5 x dingen op mijn bucketlist

5 x dingen op mijn bucketlist

Een aantal jaar geleden ben ik eens gaan zitten voor een bucketlist. Het werd een lijst vol met dingen die ik graag ooit nog eens zou willen doen, van floaten tot een rondreis maken met mijn vriend en kindjes. Ik ben nog eens kritisch door deze lijst heen gegaan en merk dat veel dingen mijn aandacht niet meer hebben. Een Chanel Boy Bag zou tof zijn, maar eigenlijk zijn er veel fijnere tassen. Een Fiat500? Doe me nu maar een grotere auto! Mijn streefgewicht? Poeh, daar ben ik gelukkig tegenwoordig een stuk minder mee bezig en heel eerlijk, gewicht is gelukkig voor mij niet meer het belangrijkste. Bovendien zijn er toch wel aardig wat dingen die ik –onbewust- heb kunnen afstrepen. Denk aan gitaar leren spelen (bleek toch niet zo mijn ding), naar New York (yes, gedaan!), op de foto met Anouk (check, check), trouwen (komt eraan!), naar het theater (hoppa!), floaten (heerlijk), risotto eten in Italië (vorig jaar), een sapkuur volgen (niks voor mij) en gekleed worden door een stylist (heb iemand thuis gehad).

Als ik nu kijk naar de lijst en de dingen die openstaan, zijn er vijf dingen die ik dólgraag wil gaan doen. En deze vijf zet ik dan voor nu op mijn lijstje. Als goal voor mezelf, voor het liefst binnen nu en vijf jaar.

1. Een boek schrijven
Het achtervolgt mij, en jullie waarschijnlijk ook, al jaren. Het is een grote wens van me om een boek op mijn naam te hebben staan. Ik kan schrijven, ik kan de tijd vinden om een boek te schrijven maar er is één probleem (ook al jaren): ik weet gewoon nog niet waarover. Tot die tijd blijft het bij dromen. Maar mocht ik hét idee hebben, dan ga ik direct aan de slag.

2. Fotografiecursus volgen
Ik zou dolgraag beter willen leren fotograferen. Een cursus of opleiding lijkt me te gek om mezelf te kunnen ontwikkelen. Ik wil leren, ik wil de camera beter kunnen bedienen en ik wil de meest awesome foto’s kunnen maken die ik voor ogen heb. Waarschijnlijk geen project dat ik binnen nu en een jaar oppak, maar hopelijk wel iets sneller dan ‘ooit’.

3. Rondreis met mijn gezin
Raymond en ik hebben al jaren de droom om naar de westkust van Amerika te gaan voor een roadtrip. Nu er twee kindjes bij zijn gekomen lijkt het ons fantastisch om het met hen te beleven en zo mooie herinneringen te maken. De plannen liggen er al tijden, Raymond heeft al hele routes uitgestippeld maar het goede moment is nog niet gekomen om de rondreis te plannen. Binnen nu en vijf jaar!

4. Kerst en Oud & Nieuw vieren op een tropische bestemming
Dit staat al tijden op mijn eigen wensenlijstje. Mijn koffers pakken en vervolgens ergens naartoe vliegen waar het warmer is dan 25 graden en waar ik Kerst en Oud & Nieuw kan vieren op het strand. Het lijkt me een heel raar gevoel maar ook ontzettend fijn om in je bikini te proosten op Kerst, haha.

5. Bakken en koken
Er stond op mijn oude bucketlist ‘Mooie taart maken met prachtig marsepein’. Dat wil ik nog steeds maar ik heb het iets breder getrokken. Ik wil namelijk fantastisch leren koken en bakken. Ik wil de meest awesome creaties tot uitvoering brengen, ik wil taarten bakken waar ik trots op ben en ik wil from scratch maaltijden kunnen bereiden. Er is werk aan de winkel. Ik kan op zich wel eten maken maar ik wil goed kóken. En ’s middags als Skyler uit school komt de meest goddelijke koekjes kunnen fabriceren. Tjop, tjop, de keuken in.

Wat zou jij nog héél graag willen doen of leren?

