Dit gaf/geeft Sinterklaas aan de kinderen

Dit gaf/geeft Sinterklaas aan de kinderen

‘Een paar keer een schoentje zetten en dan vieren we het volgend jaar wel, joh!’ was mijn antwoord aan Raymond toen hij vroeg wat ik in gedachte had voor de Sinterklaas-periode. Omdat we ook Kerst vieren met veel cadeaus vond ik het wel best. Echter vond Raymond dat we wel íets meer konden doen op Pakjesavond, al is het alleen maar omdat het bij Skyler nu heel erg leeft in de kleuterklas. Zou toch gek zijn als Sinterklaas wel bij andere kinderen cadeaus heeft afgeleverd, maar niet bij ons was geweest. En dus kozen we voor drie keer een schoen zetten voorafgaand aan Pakjesavond en dan op 5 december voor beide kids drie cadeautjes voor de deur in een jute zak. Volgend jaar doen we dan iets uitgebreiders met gezellig wat familie én misschien pieten. Vandaag laat ik jullie de cadeaus zien die hier zijn afgeleverd door piet toen de schoen werd gezet, én die de kinderen nog krijgen aanstaande dinsdag. Zoals je ziet is het toch weer wat uit de hand gelopen, zoals altijd met kindercadeaus, haha.

109251002_000

Dit is de buit voor Skyler. Allereerst dé nieuwe helikopter van Brandweerman Sam, die ook op Skylers lijst stond voor zijn verjaardag. Dit is dan het grote cadeau op 5 december. Dit vullen we aan met het kleurboek van Paw Patrol én het houten bord met de dagen van de week en de tijd. Skyler is helemaal geobsedeerd door de dagen van de week en alles wat met cijfers te maken heeft, dat we dit een leuk én educatief cadeautje vonden voor erbij. De overige drie dingen ontving Skyler in zijn schoen. De puzzel van Paw Patrol (Skyler houdt van puzzelen), de auto van Paw Patrol en een doosje Playmobil.

Schermafbeelding 2017-11-30 om 10.08.34

Maddox krijgt uiteraard dezelfde hoeveelheid cadeautjes, alhoewel het wel allemaal wat goedkoper is. Maar dat maakt natuurlijk niks uit! Het zijn dingen waarvan ik zeker weet dat ‘ie de komende tijd ermee kan spelen. Op 5 december zal hij de regenmaker van Hape krijgen, de toren van Janod en de olifant. Stuk voor stuk prachtige, houten items. In Maddox’ schoen zaten natuurlijk ook dingetjes. Allereerst kreeg hij de samba bal van de Hema, waar hij momenteel echt dol op is. Daarnaast heeft hij de houten telefoon gekregen. Hij speelt daar op het kinderdagverblijf ontzettend vaak mee en het leek me dan ook een topcadeau voor Sinterklaas. Als laatste zie je een nijlpaard van vTech. Niet helemaal passief speelgoed waar ik momenteel zo dol op ben, maar het is leuk ter afwisseling. Het is een knuffelbeer waar hij ook lekker zijn tanden in kan zetten en die hem vraagt om te komen knuffelen. Hoe schattig?

Al met al dus weer een flinke buit! Maar naar mijn inziens wel weer allemaal leuke, toffe dingetjes. Ik ben nu al benieuwd hoe Skyler gaat reageren op Pakjesavond!

Vieren jullie Sinterklaas? En hoe doen jullie dat qua hoeveelheid cadeautjes? Ik hoor namelijk ook weleens dat kinderen iedere dag hun schoen mogen zetten en dan kleine dingetjes ontvangen. Ook leuk, maar dan kies ik zelf toch sneller voor iets duurder maar dan minder vaak. Ben benieuwd hoe jullie erin staan en hoe jullie het gaan vieren!

Share:

11 Reacties

 1. Louise
  3 december 2017 / 08:11

  Toffe cadeaus! Al die houten dingen.. heel leuk!

  Hier heeft mijn zoon van 3,5 zijn schoen gezet bij zijn opa, oma, zijn vader en bij mij. In totaal 4x dus. Meer dan genoeg. En dan dingen voor max. €10. Gewoon een kleinigheidje dus. Volgend weekend vieren we Sinterklaas met mijn familie en we hebben gezamenlijk een groot cadeau (politiebureau van Lego city) en nog een klein doosje Lego ernaast.
  Ik ben van mening dat veel cadeautjes geen meerwaarde zijn. Plus het is niet zijn verjaardag… 🙂

 2. Nicole
  3 december 2017 / 08:20

  Wat een leuke cadeautjes!

  Onze dochter wordt in maart 4 en bij haar leeft het enorm. Ze heeft twee keer haar schoen gezet en dinsdag vieren wel pakjesavond. We hennen al een aantal cadeautjesuggesties in huis maar even kijken wat wel met sinterklaas geven en wat met kerst. Ze wil heel graag de babywinkel van playmobil zei ze tegen de luisterliedjes dus die krijgt ze sowieso. Verder even kijken hoe we het verdelen.
  Ik kijk erg uit naar dinsdag en haar reactie als er geklopt en gebonst gaat worden hihi!

  Vast veel plezier!

