Baby’s garderobe (& favoriete sets)

Baby’s garderobe (& favoriete sets)

De babykamer is nog niet helemaal af dus dié foto’s houden jullie van me tegoed, maar vandaag wil ik jullie wel alvast de kledingkast laten zien. Of beter gezegd: de inhoud daarvan. We hebben het ledikant en de commode van Skyler doorgeschoven naar de babykamer, maar Skyler heeft wel zijn eigen kast behouden. Omdat er al een Pax-kast van Ikea in de babykamer stond, hebben we die leeg geruimd en een paar planken voor de baby gecreëerd. Er liggen dus ook nog wat spullen van ons in, maar dat vinden wij eigenlijk niet storend. Zonde om de hele kast er weer uit te halen en een nieuwe kast aan te schaffen!

Ik kwam wat laat op gang met het kopen van babykleding maar dat is uiteindelijk helemaal goed gekomen. Sterker nog: ik mag nu echt even niks meer aanschaffen, in ieder geval niet in maat 50 en 56. Van Skyler hadden we alles -op wat speciale pakjes na- verkocht, dus we konden opnieuw beginnen met het creëren van een garderobe voor baby twee. Vonden wij -vooral ik- niet erg. Het is toch een extra stukje beleving en iets wat het allemaal nog iets echter maakt. Nieuwe baby, nieuwe kleertjes! Het is uiteindelijk een mooie mix geworden tussen basic items en wat opvallende prints. Het zijn veelal rustige kleuren en daar ben ik heel erg blij om. Zoals ik al eerder vertelde schafte ik bij Skyler heel impulsief dingen aan en dat is nu toch iets minder geweest. Alles wat er in deze kast ligt vind ik heel erg mooi en ik kan niet wachten tot ik het de baby kan aantrekken.

Vandaag zal ik jullie een kijkje geven in deze garderobekast, gevuld met kleding in maat 50, 56 en 62. Omdat Skyler toch wel te vroeg kwam, een licht kindje was en bijna twee maanden in maat 50 heeft gezeten, hebben we ook nu weer wat extra dingen in maat 50 aangeschaft. Je weet maar nooit! Voor de rest hebben we behoorlijk wat maat 56 en een aantal stuks in 62 die er wat kleiner uitzien en voor ons op de stapel van 56 zijn beland. Grotere maten hebben we eigenlijk nog helemaal niet, aangezien we precies in zo’n seizoenswissel zitten. Het kindje wordt in april geboren en zowel het weer als de groei van de baby zijn onvoorspelbaar. Het kan in mei al erg warm zijn, maar ook nog ontzettend koud. Hetzelfde geldt voor juni en juli. En ja, welke maat zal de baby dan hebben? Dat zien we dan later wel weer.

Het is veel, maar lang niet zoveel als wat we allemaal voor Skyler hadden. En daar hebben we ook allemaal veel plezier van gehad. Kijk mee naar de foto’s van de kast én wat setjes die ik heb gemaakt om aan jullie te laten zien!

DSC_5936

Dit zijn de twee planken met kleding die we voor de baby gebruiken. Goed gevuld, zoals je ziet. Ik heb nog even getwijfeld over een hanggedeelte, maar dit werkt zo vooralsnog prima.

DSC_5937

Een plank eronder gebruiken we voor wat ander babyspul dat we nog niet nodig hebben of ergens kwijt moesten. Ook wat te grote (gekregen) kleding ligt daar nog.

DSC_5938

Maar het gaat dus hierom! Ik zal beginnen met de onderste plank.

DSC_5942

Links vind je drie vestjes. Lekker voor in de kinderwagen! Allemaal in maat 56.

DSC_5944

In het midden liggen een paar boxpakjes in maat 50.

DSC_5945

Rechts liggen de boxpakjes in maat 56 en eentje in maat 62.

DSC_5946

De bovenste plank met de gewone kleding. Ik denk dat ik hier nog even mandjes voor ga kopen, want ik vind het toch nog wat rommelig ogen. Vooraan ligt maat 50, daarachter maat 56/62.

DSC_5947

Een stapeltje shirts en een vestje in maat 50.

DSC_5948

Broekjes in maat 50.

DSC_5949

Achteraan ligt dus maat 56 en wat klein vallende maat 62, denk aan Zara Mini. Hier een stapel met shirts en vestjes.

DSC_5950

Slechte foto maar achter de broekjes in maat 50, liggen dus de broeken in maat 56/62.

DSC_5951

De rompers, mutsjes en sokken bewaren we trouwens in de commode, waar we ook veel ruimte in hebben. Wel zo handig! Wie weet gooi ik nog het een en ander om en berg ik de kleding op in de commode, en gaan de spullen uit de commode naar de kledingkast. Maar voor nu vind ik dit erg prettig en zo beviel het bij Skyler ook heel erg goed.

DSC_5952

Gaan we nu even kijken naar wat leuke sets. Dit zijn een paar favoriete boxpakjes in maat 50. Van links naar rechts: Fresk, Tumble ‘n Dry, Tumble ‘n Dry en Prénatal.

DSC_5954

Boxpakjes in maat 56/62. Van links naar rechts: Prénatal, Prénatal, Noppies en H&M.

DSC_5959

De drie vestjes. Wat een heerlijkheid! Links is van Noppies, het teddyvestje van Z8 en het blauwe exemplaar van Zara.

DSC_5960

Een minipakje van H&M. Het is maat 50, maar ik denk zelfs dat het richting de 44 gaat. Hopelijk gaat de baby het passen want ik vind het fantastisch.

DSC_5962

Een favoriete set van Prénatal.

DSC_5964

Beide items van Tumble ‘n Dry.

DSC_5965

Een leuk setje van Z8. Je gaat trouwens een hoop streepjes en blauw tegenkomen. Ik blijf er een zwak voor houden, haha.

DSC_5966

Een broekje van Noppies en shirt van Z8.

DSC_5967

Broekje van Z8 en top van Noppies.

DSC_5968

Een geweldig setje van Zara Mini.

DSC_5969

Ook weer Zara. Heerlijk dat babyblauw.

DSC_5970

Iets stoerder; een joggingpakje van Tumble ‘n Dry.

DSC_5971

Set van H&M.

DSC_5972

Broekje van Zara en shirt van Name It.

DSC_5973

Joggingbroekje van H&M en top van Sweet Petit by Prénatal.

DSC_5974

Zara Mini!

DSC_5975

Broekje van CarlijnQ en top van Zara.

DSC_5976

Broekje van Noppies en shirt van Tumble ‘n Dry.

DSC_5977

Tumble ‘n Dry. Lekker matchy, maar daar hou ik wel van haha.

DSC_5978

Sweater van H&M en gebreid broekje van Zara.

DSC_5979

Broekje van Noppies en een shirt van Zara.

Het fijne van al deze relatief basic items, is dat ik veel onderling met elkaar kan combineren. Dit zijn dan ook slechts wat voorbeeldsetjes. Oh, ik krijg er de kriebels van. Ik heb zó’n zin om dit allemaal bij de baby aan te trekken. Hij heeft in ieder geval genoeg… Nu maar eens kijken wat de zomermaanden ons gaat brengen en wat voor zomersets we kunnen gaan aanschaffen!

Share:

16 Reacties

 1. 2 maart 2017 / 07:29

  Een goed gevulde kast. Maar wel met ontzettend leuke sets! Het blauwe Zara vest vind ik vooral heel erg mooi.

 2. 2 maart 2017 / 08:28

  Wat een superleuke schattige pakjes! Kunnen ze niet gewoon altijd zo klein blijven?
  Liefs

 3. 2 maart 2017 / 08:47

  Wat ontzettend leuk om te zien! Ik wet nu dat ik ook een zoontje krijg, dus dit geeft lekker veel inspiratie! En dat minipakje van H&M is wel echt heel erg cute!

 4. 2 maart 2017 / 09:58

  Ohhh wat hou ik van baby kleertjes Het setje van ZARA mini en Z8 met ‘super boy’ zijn mijn favoriet

 5. Eefje
  2 maart 2017 / 10:31

  Echt geweldige items, ik zou het bijna allemaal ook zo kunnen uitkiezen! Alleen is hier een dochter op komst ipv een zoon. 😉 Goed idee om alvast wat setjes te maken en zo eens te kijken wat er met elkaar combineert en wat nog mist. Ga ik ook eens doen.

 6. 2 maart 2017 / 11:20

  Nou dankjewel voor de rammelende eierstokken 😉 Zo lief allemaal! Dat lichtblauwe pakje van Zara vind ik super lief, ik zou m bijna aanschaffen voor als ik ooit weer zwanger word…

 7. Tanja
  2 maart 2017 / 12:38

  We hebben wel dezelfde smaak zie veel setjes voorbijkomen die ook in onze kast hangen. Liefst zou ik ze nog kopen in een groter maatje alvast

 8. Bo
  2 maart 2017 / 18:34

  Dit is echt zo ontzettend mijn smaak! Ik zou bijna alles ook voor Noël kunnen aanschaffen haha.
  Ik zie een Zara Mini broekje liggen, die grijze met (soort van) stippen.. valt héél klein! Het gestreepte shirt
  (heb ik ook, echt één van mijn favorieten..past ‘ie nu!) van Zara Mini (volgens mij niet de foto onder dat broekje maar die daaronder) valt dan weer helemaal niet zo extreem klein. Was ideaal geweest als alles van Zara Mini ongeveer hetzelfde zou vallen 😉

 9. Miranda
  2 maart 2017 / 19:52

  Zooo leuk dit kleine babyspul. Heerlijk comfortabel.

 10. 3 maart 2017 / 10:10

  oh wat gaaf shir en wat een leuke kleertjes 😀

 11. 3 maart 2017 / 10:15

  Oh wat schattig weer dat kleine spul! Onze zoon zit nu in 86 en dat lijkt dan alweer zó groot.

 12. jessica
  3 maart 2017 / 16:16

  Een kastje goed gevuld !
  Heel leuke stuks tussen !
  Hij mag gaan komen 😉

 13. 8 maart 2017 / 09:25

  Wat een super leuke kleertjes. Mijn jongste draagt vooral de kleding van m’n oudste, maar als ik dit zie ga ik toch even m’n bankrekening plunderen.
  Mooi hoe alles ook bij elkaar past.
  En eeh… rommelig? Super strak zou je bedoelen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.