Dit had ik niet voor Skyler maar nu wel voor baby twee

Dit had ik niet voor Skyler maar nu wel voor baby twee

Met de ervaring van een eerste kindje op zak sta ik een stuk relaxter in deze zwangerschap en hoop ik dit fijne gevoel door te voeren na de bevalling. Ik weet (grotendeels) wat me te wachten staat, heb de onzekerheid (grotendeels) achter me gelaten en heb (grotendeels) geleerd van de eerste keer. Ik heb jullie al eerder verteld wat ik een volgende keer graag anders wil doen en ondanks de goede voornemens, is het altijd afwachten wat voor kindje je ter wereld gaat brengen en hoe je als ouder zijnde op de verschillende momenten gaat reageren. Het zal dus altijd blijven bij voornemens en de tijd zal ons leren hoe wij daadwerkelijk gaan handelen bij baby twee.

Naast deze mooie voornemens en het relaxte gevoel, ga je ook heel anders kijken naar aankopen. Zo heb ik al verteld dat ik een stuk kritischer ben als het om kleding en de babyuitzet gaat en heb ik ook wel weer veel geleerd over nuttige en juist onhandige aankopen. Met dit in mijn achterhoofd had ik aan het begin van deze zwangerschap een paar items die ik heel graag wilde toevoegen aan de babyuitzet en vandaag wil ik jullie vertellen wat ik niét had met Skyler, maar nu wel voor baby twee klaar heb liggen. Niet alleen vanwege de ervaring van de eerste keer, maar ook omdat ik nu meer bekend ben met bepaalde producten terwijl ik daar de eerste keer helemaal geen weet van had. Het voordeel van het runnen van Mommyhood, de contacten met bedrijven, de comments van bezoekers en het volgen van andere moeders is dat je toch sneller en beter op de hoogte bent van bepaalde dingen terwijl ik dat bij Skyler echt nog niet zo had. Inbakeren? Babynestje? Een ei? Deze vijf dingen hebben we nu voor baby twee wel en hadden we bij Skyler niet. Of in een andere vorm;

Wiegje op de slaapkamer
Skyler sliep de eerste periode in de kinderwagen naast ons bed. Dit ging prima, maar voor nu wilden we toch iets anders. We twijfelden even of we niet direct gebruik wilden maken van het ledikant maar naar aanleiding van veel reacties van jullie én het idee dat zo’n klein hummeltje helemaal alleen op de kamer ligt in een méga groot ledikant de eerste weken, besloten we toch een wiegje te nemen op onze slaapkamer. Gewoon een eigen bedje, maar wel dicht bij papa en mama. Ik ben heel benieuwd hoe dat gaat bevallen. Naast het wiegje willen we het kindje wel goed laten wennen aan het ledikant op de eigen kamer, maar dat zal dan hoogstwaarschijnlijk overdag wat vaker gebeuren. De eerste nachten brengt baby twee door bij ons.

Sleepyhead
Sinds ik het bestaan er van weet, stond ‘ie al op mijn verlanglijstje; de Sleepyhead, oftewel het babynestje. Een heel comfortabel plekje voor de baby om lekker te slapen en gewoon te liggen. Ideaal voor op de bank, in de box en zelfs voor op bed en in het ledikant om het iets knusser te maken. Alle moeders die ik spreek die er eentje hebben zweren erbij en zijn razend enthousiast. Van Sleepyhead ontving ik een geweldig exemplaar en natuurlijk zal ik jullie later meer erover vertellen en hoe ‘ie bevalt. Ik kreeg wat comments van bezoekers over dat het niet helemaal veilig scheen te zijn maar ik heb alweer een tijd contact met Sleepyhead, lees veel ervaringen én ze zijn van de website Nederlands Centrum Jeugdzorg afgehaald als onveilig na extra onderzoeken. Toch een fijn geweten.

Draagzak
Bij Skyler had ik heel even een draagzak maar op een bezoekje naar Mika na omdat de kinderwagen niet het pand in Amsterdam omhoog kon, heb ik dat ding amper gebruikt. Misschien nog eens drie keer binnenshuis om eventjes mijn handen vrij te hebben, maar daarna is ‘ie in een zak beland om er vervolgens nooit meer uit te komen. Niet zozeer omdat ‘ie niet beviel, maar meer omdat ik gewoon echt de kinderwagen veel gebruikte. Voor baby twee lijkt het me wel ideaal en júist omdat ik al een kindje in de rondte heb lopen. Het lijkt me onwijs fijn om mijn handen even vrij te hebben als ik met Skyler bezig ben, als we bijvoorbeeld samen even weg willen zonder wagen of gewoon als ik geen zin heb om de kinderwagen te duwen én Skyler mee te nemen. Wie weet vergis ik me heel erg (ik blijf een kinderwagenliefhebber), maar dat zien we dan wel weer. Voor nu heb ik een leuke draagzak liggen die ik heel graag wil gebruiken. Ook hier zal ik mijn ervaringen over delen!

Stokke newborn set
Voor Skyler hadden we een wipstoel maar als we daar drie keer gebruik van hebben gemaakt, is het veel. Het was ook echt een bombarie als we dat op tafel erbij zetten. Een kinderstoel hadden we op dat moment nog niet, waardoor Skyler grotendeels in de box lag. Voor nu hebben we de Stokke newborn set in huis. Het welbekende ‘eitje’ waar de baby heerlijk in kan zitten als het nog wat kleiner is. Zo kunnen we baby twee goed bij het gezin betrekken en ook met eetmomenten bij ons aanschuiven. Niet alleen gezellig voor de baby, maar hopelijk ook goed en fijn voor Skyler om echt met zijn állen aan tafel te zitten en rustig te eten. Skyler kan nog weleens onrustig zijn ’s avonds en is niet zo’n goede eter, dus wie weet wat dit bijdraagt aan de situatie. Daarnaast lijkt deze set me gewoon fijn om de baby naast me te hebben als ik bijvoorbeeld aan het werk ben of gewoon als we gezellig met zijn allen samen willen zijn en een plekje voor de baby nodig hebben. Ik zag hem bij veel kersverse moeders voorbij komen en dus belandde ‘ie op de verlanglijst voor baby twee.

Puckababy inbakerdoek en slaapzak
Ik ben misschien wat obsessed met het slapen bezig maar ik ben graag op veel dingen voorbereid en heb veel ervaringen van andere moeders gelezen. Tijdens de Mama Mazzel Dagen van Prénatal kocht ik dan ook twee dingetjes met korting van Puckababy; een inbakerdoek voor de allereerste periode (de Piep) om het geborgen gevoel te creëren en de slaapzak, die tot zes maanden gebruikt kan gaan worden. Voor Skyler hadden we dit allemaal niet en ik ben nu toch wel benieuwd wat voor effect het gaat hebben. Misschien is baby twee absoluut niet van het inbakeren en heb ik een miskoop begaan, maar voor nu wilde ik het erg graag in huis hebben. En hé, onder het mom van ‘leuk om te testen voor de site!’ is het eigenlijk nooit een miskoop. Toch?

Ik ben benieuwd; zijn er dingen die je bij een eerste kindje niet had en waar je nu bij een volgende kindje echt veel baat van hebt gehad, juist door de ervaring van jezelf of van anderen?

2017-03-30 16.34.23

Share:

21 Reacties

 1. Monique
  11 april 2017 / 07:18

  Herkenbaar! Hier bij de 2e ook bewust andere keuzes gemaakt op bepaalde gebieden wat spullen betreft!

