Skylers eigen peuterbed van Special Pink

Skylers eigen peuterbed van Special Pink

Voor de vakantie kondigde ik het al aan; na onze trip naar Italië en Duitsland zou Skyler naar een peuterbed gaan. En ja, daar zag ik als een bérg tegenop. Ik heb al vaker geschreven over de nachtelijke taferelen van Skyler en nu de rust eindelijk sinds een paar maanden was teruggekeerd, zag ik het helemaal niet zo zitten om dat weer helemaal om te moeten gooien. Toch werd het tijd voor Skyler. Hij wordt bijna drie en we vonden dat ‘ie wel een groot bed verdiende nu hij als ‘een grote jongen sliep’.

Tijdens onze vakantie sliep Skyler al in een eenpersoonsbed. We kozen in onze stacaravan voor een ledikant én bedhekje, en besloten uiteindelijk alleen het eenpersoonsbed met hekje te gebruiken. Nou, dat verliep best even rommelig. Skyler was veel vaker, viel zelfs een keer uit bed, lag tegen het hekje aan gedrukt en stond een paar keer verdwaald in de ‘woonkamer’ of herrie te schoppen naast ons bed. Dat beloofde veel goeds voor thuis.

Afgelopen week kwamen we thuis en na een paar nachten in het ledikant te hebben geslapen (goed, amper wakker), was het zaterdag tijd voor een ‘grote jongens-bed’. En wat voor één! Samen met Special Pink– je weet wel: van die geweldige speeltafel in ons huis!- heb ik namelijk een gaaf bedje gecreëerd, precies zoals ik hem voor me zag. Stoer, lief, schattig en fijn. Ik had wat voorbeelden verzameld van bedjes die ik wel zag zitten en de combinatie van alle fijne punten, zijn verwerkt in dit exemplaar. Een bed, genaamd Skyler! En oh, wat zijn we er blij mee! Hij werd zaterdagavond geleverd en Skyler was héél enthousiast. Hij liep te stuiteren, vertelde tegen de man van Special Pink steeds dat het zijn bedje zou worden en wilde alles uit zijn kamer laten zien. Toen de bezorger weg was, maakten we dan ook direct het bed op zodat Skyler de eerste nacht in zijn nieuwe bed kon doorbrengen.

dsc_3650

dsc_3654

dsc_3668

Terwijl Skyler normaal steeds bij ons in slaap moest vallen en Raymond of ik hem overbracht naar zijn eigen kamer, hebben we nu gelijk ingevoerd dat we een verhaaltje lezen in zijn bed. Dit scheelt niet alleen tillen; ook moet Skyler natuurlijk gewoon leren om zelf in slaap te vallen in zijn eigen kamer. Iets wat we nog een beetje hebben afgehouden omdat we alláng blij waren dat de nachten zo goed verliepen. Zonder enige protest nam Skyler plaats in zijn bed, ging ik naast hem liggen om Jokie en Jet voor te lezen en deed ik uiteindelijk het licht uit. Ik bleef nog even bij hem liggen tot ‘ie sliep (binnen tien minuten) en ging daarna naar beneden. Resultaat van de eerste nacht: slechts één keer eruit voor zijn speen en wakker om 09:30 uur. Hij ligt als een koning op zijn eigen kussen, onder zijn eigen dekbed in een groot Jokie en Jet bed, zoals hij dat zelf zo trots vertelt.

Ook de nachten die daarop volgden verliepen vlekkeloos. Sterker nog: alleen die eerste nacht moest ik eruit voor een speen en de rest van de nachten sliep Skyler door. Maandag moest ik hem om 08:00 uur wakker maken voor het kinderdagverblijf en dinsdag werd ‘ie uit zichzelf wakker om 07:30 uur. Hij is niet uit bed gevallen, loopt geen rondjes door zijn kamer, staat niet opeens naast ons bed en is ook niet continu wakker. Kortom: druk gemaakt om helemaal niks. Misschien wel typisch zo’n gevalletje: dat hadden we veel eerder moeten doen! Laten we niet te vroeg juichen, maar vooralsnog zijn we héél erg blij. En trots, uiteraard! Zowel op ons kind als op deze fijne en leuke samenwerking.

Wil jij ook dit gave peuterbed? Dat kan! Special Pink heeft hem toegevoegd aan het assortiment onder de naam Skyler. Súper leuk! Naambordje is niet inbegrepen. We hebben dit bed gekregen.

2016-09-19-13-34-43

Share:

9 Reacties

 1. 21 september 2016 / 09:16

  Jeej wat een goed nieuws zeg! En wat een stoer bed zeg! Onze dochter slaapt al vanaf anderhalf in een eenpersoonsbed met een rekje. Ze stootte continu haar hoofd in ledikant ivm veel draaien. Dus ook continu wakker. Hier gaat het sindsdien ook ontzettend goed

 2. Sabien
  21 september 2016 / 10:13

  Dat is onwijs fijn dat het slapen tot dusverre goed gaat (zowel voor jullie als voor Skyler zelf)!

 3. jessica
  21 september 2016 / 10:27

  Superflink Skyler !!!!
  Hij is er duidelijk blij mee 😉
  Bed staat ook enorm mooi in zijn kamer past perfect !
  Geniet van de nachten !

 4. 21 september 2016 / 12:15

  wat een onwijs gaaf bed shir en wat goed te horen dat hij er gewoon lekker in slaapt 😀

 5. 21 september 2016 / 20:00

  Wauw wat een gaaf bed en super fijn dat het zo goed gaat!

 6. 22 september 2016 / 16:07

  Wat een geweldig mooi bedje zeg! Fay slaap al in een eenpersoonsbed, dat is echt wennen in het begin maar nu weten we niet beter haha.

 7. Joyce
  26 september 2016 / 20:17

  Nou gefeliciteerd meis! Ben blij dat het zo goed gaat! Je weet niet wat je overkomt na een slecht (in)slaap verleden.
  Dat het vanaf nu maar goed mag blijven gaan.

  Gaat Skyler nu ook vroeger naar bed, of dezelfde tijd?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *