Deze moeders volg ik graag

Deze moeders volg ik graag

Regelmatig krijg ik de vraag wat ik nu echt leuke moederbloggers vind. Nu moet ik eerlijk zeggen dat ik niet zo heel veel andere blogs volg omdat ik niet wil dat ik onbewust dingen of ideetjes ga overnemen. Ik wil heel graag mijn eigen ding blijven doen en alhoewel het tegenwoordig heel lastig is om origineel te blijven, merk ik wel dat dat het beste gaat als ik niet teveel naar andere blogs kijk of hun teksten lees. Toch heb ik een paar favorieten waar ik wekelijks even een kijkje neem. Dit zijn dan niet alleen bloggers waarvan ik de geschreven teksten lees, maar ook vloggers die hun filmpjes op YouTube zetten. Ze hebben allemaal één ding gemeen: het zijn moeders die hun ervaringen en verhalen met ons willen delen en die me dusdanig aanspreken, dat ik niks van ze wil missen. Terwijl ik zelf ver uit de buurt van video’s blijf, is dat toch wel iets wat ik de laatste tijd heel erg waardeer.

Kijk mee naar mijn zes favoriete namen!

Jamie Li
Laat ik beginnen met Jamie Li want ik denk dat dat mijn favoriete vlogster van dit moment is. Daar zal ook niet zo heel snel verandering in komen. Iedere maandag om 09:00 uur zit ik klaar om haar avonturen als moeder van twee te bekijken. Jamie Li combineert haar freelance bestaan met twee jongens en probeert alle ballen hoog te houden. Het mooie vind ik dat ze niet onder stoelen of banken steekt als het eens iets minder verloopt. Het is niet allemaal koek en ei en soms gewoon verdomd moeilijk. Maar Jamie Li laat ook zien dat dat helemaal niet erg is, en dat er altijd weer een volgende dag is. Terwijl ze het ene moment een modefeestje bezoekt, staat ze het andere moment te strijken in haar badjas en probeert ze haar zoontjes in toom te houden. Heerlijk! Eerlijk, oprecht, lekker chaotisch, humoristisch en bovenal gewoon Jamie. Absoluut een topper!

Schermafbeelding 2016-08-13 om 14.10.21

De Huismuts
Nog een groot favoriet waar ik alle vlogs en video’s van bekijk; sinds Rachel moeder is volg ik haar op de voet. Iedere weekvlog wordt van begin tot eind bekeken en keer op keer smul ik weer van haar verhalen. Ook weer net als Jamie zien we hier het echte leven en daar word ik toch wel erg blij van. Het leuke van De Huismuts vind ik dat zij hun oude leven zo snel hebben opgepakt, dat ik dat ontzettend mooi vind om te zien. De festivals werden al gauw weer bezocht, het borrelen op het terras met vrienden gaat gewoon door en ik vind het onwijs mooi dat de baby zo goed past in hun best drukke bestaan. Het kost Rachel en haar vriend totaal geen moeite om alles met baby erbij te doen. Maar ook de nodige tranen en meningsverschillen passeren de revue en dat maakt het allemaal heel oprecht en laat ook die kant zien die veel mensen buiten beeld laten. Mooi mens om te volgen!

Schermafbeelding 2016-08-13 om 14.10.52

Queen of Jetlags
Deze vlogs heb ik pas net ontdekt maar ik smul er nu al van. Noor heeft een totáál ander leven dan ik en reist de hele wereld over om haar vriend -een DJ- achterna te gaan. Sinds kort met een baby. Juist omdat ik me totaal niet kan identificeren met haar vind ik dit geweldig om te kijken. Want ook met een heel anders en vooral hectisch leven is alles prima te combineren met baby. Noor ziet er altijd fantastisch uit en op haar blog zien we altijd picture perfect. Dat is in de vlogs een stuk minder en daarom heel erg leuk om keer op keer haar video’s aan te zetten. Het is allemaal net even iets echter en daar hou ik toch wel van.

Schermafbeelding 2016-08-13 om 14.11.49

Kelly Caresse
Tsjah, natuurlijk moet ik Kelly ook even noemen. Kelly en ik leerden elkaar kennen tijdens onze zwangerschap en sindsdien volg ik erg graag haar blog. Niet alle artikelen spreken me aan want als er iemand is die niet houdt van koken en het huishouden ben ik het wel, maar omdat ze met Lana in dezelfde fase zit als ik en we elkaar natuurlijk kennen, vind ik het wel fijn om af en toe even haar blog te openen. Nu Kelly ook weekvlogs aan het maken is, merk ik dat ik toch wel gauw even zo’n filmpje aanzet om te kijken. Kelly is voor mij wel echt het voorbeeld van een perfecte moeder die alles op rolletjes lijkt te hebben en alle tijd heeft voor haar kindjes en dat ook bewust zo doet. De moeder die alle kindjes wel willen hebben. Mooi om te zien.