  De Puckababy hebben wij al vanaf de geboorte van de 1e en die is echt fantastisch. Degene die dat bedacht heeft, verdient een standbeeld, haha! Moet er wel even bij zeggen dat de Piep bedoeld is tot 3 maanden, en dat je kindje van 3 tot 6 maanden in de Puckabay Mini ‘moet’. Ook een inbakerzak, maar dan een maatje groter. Deze heeft armgaten die je dicht kunt ritsen zo lang je je kindje wilt inbakeren, maar die je open kunt ritsen zodra je het inbakeren gaat afwennen. Na deze 2 inbakerzakken zijn wij overgestapt op de ‘gewone’ 4-seizoenen slaapzak (The Bag) van Puckababy (die je hierboven op het plaatje laat zien, maar dan dus de versie voor > 6 maanden). Bevalt ook prima!

  • Shirley
   Auteur
   11 april 2017 / 07:39

   De reden dat ik voor de slaapzak heb gekozen is omdat ik geen slaapzak had voor de baby. Als ‘ie dan niet houdt van dat héél erge inbakeren, kan ik die proberen! Is het wel echt een inbakerkindje, dan kan ik altijd kijken naar de opvolger van de Piep 🙂 thanks voor je uitleg!

   • Monique
    11 april 2017 / 12:00

    Oh wacht, ik zie nu dat ik je tekst verkeerd las. Ik dacht dat er stond dat je de Piep tot 6 maanden kon gebruiken, maar er staat dat je de Piep hebt gekocht EN de slaapzak die je tot 6 maanden kunt gebruiken. Goedmorgen! haha!

 2. 11 april 2017 / 08:12

  Hier ook een babynestje, de stokke newborn set en een cosleeper nieuw voor onze tweede dochter. En een draagdoek had ik ook al bij onze oudste dochter, maar een beetje hetzelfde als bij jou, toen nauwelijks gebruikt en nu al zoveel!

 3. 11 april 2017 / 08:14

  Mooie spullen voor baby 2! Wij hebben ook nog van alles liggen voor de 2e die we in juli verwachten, dus ik ben ook aan het nadenken of er nog zaken zijn die aan ons baby assortiment thuis moeten worden toegevoegd!

  Wij hebben toen zoontje 1 geboren was en slecht sliep van iemand een Pacco inbakerdoek kunnen lenen. Dit zit behoorlijk strak maar gaf mijn zoontje meer rust dan de wat lossere puckababy. Ik heb er zelf twee gekocht via marktplaats en het was een uitkomst! De puckababy gebruikten wij om uiteindelijk af te bouwen. Ik wil je niet nog meer spullen aansmeren, maar onthoud die Pacco als je het gevoel hebt dat de puckababy te weinig doet!

  En wederom… succes met de laatste loodjes. Ik zit obsessief je blog te checken op baby-nieuws 😉

  • Shirley
   Auteur
   11 april 2017 / 09:10

   Thanks voor de tip!

 4. 11 april 2017 / 08:26

  Mooie spullen! Je hebt een aantal dingen die ik nu ook voor onze kleine baby (eerste) heb. Het nestje wordt hier ook veel gebruikt en ligt standaard in de box beneden of anders op de bank. Draagdoek wordt ook regelmatig gebruikt, inderdaad om mijn handen vrij te hebben maar we krijgen hem er ook rustig in, zo fijn! En ook de Stokke Newborn set is hier al een paar keer gebruikt. Handig voor het voeden ook. Als je een hydrofiel oprolt en op de baby legt kun je daar zo het flesje opleggen en heb je in geval van nood je handen vrij, haha. #mommyhack.

  Een eventuele tweede is hier nog lang niet aan de orde maar mocht het er ooit van komen dan ga ik voor een cosleeper. Mannetje slaapt nu bij ons op de kamer in zijn ledikantje maar vind het toch vervelend dat ik iedere keer uit bed moet om hem even te sussen, z’n speen weer in te doen etc.

 5. 11 april 2017 / 08:27

  Wat leuk om te lezen! Een babynestje staat ook op mijn wishlist, maar aangezien ik die leukerds van Sleephead erg duur vind overweeg ik om er zelf een te maken.

  • Shirley
   Auteur
   11 april 2017 / 09:10

   Het voordeel van de Sleepyhead is dat de stof zo is gemaakt, dat het luchtdoorlatend is. Ook als het kindje er met zijn of haar gezicht tegenaan ligt. Dat is een van de redenen waarom deze veilig is verklaard. Moet je even op letten als je zelf aan de slag gaat en je overweegt om je kindje erin te laten slapen! 🙂

 6. Bettine
  11 april 2017 / 09:34

  De sleepyhead, cosleeper 🙂 hij slaapt hier altijd het eerste gedeelte van de nacht in. Ik ben niet van het inbakeren met borstvoeding je kan de signalen dan missen. Onze kleine drinkt vaak als wij eten aan de borst op het Voedingskussen met een theedoek erover zodat ik niet op hem knoei Eten met een hand vrij is lastig

 7. Sandra H
  11 april 2017 / 10:24

  Leuk artikel!!! Ik heb nu voor de tweede( juli 2017) een cosleeper aangeschaft, een andere draagzak en de hangloose baby hangmat voor in de box.. Ohja en een muziekmobiel op batterijen zodat je niet blijft draaien. De piep heb ik de eerste weken bij m’n oudste gebruikt was toen heel fijn, daarna had ze aan een gewone slaapzak genoeg. Met 6 maanden de vier seizoenen zak toen gekocht, topaankoop! Succes met de laatste loodjes!

 8. Jessica
  11 april 2017 / 12:26

  Ik ben nu al een beetje uit de babyspullen (jongste is 2j) maar als ik zie wat ik had bij mijn eerste en bij mijn laatste merk ik ook veel verschil.
  Ik wist meteen wat ik miste bij de eerste en wou het nu wel allemaal hebben.
  Er komen ook veel nieuwe handige dingen uit jammer vaak kostelijk voor iets je zo weinig of maar voor korte duur gebruikt maar voor 2dehands ben ik dan weer niet.
  Inbakeren heb ik altijd “moeten” doen bij mijn prematuurtjes zo sliepen ze veilig in maar een slaapzak als ze wat ouder waren was dan weer geen succes.

 9. Arina
  11 april 2017 / 12:40

  Hier 1 kindje, maar puckababy fan! Op de dag voordat ik beviel liep ik heel goedkoop tegen een chicco co sleaper aan, ik dacht, voor dat geld… Had ook de kinderwagenbak in mijn hoofd.. Uiteindelijk heeft hij er bijna 5 maanden in geslapen en is hij de zolder op gegaan voor een eventuele volgende. De sleapyhead staat dan ook op ons verlanglijstje.. En er zullen genoeg mensen wat van vinden, maar soms draag ik mijn bink, die over 3 weken 1 wordt, nog steeds in de draagzak! Hij vind het heerlijk! In het begin vooral veel gebruikt vanwege ontroostbaar huilen.. (Ja hij wordt over precies 3 weken 1 en ik was vorig jaar op dezelfde datum uitgerekend , laten we hopen dat dat je bespaard blijft…) Succes nog even, zal vast niet lang meer duren!

 10. 11 april 2017 / 14:26

  Hier ook een babynestje, draagzak en -doek, newbornset en Puckababy. Allemaal fantastisch, behalve dat inbakergeval van Puckababy. Mijn zoon heeft reflux en raakte helemaal in paniek als hij zijn armen niet kon bewegen als hij moest spugen. Arm kind!

 11. 11 april 2017 / 14:46

  Ik ga door jou nu echt twijfelen over de Sleepyhead, zou ik ‘m gewoon bestellen onder het mom van ik ben zo zielig aan het wachten en het duurt zo lang? Haha!

 12. 11 april 2017 / 19:21

  Ik ben heel benieuwd hoe je deze keer het dragen gaat ervaren en of je hem meer gaat gebruiken dan bij skyler.. .

