Maddox is twee maanden

Maddox is twee maanden

Maddox was afgelopen woensdag precies acht weken en dat maakt hem aankomende week twee maanden oud. Al twee maanden ben ik moeder van twee kinderen en nog steeds gaat het me verdomd goed af. Nu Maddox steeds wat langer wakker is moet ik soms even passen en meten om de aandacht te verdelen, maar over het algemeen is het genieten en gaat alles van een leien dakje. Ik blijf erbij dat dat komt omdat Skyler wat ouder is en omdat ik zelf een stuk relaxter ben dan de vorige keer. Deze twee dingen zorgen ervoor dat er een prettige sfeer hangt in huis en ik een goede, rustige moeder kan zijn voor allebei de jongens. Vandaag weer een kleine update over hoe het met de kleinste spruit thuis gaat.

Lekker gegroeid!

Gisteren moesten we naar het consultatiebureau voor de maandelijkse controle en de eerste inenting. Maddox was goed gegroeid en is nu 58.5 cm en 5460 gram. Bijna 3 centimeter langer en bijna 700 gram zwaarder dan de vorige keer. Hoppa! Hij draagt momenteel maat 56 en ondanks dat ik behoorlijk wat kleding heb in deze maat, brengt hij de warme dagen door in een romper. Wel zo prettig voor zo’n kleintje! Natuurlijk volgden voor de rest de standaard checks. Of hij sterk is in zijn nek en armen (check), zijn oogjes goed volgden (check) en hoe zijn ontwikkeling verloopt (prima). Naast deze metingen werd ook nog even zijn navel gecheckt. Deze is twee keer aangestipt vanwege wat nattigheid en wild vlees, maar ook dat ziet er allemaal prima en genezen uit. So far so good, lekker door de keuring. Hij heeft momenteel alleen flink last van zijn inenting. Koorts, de hele tijd huilend en kreunend wakker. Arm ding! Gelukkig slaapt hij nu even na een zetpil en hopelijk wordt hij iets vrolijker en beter wakker. En gaan we zo een goede nacht in…

Onzekerheid

Zelf was ik wat onzeker over de voedingen die Maddox nu krijgt. Ik geef nog borstvoeding, maar dat is niet meer noemenswaardig met nog twee tot vier keer per dag. Het zijn gewoon fijne (troost)momenten voor wanneer hij dat nodig heeft. Waar ik onzeker over was, is het feit dat Maddox geen grote flessen drinkt en nog steeds die kleine snacker is. Flessen van 90cc gaan naar binnen en soms 120, maar vaker laat hij wel wat staan. Hierdoor hebben we nog niet echt ritme in de dag, aangezien Maddox de ene keer na 2.5 uur al voor een volgende voeding komt en het andere moment pas na 4 uur. Gelukkig wist de verpleegkundige van het consultatiebureau me helemaal gerust te stellen en is het niet meer dan normaal dat Maddox nog zo’n zes a zeven flesjes heeft per dag en er nog niet echt een ritme gecreëerd is. Dat vond ik even prettig om te horen, aangezien ik online al veel lees (moet je niet doen, I know!) over baby’s van acht weken die soms maar vijf flessen drinken en hun vaste slaapjes hebben. Een vast ritme zou prettig zijn maar ach, we zijn niet ál acht weken verder maar natuurlijk pás acht weken verder. Het komt allemaal vanzelf wel.

Slapen

Och, wat heb ik me er druk over gemaakt tijdens de zwangerschap. Hoe zou Maddox gaan slapen? Achteraf is dat nergens voor nodig geweest. We hebben inmiddels de overstap van ‘Sleepyhead tussen ons in’ naar ‘wiegje naast ons bed’ gemaakt en dat is erg prettig. Zo heeft Maddox echt zijn eigen plek. De laatste voeding geef ik zo rond 22:00 uur/23:00 uur en vervolgens komt ‘ie tussen 04:00 uur en 05:00 uur weer. Heel soms 03:00 uur als hij de avondfles niet leeg drinkt; soms ook pas 05:30 uur of zelfs 06:00 uur als hij wel zijn fles heeft leeggedronken. Ik bied hem ’s avonds trouwens 150 aan, net iets meer dan overdag. Als hij dit op krijgt hebben we een nacht tot ongeveer 05:00 uur. Beslist hij anders, dan is hij er rond 03:00 uur of 04:00 uur weer. Allemaal prima, aangezien het maar één keer per nacht is en ik daar allang vrede mee heb met de geschiedenis van Skyler in ons achterhoofd.

