Personal Body Plan: drie weken onderweg

Personal Body Plan: drie weken onderweg

Morgen is het precies drie weken geleden dat mijn Personal Body Plan avontuur begon. Alweer drie weken ben ik bezig met mijn eten afwegen, experimenteren, veel eiwitten eten, drie keer per week trainen en mijn hele afvalverleden proberen ‘los te laten’. Want van echt diëten is nu absoluut geen sprake en daardoor moest er best wel even een knop om. Nog steeds, trouwens. Ik eet zeker 500 calorieën meer op een dag dan toen ik aan het afvallen was met Weight Watchers en dat voelt ergens toch heel gek. Ik eet veel, heel veel, zit soms aan het einde van de dag nog twee eieren naar binnen te werken om aan mijn eiwitten te komen en besluit soms om toch maar nóg een tussendoortje te eten. Of dat het voelt als zondigen als ik aan zo’n chocolade questbar zit, terwijl ik niets anders doe dan mijn lichaam voeden met eiwitten en een beetje koolhydraten om alle balkjes op groen te krijgen in mijn app. Het is echt omschakelen maar na drie weken zit ik er toch wel lekker in. Ik snap wel wat ze bedoeling met een life changing experience.

Apart eten?

Ik krijg veel de vraag of het allemaal wel te combineren is met het gezinsleven. Dat was ook mijn eerste gedachte. Maar het werkt eigenlijk heel simpel: je ziet in de app hoeveel calorieën je mag eten op een dag en hoeveel gram daarvan koolhydraten, eiwitten, vetten en vezels moeten zijn. Don’t worry, je hoeft niet de hele dag met een rekenmachine te lopen. De meeste voedingsmiddelen staan in de app en dus is het alleen een kwestie van je eten afwegen en invoeren. Je ziet je balkjes dan lopen van rood, naar oranje en vervolgens naar groen. Als je het dus allemaal netjes doet. Wat je eet bepaal je zelf. Je hoeft dus niet speciaal te koken, niet te leven op sla en avocado’s en je suf te drinken aan eiwitshakes. Dat waren ook een beetje mijn vooroordelen. Ik eet gevarieerd, gezond en eiwitrijk, maar gooi evengoed pure hagelslag door mijn yoghurt, geniet van een bakje chips en heb zojuist chocola gekocht in de supermarkt voor een snackmoment. Het past namelijk allemaal in mijn schema met ruim 1500 calorieën op rustige dagen en bijna 1700 calorieën op trainingsdagen.

Calorietracking

Het wegen vind ik dus nog wel even een dingetje, maar het zorgt ook echt voor bewustwording. Je vergist je gewoon al gauw in porties en op deze manier hou je alles netjes in de hand. Naast calorietracking zoals ik het doe, kun je ook kiezen voor een handpalmmethode. Niks wegen, maar alleen je eigen handen als meetmiddel. Ik heb echter voor tracken gekozen omdat het bij mij echt even een kwestie is van opnieuw leren eten, opnieuw bewust worden van alles, goed beseffen wat de porties zijn, etc. Ik vind het ook heel interessant om te zien in hoéveel dingen er koolhydraten zitten en wat bizar veel ik kan eten als ik vooral veel producten met eiwitten en vetten eet.

Voor de moeders

Mijn schema is dus een Personal Mommy Plan. Hierbij houden ze rekening met de bevalling en het feit dat je lichaam echt nog even ‘op adem’ moet komen. Goede oefeningen om alles weer te versterken maar zeker niet te beschadigen. Daarnaast heb ik een home trainingsschema. Ik kan dus gewoon thuis sporten terwijl Maddox slaapt of iets dergelijks. Echter heb ik ervoor gekozen om toch naar de sportschool te gaan. Ik merk dat ik me dan meer voldaan voel en dat ik het heel erg fijn vind om uit huis te gaan om iets voor mezelf te doen. Raymond bij de kids en ik even werken aan mezelf. Als Raymond eerdaags drie weken weg is moet ik het wel thuis doen allemaal, maar dan kan ik dus evengoed lekker bezig blijven. Ik sport momenteel drie keer in de week, op dinsdag, donderdag en zaterdag. De overige dagen ben ik lekker aan het wandelen om toch iets in beweging te blijven, oftewel actief herstel zoals Personal Body Plan dat zelf noemt. In mijn app staan de trainingsschema’s die ik heel simpel kan opvolgen. Ik kies er soms ook voor om zelf gewoon wat te experimenteren in de sportschool.

