De peuter-tag: Skyler bijna 3.5 jaar!

De peuter-tag: Skyler bijna 3.5 jaar!

Ik was in de veronderstelling dat ik hem ooit al eens had ingevuld maar niets is minder waar. Ik waagde me twee keer aan de dreumes-tag en de peutervariant is niet eerder voorbij gekomen op Mommyhood. Tijd om daar verandering in te brengen! Want nu Skyler alweer 3 jaar en 4 maanden is, is hij op en top een peuter te noemen met zijn boevenstreken en vele mijlpalen. Ik heb de dreumestags er even bij gepakt –de laatste die ik invulde was toen Skyler 19 maanden was, ahhh!- en ga aan de hand van de nieuwe vragen eens kijken wat er allemaal veranderd is. Dat is een hoop! Komt ‘ie!

Naam en leeftijd
Skyler is nu 3 jaar en 4 maanden. We komen wel heel dicht bij die 4…

Favoriete eten
Pff, eten. Het is echt een dingetje hier in huis. Overdag eet hij prima, maar ’s avonds wil hij er niks weten. Tijdens de dreumesfase was dat wel anders en had Skyler flink veel gezonde voorkeuren. Nu eet Skyler het allerliefste poffertjes, pannenkoeken of spaghetti. Het meest blij maak je hem met gewoon een boterham. Gelukkig is hij wel dol op fruit zoals appels en bananen. Oh, en druiven!

Favoriete drinken
Het blijft een kind van zijn moeder; een beker Optimel is de beste start van de dag voor ‘m. Of, nou ja: het liefst de hele dag door als het aan hem ligt, haha. Daarnaast drinkt hij dolgraag appelsap.

Favoriete tv-programma
Brandweerman Sam! Een echte, grote hit hier in huis. Peppa Pig, Zandkasteel, Juf Roos, Ernst, Bobbie & de rest, Chuggington, Super Wings, Robocar Poli. Jaja, echt een voorkeur voor al die ‘jongens’programma’s. Wat ‘ie ook onwijs leuk vindt –tot grote ergernis van mij- is Buurman en Buurman. Wat een verschrikking.

Favoriete boek
We hebben een boek van Brandweerman Sam met allemaal geluid dat hij wel erg graag wil lezen ’s avonds, maar boeken als Mama Kwijt (jaja, nog steeds!), Peppa Pig, boekjes over het worden van grote broer, Jokie en Jet en De Kleine Walvis vallen ook erg goed in de smaak. Klassiekers als Rupsje Nooitgenoeg en Ik zou wel een kindje lusten doen het ook goed. Er wordt iedere avond voorgelezen en met een lade onder zijn bed vol met boekjes is het iedere keer weer een feest om een leuk boek uit te zoeken.

Favoriete speelgoed
Skyler heeft heel duidelijke voorkeuren als het om speelgoed gaat. Zo heeft hij vier bakken staan, alles netjes gesorteerd door mama’s opruimwoede, haha. Een bak met spullen van Brandweerman Sam, een bak vol met Duplo inclusief trein, een bak met ToetToet Auto’s en een hout kistje met de houten treinbaan van Ikea. Dat zijn wel de vier toppers hier in huis. Duplo heeft een tijd boven gestaan, maar nu hebben we het verwisseld met de ToetToet Auto’s en staat dat weer boven. Even wat variatie!

Schermafbeelding 2017-03-06 om 15.18.36

Wat maakt hem boos of verdrietig?
Als hij zijn zin niet krijgt of als iets anders loopt dan gepland. Vooral dat laatste kan er nog weleens voor zorgen dat ‘ie echt heel erg van slag is. Of als het bijvoorbeeld donderdag is, Skyler denkt dat het vrijdag is en oma niet komt. Of dat hij de hele dag op het kinderdagverblijf vertelt dat opa hem komt halen (wat hij dan zelf verzint), en dat ik opeens voor zijn neus sta. DRA-MA.

Hoe noemt hij je ouders en schoonouders?
Mijn ouders zijn opa en oma. Raymonds vader wordt ook gewoon opa genoemd. Echter is dat soms wel verwarrend als Raymonds vader komt en we dan zeggen dat opa er zo aan komt.
‘Opa en oma?’,
‘Nee, opa’,
‘Oh, andere opa!’
Raymonds moeder spreken we alleen via Skype omdat ze zo ver woont, maar ook dat is gewoon oma voor hem. Geen speciale namen, eigenlijk!

Welk item is heel belangrijk voor hem?
Dat is toch wel zijn speen en doekje. Een vies, oud washandje vol met rafels dat absoluut niet gewassen mag worden.

Favoriete activiteit
Met Muis wandelen, spelen en rennen in de speeltuin, een filmpje kijken op de iPad, naar Artis, de Geitenboerderij, spelen met het theesetje met oma, hutten bouwen in huis van stoelen en dekens, knuffelen op de bank, treinbanen bouwen, naar de ‘loopauto’s’ (krijspaleis) en kleien.

Favoriete kleur
Blauw en rood! Vooral rood want ja, brandweermannen! Van het weekend tijdens Voetjebal mocht iedereen een hoepel pakken en toen rood op was, wilde hij gelijk niet meer meedoen. Tsjah.

Bedtijd
Dat is gelukkig een heel stuk beter nu we het middagslaapje gestopt hebben. In plaats van bezig zijn tot 22:00 uur of zelfs later, zijn we nu om 20:00 uur boven en slaapt Skyler voor 20:30 uur. Het kan nog steeds allemaal iets eerder, maar voor nu zijn we héél tevreden. Hij slaapt overigens klokje rond, wordt ‘s nachts bijna niet meer wakker en staat ‘s ochtends tussen 07:30 uur 08:30 uur naast ons bed. Soms uitschieters naar 09:00 uur. Heerlijk!

Waardoor gaat hij gek doen?
Als hij zich heel erg ongemakkelijk voelt of in een ruimte komt waar veel mensen zijn. Dan weet Skyler zich geen houding te geven en weet hij niet hoe hij zich moet gedragen. Tong uit zijn mond, onhandig doen, dat soort dingen.

Wat maakt hem geweldig?
Ik heb het al heel vaak verteld maar Skyler is echt een clown en toneelspeler. Hij kan ontzettend droog en grappig uit de hoek komen. Daarnaast is hij ontzéttend lief, een echte knuffelbeer en een mama’s kindje. Af en toe heel drukke buien, maar hij kan ook onwijs genieten van een uurtje televisie kijken op de bank. En zelfstandig spelen, dat blijf ik heerlijk vinden. Skyler heeft veel fantasie en verzint de meest gekke, grappige en goede verhalen als hij aan het spelen is. Ik knijp in mijn handjes met zo’n leuk, lief, makkelijk en soms ondeugend kind!

Schermafbeelding 2017-03-06 om 15.19.43

Share:

2 Reacties

  1. 15 maart 2017 / 10:14

    het is gewoon een kanjer van een ventje shir :D, heerlijk vriendelijk met lachewekkende blikken die die kon geven naar me toen hier hahah en oohhh heerlijk om te lezen van dat slapen en naar bed gaan 😀 och was dat maar vanaf het begin zo he maar goed blij voor hem en blij voor jullie.
    en ja he he poffertjes en pannnekoeken en spaghetti mam….dat is toch ook het lekkerste 😛

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.