DSC_6548

Overdag hebben we dus nog helemaal geen ritme of vaste slaapjes. Wel slaapt Maddox steeds vaker boven in zijn ledikant op zijn eigen kamer. In de Sleepyhead, dat wel, maar wel op een rustige plek. Ligt hij daar niet, dan slaapt hij naast me als ik aan het werk ben of lekker op de bank in zijn babynestje. Of op schoot, dan neem ik lekker een pauze overdag. Ritme hebben we dus niet; het ene moment slaapt hij een half uur, het andere moment drie uur. Ik ben nu alles in een app aan het bijhouden om structuur te herkennen, maar dat is echt ver te zoeken. Jammer, maar dat komt allemaal vanzelf. Zodra Maddox wakker is verschoon ik hem, geef ik hem de fles, knuffelen we wat, kan Maddox zelf even ‘spelen’ in de box of in de wipstoel en is het daarna weer tijd om te slapen. Zolang we dit ritueel vasthouden, zullen we vanzelf snel patronen gaan ontdekken.

Rusteloosheid

Volgens mij heb ik het al eerder aangekaart in mijn artikelen, maar ik vind Maddox overdag best onrustig. Als hij wakker is kan hij maar moeilijk liggen en wil hij altijd rechtop bij ons zitten. ’s Avonds heeft hij nog steeds zijn huiluurtjes tussen 20:00 uur en 22:00 uur en ik kan wel zeggen dat ik de hele dag bezig ben met hem. Dat was met Skyler heel anders; die kon ik gerust af en toe in de box of kinderwagen leggen zodat ‘ie zichzelf kon vermaken. Momenteel zien we wel íets verbetering in deze onrust. De wipstoel vindt Maddox leuk, heel soms ligt hij in de box en de kinderwagen gaat een stúk beter dan in het begin. Sterker nog: als we lekker aan het wandelen zijn hoef ik hem niet meer in de draagdoek over te leggen omdat hij onrustig wordt. Erg fijn! Wel heb ik als advies gekregen bij het consultatiebureau om Maddox’ voeding iets in te dikken. Ik vind hem toch wel wat spugen, hij slikt veel en wil dus niet graag plat liggen. Bovendien kan hij na een uur nog flink wat melk teruggeven. We zijn dus gestart met johannesbroodpitmeel (Nutriton) in de hoop dat dat iets gaat verbeteren. Baat het niet, dan schaadt het niet. Misschien zit het onrustige wel gewoon in hem, maar dan hebben we in ieder geval uitgesloten dat hij ergens last van heeft.

Genieten

Voor de rest staat genieten nog steeds buiten kijf. Het is heerlijk met Maddox erbij en ik geniet van ieder moment. De maandag en dinsdag vind ik héérlijk omdat ik op deze dagen alleen Maddox heb en echt optimaal met hem bezig kan zijn. Maar ook op andere dagen vind ik het fijn. We trekken er lekker vaak op uit, we worden getrakteerd op de meest heerlijke lachjes en het is fijn om weer een baby bij me te hebben. Tijdens de zwangerschap zag ik er zo tegenop en mochten de negen maanden eeuwig duren. Ik voelde me eerlijk gezegd nog niet helemaal klaar voor een volgend kindje en was toch wel bang voor wat komen ging. Maar wat is het nu allemaal leuk, wat gaat het perfect en wat voel ik me goed. Ik had me geen betere start kunnen wensen. Op naar maand drie!

DSC_6528

Share:

17 Reacties

 1. 23 juni 2017 / 06:37

  wat een schatje! Een baby blijft onvoorspelbaar, genieten van alles dat goed gaat en alles dat minder goed gaat 🙂

 2. 23 juni 2017 / 06:48

  Wauw wat gaat dat toch snel, 2 maanden alweer!
  Hij is ook een echte chameur op de laatste foto zeg haha.
  Top dat hij zo goed door de “keuring” komt en alles zo goed gaat.

 3. 23 juni 2017 / 09:12

  Wat een droppie op die laatste foto, heerlijk! Ik gun jullie ook echt betere nachten als toen met Skyler. Hopelijk zet dit zo door en kunnen jullie nog veel meer van elkaar genieten!