21146692_1584993814855076_1887061130_o

21169474_1584997538188037_721108869_o

Hier zie je wat voorbeelden van de balkjes. Zoals je ziet ga ik soms heel erg goed, maar ben ik ook nog wel heel erg zoekende. Ik zit soms over dingen heen en kom soms weer echt wat te kort. Het is een uitdaging en het voelt bijna als een spelletje.

Snack-bord

We zijn dus inmiddels drie weken verder. Het voelt vooralsnog erg fijn. Ik eet lekker en heb nog geen moment honger gehad. Ik probeer nieuwe recepten, varieer meer met ontbijt en vind het een uitdaging om veel balkjes op groen te krijgen. Wel ben ik nog erg zoekende naar welke voedingsmiddelen zorgen voor de juiste aantallen eiwitten, vetten, koolhydraten en vezels. Ik maak rond 16:00 uur dan ook vaak nog een snack-bordje, waar ik dan dingen op leg die ik op dat moment nog tekort kom. Een ei, rosbief, avocado, zalm, dat soort dingen. Haha. Het voelt echt nog een beetje onwennig maar omdat ik dus gewend ben om weinig te eten, merk ik dat ik aan het eind van de dag nog flink wat waardes tekort kom. Hier ben ik dus nog mee aan het experimenteren. Mijn ontbijtjes moeten misschien wat voller, het eerste tussendoortje moet ik eerder pakken want sla ik nu vaak over omdat ik nog ‘vol’ zit van het ontbijt en tussen de middag duurt alles dan weer wat lang voordat ik weer kan eten. Ik moet beter verdelen en nóg eiwitrijker eten. Ik heb in ieder geval eiwitshakes in huis voor als ik echt tekort kom en anders werk ik zo’n goddelijke questbar naar binnen, die gelijk veel balkjes goed kleurt. Het voelt een beetje dubbel als mensen me vragen of het als een dieet voelt. Enerzijds totaal niet omdat ik mega veel eet en dus ook voldoende neem en nooit honger heb. Anderzijds nog wel een beetje, omdat ik continu aan het wegen ben en alles moet invoeren. Maar ik snap ook dat je er over een paar maanden zó goed in zit, dat je zonder app verder kunt en precies weet wat jouw lichaam nodig heeft.

Afgevallen?

Na vier weken volgt een officiële meting en dat betekent dus dat ik er volgende week aan moet geloven. Ik heb geen flauw idee wat mijn lichaam qua centimeters heeft gedaan. Qua kilo’s heb ik me vanmorgen even gewogen voor dit artikel en sta ik op precies -2 kilo in drie weken tijd. Ergens denk ik: met Weight Watchers kon het sneller. Maar aan de andere kant: ik eet nu zoveel beter, zoveel meer en ben veel bewuster aan het kiezen én aan het experimenteren. Daarnaast train ik drie keer in de week en deed ik dat eerder niet. Daar moet ik volgende week toch voor beloond worden in de vorm van wat centimeters eraf. Dat weegt tenslotte meer dan kilo’s. Alhoewel mijn hoofd het daar nog niet altijd mee eens is…

Volgende week kom ik met een artikel over mijn resultaten. Ook zal ik eerdaags eens delen wat ik zoal eet op een dag!

Wil je ook meedoen met Personal Mommy Plan? De eerstvolgende groep start maandag 4 september en je kunt je nu inschrijven. Ze werken met wachtlijsten aangezien er genoeg coaches beschikbaar moeten zijn om iedereen te kunnen begeleiden. Aankomende dinsdag, op 29 augustus om 12:00 – 6 dagen voor de start – ontvangt iedereen die op de wachtlijst een e-mail met de instructies om zich in te schrijven. Je hebt dan tot woensdag 23:59 om je inschrijving rond te maken. Kijk hier voor meer informatie. Wie weet start jij dan nog volgende week met hetzelfde traject als ik. Personal Body Plan kost €79 per maand.

