Mom’s diary #8

Mom’s diary #8

Diary nummer acht! En dat betekent dus dat ik alweer twee maanden iedere week een fotodagboek deel met jullie. Daarom heb ik een vraag: vinden jullie deze opzet zo fijn, met vier foto’s per dag en wat tekst? Of zie je liever alle foto’s onder elkaar met een beschrijving per foto? Dat heb ik op mijn andere blog Styleguide ook en vandaar dat ik op Mommyhood voor deze opzet koos. Ik wil namelijk niet alleen maar knippen en plakken en zo de diary op twee blogs zetten. Tenzij jullie dat natuurlijk veel fijner vinden, dan ga ik er even goed over nadenken hoe ik het aantrekkelijk kan maken. Ik heb hier op deze site andere bezoekers dan op mijn andere blog dus dubbel zou niet heel erg zijn, maar het voelt niet helemaal oké. Als jullie deze opzet fijn vinden zoals ‘ie is laten we hem zo. Anders ga ik er mee aan de slag om het iets anders vorm te geven.

Voor nu nog in het oude jasje. Kijk mee!

2016-05-23 10.50.15 HDR-2

Maandag breng ik eerst Skyler even weg naar het kinderdagverblijf en daarna ga ik boodschappen doen. Ook breng ik nog wat pakketten weg aangezien ik een aantal paar schoenen heb verkocht. Is dat maar gelijk gedaan! Eenmaal thuis ga ik aan de slag met de sites.

Helaas gaat dat niet zonder slag of stoot. De server heeft wat kuren waardoor het heel erg lang duurt voordat ik iets kan uploaden. Bovendien is de site amper toegankelijk voor jullie. Ik ben heel lang bezig om het probleem te zoeken. Achteraf lag het aan de server zelf want na een goede reset kan iedereen er, als het goed is, weer goed op komen. Ook kan ik weer artikelen uploaden. Wel zo fijn! In de middag krijg ik een sms van Raymond. Hij is geland op Schiphol. Ik rij naar het vliegveld om hem op te halen. Fijn om weer compleet te zijn. Ik vind het nooit zo erg om alleen te zijn, maar het is toch prettig als hij er dan weer is. Hij heeft een leuk cadeau voor me mee; een tas vol met Victoria Secret spulletjes. Kijk, daar word ik héél erg blij van!

‘s Middags laat ga ik naar gitaarles, haalt Raymond mijn ouders op van het vliegveld die toevallig ook vandaag thuiskwamen en om 17:15 uur haal ik samen met Raymond Skyler op. Dat was een leuke verrassing voor Skyler, toen we opeens allebei voor zijn neus stonden.

2016-05-24 11.18.17

Ook dinsdag is het tijd om Skyler weg te brengen en nadat ik dat gedaan heb, rij ik door naar de sportschool. Daar wacht een conditietest op me. Heftig, maar wel fijn! Nu weet ik ook welk niveau ik aankan qua spinning en kan ik eens meedoen met een groepsles. Ik doe nog een paar krachtoefeningen en daarna spring ik in de auto naar Amstelveen.

In Amstelveen heb ik een afspraak maar ik ben een beetje vroeg. Dat is expres; ik heb mijn laptop mee en wil eens werken vanaf een andere locatie. Dat bevalt me echter zó goed, dat het zeker niet bij deze ene keer blijft. Ik vond het heel fijn om eens op een andere plek te zitten. Ik had een to-do lijst van teksten die geschreven moesten worden en nadat ik Word opende ging ik als een speer. Thuis ben ik soms best snel afgeleid met het huishouden, internet en alles om me heen; nu was ik heerlijk geconcentreerd bezig, zorgde ik dat ik geen internet had (wel heel verleidelijk om het Wifi-wachtwoord te vragen…) en kon ik achter elkaar door.

Ik had ‘s middags een afspraak met medeblogger Melle. We volgen elkaar al een tijdje online en ik vind het dan leuk om af en toe eens met iemand af te spreken als het zo goed klikt. We dronken koffie en thee, gingen outfitfoto’s maken en kletsten alsof we elkaar al jaren kenden. Zo leuk vind ik dat altijd. Dat je thuis komt en heel veel energie en inspiratie van iemand hebt gekregen. Dat zijn wat mij betreft de leukste dates. Bij thuiskomst ging ik nog even aan de slag en daarna was het alweer tijd om Skyler op te halen.

Raymond was op tijd thuis van zijn werk en dat houdt in dat ik weer eens naar yoga kan. Ik schrijf me in voor yin yoga en ga daarna heerlijk anderhalf uur aan de slag. Moe maar voldaan kruip ik uiteindelijk mijn bed in.

2016-05-25 08.55.32

Woensdag is mijn mamadag en ook voor vandaag heb ik een leuk uitje in gedachten: we gaan zwemmen! Dat heb ik eigenlijk nog nooit met Skyler gedaan, behalve op vakantie. Tijd om daar verandering in te brengen. We gaan naar het zwemuurtje dat het peuterbad toegankelijk is en vermaken ons heerlijk. Het was zó’n succes, dat ik zeker vaker wil gaan. Misschien wel een lesje peuterzwemmen in plaats van het vrijzwemmen wat we nu deden. Ik denk dat dat een goede zet gaat zijn. In ieder geval: zwemmen gaat op ons lijstje met favoriete uitjes. Een lijst die steeds langer wordt en waar ik dan steeds wat leuks uit kan kiezen om te doen.

