Maddox is drie maanden

Maddox is drie maanden

Allereerst: bedankt voor alle lieve berichten maandag op de diary en de afgelopen dagen op social media! Het doet me heel erg goed. De afspraak met de kinderdermatoloog op 25 augustus is niet vervroegd, maar misschien is dat ook niet nodig en hoeven we niet heen. Gisteren kon ik namelijk terecht bij een kinderarts hier in het ziekenhuis om alles te bespreken en zij was redelijk overtuigd van een koemelkallergie in combinatie met reflux. Maddox’ rug is zo vuurrood van de uitslag en vanwege het spugen en het vele huilen de afgelopen tijd zijn er direct maatregelen getroffen en zijn we overgezet op Neocate voeding die vandaag binnenkomt. Heel erg fijn! Hier schrijf ik later even over, anders wordt deze update wel heel erg lang! Voor nu volgt er dus een gewone maandelijkse update die ik al eerder geschreven had met een klein stukje over over hoe en wat qua eczeem.

Maddox is vandaag drie maanden oud. Enerzijds voelt het als de dag van gisteren dat ik ben bevallen van hem; anderzijds voelt het als een eeuwigheid dat hij al bij ons is. In de afgelopen 13 weken is Maddox gegroeid van een alleen maar slapende baby tot een kindje dat de wereld aan het ontdekken is. Wat is het weer leuk om getuige te mogen zijn van deze groei en ontwikkeling. Sinds de laatste update, alweer een maand geleden, is er een hoop gebeurd en veranderd; vandaag praat ik jullie bij over de kleinste telg in het gezin.

Groei
Vorige week waren we op bezoek bij het consultatiebureau en naast de vervelende inentingen werd er natuurlijk ook weer gemeten en gewogen. Maddox is momenteel 62 centimeter lang en 6115 gram. Met deze cijfers zit hij rond het gemiddelde dus dat is helemaal netjes. Momenteel draagt hij nog steeds maat 56, maar ook maat 62 wordt af en toe al gepakt. Het ligt helemaal aan het merk welke maat hem het beste zit. Laatst droeg hij een shirtje van Noppies in maat 62 dat al aan de krappe kant zat, terwijl broekjes van Tumble ’n Dry nog in maat 56 gedragen worden. Ik heb het allebei in de kast liggen en bekijk het maar gewoon per kledingstuk. Ik zal eerdaags maat 56 uit gaan zoeken en dingen te koop aanbieden. Ik krijg vaak de vraag waar ik het dan verkoop, maar dat is hier in mijn eigen Facebook-groep.

De rest van de checks waren ook weer helemaal prima. Maddox is heel sterk in zijn nek en benen, kan prima zijn hoofd omhoog houden, wil de hele dag alleen maar zitten en staan en is onwijs nieuwsgierig. Ik hoor continu dat het zo’n wijs en slim mannetje is en dat hij heel erg snel wil gaan met alles. Komt vast door zijn grote broer, waar hij de hele dag ontzettend geïnteresseerd in is. Het liefst doet hij met alles mee, haha. Mooi om te zien hoe dat gaat zo met een groter kindje in huis. 

Qua ontwikkeling gaat het met Maddox goed. Hij heeft dus ontzettend veel interesse in Skyler, is geobsedeerd met printjes en kleuren en heeft zelfs al eens omgerold van buik naar rug. Hij blijft wel heel onrustig en heel huilerig, wil maar niet plat liggen in bijvoorbeeld de box, verkiest de draagzak nog steeds boven de kinderwagen en zit het liefst de hele dag op schoot. Ik bleef dit steeds aankaarten omdat het eigenlijk een stuk erger is dan ik al die tijd heb gezegd in de artikelen. Ik ben continu met een huilend kindje in de weer en ben blij als de hazenslaapjes langer zijn dan een half uur zodat ik even wat werk kan verrichten. Gelukkig is er nu een kinderarts die haar vermoedens heeft uitgesproken. Alles bij elkaar klinkt wel heel logisch dus ik hoop van harte dat dit het antwoord is en we kunnen gaan zoeken naar oplossingen. Ik zou het heerlijk vinden als Maddox weer meer tevreden is en ook daadwerkelijk vrolijk wakker wordt. 

