Tag: Mijn kind houdt van…

Tag: Mijn kind houdt van…

De tag ‘mijn kind houdt van…’, bedacht door Betty, staat al een paar maanden op mijn to do-lijstje. Echter verschuif ik hem steeds omdat er andere artikelen tussendoor komen. Maar nu, zittend op mijn balkon in ons hotel op Zakynthos vond ik het tijd om eens stil te staan bij de voorkeuren van mijn kind. Ik mis hem, hij is precies 2 jaar en 9 maanden vandaag en hoe leuk is het dan om te denken aan alle leuke dingen die hij het fijnste vindt? Komt ‘ie!

Eten
Peuters en eten gaan niet helemaal samen in ons huis. Skyler eet echt al een tijd héél erg slecht en wat we er ook aan doen, het wordt niet echt beter. Ik hoor veel verhalen om me heen van peuters die ook niet willen eten en denk dat het vanzelf wel weer overwaait. Als het aan Skyler ligt –en dan komen we dus gelijk bij zijn favorieten- eet hij vaak poffertjes, pannenkoeken, boterhammen met pindakaas en chocopasta, smeerkaas, kipschnitzel, boter, een gekookt eitje, sinds kort beschuit, tosti met ‘saus’, aardbeien en druiven. Ik denk dat dat wel zijn ultieme favorieten zijn! Helaas voor hem gaat dat feestje niet altijd door, haha.

Drinken
Al sinds kleins af aan ben ik zelf verzot op Optimel drink en dat vindt Skyler ook wel héél erg lekker. Daarnaast vindt hij appelsap, limonade en gewoon water prima. Melk lust ‘ie ook. Maar als hij echt mag kiezen, gaat hij voor Optimel. Oftewel: yoti (yoki). Ik denk dat ik hem daar het meest blij mee maak. Thee vindt hij helemaal niks, maar echt andere sapjes vindt hij ook niet echt een succes. Vaak gaat er dus een beetje limonade in zijn beker.

Speelgoed
Skyler heeft echt duidelijke fases qua spelen. Is hij de ene week nog helemaal dol op zijn auto’s, is het de week daarna weer zijn Duplo trein. Toch zijn er een paar dingen waar hij iedere dag wel mee speelt; De ToetToet autoset, houten treinbaan van Ikea, zijn Brandweerman Sam brandweerauto en zijn bus, helikopter en vliegtuig van Little People. Een heel groot succes!

unspecified

Televisieprogramma
Als Skyler een filmpje wil kijken is dat negen van de tien keer op de iPad. Dan kan hij vaak wisselen en dat vindt hij misschien nog wel leuker om te doen. Maar als ik iets op moet zetten zijn dat de volgende namen: Brandweerman Sam, Robocar Poli (op televisie) en Peppa Pig. Daar hoor ik hem de laatste tijd vaak over. Tractor Tom en Thomas de Trein volgen na dit rijtje op vier en vijf!

Muziek
Skyler vindt muziek wel leuk en zingt heel veel. Als hij dan een liedje doet, is dat Op een klein stationnetje, Olifantje in het bos en Papegaaitje, leef je nog? Die drie nummers zingt hij helemaal mee. Qua dansen vindt hij het dansje van Nijntje ontzettend leuk, die ze ook altijd op het kinderdagverblijf doen als een soort ochtendgym. Oh, en ik mag de cd van Jokie en Jet niet vergeten, en dan vooral het liedje IJsjes. ‘Zeg Jokie, luister eens. We moeten één ding niet vergeeeeeten. Ijsjes eten, ijsjes eten, zeeeeeker weten ijsjes eten’. Ik kan het dromen.

Dieren
Ik heb het al heel vaak genoemd; Skyler is dol op geiten en we zijn dan ook vaak op de geitenboerderij of een andere kinderboerderij te vinden. Daarnaast speelt hij maar al te graag met Muis. Alleen Muis niet met hem… Charlie, het hondje van mijn ouders, is dan een leuk alternatief.

2016-07-29 20.37.55

Mensen
Skyler is heel erg gehecht aan bepaalde personen en ik denk dat jullie het wel kunnen raden. Opa en oma zijn absoluut favoriet. Iedere ochtend als Skyler wakker is vraagt ‘ie of oma er is. Ahh, haha. Daarnaast is ‘ie natuurlijk bij Raymond en mij helemaal tevreden. Voor de rest kijkt ‘ie toch wel de kat uit de boom, alhoewel ik denk dat ik hem ook wel bij Brad, mijn broertje kan achterlaten. Daar trekt hij ook wel naartoe. En Beau is natuurlijk zijn vriendin.

Kleding
Het liefst draagt Skyler zijn rode shirt met brandweerauto van GAP maar die is intussen al drie maten te klein en ‘spontaan verdwenen’. Ik moet maar eens op zoek naar een vervanger. Voor de rest wil hij graag zijn Jokie en Jet ‘pyjami’ aan. Als ik het voor het zeggen heb, draagt ‘ie een goede skinnyjeans, een leuk shirtje en zijn Adidas gympies. Of een spijkerblouse met opgerolde mouwen. Dat vind ik ook wel héél lief staan.

Leuk om hier eens bij stil te staan! Neem je hem over? Vermeld dan Betty er even bij, de tag is afkomstig van haar blog.

Share:

3 Reacties

 1. 6 augustus 2016 / 06:41

  Wat een leuke tag! Lastig dat Skyler niet goed eet. Ik denk dat je niets anders kan doen dan het eten blijven aanbieden, tevreden zijn met elke hap die hij neemt en hopen dat het beter gaat. Veel plezier nog op Zakynthos!

 2. Naomi
  6 augustus 2016 / 12:18

  Wat leuk om te lezen dat elk kind zijn eigen voorkeuren en karaktereigenschappen heeft. En ondanks dat Skyler duidelijk zijn voorkeur voor mensen heeft, vind ik (wat ik lees en zie op je social mediakanalen) dat Skyler het goed doet met mensen als je naar pers events gaat!

 3. 9 augustus 2016 / 11:23

  Wat een leuke tag, lastig dat Skyler niet zo goed eet. Leuk he dat bepaald speelgoed altijd de bom blijft! Veel plezier nog op vakantie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *