Hoi 2017! Oud & Nieuw Q&A

Hoi 2017! Oud & Nieuw Q&A

Happy New Year! Het is 1 januari 2017 en tijd voor een nieuw begin. Zo voelt dat voor mij echt; een nieuw jaar, met volop nieuwe kansen. Dat 2016 erg mooi voor mij –voor ons- is geworden, hebben jullie uitgebreid mee gekregen. Na een slechte start hebben we 2016 uiteindelijk erg mooi kunnen afsluiten. Verloofd en zwanger, met doorslaapnachten en een paar mooie momenten waar we met een bijzonder gevoel op terug kunnen kijken. Ik had me niets mooiers kunnen wensen en ben me aan het voorbereiden op een nieuw, prachtig jaar. Een jaar waarin we een tweede kindje kunnen gaan verwelkomen, waarin ik drie concerten van Anouk gepland heb staan, waarin mijn ouders 30 jaar getrouwd zijn en waarin hopelijk nog veel meer mooie dingen gaan gebeuren. Het wordt het jaar van veranderingen; Skyler naar de basisschool, het omschakelen naar twee kids, het beginnen met plannen van de bruiloft en het nog groter maken van Mommyhood. Ik heb er zin in. Bring it on!

2014 – 2015 – 2016

Zoals altijd maak ik verschillende overzichten aan het einde van het jaar. Ik vind dat onwijs leuk om te lezen bij anderen en ook fantastisch om te maken voor mezelf. Zo zagen jullie al de 16 best gelezen artikelen voorbij komen en heb ik alle mooie momenten van afgelopen jaar voor jullie verzameld. Het leuk me leuk om het nieuwe jaar in te luiden met antwoorden op de vragen die jullie me stelden via Instagram. Ik vroeg jullie om vragen over het afgelopen én het nieuwe jaar en hieronder zal ik alle gestelde vragen uitgebreid gaan behandelen. Nog even een kleine blik op 2016 en natuurlijk wat focuspunten voor 2017. Komen ze!

Welke geluksmomentjes van 2016 zul je nooit vergeten?
Ik heb heel wat mooie momenten in 2016 gehad maar als ik direct moet opnoemen wat als eerste in me opkomt is dat onze vakantie naar Bali, de verloving, de tweede zwangerschap en de doorslaapnachten. Ik denk dat die vier dingen wel het meest bijzonder in 2016 zijn geweest en ervoor hebben gezorgd dat 2016 fantastisch waren. Dit zijn echt de momenten die voor ons dé stempel op het jaar hebben gedrukt.

Wat zou een persoonlijk doel voor je zijn die je in 2017 wil behalen?
Het afgelopen jaar stond voor mij vooral in het teken van rust, prioriteiten stellen, mijn eigen pad volgen en goed naar mijn gevoel luisteren. De balans weer terug zien te vinden tussen werk en privé en het gevoel hebben dat ik weer zélf de touwtjes in handen heb. Dit is uiteindelijk goed gelukt, mede dankzij het feit dat we na 2.5 jaar door konden slapen. Slaap doet ontzettend veel goeds voor een mens en daardoor lukken andere dingen ook veel beter. Voor 2017 heb ik eigenlijk dezelfde doelen; ik wil doorgaan met de dingen die voor míj goed voelen en niet zozeer die anderen van me verwachten. Ik wil het jaar beginnen met een goede planning waardoor ik weer rustmomenten kan creëren, mijn mamadag weer terug kan pakken en ik me uiteindelijk vol frisse moed kan gaan klaarmaken voor baby twee. Ik wil genieten van de babytijd, me rustiger in het moederschap kunnen storten en overal de tijd voor nemen. Ik hoop uiteindelijk een goed ritme te kunnen pakken waardoor ik zowel kan genieten van het moederschap met twee kids, als van mijn werk.

Heb je nog een tassendoel voor in 2017?
Oh, ik wil zoveel tassen! De tas die momenteel hoog op mijn lijstje staat is de Louis Vuitton Pochette Métis. Daarnaast droom ik van een Chanel Boy Bag en vind ik de Gucci Dionysus in zwart, taupe of bijvoorbeeld roze wel érg fijn… Hopelijk gaan de zaken ontzettend goed, haha.

272aa060f916d3c792ecb34d7942cd7f

Wat was Skylers leukste/grappigste ritueel en/of uitspraak van het jaar?
Wat betreft uitspraak zal ik er eentje nooit vergeten en die heb ik al eens gedeeld met jullie. Als Skyler een blote buik heeft, roepen we weleens ‘hé, blote bastje!’ Toen Skyler en ik in Artis waren en bij de apen stonden, riep Skyler opeens uit het niets: ‘hé, die aap heeft blote bassie billen!’ Nou, je kon me opvegen, haha. Qua rituelen is het vooral dat Skyler als eerste naar binnen moet. Dus hij moet de deur openen naar de woonkamer toe en ons hondje Muis gedag zeggen, voordat wij naar binnen stappen. Op sommige momenten vervelend, maar vooral erg schattig. En voordat je onze wijk in rijdt, kom je langs een gekleurde stenen koe. Als we er ’s ochtends langs rijden is het ‘hallo koe, heb je lekker geslapen?’, ’s middags wordt het ‘Hallo koe, heb je lekker gespeeld?’ en ’s avonds ‘Hallo koe, ga maar lekker slapen!’ Haha. Het is zelfs zo erg dat als ik daar zonder Skyler langs rij, ik hetzelfde zeg. Niet normaal.

Welk voornemen maak je bijna elk jaar en ben je eind januari weer vergeten?
Dat zal vast iets met afvallen zijn, of dat ik meer wil experimenteren in de keuken. Ik ben gewoon niet zo’n held achter het aanrecht en ben vooral van de makkelijke maaltijden. Het is gezond hoor, maar ook gewoon makkelijk. Veel dezelfde dingen, af en toe pakjes en zakjes en vooral erg lekker. Bovendien heb ik het afvallen afgelopen jaar een beetje aan de wilgen gehangen en ik had geen betere keuze kunnen maken. Ik ben gelukkig met mijn maat 40 en vind het allemaal wel best. Er is meer in de wereld dan me continu maar druk moeten maken over mijn gewicht. Er is een last van mijn schouders gevallen. Ik wil gezond en lekker eten zonder me ieder uur druk te maken over punten of calorieën, ik wil ’s ochtends kleding aantrekken die ik leuk vind zonder me druk te maken over mijn te dikke benen in die ene broek en ik wil vooral dat mijn kinderen me gaan zien als een relaxte moeder en niet als eentje die flipt als ze op de weegschaal staat of heel gestrest bij McDonald zit terwijl de jongens daar onwijs van genieten. Nee, het is ook niet de bedoeling dat ik flink overgewicht krijg en weer naar de 90 kilo ga, maar het draait allemaal om balans en keuzes maken. Dit jaar dus geen goed voornemen als ‘afvallen en strakker worden’ en ‘experimenteren in de keuken’ maar gewoon ‘genieten met mate en de balans houden’.

schermafbeelding-2016-12-31-om-14-40-31

Zo word ik in ieder geval nooit meer!

Hoe zou je 2016 in één zin samenvatten en hoe jouw ideale 2017?
Ik vatte 2016 al samen in één woord: ongelofelijk. Als ik er een zin van moet maken zal het zijn: het begon even slecht vanwege de vermoeidheid, maar heeft uiteindelijk de perfecte wending gekregen door de reset in Bali, de verloving en de zwangerschap die het jaar op een perfecte manier afsluit. Voor 2017 zal het worden: ik hoop dat in 2017 alle puzzelstukjes qua werk samenkomen, de baby ons gezin compleet maakt en we onwijs kunnen gaan genieten van alles wat er op ons pad gaat komen.

Welke leermomenten haal je uit 2016?
Blijf luisteren naar jezelf want alle antwoorden weet je diep van binnen zelf wel. Doe vooral wat goed voelt en maak je niet te druk om wat anderen van je vinden. Wees relax! En: slaap is noodzakelijk.

Wat was het leukste uitje met je gezinnetje in 2016 en wat heb je nog in gedachte om te ondernemen/bezoeken in 2017?
Afgelopen jaar mochten we wat mooie tripjes maken zoals vakanties, weekendjes weg en dagjes uit. De uitjes die wij het fijnste vinden zijn eigenlijk het meest simpel: de bioscoop, Artis, het Amsterdamse Bos, de Efteling en het zwembad. Bovendien was Brandweerman Sam in het theater erg leuk. Voor 2017 wil ik vaker naar het zwembad, hebben we ons Artis-abonnement verlengd, wil ik nog graag naar Julianapark en het Spoorwegmuseum, meer de activiteiten in de buurt en de voorstellingen in theaters in de gaten houden en hoop ik dat ik zelf wat meer rust vind om vaker naar de speeltuin te lopen, bijvoorbeeld een picknick te plannen in het bos en meer van dat soort laagdrempelige activiteiten. Morgen gaan we naar een voorstelling van Peppa Pig in Scheveningen dus het jaar begint al goed!

schermafbeelding-2016-12-31-om-14-45-11

Wat was jullie meisjesnamen lijst?
Ik zit echt heel erg hard na te denken maar ik geloof niet dat we ooit een echt lijstje met meisjesnamen hebben gehad. We begonnen namelijk pas met namen verzinnen na de geslachtsbepaling en toen was een meisje direct uitgesloten. Ik heb daarom even een namenlijstje opgezocht en namen die ik zelf heel erg leuk vind zijn Stella, Bobbi, Lexi, Jaël, Selah en Roxy. Maar dat is dus puur een random lijstje van dingen die ik nu net tegenkwam en waar ik nog niet veel verder over heb nagedacht.

