Dit zijn de best gelezen artikelen van 2017

Dit zijn de best gelezen artikelen van 2017

Met dit stuk erbij zijn er afgelopen jaar 435 artikelen online gekomen. Dat betekent dat ik ruim een artikel per dag schrijf en ik ben blij met dit resultaat. Het ene artikel doet het beter dan het andere. Ik schrijf over dingen waar ik zelf over wil schrijven, ook als ik weet dat het soms niet evengoed aanslaat. Ik ben bijvoorbeeld dol op nieuwe collecties laten zien, maar in de top 10 best gelezen artikelen zullen dit soort updates eigenlijk niet komen. Geen probleem, want juist die afwisseling vind ik zo leuk. Wat er wel in de top 10 is geëindigd wil ik jullie vandaag graag laten zien. Het zijn stuk voor stuk mooie persoonlijke artikelen die nog even een plekje in de spotlight verdienen.

Ik heb hierbij trouwens gekeken naar artikelen die daadwerkelijk in 2017 zijn geschreven. Er staan namelijk ook wat artikelen in de top 10 die simpelweg goed gevonden worden in Google en daardoor veel bezoekers trekken die alleen even informatie zoeken. Denk hierbij aan oudjes zoals de flessentest, luiers getest en het leed dat sprongetje heet. Deze scoren heel erg goed en komen ieder jaar weer ergens bovenin de lijst te staan. Echter wil ik me daar voor nu niet op focussen. Hieronder zie je dus de best gelezen artikel van 2017 ín 2017 geschreven;

10. Zo onderscheidt CompaNanny zich van andere kinderdagverblijven

Wat ben ik blij dat dit artikel uiteindelijk zo goed gescoord heeft! Het is een samenwerking geweest maar wel één die uiteindelijk van grote betekenis voor ons is geworden. Zonder deze samenwerking hadden we deze plek voor Maddox niet uitgekozen en het heeft ons alleen maar veel mooie dingen gebracht. Behalve een heel fijne plek voor Maddox vind ik het ook een grote bron van inspiratie qua opvoeding, visie en ideeën voor artikelen.

Je vindt het artikel hier.

9. De naam Maddox (en de namen die het niet zijn geworden)

Namenlijstjes doen het altijd enorm goed en in dit artikel vertel ik hoe de keuze op Maddox is gevallen, wat zijn twee andere namen zijn en welke namen we ook fantastisch vonden, maar die het niet zijn geworden. Ik ben heel blij dat we uiteindelijk voor Maddox hebben gekozen. Het past goed bij hem, bij Skyler, je hoort het niet zo heel veel en ik vind het gewoon prachtig.

Je vindt het artikel hier.

8. 10x hier maak ik me als moeder schuldig aan

Dit soort lijstjes zijn heerlijk om te maken en zorgen voor veel herkenning bij andere ouders. Het zijn voor mij fijne braindumps en als ik eenmaal bezig ben, kan ik wel uren doorgaan met punten verzinnen. In dit lijstje schreef ik over zaken waar ik me als moeder schuldig aan maak, zoals een extra koekje, brood in plaats van avondeten, omkopen en soms een beetje uit mijn slof schieten.

Je vindt het artikel hier.

7. Koemelkallergie en reflux

Wat vond ik het fijn om dit even van me af te schrijven. Maddox zat opeens onder het eczeem en huilde ontzettend veel. Gelukkig heb ik een heel fijne huisarts die goed meedacht en me doorstuurde naar het ziekenhuis waar we sindsdien onder behandeling staan. De reflux gaat stukken beter en is vrijwel helemaal verdwenen en voor de koemelkallergie hebben we melkvrije voeding. We gaan zien hoe dit zich in de loop der tijd gaat ontwikkelen. Het is in ieder geval fijn dat we van alle kanten in de gaten worden gehouden. Dat maakt me een stuk rustiger als ouder.

Je vindt het artikel hier.

IMG_1613

6. Introverte moeder

Ik denk dat dit een artikel is waar ik het meest trots op ben. Ik ben dol op het schrijven van persoonlijke stukken en dit stukje geeft nog iets meer van mezelf bloot. Ik heb zowel berichten gekregen van mensen die me absoluut niet snapten en zelfs een beetje schrokken, maar ik heb ook ontzettend veel mails en comments ontvangen van moeders die me helemaal begrepen en blij waren om nu herkenning te lezen. Ik denk dat het met dit soort dingen altijd twee kanten op kan gaan en ik ben er trots op dat ik me heb kunnen uiten en dat het zo vaak bekeken is.

