Vier jaar geleden

Vier jaar geleden

Vandaag is het precies vier jaar geleden dat ik mijn eerste zwangerschap aankondigde. Op 17 mei 2013 plaatste ik het bericht ‘1+1=3’ op Styleguide en vertelde ik aan al mijn bezoekers dat Raymond en ik een kindje verwachtten. Een bijzonder moment, aangezien ik ontzettend veel uit mijn leven deel en ook stond te popelen om dit speciale nieuws de wereld in te slingeren. Voorál dit nieuws. Het is en blijft bijzonder dat er meiden zijn die mij al zó lang volgen dat ze getuigen zijn geweest van allemaal mooie momenten in mijn leven, zoals het slagen voor mijn havo-diploma, het starten aan de Pabo, het beginnen aan een nieuwe opleiding, mijn eerste echte baan en dus ook het krijgen van kinderen. We zijn inmiddels vier jaar verder en ons gezin is drie weken geleden uitgebreid met kindje nummer twee. Wat kan er veel veranderen in vier jaar en wat ben ik dankbaar voor al dat moois sinds 17 mei 2013.

19830551

De eerste echo van Skyler

Ons gezin is compleet en zo voelt het op dit moment ook echt. Ondanks dat ik het zwangeren heel erg leuk vind en nog weleens zou willen ervaren en ondanks dat ik zó heb genoten van de kraamweek dat ik nog wel een keer een newborn zou willen, zijn we nu hartstikke blij en gelukkig met onze twee kids. Het is en blijft bijzonder dat we vier jaar geleden net een goede echo achter de rug hadden van ons eerste kindje en momenteel papa en mama zijn van twee zoons, eentje van 3.5 jaar en eentje van precies 3 weken. Vier jaar klinkt heel erg lang maar het voelt als de dag van gisteren dat ik met trillende handjes over een zwangerschapstest heen plaste. In vier jaar tijd ben ik veranderd van een onzeker meisje dat veel bezig was met afvallen en hele dagen rond liep in jasjes en op hoge pumps om zelfverzekerd te ogen, in een vrouw die moeder is en die opeens weet wat belangrijk is en vrede heeft met zichzelf. Mijn kleding is comfortabeler maar ook mijn houding is comfortabeler. Het is bijzonder om te ervaren hoe het moederschap je kan veranderen en ik ben blij dat ik het zelf mag meemaken.

Het moederschap is het mooiste, leukste, meest fantastische en tevens het zwaarste wat ik ooit heb mogen ervaren in mijn leven. De continue zorgen, het verzorgen en de verantwoordelijkheid grijpt me soms bij de keel maar tevens word ik er ook weer dolgelukkig van. Twee kinderen die door mij zijn gedragen, door mij op de wereld zijn gezet, door mij nu opgroeien en niet zonder me kunnen; iets mooiers en meer wonderbaarlijks is er niet. Niet alleen lichamelijk is dat een prestatie (geweest), maar ook geestelijk vraagt het een hoop van je en ben ik trots op iedere dag die ik weer kan afsluiten met een kus van en voor mijn twee jongens. Zonder ziektes, zonder zorgen, zonder grote problemen en met alleen maar liefde.

2016-09-25 15.17.37

Vier jaar geleden stond ik aan de vooravond van een immens groot avontuur. Dat het mijn leven zou gaan veranderen wist ik wel, maar in welke mate kon ik nooit voorspellen. De slapeloze nachten waar we mee kampten waren zwaarder dan ik ooit in woorden zou kunnen uitdrukken, de onzekerheden als kersverse moeder zijn verschrikkelijker dan je je kunt bedenken als je nog geen ouder bent en het hele moederschap is iedere keer weer de grootste uitdaging die je tegen gaat komen in je leven. Maar het is ook allemaal veel mooier dan ik me ooit had kunnen voorstellen. De liefde die je voor je kinderen voelt overstijgt alle gevoelens, het trotse gevoel als je kind weer een mijlpaal bereikt is nog mooier dan het in ontvangst nemen van een diploma waar je keihard voor hebt gewerkt en voor het moment dat je kind op je borst wordt gelegd na het verschrikkelijke bevallen zijn al helemaal geen woorden te vinden.

Ik ben dankbaar voor het feit dat ik mezelf moeder mag noemen van twee knappe, gezonde, lieve, fantastische kinderen. Voor het feit dat er twee jongens hier in huis zijn die (straks) mama zeggen en voor het feit dat ik een partner naast me heb staan die dit grote avontuur samen met mij is aangegaan. Vier jaar geleden was ik zo onwetend en wist ik niet wat voor groots me te wachten stond de komende jaren. En kijk eens waar we nu staan. Het moederschap heeft me enorm veranderd, maar alleen maar op een positieve manier. Ik ben tevreden met mezelf, sta een stuk sterker in mijn schoenen, ben zeker over de dingen die ik doe en ben onwijs trots op alles wat ik heb en heb bereikt in mijn leven. Ik maak me minder druk om bepaalde zaken en weet wat echt belangrijk is. Het moederschap brengt zoveel meer in je leven dan alleen kids en dáár had ik me vier jaar geleden nooit op kunnen voorbereiden. Niet alleen mijn wallen, maar ook mijn zelfvertrouwen en trots zijn enorm gegroeid. En dat allemaal sinds 17 mei 2013. Het begin van het meest fantastische dat ik ooit heb gemaakt; mijn gezin.

Schermafbeelding 2017-05-16 om 15.37.08

Share:

8 Reacties

 1. 17 mei 2017 / 07:22

  Wat er veel kan veranderen in vier jaar tijd he. En dat je zelf dan ook zo’n ander persoon bent geworden.
  Vier jaar geleden ging ik bijna trouwen met de liefde van mn leven.. en nu inderdaad bijna 2 kindjes verder. Prachtig!

 2. Sabien
  17 mei 2017 / 09:19

  Prachtig artikel. Ik ervaar het moederschap ook wel zoals jij deze omschrijft. Fantastisch maar ook zeker met pittige momenten. Zo fijn dat alles zo goed gaat bij jullie! Lekker zo houden.

 3. 17 mei 2017 / 09:26

  ik ken je nu veel langer dan 4 jaar en heb je van “meisje” naar vrouw naar moeder zien groeien en vind dat prachtig mop!! en dit heb je mooi geschreven meis xx

 4. Naomi
  17 mei 2017 / 09:31

  Wat kijkt Maddox al wijs uit zijn oogjes!

 5. Eline
  17 mei 2017 / 11:24

  Lieve Shir, toen Skyler geboren was bleek ik zwanger van ons eerste kindje. Nu bij de geboorte van Maddox ben ik zwanger van ons 2de. Ik ben zo blij dat ik jou ervaring kan lezen want onze kindjes gaan straks hetzelfde leeftijdsverschil hebben. Ik kijk uit naar al je verhalen!

 6. Jantine
  17 mei 2017 / 11:29

  Wauw! Wat een prachtig artikel!

 7. 17 mei 2017 / 21:59

  Shirley, wat heb je dat prachtig geschreven! Wat fijn om te lezen dat je zo ontzettend gelukkig bent. Ik volg je al jaren en weet ook dat je onzeker kon zijn. Wat fantastisch om te zien dat je zo positief veranderd bent en zo sterk in je schoenen staat! You go girl!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.