Hoera, Skyler is 3 jaar!

Hoera, Skyler is 3 jaar!

Lieve Skyler,

Vandaag ben je drie jaar geworden en ik vind het wel een heel mooie gelegenheid om weer eens rustig te gaan zitten voor een brief aan jou. Aan mijn grootste kleine, lieve vriend.

Afgelopen jaar was fijn, heel fijn. Ondanks de slapeloze nachten aan het begin van dit jaar hadden we de rust en het balans gevonden hier in huis. Het is zo gezellig geweest. Natuurlijk kennen wij de peuterdriftbuitjes zoals je overal kunt lezen, maar over het algemeen hebben we niks te klagen. Of beter gezegd: we hebben écht niks te klagen. Je bent altijd vrolijk, luistert negen van de tien keer ontzettend goed, bent lief en kunt jezelf goed vermaken. We weten wat we aan elkaar hebben en handelen daar naar. Wat een fijne leeftijd is dit en wat een mooie ontwikkelingen doorloop je.

Hand in hand door de straten wandelen, samen rennen door het bos, jou zien genieten van al het kleins dat voor ons zo vanzelfsprekend is geworden. De plotselinge knuffels en kusjes die je me komt geven, het ‘alsjeblieft’ en ‘dankjewel’ waarmee je spreekt waardoor ik glunder van trots, de hangmiddagen op de bank samen onder een kleedje met de kaarsjes aan. Het zijn slechts wat kleine, fijne momenten die we de laatste weken steeds samen beleven. Ik zou dan het liefst de tijd stil willen zetten om zo urenlang te kunnen genieten. Alleen jij en ik samen. We hebben iets moois en speciaals samen, voelen elkaar feilloos aan en hebben aan een blik genoeg. Ik koester dat met heel mijn hart en hoop dat dat voor altijd zo zal zijn.

Het afgelopen jaar was er één van grote ontwikkelingen. Zo slaap je nu door, waar we natuurlijk onwijs blij mee zijn. Want wat heb je het ons moeilijk gemaakt de eerste 2.5 jaar. Wat waren we moe en wat konden we overdag weinig hebben. Hierdoor was het gewoon een stuk minder genieten, iets wat ik ergens ook heel erg jammer vind. Maar we zijn de tijd aan het inhalen, we stappen ’s ochtends uitgerust uit bed en hebben dan een heel mooie, energieke dag voor ons. Daarnaast groei je natuurlijk als kool, draag je al maat 98/104 en ben je met recht mijn grote vriend aan het worden. De zindelijkheidstraining is in volle gang en gaat fantastisch, het praten neemt serieuze vormen aan en je praat de oren van mijn hoofd iedere dag. Ik lach ontzettend om de meest grappige uitspraken en ben tot op het bot ontroerd door sommige prachtige, lieve woorden.

Volgend jaar komen er twee grote veranderingen. Niet alleen ga je dan naar school en zul je toch heel wat uurtjes van huis zijn; ook komt er een kindje bij en zal je grote broer gaan worden. Het lijkt me fantastisch om de eerste kennismaking met je broertje te zien en jullie samen te zien opgroeien. Over een paar jaar zal ik dan met mijn twee jongens door het bos lopen, ieder aan één hand. De gedachte alleen al zorgt voor kippenvel. Het zal even wennen worden voor jou om de aandacht te moeten delen aangezien we nu wel echt heel veel tijd samen hebben en letterlijk twee handen op één buik zijn. Maar ik zal er alles aan doen om dit in goede banen te leiden, genoeg tijd met jou door te brengen en samen te kunnen wennen aan deze nieuwe situatie. Je bent zo lief, zo sociaal en zo makkelijk, dat ik zeker weet dat dit helemaal goed gaat komen en dat ik niets anders voel dan trots als ik naar mijn mannen ga kijken volgend jaar. Precies zoals ik nu al doe als ik naar jou kijk iedere dag.

Lieve Skyler, vandaag is dan eindelijk je verjaardag. Na wekenlang vragen of je eindelijk al jarig bent en je kalender afvinken, is het vandaag feest en hangen de slingers voor je klaar. De taart staat zo op tafel, je cadeau –eindelijk je kazerne van Brandweerman Sam!- mag zo worden uitgepakt en het wachten op de visite kan beginnen. Dat je maar flink in de watten gelegd mag worden en geniet van alle aandacht en liefde om je heen. En dan knuffelen we samen nog even ’s avonds voor het slapengaan, wensen we op een heel mooi, nieuw jaar en zeggen we allebei ‘hou jou’.

Wat gaat de tijd toch snel, maar wat is het iedere dag weer genieten. Mijn lieve, kleine Skyler. Dat alle aankomende jaren maar net zo mooi zullen worden als het afgelopen jaar.

Hou van jou X

Share:

28 Reacties

 1. 6 november 2016 / 07:13

  Gefeliciteerd met je grote kleine man! Veel plezier vandaag! Het gaat vast weer een geweldig jaar worden!

 2. 6 november 2016 / 07:13

  Gefeliciteerd met je kleine man!Ik wens jullie veel liefde, gezondheid en geluk maar natuurlijk ook cadeautjes, knuffels en kusjes! Geniet er maar lekker van.

 3. Marja
  6 november 2016 / 07:38

  Van harte gefeliciteerd met je kleine, maar toch ook grote man! Fijne dag gewenst vandaag!

 4. Joyce
  6 november 2016 / 07:57

  Oeff dat was een traantje hier, prachtig Shirley.
  En van harte gefeliciteerd!
  Xx

 5. 6 november 2016 / 09:14

  Wat prachtig geschreven. <3 Gefeliciteerd met je kleine grote man, en een héle fijne dag vandaag!

 6. Manouk
  6 november 2016 / 09:32

  Van harte gefeliciteerd met de derde verjaardag van Skyler! En wat heb je dit onwijs mooi geschreven.

 7. Cindy
  6 november 2016 / 09:44

  Van harte gefeliciteerd Skyler met je verjaardag. Eindelijk feest, taart en dat prachtige cadeau! Maak er een geweldige dag van met je papa en je mama en de rest van de visite! Hieperdepiep hoera voor Skyler!

 8. Astrid
  6 november 2016 / 09:50

  Prachtig geschreven, ontroerend! Gefeliciteerd met jullie prachtige mannetje.

 9. Sabien
  6 november 2016 / 09:52

  Mooie brief! Hartelijk gefeliciteerd met je 3e verjaardag Skyler! Fijne dag en veel speeluren met je brandweerkazerne!!!

 10. Henriët
  6 november 2016 / 10:04

  Van harte gefeliciteerd met jullie lieve mannetje.
  En wat een geweldig idee zo’n brief.

 11. 6 november 2016 / 10:48

  Snif.. wat een mooie, lieve brief! Gefeliciteerd met ke grote knappe kerel!! Fijne dag vandaag! Xxx

 12. Jessica
  6 november 2016 / 15:59

  Een super verjaardag voor je kleine man !!!
  Maak er een mooie gezellige leuke dag van !

 13. Sabine
  6 november 2016 / 17:13

  Gefeliciteerd met Skyler!!

 14. Nadine
  6 november 2016 / 18:52

  Erg mooie, ontroerende brief.. gefeliciteerd met je prachtige zoon(tje)! Hoop dat jullie een fijne dag gehad hebben, maar dat zal vast wel goed gekomen zijn!

 15. Ivanka
  6 november 2016 / 22:13

  Gefeliciteerd net Skylrr!! Mooie brief zeg!!

 16. 7 november 2016 / 13:34

  Oeps een dagje te laat! Gelukkige verjaardag voor Skyler !!!

 17. 7 november 2016 / 13:52

  had je al gefeliciteerd maar nogmaals!!! en wat een mooie brief mop

 18. Stefanie
  7 november 2016 / 20:49

  Van harte gefeliciteerd en wat mooi geschreven! Lees het op mijn werk en moest even slikken hoor bij bepaalde stukken. je schrijft met zoveel liefde over hem. Een en al pracht! Wauw!

 19. 9 november 2016 / 20:07

  Mooie brief! Lijkt me best wel heel emotioneel om dit te schrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.