Je vindt het artikel hier.

5. Review Tula Free to Grow

Leuk, een review! Ik schrijf graag over producten die ik gekocht of gekregen heb om jullie een indruk te geven. Tijdens mijn zwangerschap kocht ik een gewone Tula maar net voor mijn bevalling werd de Tula Free to Grow gelanceerd, een Tula die te gebruiken is vanaf de geboorte zonder baby-insert. Ik bestelde er eentje en toen ik Maddox een paar keer erin had gedragen, was ik om. Wat een fijn ding! Ik heb er inmiddels drie (oeps) en gebruik ze vrijwel dagelijks. Heel handig in gebruik, makkelijk te verstellen, zit lekker en gaat lang mee. Ik vind het een absolute musthave en loop zelfs vaker met een draagzak dan met de kinderwagen. Dit lijstje is dan ook nog steeds van toepassing.

Je vindt het artikel hier.

4 Diary: halló baby

Oh, ik vind dit zelf ook zo’n heerlijk fotodagboek om terug te kijken. Ik begon hoogzwanger met het wegbrengen van Skyler naar het kinderdagverblijf en eindig heerlijk met een baby in bed en op de bank. Als ik dit zie krijg ik echt een beetje heimwee naar deze mooie tijd. Wat was het bijzonder, wat ging de bevalling goed en wat was de kraamweek fijn.

Je vindt het artikel hier.

3. Overgang van 1 naar 2 kinderen: eerste maand

Na de eerste maand schreef ik al een artikel over hoe de overgang van 1 naar 2 kinderen me is bevallen. Ik moet er achteraf een beetje om lachen. Ja, die eerste maand was een feestje en het viel me alles mee. Maar hé, Maddox sliep grotendeels van de dag en dan valt het altijd wel mee. Toch zijn het allemaal punten die ook nu nog van toepassing zijn. Ik ben zelf relax, vind het leeftijdsverschil heerlijk, Raymond en ik hebben meer dingen verdeeld en het is hier nog steeds een gevalletje ‘die tweede doen we er gewoon bij’. Ik vond van 0 naar 1 een stukje moeilijker. Ik schreef na een half jaar trouwens weer een update, die vind je hier.

Je vindt het artikel hier.

2. Mijn bevallingsverhaal

Naarmate mijn uitgerekende datum steeds dichterbij kwam werd ik steeds nerveuzer voor de bevalling. Ik was bang voor een inleiding en zag het wachten helemaal niet zitten. Achteraf mag ik echt niet klagen. Ik vond het op dat moment de hel en dacht echt dat ik doodging van de pijn, maar nu kijk ik er met een heel fijn gevoel op terug. Het ging onwijs snel, ik herstelde heel snel en vind het leuk dat ik het op papier heb staan om nog terug te lezen. Veel dingen vergeet je namelijk snel.

Je vindt het artikel hier.

1. Say hi to Maddox

Sluit ik af met het artikel dat het meest is gelezen, de geboorte-aankondiging van Maddox. Het kon ook niet anders na al jullie medeleven, het enthousiasme via Instagram en het maandenlang volgen van mijn verhalen. Ik vond het een fantastische periode en ben blij dat jullie hier weer deel van konden uitmaken.

Je vindt het artikel hier.

Wat voor soort artikelen lees jij het meest graag op Mommyhood?

img_1030

Share:

3 Reacties

 1. 30 december 2017 / 13:01

  leuk om te lezen meis en ik lees graag alles van jullie 😀

 2. Cindy
  30 december 2017 / 21:10

  Fijn zo’n overzicht. Ik heb gelijk het artikel “Introverte moeder” gelezen, want oh wat herken ik mijzelf daarin ontzettend in. Zowel mijn man als ik zijn introvert en hebben echt me-time nodig. En gelukkig gunnen we die onszelf ook enorm. Zo ben ik vandaag naar de stad gegaan (ja, de drukte in, maar dat gaf mij rust) en heb ik alleen maar voor mijzelf kleding gekocht. Al was ik expres naar een stadje in de buurt gegaan, waar het minder druk is in het centrum dan in mijn woonplaats. Maar dat stukje tekst, zo fijn dat jij daarin zo open in bent en dat ik me niet schuldig hoef te voelen. Ik wens jullie een hele fijne jaarwisseling toe, jij met je mooie mannen!

 3. Jessica
  30 december 2017 / 22:47

  Leuk jullie te volgen dank je zoveel met ons deelt 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.