 4. Jessica
  23 juni 2017 / 09:16

  Ja de tijd vliegt echt ik weet het wel daarom heb ik maar 1 tip geniet met volle teugen !
  Maar dat weet je en dat doe je al 😉

 5. Sabien
  23 juni 2017 / 09:56

  Goed te lezen dat alles je toch allemaal meegevallen is en dat het nu zo fijn gaat allemaal. Ritme komt idd allemaal vanzelf wel. Je hebt 2 pracht kinderen!!!

 6. 23 juni 2017 / 09:58

  oh wat gaat het hard!!! en ja pakje wat ik voor hem had is nu te klein moaahah. het is net als zijn grote broer een heerlijk ventje shir 😀

 7. Kim
  23 juni 2017 / 10:03

  Leuk om deze updates te lezen! Mijn dochtertje is maar 1 dag jonger dan Maddox en alles is zó herkenbaar! Alsof ik een update van mezelf lees! Wat voor app gebruik je om alles bij te houden?

  • Shirley
   Auteur
   23 juni 2017 / 10:43

   Baby Tracker voor de iPhone! 🙂

 8. 23 juni 2017 / 10:45

  Welke app gebruik je om alles bij te houden? Is misschien ook wel wat voor mij..

  • Shirley
   Auteur
   23 juni 2017 / 11:36

   Baby Tracker voor de iPhone!:)

 9. 23 juni 2017 / 11:54

  8 weken alweer.. Waar blijft de tijd? ZO fijn dat het allemaal zo goed gaat en dat het je zo is mee gevallen. Las pas nog een groot artikel in de krant over hoe de maatschappij extreem slaapgebrek door kleine kindjes onderschat, en hoe verschrikkelijk dat nou precies écht is voor ouders; heel heel blij voor jou dat het tot op heden zo goed gaat ’s nachts! Dat kan niet anders dan een goede voorbode zijn;)!

 10. 23 juni 2017 / 14:33

  Wat een ventje en al weer 8 weken. Wat gaat het hard he als je een kleine hebt…

 11. Cindy
  23 juni 2017 / 15:52

  Heb je al eens aan een osteopaat gedacht? Ben ik heen geweest met Mels vanwege de onrust. Was ie wel een dag na de behandeling van streek, maar het heeft zoveel geholpen toen. En 2 maanden, het gaat zo snel!

  • M
   23 juni 2017 / 22:00

   Wilde dit ook als tip opschrijven. Voor de osteopaat ook een baby die liggend zijn rust maar niet kon vinden, na de osteopaat (totaal 2,5 keer geweest) de meest blije tevreden baby ooit!
   Sommige osteopaten hanteren een (gratis) proefconsult, zodat je eerst eens kunt kijken of het wel nodig is… ik ging naar Roelof Wielinga, echt een aanrader!

 12. Eefje
  23 juni 2017 / 18:55

  Wat een heerlijk mannetje! Baby Tracker gebruik ik ook, erg fijne app! Onze dochter is zondag 3 weken en ook hier is ritme nog niet te ontdekken. Voor ons helemaal prima, ik vind het alleen soms lastig met (kraamvisite) plannen bijvoorbeeld.

 13. Vero
  23 juni 2017 / 21:21

  Philip is 6,5 maand en heeft nog steeds geen ritme. Slaapt wel van 19-7uur. Maar overdag beweeg ik met hem mee. Huilt ie is het vaak honger. Miept ie, moe. Ritme geeft ie dus zelf aan, vaste slaapjes vind ik nu nog niet belangrijk. En zo houdt ik het voor mezelf ook flexibel 😉

 14. Kaatje
  23 juni 2017 / 22:51

  We hebben vergelijkbaar gezin: heb een zoontje van 3,5 en een zoontje van half jaar. De eerste 5 maanden van mijn tweede hadden we to-taal geen ritme. Lange slaapjes, korte slaapjes, niet in bed willen, niet in de kinderwagen willen, soms volle flessen, soms meerdere flessen met kleine beetjes etc etc. We deden maar wat. En opeens, hij is nu 6 maanden, hebben we fles – uurtje op – uurtje slapen – fles en broodje – slapen (2.5 uur!!) – fles – groente – fles – lange nacht! Elke dag weer Love it! Hopelijk komt het voor jou ook snel, het is gewoon voor jezelf ook makkelijker als de dag voorspelbaar is. Maar desondanks: geniet van je mini want hij is zo weer groot!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.