Meld je je aan via mijn link, dan ontvang je 15 euro korting.

De voorwaarden om mee te doen zijn:

* Je bent minimaal 6 weken geleden bevallen.
* Je hebt geen postnatale depressie
* Je hebt toestemming van je arts om (weer) te trainen
* Je ondervindt geen klachten van de bevalling
* Keizersnede? Dan kan je 12 weken na je bevalling starten, mits je voldoet aan bovenstaande voorwaarden.

* Ik heb dit traject gekregen.

Share:

11 Reacties

 1. 27 augustus 2017 / 13:26

  Ik vind het heel knap! Ik hou ook bij wat ik eet… Vergeet vaak te eten en kom zo vaak te kort, door het bij te houden eet ik wel genoeg. Want heb geleerd dat te weinig eten net zo slecht is als teveel!
  Ik vind het stoer hoor dat je dit doet, nu 14 weken verder zie ik mij nog niet in de sportschool staan, voel me wat dat betreft nog niet goed genoeg…

 2. Leonie
  27 augustus 2017 / 15:35

  Inderdaad omschakelen :). Ik ben nu 5 weken bezig en wordt elke keer gevraagd waarom ik op ‘dieet’ ben. Als ik zeg dat ik alles mag eten, maar wel moet wegen begrijpen mensen het niet. En als je dan van je coach op je ‘donder’ krijgt dat ik toch echt minumaal 1500 calorieën moet eten op een dag, besef je pas dat je veel moet eten (en dan toch afvallen hahaha). Ben heel benieuwd naar je progressie met 4 weken qua cm. Bij mij was het op de foto’s al goed te zien.

 3. Caro
  27 augustus 2017 / 15:50

  Interessant! Leuke toevoeging ook, dit onderwerp, op je blog.

 4. Jessica
  27 augustus 2017 / 18:38

  Ik vind het heel knap van je.
  Het zoeken zou niks voor mij zijn ik heb echt duidelijke patronen nodig zodat ik zeker weet goed bezig ben om het zo maar te zeggen.
  Doe zo verder !

 5. Didi
  27 augustus 2017 / 18:47

  Goed bezig! Het is inderdaad niet per se veel minder eten maar vooral andere dingen. Ik ben wel benieuwd wat je op een dag eet. Vind het zelf soms wel lastig om genoeg eiwitten te eten.

 6. Dorieb
  27 augustus 2017 / 20:56

  Jammer dat het niet voor de niet bevallen dames is..
  Zou na zo’n heerlijke vakantie graag met frisse moet aan iets nieuws beginnen maar vind het erg duur.

  • Shirley
   Auteur
   27 augustus 2017 / 21:10

   Dan is er het gewone Personal Body Plan! Hetzelfde idee maar dan andere trainingen en geen rekening houdend met borstvoeding etc 😉

 7. Marcella
  27 augustus 2017 / 21:28

  Klinkt goed allemaal! Ik wil het na mijn bevalling ook gaan doen. Ideaal dat je ook gewoon thuis de oefeningen kan doen!

 8. Naomi
  27 augustus 2017 / 23:54

  Ik herken de omschakeling van weight watchers. Hoewel ik daar ook wel snackte bij de eerste keer dat ik weight watchers deed. Een aantal maanden geleden vond ik het erg veranderd, meer crashdieet gevoel. Ik heb de afgelopen 3 maand ruggengraat gevolgd, fijn om te weten dat je nog steeds kunt afvallen met meer eten.

  Opties voor eiwitrijke maaltijden:
  Broodje huttekase met rookvlees of kalkoenfilet. Ontbijten met water, bevroren aardbeien, schepje whey in de blender. En dan in een kom met wat speltmout en besjes.
  De crunchy smartbar van body en fit zijn ook lekker!
  Optimel vla/kwark met een eierkoek erdoorheen.

 9. Chantal
  28 augustus 2017 / 08:09

  Wow mocht je bij Weight Watchers dan maar zo’n 1000 calorieën? 😮 Goed dat je dat niet meer doet dan, dat is echt ongezond weinig! Fijn dat dit je goed bevalt tot zover!

 10. 28 augustus 2017 / 09:33

  ben weer trots op je!! en het hoeft niet snel te gaan als je je maar goed voelt Meis!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.