IMG_2307

mommyhood

Share:

8 Reacties

 1. Jessica
  14 november 2017 / 13:08

  Ik zou heel graag een kinderboek schrijven en zelf leren tekenen zodat ik dan ook de illustraties zelf kan maken.
  Ik zou me graag laten omscholen maar ik weet nog niet welke richting ik uit wil.

 2. Lisa
  14 november 2017 / 19:26

  Hi shirley,

  Graag geef ik feedback over de manier van het verwerken van de spon stukjes. Goed dat je ten eerste, zoals verplicht aangeeft dat dit een ad is. Maar ik vind dit erg onduidelijk en heb zelfs het gevoel dat ik als lezer er express wordt ingeluist.

  1) wil je vooraan aangeven dat het artikel gesponsord is? Nu staat het onderaan. Ik beslis graag zelf of ik het wel of niet wil lezen en nu geeft t gevoel dat je niet transparant wilt zijn.
  2) ik moet zelf maar raden met wie het stuk in samenwerking is. Wil je voortaan dat vermelden? Je zou het kunnen doen als in; dit artikel is in samenwerking met …

  • Sanne
   15 november 2017 / 11:31

   In samenwerking met kras ;p ik vind het duidelijk!

   • Shirley
    Auteur
    15 november 2017 / 11:43

    Het is altijd een beetje gedoe met samenwerkingen. Dit artikel stond al in draft, ik kreeg een aanvraag voor een gesponsorde link en kon hem hierin kwijt. Win win. Lekker persoonlijk en slechts één linkje zonder verdere gesponsorde tekst. Leek me duidelijk genoeg zo met de banner onderaan, die ik overigens altijd plaats als ik betaald krijg voor een link of stuk tekst. Als het echt een overduidelijke advertorial is waar ik veel vertel over het merk of iets anders, zoals bijvoorbeeld een uitvaartverzekering, wil ik het er ook nog weleens boven zetten, dat het een samenwerking betreft, alhoewel dat vaak ook wel blijkt uit de soort teksten.

    Ik ben nog steeds zoekende, omdat er eigenlijk altijd commentaar en weerstand is op/tegen een advertorial. Ik heb het lange tijd bovenaan gehad maar zelfs toen was er commentaar en dus heb ik ervoor gekozen om een banner te plaatsen. Ik doe in ieder geval mijn best om er iets leuks van te maken en ben altijd transparant in betaalde opdrachten, in ieder geval met de grote banner onderaan die volgens mij vrij duidelijk is. ‘Ik beslis graag zelf of ik het wel of niet wil lezen’ geldt toch eigenlijk voor alle artikelen, nietwaar? Of wil je expres de sponsoringen negeren omdat het je niet aanstaat dat ik betaald word? Ik snap het gewoon niet helemaal, haha. Zal misschien komen omdat ik aan de andere kant sta, alhoewel het me bij collega-bloggers ook totaal niet interesseert waar en hoe het erbij staat. ALS het er maar bij staat.

    • Sanne
     15 november 2017 / 11:56

     Ik wil graag toevoegen dat ik jouw artikels altijd leuk vind, advertentie, gesponsord of niet. Vind het goed dat het vermeld wordt, maar voor mij is het geen reden om een artikel over te slaan. Ik laat een tijdschrift ook niet liggen omdat er advertenties in staan (en daar betaal ik nog voor, jouw content is gratis ;)).

     • Shirley
      Auteur
      15 november 2017 / 12:13

      Dit vind ik heel fijn om te horen, dankjewel 🙂

 3. Naomi
  14 november 2017 / 19:26

  Leuke bucket list items! Koken en bakken is zeker ook iets wat ik beter wil kunnen. En een rondreis door Azië lijkt mij heel gaaf. Maar hoe en wanneer….. het schrijven van een boek lijkt mij ook heel gaaf. Ik heb wel een idee waarover maar de ballen niet.

  Zelf heb ik een bucketlist gemaakt met 25 dingen die ik voor mijn 26e verjaardag gedaan wil hebben. O.a. koeien knuffelen, escape room, naar Disneyland, indoor klimmen en naar een spa. Een ding heb ik kunnen afstrepen, namelijk mijzelf optrekken.

 4. 15 november 2017 / 09:49

  een fotografie cursus raad ik je zeker aan 😀 is zo leuk en je leert er zoveel van

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.