Review: Maxi-Cosi Rodifix

Review: Maxi-Cosi Rodifix

Al een tijdje hebben wij twee mooie autostoelen in de auto voor Skyler. Eentje in mijn auto en eentje in die van Raymond. Echter merkte ik dat Skyler wat krap begon te zitten, vooral in de zit die ik in mijn auto heb. Dat kan best kloppen, aangezien het een stoel uit de 0-groep betreft en deze geschikt is voor kinderen tot ongeveer 19 kilo en 104 centimeter. Nu is Skyler volgens de laatste meting 98 centimeter en 16 kilo en zou hij dus tot vier jaar in de stoel kunnen, maar toch vond ik dat hij wel iets meer ruimte kon gebruiken. Gelukkig zijn er veel opvolgstoelen, voor kinderen vanaf een jaar of 3,5 of vanaf 15 kilo. Dat zijn dan de stoelen in de zogenoemde groep 2/3, die vaak met elkaar gecombineerd worden. Via Coolblue kreeg ik de mogelijkheid om een autostoel uit deze categorie te testen; de Maxi-Cosi Rodifix. We hebben hem nu drie weken in de auto en vandaag wil ik er graag iets meer over vertellen.

2017-01-03-14-41-18

Kleuterstoel

Allereerst: toen Raymond de oude stoel uit de auto haalde en deze erin zette, moest ik even slikken. Dat is een stoel voor grote kinderen en mijn baby is nog zo klein! Ik twijfelde dan ook of Skyler hier wel in mocht en begon het gelijk op te zoeken. Maar het is echt waar: zo’n stoel is geschikt voor kinderen vanaf een jaar of 3,5 of vanaf een gewicht van 15 kilo. Skyler voldoet aan dat laatste en tikt aankomend voorjaar de 3,5 aan. Omdat Skyler toch wat afkeer begon te krijgen van zijn kleine stoel en hij daar niet heel erg lekker meer in zat, vonden wij het fijn om zijn gewicht als graadmeter te gebruiken en dus te switchen naar zo’n kleuterstoel. Binnen no time bevestigde Raymond de stoel met de handige Isofix en konden we hem in gebruik gaan nemen.

dsc_5461

dsc_5465

dsc_5466

dsc_5468

Brandweerman!

De stoel is verkrijgbaar in diverse kleuren en wij ontvingen de rode met de folklore print. Wat een gaaf en opvallend ding! Dat is weer eens iets anders dan zwart. Skyler was direct in zijn nopjes met zijn brandweerstoel (rood mensen, alles moet rood!) en springt vol enthousiasme nu in de stoel. Dat heeft trouwens niet alleen te maken met de kleur rood, maar ook zeker met het feit dat hij de ‘grote mensen gordel’ om mag. Nog zo’n dingetje! Jouw kindje hoeft in deze stoel niet vastgemaakt te worden met een apart driepuntsgordel, maar kan gewoon simpel gebruik maken van de autogordel die aan de zijkant vastgeklikt wordt. Ze hebben zich nog nooit zo groot en stoer gevoeld.

Ik moest even wennen, de eerste paar keer dat Skyler achterin zat op zijn nieuwe troon. Hij zit een stukje lager dan in de 0-groep autostoel. Maar o, de ruimte maakt dat helemaal goed. We hebben meer ruimte op de achterbank, Skyler heeft veel meer ruimte voor zijn benen en zit een stuk minder opgepropt. Geen gevecht meer met een peuter die niet lekker zit en geen gehannes met gespen die versteld moeten worden. Gewoon zitten, gordel om en rijden maar.

AirProtect

De veiligheid zit hem in de AirProtect. Dit bestaat uit schokabsorberend schuim in een geperforeerd luchtkussen. Door op het juiste moment en op gecontroleerde wijze de lucht te laten vrijkomen, wordt AirProtect samengedrukt om zo de kracht van de botsing te verminderen. Dat betekent dat je kindje 20% minder kans heeft op hoofdletsel. In de Maxi-Cosi RodiFix is dit onzichtbaar in de hoofdsteun ingebouwd en voelt het comfortabel en zacht aan. Daarnaast vind je het ook aan de zijkanten van de stoel waardoor het kind goed beschermd zit. De stoel is dus zeker niet alleen een stoelverhoger, maar heeft ook heel duidelijke veiligheidsfuncties.

dsc_5469

Deze Rodifix van Maxi-Cosi is voor langere tijd te gebruiken. Zo kun je de hoofdsteun én de zijkanten verstellen, voor als jouw kindje wat groter wordt. Toch fijn, aangezien alleen een stoelverhoger voor kleuters niet meer de bescherming biedt die eerst wel verwacht werd. De Rodifix zou dan ook geschikt moeten zijn voor kinderen van 3.5 tot zo’n 12 jaar. Een mooie investering om te doen.

Pluspunten

Andere pluspunten: de bekleding is wasbaar, de autostoel is superlicht waardoor we hem gemakkelijk over kunnen zetten in Raymonds auto als dat nodig is en ik vind hem er erg leuk uit zien. Het belangrijkste: uit iedere test komt ‘ie met een hoge score!

2017-01-03-14-41-44

2017-01-03-14-42-00

2017-01-03-14-42-47

Nadeel

Als ik een nadeel moet opnoemen, dan is het de slaapstand. Skyler heeft de gewoonte om vaak in de auto in slaap te vallen en deze autostoel kan niet in zo’n ligstand als waarin autostoelen uit 0-groepen dat kunnen. Deze stoel kan wel iets in ruststand, maar ik vind dat niet genoeg voor een comfortabele slaaphouding. Maar ach, we zijn het middagdutje toch aan het afbouwen, dus voor nu voorzie ik niet al te grote problemen.

2017-01-03-14-41-28

Al met al zijn we enorm tevreden met de stoel en is ook Skyler helemaal in zijn nopjes. Ik vond het zelf een behoorlijk grote stap, maar ben blij dat we uiteindelijk geswitcht zijn. Een rustige autorit is me goud waard en als Skyler nog eens goed beschermd wordt, is dat een win-win situatie.

De Maxi-Cosi Rodifix is verkrijgbaar bij Coolblue voor een prijs van 129 euro. Kijk hier voor meer informatie.

* Ik heb de autostoel gekregen voor de review.

2016-12-19-08-49-35
Advertisement

Share:

2 Reacties

  1. 4 januari 2017 / 09:12

    Mijn dochter zit heerlijk in de grotere autostoel, wij hebben die van Romer King. Maar voor jezelf is het even wennen heh, lijken ineens zo groot!

  2. 4 januari 2017 / 11:38

    wij hadden ook altijd stoeltjes van maxi cosi en was daar erg tevreden over!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.