 3. Manouk
  3 december 2017 / 08:32

  Mijn oudste is 3 en mijn jongste 1,5. Ze hebben twee keer hun schoen mogen zetten. Mijn zoontje is er nog niet echt mee bezig vandaar. Gisteren hebben we sinterklaas gevierd en vandaag nog bij mijn eigen opa en oma. Wij hebben niet overdreven veel cadeaus gekocht. Er staat al zo veel speelgoed in huis haha! Veel plezier dinsdag.

 4. Ivy
  3 december 2017 / 08:38

  We vieren bij mijn ouders Sint. Daar krijgt iedereen van ons 3 tot 5 kadootjes, al dan niet met gedicht, met een budget van max 50 Euro pp. Wat opa en oma gaan geven weet ik niet. Peuter krijgt een keukenschort met zijn naam erop, een puzzel, een kerstboom van vilt die hij steeds kan versieren, nieuw bestek en iets wat ik al niet meer weet, haha. Geen kadootjes in de schoen, alleen snoep. Kadootjest vind ik niet nodig. Het is zo al mooi genoeg. Met kerst doen we bij schoonouders nog een kleinigheid onder de boom. Alleen voor de gezelligheid.

 5. Jennie
  3 december 2017 / 09:37

  Hier ook 3 x iets in de schoen gekregen. Van vingerverf voor in bad (puur eigenbelang omdat mr tegenwoordig liever niet gewassen wilt worden en met verf is nu alles prima) tot een spel met kleuren. Maandag komen de Spaanse vrienden bij de opvang en dinsdag iets kleins voor de deur. Lego of iets van playmobil dit moet nog gehaald worden. Volgend jaar als hij naar school gaat vieren wij hebben waarschijnlijk iets uitgebreider.
  En dan op naar kerst!

 6. Yas
  3 december 2017 / 10:48

  Wij hebben 3 keer schoentje gezet, waarvan ze er 1 keer een kado (leuk boek) in hebben gehad.
  Verder vieren wij vanavond pakjesavond. Heb voor beide kinderen voor ongeveer 50 euro aan kado’s uitgegeven. Dat zijn 3-4 kadootjes per kind. Vind ik meer dan genoeg.
  Voor de oudste (bijna 4) is Lego zijn grootste kado, verder glow in the dark sterren, een weegschaal voor zijn keukentje en iets voor zijn houten treinbaan.
  De jongste van 1 krijgt een driewieler, en Nijntje boek en houten muziekinstrumentjes.
  Daarnaast hebben de opa’s en oma’s waarschijnlijk ook nog wel wat gehaald.

 7. Mirte
  3 december 2017 / 11:53

  Alle kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen krijgen van mijn opa en oma 25 euro met Sinterklaas en mijn gezin (vader, zussen en aanhang) kopen daar voor onszelf en voor de kinderen cadeautjes voor die op Pakjesavond worden ‘bezorgd’ door een Piet. Dan gaat alles op een hoop en pakken we uit, eten we pepernoten en erwtensoep. Met mijn schoonfamilie vieren we Kerst met cadeautjes, dus we maken het bij beide vieringen niet te bont voor onze dochter.

 8. Jessica
  3 december 2017 / 22:09

  Hier word normaal de sint op 6 december gegeven maar doordat het in de week valt hebben wij het vandaag gevierd.
  Papa laat thuis van zijn werk kindjes drukke voormiddag op school (sint komt !) dan nog eten en douche en op tijd bedje in dan hebben ze amper plezier met hun nieuw speelgoed.
  Het waren 4 dozen van Duplo … het familiehuis , huisdieren , een bouwplaats met de nodige vrachtwagens en kranen en een vrachtwagen met eetwaren.
  Een hele dag waren ze zoet en heel belangrijk “niet opruimen he mama zo laten staan” 😉

 9. Susan
  4 december 2017 / 07:21

  Het was hier dit jaar iets te veel. De Lidl had ook zulke leuke poppenhuis meubels die werden dus door de Sint besteld. En een puzzel en dokterssetje. Vervolgens kwamen een week voor de viering de (3) oma’s met vragen voor cadeau tips…. Daar had ik amateuristisch niet aan gedacht… Dus dat gaan we volgend jaar anders doen want nu was er een zak vol cadeaus en ze is 10 december ook alweer jarig. En met kerst doen we lootjes dus zullen er weer cadeaus zijn…
  We hebben een groter huis nodig

 10. 4 december 2017 / 10:02

  lekker verwent zijn ze zo te zien 😀 en wij doen niet meer aan de sint, vroeger mochten de meiden elke dag hun schoen zetten en op 5 dec vierde wij dan pakjes avond, maar nooit echt uitbundig omdat we dat altijd bewaren voor de kerst

 11. 4 december 2017 / 14:03

  Leuke cadeautjes ! Mijn kleine meid kent het concept Sinterklaas helemaal nog niet maar ze wordt wel verwend met het vtech vrolijke vriendjes kasteel 🙂 ! Voor Kerst geven we haar niets meer of mss iets heel klein. Ze krijgt nog meer dan genoeg van familie en vrienden. Ik heb nu al geen overzicht meer van al dat speelgoed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.