‘s Middags hangen we eigenlijk gewoon een beetje thuis. We bouwen de Lego treinbaan, laten Muis uit, stoepkrijten, spelen met auto’s en ik ben tussendoor wat tijdschriften aan het doorspitten op zoek naar leuke ideeën voor de sites.

2016-05-26 10.24.58

Donderdag alweer. Omdat ik niet zoveel inspiratie heb en er ook niet zo lekker in kom, besluit ik Skyler mee te nemen voor een uurtje spelen bij Chimpie Champ. Of ik nu een uur zit te niksen achter de computer of een uur niks doe bij het speelparadijs. Heeft Skyler in ieder geval een fijne ochtend gehad. Daarna gaan we nog even naar de postbus om mijn post op te halen, waar Skylers nieuwe laarsjes van Omoda in te vinden zijn. Zijn dag kan niet meer stuk!

Thuis is het echt tijd om aan de slag te gaan. Ik schrijf gelukkig heel wat artikelen, hou me bezig met de was en maak het huis schoon. Een prima donderdag.

2016-05-27 07.05.02

Na twee weken vakantie is mijn moeder er weer. Gezellig! Terwijl zij met Skyler bezig is ga ik naar Amstelveen voor een winkelopening. Die van Tumble ‘n Dry! Je hebt er al van alles over kunnen lezen en gisteren kwam de shoplog online. Echt een heel gave store waar ik best regelmatig even binnen ga stappen.

Als ik thuis ben ga ik aan het werk en rijden we ‘s middags naar Aalsmeer voor wat boodschappen en een bezoekje aan de Action. Vaste prik. Bij thuiskomst schieten we nog even mijn outfit, wil Skyler een blokje om met zijn fiets waar hij eindelijk op durft en kruip ik nog achter de computer om de sites klaar te maken voor het weekend.

2016-05-28 12.15.17

Zaterdag was érg leuk! Ik begon dit keer niet in de sportschool maar had wat werk in te halen. Ik zette de computer aan en ging lekker aan de slag terwijl Raymond zich met Skyler bezig hield. ‘s Middags reden we naar Osdorp voor een bezoekje aan de MediaMarkt. Raymond heeft een nieuwe televisie op het oog en die wilde ik ook even bekijken voordat hij hem zou bestellen. Mooi ding! Volgens mij heeft Raymond hem al besteld. Mannen, haha. Naast de MediaMarkt zit een KFC en omdat Skyler een echte kipfreak is, besloten we een bezoekje te brengen en wat kip te bestellen. Kijk hem smullen! Ik ben ‘s avonds ergens anders eten dus zij hebben in ieder geval de buikjes gevuld en eten ‘s avonds een boterham.

Raymond dropt me rond 16:00 uur in Amstelveen, waar ik de bus pak naar Amsterdam. Ik duik nog even de boekwinkel in voor ‘Don’t Give a Fuck’ en ga daarna naar Amsterdam. Samen met goede vriend Mika eet ik bij Julius, een grillbar op de Ceintuurbaan. Mika trakteerde me nog voor mijn verjaardag en samen hebben we een heerlijke avond. Een tournedos, cheesecake en muntthee later lopen we nog even naar Mika’s huis waar we wat filmpjes via YouTube kijken. Mika en ik vinden dezelfde muziek leuk dus zet ons achter YouTube en we vermaken ons uren. Om 22:00 uur is het weer tijd om naar huis te gaan. Wat een fijne avond!

2016-05-29 11.00.43

Zondag vervelen we ons ook geen moment. We beginnen ‘s ochtends in de Ikea omdat we wat planken voor onze kast nodig hebben en als we thuis zijn kleed ik me om voor de sportschool. Tsjah, gisteren sloeg ik over dus vandaag moet ik dat even inhalen van mezelf. Ik train een uurtje en rij daarna door naar de supermarkt. Normaal doe ik op maandag de boodschappen maar de maandag is deze week helemaal volgepland. Ik neem direct alles mee en dat scheelt me weer wat tijd deze maandag. Ik vind boodschappen doen helemaal niet zo leuk, maar wat een heerlijk gevoel als ik weet wat we allemaal gaan eten en als de koelkast weer gevuld is.

Eenmaal thuis kruip ik achter de computer voor dit fotodagboek, wat afrondingen voor Styleguide en daarna is het tijd om heerlijk in mijn pyjama op de bank te ploffen. Klaar voor een nieuwe week! Met iets heel erg leuks op de planning: woensdag komt Mandy gezellig naar me toe en samen gaan we ‘s avonds, met Mika en zijn zusje, naar het ZiggoDome voor het concert van Adele! Ik gok zomaar dat dit het hoogtepunt van 2016 gaat zijn…

Share:

18 Reacties

 1. 30 mei 2016 / 06:29

  Wat een fijne week! Mijn meiden kunnen ook zo verbaasd en tegelijkertijd heel blij zijn als mijn man ze een keer uit school komt halen. Gebeurt heel weinig dus dat maakt het extra speciaal!

 2. Sabine
  30 mei 2016 / 07:37

  Ik vind het fijner lezen als de foto’s apart staan. Nu scroll ik steeds terug om de foto te bekijken, en dan weer naar beneden om het stukje tekst wat erbij hoort te lezen.
  Je andere blog lees ik nooit (behalve toen je naar Bali was).

 3. Jose
  30 mei 2016 / 08:01

  Hi elke maandag als ik wakker wordt lees ik je Dairy als eerste op styleguide.
  Mommyhood volg ik al zins je zwangerschap.
  Van mij mag je Dairy op mommyhood dezelfde lay-out krijgen.

  • Shirley
   Auteur
   30 mei 2016 / 15:47

   Dankjewel! Voor het volgen en je feedback 🙂

 4. Angela
  30 mei 2016 / 09:02

  Ik lees je diary’s graag op beide sites. De indeling zoals op styleguide leest fijner vind ik persoonlijk.
  Zwemmen is heerlijk met de kleintjes. Sinds mijn zoontje 4 maanden oud is zwem ik bijna elke week met hem. Dit is echt ons wekelijkse uitje samen, ik vind het heerlijk om te zien hoe hij geniet. En natuurlijk is het enorm goed voor ze, mijn zoontje (26 mnd) is inmiddels zo watervrij dat hij van de kant af springt zonder hulp, speelgoed van de bodem opduikt (ondiepe dan wel 😉 en hoe harder glijden en springen hoe leuker. Echt genieten!

  • Shirley
   Auteur
   30 mei 2016 / 15:48

   Thanks! En wat betreft zwemmen: ik ga ook zeker vaker nu met Skyler aangezien hij het best eng vindt. Ook douchen is een drama tot krijsen aan toe dus misschien dat zwemmen daar iets verandering in gaat brengen 🙂

 5. 30 mei 2016 / 09:31

  Wat leuk dat je met Skyler bent wezen zwemmen. Ik ben zelf bang voor water sinds ik ooit bijna verdronk, dus we gaan heel hard ons best doen om dat niet aan Morris mee te geven. Persoonlijk geef ik ook de voorkeur aan de indeling zoals je hem op Styleguide hanteert. Vind het net iets prettiger lezen.

  • Shirley
   Auteur
   30 mei 2016 / 15:48

   Bedankt! 🙂

 6. 30 mei 2016 / 16:59

  Zwemmen!! Wat leuk. Wat een heerlijke diary zeg, en wat een leuke dingen ga je deze week doen. En onwijs leuk dat je met Melle hebt afgesproken, zij blogt ook al zo leuk. Geniet bij Adele!

 7. 30 mei 2016 / 20:02

  Wat een fijne week, en wanneer wordt de televisie geleverd ? 😉 Heel herkenbaar hoor haha, Ik heb wat leuks gezien schatje, ga even mee om te kijken, maar daarna vertellen volgende week is het er haha..

  • Shirley
   Auteur
   30 mei 2016 / 20:05

   Net binnen 😉

 8. Kimberley
  30 mei 2016 / 21:01

  Leuk naar het zwembad, ik heb zelf altijd baby zwemmen gedaan met mijn dochtertje. Sinds 2,5 maand zijn we gestopt omdat ze een zusje gekregen heeft maar vind het super jammer dat we nu niet meer kunnen. Maar vaak met ons gezinnetje gaan zwemmen zodra het kan want vindt het zo leuk met die kleintjes. Fijn te lezen dat skyler nu pas op zijn loopfiets durft. Wij hebben de puky met 4 wielen en het weekend die met twee wielen gekregen maar ons dochtertje vindt het nu nog niks. Maar dat gaat dan vast nog wel komen☺️.

 9. Desiree
  31 mei 2016 / 06:41

  Ik lees je beide sites altijd met veel plezier. Ik vind het niet erg om dezelfde diary foto’s te zien. De lay out van styleguide vind ik persoonlijk ook prettiger lezen.

  Merk je ook dat Skyler last krijgt van zijn oortjes na het zwemmen ivm zijn buisjes? Mijn zoontje heeft ook buisjes en heeft ontzettend veel last van looporen en oorpijn na het zwemmen. Echt een kno kindje met astma

  • Shirley
   Auteur
   31 mei 2016 / 07:35

   Nee, heeft Skyler geen last van! Moet wel zeggen dat Skyler écht niet onder water wil en dat zijn oren dus ook niet nat worden 🙂

   • Desiree
    31 mei 2016 / 19:47

    Dat is dan van een kant nog een voordeel dat hij niet onder water wil

 10. Monika
  31 mei 2016 / 10:38

  Hoogtepunt? Niet je verloving? 😉

  • Shirley
   Auteur
   31 mei 2016 / 12:44

   Bedoel meer qua concerten 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.