Diary: Merry Christmas!

Diary: Merry Christmas!

Allereerst wil ik jullie heel fijne dagen wensen. Dat het maar geweldige feestdagen mogen worden met je familie, vrienden, gezelligheid en lekker eten. Wij gaan vanmiddag naar Kitty waar we Kerst vieren zoals altijd: met bergen cadeautjes en heerlijk eten op tafel, samen met mijn ouders, broertje, schoonzusje en nichtje. Morgen zijn we gewoon thuis met zijn vieren en maken we er een chilldag van. Lekker in pyjama, beetje spelen, beetje eten nog en voor de rest zien we het wel.

Het is dan wel Kerst; het is ook maandag en dat betekent dat mijn fotodagboek gewoon klaarstaat. Wellicht is er geen hond die dit leest, maar dan heb je woensdag wat terug te zoeken, haha. Skyler had zijn eerste Kerstdiner op school, ik startte een bullet journal, kookte twee voor mij nieuwe recepten en was spuug aan het ruimen van zowel Maddox als Skyler. Hiep hoi.

Kijk mee!

Maandag

IMG_3924

Ik breng beide kinderen naar school en haal gelijk even koffie uit de automaat. Altijd een fijne start!

IMG_3925

Thuis ben ik eigenlijk de hele dag aan het werk.

IMG_3927

’s Middags haal ik wat boodschappen in Amstelveen.

IMG_3928

En ik zwicht voor een bakje sushi bij Sushi Time. Lekker zo dichtbij, haha. Net geopend en ben er nu al blij mee.

IMG_3946

Werk, werk, werk.

IMG_3947

Als ik Skyler heb opgehaald gaan we even een stukje wandelen.

IMG_3949

’s Avonds kijk ik RTL Late Night omdat Anouk te gast is. Blijft heerlijk om naar te kijken.

Dinsdag

IMG_3951

Maddox slaapt opeens heel goed en heeft van afgelopen week drie nachten doorgeslapen, één nacht twee keer wakker en drie nachten slechts één keer wakker. Hier lag hij nog te slapen toen ik ’s ochtends wakker werd.

IMG_3953

Op naar school.

IMG_3971

Ik ga Maddox’ kamer helemaal opruimen, mest wat lades uit en daarna fotografeer ik gelijk de roomtour voor dit artikel.

IMG_3979

Ik ben de hele dag gewoon aan het werk.

IMG_3984

’s Middags na schooltijd heb ik een eerste gesprek met Skylers juf. Alles was helemaal goed en hij heeft een perfecte start. Er zit echter wel logopedie aan te komen vanwege twee letters die maar niet willen lukken maar ach, dat is zo slecht nog niet. Ook vanwege zijn heesheid kan dat ons misschien wat antwoorden en handvatten geven.

IMG_3988

Maddox’ eerste knutselwerkje, haha.

Woensdag

IMG_3989

Skyler naar school brengen.

IMG_3990

Dit is echt zeldzaam, in slaap vallen in de wagen op weg naar huis. Hij heeft heerlijk een uurtje geslapen.

IMG_3993

En zo werd ‘ie wakker, haha.

IMG_3996

Lekker spelen terwijl ik nog even achter de computer kruip.

IMG_3998

Skyler heeft Kerstvoorstelling op school en daar moet ik natuurlijk even bij kijken.

IMG_4000

’s Middags zijn we lekker thuis. Beetje spelen en klein beetje werken.

IMG_4003

Mijn bijdrage voor Skylers Kerstdiner. Ik heb me trouwens voor niks druk gemaakt want er lagen meer makkelijke hapjes dan geknutselde taferelen. Toch wel fijn.

IMG_4005

Skyler is meestal heel rustig en terughoudend op school maar hij was nu door het dolle heen, haha. Wat zoiets nieuws teweeg kan brengen.

IMG_4011

Ik maak een nieuw recept; risotto met paddenstoelen naar aanleiding van een recept van Cynthia.

IMG_4014

’s Avonds halen we Skyler weer op. Zo gezellig, hij zit op een Protestants-christelijke school en de avond werd afgesloten met allemaal liedjes zingen op het schoolplein. Nu zijn we zelf niet gelovig maar vind het heel mooi om hem toch iets van dit mee te geven.

Donderdag

IMG_4016

Ik heb een mega lange to do-lijst en nadat alles op papier staat ga ik als een malle aan de gang. Eerst opruimen en schoonmaken…

IMG_4017

Daarna twee wassen draaien…

IMG_4019

Kerstcadeaus shoppen moest ik ook nog doen…

IMG_4021

Maddox lekker bij me! Daarna gaan we naar huis en werk ik de rest van mijn lijst af, voornamelijk artikelen die ik moet aanleveren.

IMG_4022

Maddox begint opeens heel veel te spugen en ik vermoed dat het door de worteltjes komt. Hij had dat dinsdag op de crèche ook en toen spuugde hij opeens ook heel erg veel. Zou jammer zijn als dat opeens slecht valt, aangezien dat toch een favoriete optie was. We houden het maar weer in de gaten. Ik was Maddox’ hele bed en ook de hoes van de Sleepyhead is helemaal vies. Ik heb gelukkig een droger, maar heb gelijk maar even een extra hoes besteld, haha. Deze was in de sale en vind ik heel schappelijk qua prijs én heel mooi!

IMG_4023

Ik ben de rest van de dag met de kinderen bezig. De dag verloopt uiteindelijk zo chaotisch dat de kindjes om 19:15 uur in bed liggen en de lasagne nog in de oven staat. Raymond is er ook niet en ik eet uiteindelijk om 20:00 uur. Wel een heerlijk nieuw recept: lasagne met kruidenkaas, spinazie en zalm naar een recept van Weight Watchers.

IMG_4024

Ik zag heel erg op tegen het baarmoederhalskanker-onderzoek maar nadat ik de thuistest had aangevraagd en deze had opgestuurd, kreeg ik na een week al een positief bericht terug. Toch fijn! Vond het ergens heel spannend om de envelop open te maken. Tsjah, je weet het nooit allemaal.

Vrijdag

IMG_4025

Opa en oma zijn er! Opa is vrij dus hij kan mee naar Skylers school voor het eerst. Skyler is maar al te trots.

IMG_4028

Ik schrijf een artikel en maak wat hapjes voor Maddox. Doperwtjes met zoete aardappel dit keer.

IMG_4034

Daarna blijven mijn ouders thuis om Skyler op te halen en ga ik met Maddox naar het ziekenhuis.

IMG_4035

’s Middags doe ik koffie in het centrum met mijn ouders.

IMG_4036

En ik ben voor de rest aan het werk.

IMG_4041

Uiteraard zit ik weer klaar!

Zaterdag

IMG_4042

We besluiten er zaterdag een pyjamadag van te maken.

IMG_4047

Lekker spelen samen.

IMG_6897

En al het Lego weer in elkaar zetten dat Skyler uit elkaar heeft gehaald omdat ‘ie er iets anders van wilde maken, haha. We moeten ook maar gewoon even een set met losse blokjes hebben, hij heeft nu alleen bouwpakketten, lol.

IMG_6899

Raymond is even naar zijn werk om wat dingen te regelen en ik zit aan tafel met de kindjes. Ik ben begonnen met een bullet journal na al jullie reacties.

IMG_6902

’s Avonds beginnen Raymond en ik aan Manhunt Unabomber.

IMG_6903

Skyler lag al om 18:15 uur in bed omdat ‘ie last van zijn buik had en opeens spuugt hij ’s avonds zijn hele bed onder. Ik zit dus uiteindelijk beneden met twee babyfoons om ze allebei even in de gaten te houden. Maddox is ook nog niet oké en heeft veel last van zijn oren.

Zondag

IMG_6904

Skyler is echt ziek en we kijken samen naar de film van Brandweerman Sam die opeens op Telekids werd uitgezonden.

Ik hou het hierbij en ga me bezighouden met Skyler en Maddox. Raymond is naar Ajax, vanavond kijk ik uiteraard naar All You Need is Love en ik heb hopelijk ook nog even tijd voor mijn bullet journal. Als ik iets verder ben zal ik eens een update geven. Voor nu: geniet van je dagen en bedankt dat je mijn dagboek hebt gelezen op deze dag! X

Share:

7 Reacties

 1. José
  25 december 2017 / 06:20

  Jaaaa tradities moet je in ere houden. Kind vroeg wakker is op maandag dairy van Shirley lezen. Zo ook vandaag. 1 voordeel nu kan ik even blijven liggen na het lezen. Fijne dagen!

 2. Susan
  25 december 2017 / 07:07

  Hé ik vind het het best interessant dat jullie voor een protestant-christelijke school kiezen.
  In het dorp waar ik woon zijn twee protestant-christelijke scholen, een gereformeerde en een openbare. Wij neigen (zonder de scholen bekeken te hebben) naar de openbare omdat we toch nadenken over het christelijke onderdeel. Je kind besteedt er veel tijd en krijgt er vriendjes (en jullie de omgang met ouders) die misschien wel meer met het geloof hebben dan jullie. Hoe vinden jullie dat?
  Ik heb zelf op christelijke scholen gezeten dus ik weet niet eens in hoeverre het verschilt met een openbare school.
  We gaan uiteraard nog scholen bekijken komend jaar en dan een keuze maken.

  Hopelijk zijn je kindjes snel beter! Niks aan om met de feestdagen en visites zieke kinderen te hebben.

  • Shirley
   Auteur
   25 december 2017 / 09:41

   Ik heb er hier al een stukje over geschreven: https://mommytobe.nl/personal/op-bezoek-toekomstige-school/

   We zijn vooral gezwicht voor het kleinschalige (iedere groep heeft maar 1 klas) en het feit dat ze heel erg bezig zijn met hulpklasjes en kanjertraining om pesten tegen te gaan. Het Christelijke overheerst met deze dagen maar op andere momenten is het heel mooi op de achtergrond toch aanwezig. Ik heb geen idee hoe het zich gaat ontwikkelen; weet wel dat zeker niet iedereen gelovig is en dat het een mooie mix van kindjes is 🙂

 3. Eefje
  25 december 2017 / 07:40

  Voor jou en je gezin ook hele fijne dagen! Bedankt voor alle fijne artikelen en inspiratie en tips het afgelopen jaar! En beterschap voor de kindjes, hopelijk kunnen ze toch van de kerstdagen genieten. X

 4. Ivy
  25 december 2017 / 07:59

  Fijne kerstdagen Shirley!

 5. Manouk
  26 december 2017 / 08:45

  Hele fijne feestdagen voor jullie! Hopelijk zijn beide kindjes ondertussen opgeknapt en wat fijn dat Maddox een aantal nachten goed heeft geslapen.

 6. 26 december 2017 / 11:15

  nogmaals fijne dagen mop en een leuke diary weer xxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.