 13. Eef
  11 april 2017 / 20:43

  Geen idee of iemand anders de tip al heeft gegeven:
  een meerijdplankje voor aan de kinderwagen. Je hebt ze (bijv voor Bugaboo en Joolz) specifiek voor dat merk.
  Maar je hebt ook universele (ik heb zelf een Joolz kinderwagen en een meerijdplankje van Kidseat).

  Ik kan niet zonder!! Vooral in de eerste maanden heb ik gebruik gemaakt van kinderwagen icm een draagzak, maar soms heb je geen zin in gehang aan je (vooral als het kindje wat zwaarder wordt en je lange stukken op pad bent).
  Vooral nu (jongste is 1,5) maak ik nauwelijks nog gebruik van de draagzak, maar wel héél veel van de kinderwagen icm met het meerijdplankje!

 14. Janine
  12 april 2017 / 11:14

  aangezien mijn baby boy een vette buikslaper is vanaf de geboorte: Aerosleep matrasje!
  ik was zo onzeker over het slapen ‘s nachts dat we direct al het beddengoed de deur uit hebben gedaan en alles hebben vervangen door Aerosleep!
  voor een eventuele 2e zou ik ook gaan voor een Sleepyhead, maar ben wel huiverig aangezien ik bang ben voor weer een buikslaper en dat zou zonde zijn!
  Draagdoek ook niet gekocht en dus niet gebruikt voor baby 1, maar kan me voorstellen dat het met een 2e wel fijn is om je handen vrij te hebben.

  Succes met wachten btw, hier was het precies 41 weken op het moment dat ik dacht; hij komt toch niet meer, ik moet worden ingeleid. Dat loslaten hielp voor mijn gevoel enorm en babyboy kwam meteen! 🙂

  • Shirley
   Auteur
   12 april 2017 / 12:01

   Aerosleep hebben we inderdaad van Skyler al en kunnen we voor de baby hergebruiken 🙂

 15. 12 april 2017 / 12:46

  Mooie spullen! De inbaker slaapzakken van puckababy zijn mijn allergrooste aanraders ooit. Floris heeft heel rustig geslapen de eerste maanden en daardoor geleerd om zelf in slaap te vallen. Logisch hoor, dat obsessieve over slapen 😉 Gaat vast goed komen!

 16. MrsLaan
  13 april 2017 / 12:12

  Hier bij de eerste megafan geworden van de ergo pouch slaapzakjes, ze zijn van bio katoen (zonder pesticiden of chemicalien), binnen en buitenkant. Vooral de dikkere (3,5 tog) zonder mouwen en de bamboo versie (0,3 tog) waren fijn. Die bamboo versie is zo heerlijk zacht en dun, dat was een heerlijk slaapzakje met warm weer. En hij zag er zo ‘engelachtig’ uit in dat witte zakje. Hij bleef koeler in het zakje dan zonder. Dat vond ik ook het fijne aan de zakjes, ze passen zich aan aan je kindje qua temparatuur. Ze zijn niet goedkoop, maar hun geld meer dan waard!
  Dus als er een 2de kindje komt dan gebruiken we die zeker weer.
  Daarnaast fan van het babybjörn wipstoeltje, hebben we veel plezier van gehad. Klapte je plat en kon je ook heel makkelijk meenemen als je ergens op bezoek ging. Overslag romper vonden we fijn aan het begin en dingetjes met capuchon vond ik ondingen toen hij nog een baby was. De stokke stoel vond ik heel handig totdat hij groot genoeg was om op het plankje te gaan staan en er steeds uit wilde klimmen. Toen hebben we een tijdje de ikea stoel neergezet (heeft geen plankje) Die hadden we sowieso al om mee te nemen als we weggingen. Nu gebruiken we de stokke weer. (Gewoon als stoel, zodat hij bij de tafel kan.) De draagzak heb ik helaas ook maar 1x gebruikt ofzo, had een kindje die er niet van hield om ‘vastgezet’ te worden, hij vond het dus helemaal niks. Hopelijk vind een 2de kindje dit wel fijn, lijkt me zo heerlijk! Vooral als je 2 kindjes heb inderdaad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.