Maar gelukkig zijn er ook goede dagen en momenten en mensen die me actief volgen op Instagram zijn daar vaak getuige van. Maddox is dan veel aan het lachen, begint met brabbelen en sabbelt continu op zijn handen. Hij heeft nu ook speelgoed waar hij dól op is. Dat zal ik in een ander artikel laten zien. Wat ‘ie ook onwijs tof vindt, is Nijntje kijken met zijn grote broer. Maar ik kan natuurlijk helemaal niet zeggen dat een baby van drie maanden al eens een filmpje op Netflix heeft gekeken. Lol. Dus dit even tussen ons, goed?

Slapen
Qua slapen ligt Maddox nog steeds lekker in onze kamer in de wieg en we zijn momenteel de overstap aan het maken naar zijn eigen kamer in zijn ledikant. De nachtvoeding is verleden tijd, die dronk hij al een tijdje niet meer op en dus zijn we daar mee gestopt. Ik geef de laatste fles zo rond 22:00 uur en dan vervolgens pas rond 08:00 uur weer. Meestal is hij rond 07:00 uur wakker maar aangezien Maddox geen ontbijter is en steeds vaker protesteerde tijdens de eerste fles, laten we hem eerst rustig wakker worden en wat spelen in bed alvorens ik de fles maak. Nog steeds gaat het dan niet van harte, maar als ik er even wat tijd voor uittrek, drinkt hij hem uiteindelijk wel leeg. Je zult dus begrijpen dat hij ’s nachts geen voeding nodig heeft als hij ’s ochtends al niet zo happig is op de fles.

Ondanks dat de nachtvoeding is weggevallen slaapt Maddox nog niet door. Zo ligt hij rond 22:30 uur te slapen en is hij pas écht wakker rond 07:00 uur, maar ongeveer vanaf 03:00 uur wordt hij onrustig in zijn slaap. Ik geef hem zijn speentje, leg zijn doekje weer bij zijn handen, dek hem een beetje toe en hij slaapt weer verder. Dit is zo’n drie keer per nacht, voornamelijk het tweede gedeelte vanaf 03:00 uur. De laatste twee weken verloopt alles wel een stuk meer rommelig. Er is soms weer een fles, Maddox is flink aan het huilen en ik blijf maar bezig om hem te kalmeren. Laten we hopen dat dit snel weer goed gaat nu we denken te weten wat er aan de hand is. We hebben nu al een aantal nachten mogen doorslapen en ik hoop dat het niet heel lang meer gaat duren voordat dit nog vaker het geval gaat zijn. Daar doen we het immers het beste op, hè?

Overdag is er trouwens qua slapen wel íets ritme te vinden. Ik weet dat hij ’s ochtends nog even slaapt, dat hij ’s middags vaak wat langer slaapt als ik mazzel heb, rond het eten in slaap valt en ’s avonds vooral op de bank vanaf een uur of 21:00 uur eventjes bij mij zijn ogen wil sluiten tot zijn laatste fles. Ik ga dan ook proberen de laatste fles langzaam te verschuiven naar 21:00 uur zodat hij iets eerder naar bed kan. Alle slaapjes overdag verschillen heel erg maar de meesten zijn slechts een half uur tot een uur. Heel soms dat hij ’s middags opeens twee uur slaapt als hij ’s ochtends niet heeft geslapen. Dat zijn dan voor mij dé uren om lekker aan de slag te gaan, haha.

Voeding
Er is ten opzichte van de vorige update een hoop veranderd qua voeding. Niet alleen ben ik helemaal gestopt met de borstvoeding –wat jullie in een vorig artikel al konden lezen- ook zijn we heel veel aan het zoeken geweest naar een goed ritme qua flessen. Omdat Maddox zijn flessen maar niet leeg kreeg, toch wel vaak aan het spugen was en hij alleen maar ontevreden leek te zijn. Ik ben flessen gaan toevoegen, hoeveelheden gaan aanpassen, flessen weg gaan laten, flessen gaan ophogen en uiteindelijk is daar een goed schema voor Maddox uitgekomen waar hij het het beste op doet. En wat blijkt: was ik vorige keer nog onzeker omdat ik veel mensen hoorde over slechts vier of vijf flessen, zitten we nu ongeveer op hetzelfde schema. Maddox krijgt op de meeste dagen nog maar vier flessen en daar doet hij het onwijs goed op. Ik geef dus de eerste fles rond 08:00 uur en die gaat wat moeizaam maar de rest van de dag, rond 12:00/13:00 uur, rond 17:00/18:00 uur en rond 22:00 uur gaan de flessen beter leeg. Maddox laat amper nog wat staan en drinkt relatief goed. Voor de geïnteresseerden in ritmes en schema’s: ik maak 180+6. Ik ben heel erg blij met deze verandering. Het brengt qua voeding in ieder geval ritme in de dag. Het is niet allemaal zo strak en streng want het gebeurt echt nog weleens dat Maddox twee flesjes van 100 tussendoor krijgt in plaats van één grote, of bijvoorbeeld ‘ nachts nog extra een kleintje zoals de laatste tijd, maar over het algemeen kunnen we wel stellen dat we vier flessen hanteren. Het snacken van hem is over waardoor ik niet meer de godganse dag met voeden bezig ben. Win!

Schermafbeelding 2017-07-21 om 12.58.49

Eczeem
Het enige probleem dat afgelopen weken is ontstaan is nóg meer huilen en onrust én eczeem. Hij heeft eigenlijk al sinds de eerste week wat plekjes maar de afgelopen drie weken is dat heel erg gaan uitbreiden. Ik heb altijd geroepen dat het één van mijn grootste nachtmerries is als een van mijn kinderen eczeem zou krijgen omdat ik er zelf al 30 jaar mee kamp en heel erg bekend ben met de ellende. Gelukkig heeft Skyler het in niet al te erge vorm (meer) en zien we alleen in zijn holtes af en toe een plekje opduiken. Maddox daarentegen is nu al een ander verhaal. Dat arme kind heeft het van zijn hoofdhuid tot aan zijn benen. Van in zijn oren tot onder zijn armen en in zijn luier. Heel veel jeuk, zelfs open plekken. Ik heb er al heel wat tranen om gelaten en krijg iedere keer weer buikpijn als ik hem aan het verschonen ben en alles zie zitten. Wat voel ik me toch vaak schuldig. Enerzijds is het mijn ‘voordeel’ dat ik alles weet en precies weet hoe ik hem kan helpen en behandelen; anderzijds heeft de ervaring me geleerd dat het gewoon echt heel erg naar en vervelend is allemaal. Dat gun ik hem absoluut niet.

Het eczeem in combinatie met de onrust, het niet willen liggen, de krampen waar hij veel mee kampt, flink veel moeite met ontlasting en het vele spugen heeft ervoor gezorgd dat ik al een paar keer bij de huisarts heb gezeten. Het steeds weer aankaarten bij het consultatiebureau, het zoeken en switchen naar geschikte voeding, twee weken geleden een afspraak bij de huisarts, afgelopen weekend gezeten bij de huisartsenpost, eergisteren weer naar mijn andere huisarts voor overleg. Uiteindelijk was het eczeem zo erg en was hij het weekend zo onrustig geweest met amper slapen en ongelofelijk veel spugen en krijsen, dat we direct door zijn gestuurd naar een kinderarts. Hier kon ik gisteren gelukkig gelijk naartoe. Ze vermoedt koemelkallergie en reflux en dat zal een heel hoop verklaren. Ik zal hier even verder op ingaan in een apart artikel. Dit bewijst wel weer dat je onderbuikgevoel als moeder zijnde toch wel vaak gelijk heeft. Een beetje onrust is echt niet erg, een beetje spugen ook niet. En ach, iets ongeduldig zijn en liever in de draagzak zitten dan in de kinderwagen liggen is natuurlijk ook fijner als je dan bij je moeder kan zijn. Maar het is allemaal wel wat erger dan ik heb laten blijken in de artikelen en dat heb ik heel bewust gedaan om niet als een zeur over te komen of dat mensen denken ‘heb je weer zo’n overbezorgde moeder’. Voor nu gaat het echter wel een heel grote rol spelen; Maddox zit helemaal onder het eczeem wat jullie meekrijgen op de foto’s, ik ben ontzettend veel met Maddox bezig waardoor ik soms even erover wil schrijven of via Instagram Stories graag iets deel (waardoor ik nu heel fijne contacten heb met moeders die met hetzelfde kampten) en waardoor ik gewoon af en toe echt geen tijd heb voor werk of werkgerelateerde zaken. 

Ik probeer evengoed te genieten met Maddox want oh, wat is hij leuk en lief en knap. Maar sommige dingen gaan dus even niet zoals ze moeten horen en het is loodzwaar met een kindje dat vaker huilt dan lacht als ‘ie wakker is en met ook nog eens een peuter in huis. Het is verschrikkelijk om te zeggen maar ik ben oprecht blij als Maddox slaapt zodat ik even mijn handen vrij heb en er eindelijk rust in huis is, en hoop dan steeds dat het een slaapje van uren gaat zijn. En dat is natuurlijk niet de bedoeling, dat je niet meer heel blij bent als je kindje wakker wordt. Ik word er in ieder geval heel verdrietig van.

Tot zover dus de mega lange drie maanden-update van onze kleinste kleine man. Ben je tot het einde gekomen? Haha. Ik heb gewoon wat meer te vertellen dan als ik het wekelijks zou schrijven. Een heel zoektocht maar gelukkig ook nog wel veel genieten, dus. Ik ben benieuwd wat voor groei en veranderingen we aankomende maand weer gaan meemaken! Sluit ik af met de foto’s die de ‘ellende’ wel een beetje laten zien. Ik probeer de foto’s online te beperken maar dan weten jullie in ieder geval van de situatie hier in huis en dat het de afgelopen tijd heel hectisch en pijnlijk is geweest. Mijn mooie baby… Ik praat jullie snel bij! X

20292073_1547831111904680_460009947_n

Share:

18 Reacties

 1. 26 juli 2017 / 07:02

  Goed dat je er zo open over schrijft. Wat een pittige drie eerste maanden zijn het geweest. Natuurlijk geniet je van hem, maar je hebt ook zorgen over hem. Dat moedergevoel klopt dan inderdaad wat je zegt. Ik hoop dat de komende drie maanden minder zorgelijk zijn voor je. Vooral nu er oplossingen gaan komen!

 2. Nienke
  26 juli 2017 / 07:19

  Och arm ventje met eczeem. Vreselijk. Fijn dat een mogelijke oplossing in zicht is. Sterkte Shirley

 3. Bo
  26 juli 2017 / 07:19

  Jeetje, krijg gewoon tranen in mijn ogen omdat ik er zo ontzettend veel in herken, herinnert me aan een vrij zware periode (huilen, krijsen, overdag zo goed als niet slapen, dokters die niks serieus namen). Maar ook het ontzettend nieuwsgierige, altijd willen zitten, wijs overkomen etc komt heel erg overeen 🙂 Echt, ik hoop zo dat alle problemen binnenkort opgelost zijn (reflux is hier nog wel aanwezig maar niet meer zo erg als toen hij melk met koemelk kreeg. En de vaste voeding erbij helpt uiteraard) ik gun jullie net zo’n ontzettend blij kind als mijn eigen kind 🙂

  • Bo
   26 juli 2017 / 07:24

   Ook hoopgevend.. plots ging hij de box leuk vinden. Leek ook samen te hangen met de ontwikkeling van zijn zicht..zodra hij ook de mobiel boven zijn hoofd goed zag en echt naar poppetjes kon graaien vond hij het een feest haha (echt schreeuwen van plezier..denk dat de bovenburen dachten dat er iets mis was ofzo haha)

 4. Caro
  26 juli 2017 / 08:13

  Wat verschrikkelijk dat hij er zo onder zit en zo moet huilen en zo onrustig is. Goed dat je doorzet en je moederhart volgt daarin. Hier een kindje met alleen reflux maar men wat was ik wanhopig door dat gekrijs. Door de kinderarts hebben wij ons leven weer terug met een hele blije baby nu. Heel veel succes en hopelijk gebeuren er vandaag wonderen zodra je met de nieuwe voeding begint.

 5. Didi
  26 juli 2017 / 09:19

  Wat een zware maanden heb je gehad en wat ben je knap positief gebleven. Als ik dat ruggetje zie, weet ik precies wat je voelt, vreselijk. Ik heb jaren de meest vreselijke (geïnfecteerde) eczeemplekken gehad en moet er niet aan denken dat mijn kinderen het ook krijgen. Gelukkig is het ons tot nu toe bespaard gebleven, maar elke keer als ze bv geschminkt thuis komen moet ik me inhouden om het er niet meteen af te wassen want stel…
  Hopelijk helpt de nieuwe voeding en zijn jullie weer snel eczeemvrij. Veel sterkte.

 6. Irina
  26 juli 2017 / 09:57

  Ach arm mannetje.. heel sneu en.ik hoop echt dat het snel beter met hem gaat met de nieuwe voeding. Sterkte met alles!