Waar kijk je voor volgend jaar naar uit?
Dat is natuurlijk de geboorte van ons tweede zoontje! Bovendien heb ik drie concerten van Anouk in mei in de agenda staan, en daar heb ik ook onwijs veel zin in!

Wat zijn je doelen op zakelijk gebied?
Het eerste zakelijke doel is dat ik Mommyhood nog groter wil maken. Ik wil nog meer bezoekers (50.000!) en nog beter mijn eigen sales doen. Ik denk dat er nog veel meer uit te halen valt dan dat ik nu doe. Bovendien wil ik voor mezelf helder hebben wat ik met Styleguide wil en ga doen. Ga ik daarmee verder, en in welke vorm?, voeg ik het samen met Mommyhood? Ik wil het goed doen en anders niet. Voor nu ben ik vooral een beetje onrustig omdat ik niet weet welke kant het op gaat. Feit blijft dat mijn hart bij Mommyhood ligt en dat daar nog veel te verbeteren valt.

Als je over vijf jaar op de cover van een magazine staat, waarom zou dat dan zijn?
Poeh, ik sta eigenlijk helemaal niet zo graag op de cover, haha. Als ik echt een vermelding krijg, dan moet dat zijn vanwege het succes van Mommyhood of vanwege het feit dat ik eindelijk het boek heb geschreven waar ik al jaren van droom.

Wat is je droom?
Voor aankomend jaar of in het algemeen? Als ik bijvoorbeeld naar de komende drie jaar kijk wil ik graag een gezond kindje op de wereld zetten, onwijs genieten van de twee jongens die we mogen opvoeden, een geweldige maar intieme en vooral persoonlijke bruiloft regelen, gelukkig blijven in de liefde, mijn werk kunnen blijven doen op een manier die voor mij goed voelt en waarmee ik genoeg verdien om rond te komen (en om af en toe een mooie tas te kunnen kopen, haha), fijne vakanties kunnen plannen, nog lang kunnen genieten van de muziek van Anouk, een eigen boek op mijn naam hebben staan… Dat zijn toch wel dingen die heel hoog op mijn lijstje staan. Mijn droom in het algemeen en voor de rest van mijn leven? Gelukkig en gezond blijven en het leven gezond en gelukkig leiden met Raymond, twee kids en alle dierbaren om me heen. Dat we vooral geen zorgen hebben om iets of iemand en kunnen doen en laten wat we willen.

schermafbeelding-2016-12-31-om-14-46-28

Welke tradities hebben jullie als gezin? En welke tradities wil je maken als Skyler en de baby iets ouder zijn?
We hebben eigenlijk niet echt bijzondere of speciale tradities… Oma komt op vrijdag, we slapen in het weekend altijd uit, papa poetst tanden en ik lees het boekje voor… Ik liep laatst langs een huis op zondagochtend waar ik het complete gezin aan tafel zag ontbijten. Dat wil ik wel heel graag gaan invoeren. Een gedekte tafel, met zijn viertjes ontbijten en even genieten van elkaar. We eten nu vaak afzonderlijk ’s ochtends vanwege verschillende tijden maar als je dan op zondag even samen kunt genieten, lijkt me dat iets heel moois. Ik wil straks toch wel meer van dat soort mooie rituelen inbouwen in ons leven! Ik zal er eens over nadenken. Wie weet hebben jullie leuke tradities als gezin waar ik inspiratie uit kan halen?

Dat was hem! Bedankt voor de leuke vragen en bedankt voor het bezoeken van Mommyhood en alle support van de afgelopen jaren. Mommyhood bestaat in april alweer vier jaar en ik kan me geen leven zonder de site meer voorstellen. Op een mooi 2017!

schermafbeelding-2016-12-31-om-14-44-07

Share:

3 Reacties

 1. Jessica
  1 januari 2017 / 16:32

  Gelukkig nieuwjaar !!!
  En even mijn hoed af voor je transformatie meid !!!

 2. Naomi
  1 januari 2017 / 17:14

  Gelukkig nieuw jaar!! Dat het een mooi, liefdevol en gezegend jaar mag zijn.
  Mooi dat je het afvallen hebt losgelaten, same here! Balans en geluk it is! De meisjesnamen die je opnoemde zijn mooi, staan er 2 tussen die op mijn lijstje staan.

 3. 1 januari 2017 / 19:16

  gelukkig nieuwjaar wijffie 😀 and you make my day door het afvallen los te laten!! yassssss <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *