Maddox is zeven maanden (verschil met Skyler)

Maddox is zeven maanden (verschil met Skyler)

Afgelopen weekend tikte Maddox de zeven maanden aan. Ik ga jullie niet meer vertellen hoe snel de tijd gaat, want dat weten we inmiddels wel. Jullie zijn ook deze tweede keer getuige van hoe ons kindje groeit en functioneert en ik vind het ontzettend leuk om alles te delen én voor mezelf op te schrijven. Je vergeet snel veel dingen en dan is het fijn om terug te lezen wat je zoal geschreven hebt. Zo zocht ik de zeven maanden update van Skyler op en waande ik me weer even terug in de tijd dat hij nog zo ontzettend klein was. Wat is dat leuk! In losse updates heb ik jullie al het een en ander verteld over hoe het met Maddox gaat qua slapen en eten, dus ik zal er nu een iets algemenere update over maken.

Maddox is alweer zeven maanden en terwijl Skyler toen nog ontzettend veel in de box lag en dit echt nog wel een maand of vijf/zes deed, hebben we nu de box verkocht. Maddox vond het vanaf het eerste moment al niet zo leuk en ik merkte dat de box steeds meer een opslagplaats werd. Zonde van de ruimte! Ik zette hem op Instagram en binnen no time hadden we een koper. Nu is de hoek gevuld met een speelkleed en een toffe rieten mand voor Maddox’ spulletjes. Ik ben er helemaal blij mee. Op naar een nieuwe fase!

Het verschil tussen Skyler en Maddox op dit zeven maanden punt is best groot. Zo was Skyler al 9,5 kilo en is Maddox 2 kilo lichter. Dat is een hoop op een centimeter of 70. Skyler had flinke benen en een lekkere dikke buik; bij Maddox blijft dat allemaal uit. Dit komt grotendeels door het aantal cc melk dat beide jongens drinken. Skyler was dól op zijn fles melk en bij Maddox is ieder beetje mooi meegenomen. Daarentegen eet Maddox nu wel meer vast voedsel dan Skyler op dat moment. Hopelijk is Maddox bij de volgende meting iets beter gegroeid want hij mag wel iets meer spekjes gaan kweken. Hij heeft sowieso een heel andere bouw dan Skyler en het is leuk om deze verschillen te ontdekken.

Skyler zeven maanden

13906929-036D65510C498007B2F3 2

IMG_3324

Maddox zeven maanden

Naast het gewicht zijn er nog een aantal punten die van elkaar verschillen. Zo had Skyler nog helemaal geen tanden en heeft Maddox er al vier. Skyler kroop nog niet en Maddox tijgert de hele ruimte door. Skyler kon wel goed en stabiel zitten en daar heeft Maddox weer moeite mee. Het enige waarin ze echt op elkaar lijken is het slapen; ik lees in de update over Skyler dat hij lekker de boel op stelten zette (dat was ik niet vergeten…) en dat is nu met Maddox niet veel anders. Echter hebben we bij Maddox nu wel een oorzaak en zijn we goed aan het handelen om dit in goede banen te leiden om zo hopelijk allemaal iets sneller door te slapen. En Maddox ligt er rond 7/8 uur in en met Skyler waren we iedere avond wel tot 9/10 uur bezig.

Maddox doet het heel erg goed en is een heerlijk mannetje. Overdag is hij vrolijk, lacht hij vaak, is hij lekker fanatiek en dól op zijn grote broer. Ook Skyler is gek op Maddox en dat doet me erg goed. Ik vind het fantastisch om die twee samen te zien. Of als Maddox huilt, dat Skyler naar hem toe gaat en hem gaat troosten. Dan sta ik het in de keuken te bekijken en als ik dan hoor ‘stil maar Maddoxje, stil maar moppie’ dan schiet ik er bijna vol van, haha. Heel aandoenlijk. Dat deze band maar heel erg sterk mag blijven in de toekomst.

Qua ritme hebben we nu een goed schema te pakken. Maddox slaapt twee of drie keer op een dag, ligt er een beetje aan hoe laat hij ’s ochtends naar bed gaat. We zitten precies in die overgangsfase van drie naar twee slaapjes en dus is het iedere dag even bekijken hoe het allemaal gaat lopen. Qua eten krijgt Maddox nog steeds ’s ochtends fruit en in de middag groente. Als wij dan gaan eten knabbelt ‘ie vaak op een maisvinger of een rijstwafel. Hij lust eigenlijk alles wel en het is fijn om daarmee te experimenteren. Maar niet teveel en heel voorzichtig; zijn darmen gooien nog steeds roet in het eten iedere dag. Sinds de osteopaat merken we wel iets verbetering. Ik heb volgende week een derde afspraak en daarna gaan we zien hoe dit verder gaat. Als ik meer overtuigd ben van alles en daadwerkelijk merk dat er goede resultaten zijn, zal ik nog een update geven. Voor nu houden we even vol. Tevens staat er voor donderdag nog een afspraak bij de kinderarts gepland. Ik merk dat ik toch iets meer begeleiding nodig heb vanwege zijn buik en ik hoop dat ik iets meer handvatten kan krijgen. Of in ieder geval dat we iets meer in de gaten worden gehouden. Dat zou ik zelf erg prettig vinden.

Tot zover de zeven maanden update. Maddox is vrolijk, lekker actief en als we de nachten wegdenken loopt alles op rolletjes. Het is een heerlijk kind, altijd aan het lachen, doet het heel goed op de crèche en ik word onwijs blij van dat knappe koppie. We kruipen langzaamaan richting Kerst en voordat we het weten vieren we een eerste verjaardag… STOP!

IMG_3179

Share:

4 Reacties

 1. Jessica
  28 november 2017 / 09:07

  Genieten meid !

 2. 28 november 2017 / 10:10

  Pff 7 maanden alweer shir!!! maar ga hem eindelijk ontmoeten volgende week hihih, was bij skyler ook anders.
  jullie hebben gewoon heerlijke kids mop op de nachten na dan maar verder mag je echt niet klagen 😀

 3. Mirte
  28 november 2017 / 16:27

  Wat verschil maakt een beetje meer haar dan ook! Maddox is nog iets meer baby met 7 maanden, terwijl ik Skyler al echt een klein jongetje vind op die foto’s. Allebei knappe jongens 🙂

 4. Eefje
  29 november 2017 / 13:56

  Leuk altijd om deze updates te lezen omdat mijn dochter maar iets jonger is dan Maddox. We zijn (om een andere reden) een aantal maanden geleden ook twee keer bij een osteopaat geweest met haar. Ik heb er eigenlijk geen effect van gemerkt, maar ben er van overtuigd dat ik dit ook te maken heeft met of je er in gelooft of niet. Ik was nogal sceptisch ;-). Hopelijk brengt het jullie wel het gewenste resultaat! Maddox is volgens mij een heerlijk mannetje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.