 7. Arina
  26 juli 2017 / 10:16

  Whaaah echt niet leuk! Hoop zo dat de voeding helpt dn jullie weer volop kunnen genieten van elkaar!

 8. Esther vriesekoop
  26 juli 2017 / 11:50

  Aah lieverd, ik krijg tranen in mijn ogen. Ik weet precies hoe jeje voelt, vind het knap dat je überhaupt nog buiten komt, ik zat alleen maar binnen omdat de kindjes zoveel huilde, ik wilde niemand tot last zijn en mezelf niet hoeven schamen. Maar ik hoop zo dat dit de oplossing is, dat is wat je wilt, de oorzaak van het onrustige en de eczeem achterhalen. Hoop dat de voeding gaat aanslaan! Je bent een topper! X

 9. 26 juli 2017 / 11:53

  Ik begrijp volkomen dat je het tot nu toe bewust wat minder erg hebt beschreven dan het was. Maar ik snap ook heel goed dat het jou helpt om het juist wel te delen en in contact te komen met moeders die (ongeveer) hetzelfde meemaken. Wat lijkt het me zwaar als je je kindje zo ziet worstelen en het niet voor hem kunt oplossen. Ik hoop dat de nieuwe voeding de oplossing blijkt voor in elk geval een deel van de problemen. En dat er dan weer wat meer rust in huis komt. Meer tijd om te genieten van je prachtige mannetje, want dat is het! X

 10. Lisa
  26 juli 2017 / 12:03

  Wat ontzettend zielig voor Maddox en wat heftig voor jullie 🙁 Veel sterkte en hopelijk helpt de nieuwe voeding.

 11. 26 juli 2017 / 15:27

  Oh ik hoop echt dat de andere voeding helpt, zielig zo al die eczeem enz. Hopelijk gaan de volgende maanden iets makkelijker zijn en helt het Maddox!

 12. Shanna
  26 juli 2017 / 21:19

  Jeetje wat ontzettend naar voor jullie. Ik zal voor jullie duimen dat de nieuwe voeding gaat helpen, heel veel sterkte er mee!

 13. 26 juli 2017 / 22:38

  Ooh ik herken dat onrustige in de nacht en dan een speentje moeten geven etc.
  Dat gebeurd nu ook met Milo. Maar op zich vind ik dit zo nog niet zo erg, kan zo alsnog zelf door snoezen ook. Beter dan echt een voeding. Want dan word ik zelf ook echt wakker haha..

 14. 27 juli 2017 / 11:38

  Och arme Maddox, maar natuurlijk je hele gezin ook! Wat sneu dat hij zo heftig eczeem heeft en spuugt.
  Ik duim keihard dat de nieuwe voeding helpt en er weer rust komt in de tent.
  Sterkte!

 15. Rosanneke
  27 juli 2017 / 12:47

  Heftig om te zien bij zo’n kleintje..Ik heb zelf ook eczeem en was doodsbang dat mijn dochter het ook zou krijgen, helemaal omdat ik geen borstvoeding heb gegeven en iedereen me zei dat dat toch de beste bescherming was tegen dit soort kwalen. Maar het heeft haar overgeslagen. Hopelijk gaat onze tweede die binnen nu en twee weken komt er ook aan ontkomen..

  Bij onze dochter hebben we ook veel getobt met de voeding. Veel overstrekking, flessen niet willen leegdrinken, veel melk teruggeven..Ze heeft uiteindelijk Ranitidine gekregen tegen de reflux en we hebben via de kinderarts een tijd aan de Pepti gezeten. Toen ze een maand of 5 was, gingen we provoceren met koemelk en bleek er niets aan de hand te zijn. Wat het nou is geweest? Niemand die het weet maar vanaf dat moment ging alles beter. Dus houdt moed!

 16. nicole
  28 juli 2017 / 21:26

  Ach arme Maddox en ook heel zwaar voor jullie om jullie mannetje zo te zien. Hopelijk werkt de nieuwe voeding snel. Bij onze dochter werkte nutramigen heel goed, we hadden met 2 dagen een ander kind. Zij heeft ook koemelkallergie en bleef reageren op alles behalve uiteindelijk daar op. Misschien een tip voor jullie mocht neocate niet voldoende doen? Sterkte!

 17. 13 augustus 2017 / 18:47

  Hopelijk komen jullie snel tot ‘de oorzaak’ waardoor jullie nog meer van elkaar kunnen genieten ♥

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.