op je rug kan, ook in de doek! Een ruck (rugknoop) heb je sneller om dan de FWCC (buik) dus daar kan je prima mee winkelen / kleding passen. Kind erop, eraf in no time.

 7. Inez
  15 augustus 2017 / 23:56

  Jeetje.. ik klikte even door naar het eerste artikel over de draagzak, wat is Maddox al gegroeid!!

  • Shirley
   Auteur
   16 augustus 2017 / 08:30

   Haha erg he? Bijna vier maanden!

 8. Jessica
  16 augustus 2017 / 00:12

  Helemaal mee eens !
  Ik heb mijn kindjes ook gedragen alleen kon ik het niet elke dag met rugproblemen anders zou ik er mee gaan slapen en mee opgestaan hebben 😉
  Geniet nog van het dragen !

 9. 16 augustus 2017 / 08:28

  Ze zijn zo handig he, ik gebruik hem ook heel graag. Vooral als de kleine haar vaccinatie krijgt, in de draagzak en binnen een seconde is ze stil en rustig.

 10. chantal
  16 augustus 2017 / 10:45

  Ja gebruik nu eigenlijk alleen nog maar de tula standaard met insert. Toch gekozen voor de standaard en ontzettend blij mee. Eigenlijk dezelfde redenen als bij jouw heb ik dit met Morris nu. Draag Emma en Morris kan alle kanten zelf op met spelen en kan gewoon mee heerlijk!

 11. Iris
  16 augustus 2017 / 11:32

  Zo fijn! Ik draag onze kindjes nog beide en voor de jongste nooit een wagen gebruikt. We hadden er zelfs geen in huis

 12. 16 augustus 2017 / 16:35

  ik gebruik onze draagzak nauwelijks, omdat mijn rug dat niet aan kan. Maar wel een goed plan om de draagzak te gebruiken tijdens een snelle boodschap!

 13. 17 augustus 2017 / 05:07

  Hahahaha!! Ik moest echt keihard lachen bij het punt over het Kruidvat. Ik weet nog zo goed hoe ik daar ooit stampvoetend met kinderwagen de winkel verliet. De luiers waren in de aanbieding maar de paden stonden zo vol dat ik er niet kon komen. Ook de kassa was onbereikbaar. Mijn vader zei dan: het kruidvat heeft niks met een drogisterij te maken; het is een uitdragerij. En dat is het precies. Doe me dan maar de Etos als ik de kinderwagen bij me heb 😉
  Ik heb trouwens een draagzak van Bondolino maar die vind ik voor een newborn nog niet zo fijn. Mijn zoontje is nu 5 weken, ik denk dat we de Bondolino prettig kunnen gebruiken als hij ruim 4 kilo is dus nog even geduld. Ik heb ook een geweven katoenen draagdoek van Little Frog. Die is erg goed betaalbaar en het opspannen gaat wel iedere dag iets beter maar voor buitenshuis kost het me wel een hoop tijd en gedoe. Ik probeer een consult af te spreken maar iedereen in de buurt die dat doet is op vakantie…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.