Schermafbeelding 2016-08-13 om 14.11.28

2WMN
De meiden van 2WMN – Willemijn en Martine- volg ik al een heel lange tijd en heb ik ook al een paar keer ontmoet. Eerst hadden ze LiveLifeGorgeous en daar las ik dan alleen de persoonlijke stukken, maar nu ze 2WMN hebben geniet ik van veel meer hun verhalen. Niet alleen van Martine, die momenteel heel erg bezig is met de zoektocht naar zichzelf en de rust en balans die daarbij hoort (heel erg interessant en herkenbaar allemaal), maar ook de verhalen van Willemijn over het moederschap vind ik fantastisch. Nu ze weer zwanger is ben ik heel benieuwd naar de nieuwe artikelen die hierover gaan volgen.

logo

Fantastic Moms
Ik sluit af met Martine en Jessica van Fantastic Moms. Ik moet eerlijk bekennen dat ik de artikelen over kleding vaak oversla omdat het negen van de tien keer voor meiden is (duh, ze hebben allemaal meisjes. Jessica is trouwens wel in verwachting van een baby boy!) en ik natuurlijk voornamelijk geïnteresseerd ben in dingen voor jongens, maar de persoonlijke verhalen, boekentips en opvoedkundige columns vind ik om te smullen. Keer op keer lach ik weer heel hard om de woordkeuzes en omdat ze heerlijk sarcastisch zijn, genoeg zelfspot hebben en alles en vooral zichzelf niet al te serieus nemen vind ik het heerlijk om ze te volgen. Bovendien is Jessica een vriendin van me en ja, dan moét ik ze natuurlijk wel even noemen. Grapje natuurlijk, dat zul je begrijpen. Gewoon heerlijke teksten die af en toe een verademing zijn tussen de zoetsappige blogs over het perfecte moederschap. Maar wel zonder gezeur, want daar is het moederschap dan weer veel te mooi voor.

Dat waren ze! Ik volg eigenlijk helemaal geen buitenlandse vlogs of blogs omdat ik toch het liefst alles is mijn eigen taal bekijk en lees.

Wat is jouw favoriete blogger/vlogger van dit moment?

Fantasticmoms-1

Share:

12 Reacties

 1. 13 augustus 2016 / 14:29

  Een vlogger die nog niet veel abonnees heeft maar wel hele leuke vlogs maakt (en sinds kort ook weekvlogs) is IJlien! Ik ken haar al uit de tijd dat ze nog blogde, maar nu doet ze dat niet meer en vlogt ze alleen nog maar. Maar het is wel echt een hele leuke meid. Verder kijk ik eigenlijk amper vlogs, ik neem daar niet de tijd voor. Heel soms van Kelly maar dan wel via haar blog weer haha.

 2. 13 augustus 2016 / 15:33

  Ik heb deze week toevallig net Jamie Li ‘ondekt’. Echt fantastisch heb meteen 5 video’s bekeken. Heel leuk!

 3. Sabien
  13 augustus 2016 / 16:24

  Ik volg jouw sites al heel lang. Met veel plezier lees ik de persoonlijke stukken en je leven als moeder. Ik volg ook wel Kelly en LWW, maar die volg ik niet dagelijks en ik neem toch wel elke dag een kijkje op jouw sites.

  • Shirley
   13 augustus 2016 / 16:43

   Wat lief, dankjewel! 🙂

 4. Kirsten
  13 augustus 2016 / 19:51

  Mijn vriendinnetje Charissa. Ze is moeder van 2 (jongen en meisje van 2 & 4 jaar oud) en stewardess. Ze vlogt (en blogt) over de reizen die ze maakt voor haar werk en ook met haar gezin. Haar kanaal heet Cherry’s Favourites. Super leuk om mee te zwijmelen en idee’tjes op te doen!

 5. 13 augustus 2016 / 20:38

  Ik volg wel wat mommyblogs. Vind het altijd wel leuk om te volgen :))

 6. 13 augustus 2016 / 21:49

  leuk! Ik moet wel zeggen ik hou niet zo van doe vlogs… ik heb liever een artikel met veel foto’s 🙂

 7. 13 augustus 2016 / 22:14

  Jamie Li en de Huismuts zien er zo perfect uit, ik durf bijna niet te klikken 😛 Kelly vind ik zelf ook erg leuk!

 8. 13 augustus 2016 / 23:13

  Wat leuk, 2 hiervan kon ik nog niet, ga eens een kijkje nemen.

 9. Jessica
  14 augustus 2016 / 19:03

  Hier ook sinds ik de site van jou ken een trouwe dagelijkse kijker.
  Super je je site zo up to date houdt dat maakt het bezoeken zo leuk!
  Ik herken toch ook wel wat punten van jou en van het moeder zijn in jou en die herkenning doet mij goed “dat ik niet de enigste ben” 😉
  Sommige trekjes bij Skyler herken ik enorm bij mijn 2 zonen en dochter die nu 17maand 3j en 4j zijn en lees dan ook graag hoe jij en hij zelf ermee omgaan.
  Super goed bezig Shir !

 10. 14 augustus 2016 / 23:25

  Mooi rijtje zo 🙂 Ik heb een hele tijd niet de tijd gehad/genomen om veel andere moeders te volgen, maar ben dat sinds kort wel weer aan het doen en het is toch wel erg leuk en levert bovendien weer een boel nieuwe inspiratie op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *