2016 was ongelofelijk

2016 was ongelofelijk

Het is zo gek om het nu te hebben over ‘afgelopen jaar’. Om te zeggen dat het over tien dagen Kerst is en we ons kunnen gaan klaarmaken voor 2017. Want sinds wanneer is die tijd zo snel gegaan? Hoe kan het jaar opeens bijna voorbij zijn terwijl ik voor mijn gevoel net twee maanden terug ben uit Bali? Een vakantie die plaatsvond in maart… Ieder jaar lijkt wel sneller en sneller te gaan. Maar het is echt waar, we zitten in december en het jaar is over twee weken voorbij. Tijd om even stil te staan bij alles wat gebeurd is. Normaal doe ik dat aan de hand van foto’s, verschillende overzichten of het doorscrollen van mijn fotodiary’s, maar voor nu wil ik graag de printable van Melle van Thank God It Is Monday gebruiken. Ik vul hem in als tag. Hoe is 2016 voor mij geweest?

Dit was fantastisch
2016 kent veel hoogtepunten voor me, héél veel hoogtepunten. Begon het jaar in eerste instantie niet zo lekker; bleek het uiteindelijk een fantastisch jaar voor mij, voor ons, te worden. We hadden een héérlijke vakantie van drie weken op Bali die ons alle drie een grote boost heeft gegeven. Skyler was héél lief, vrolijk en fantastisch, Raymond laadde helemaal weer op en ook ik had absoluut deze break van mijn werk nodig. Een break van ‘thuis’. Even in een heel andere omgeving zijn, de boel de boel laten en heel erg genieten van de rust, het weer, het lekkere eten en vooral van het niks moeten. Ik kan wel zeggen dat niet 1 januari een startsein was voor het nieuwe jaar, maar dat Bali dat is geweest.

schermafbeelding-2016-12-15-om-12-50-10

Ga ik door naar eind april, het moment dat Raymond me ten huwelijk vroeg. Een absolute droom die uitkwam. Ik heb altijd geroepen dat ik graag wil trouwen en alhoewel dat voor Raymond in eerste instantie echt niet zo hoefde, ging hij op 30 april op zijn knie met een prachtige ring. De voorbereidingen hebben we even op een laag pitje gezet maar dat het er aan zit te komen en het niet meer bij dromen blijft, is voor mij wel een geweldig mooi vooruitzicht.

Als klap op de vuurpijl had ik in augustus een positieve zwangerschapstest in mijn handen. Baby twee komt eraan en ik denk wel dat dat de kers op de taart is en voor de meest mooie afsluiter zorgt van 2016.

Het fijne van 2016 is eigenlijk dat de rust weer terug kwam in huis. De rust die ervoor zorgde dat ik beter in mijn vel zat, de relatie goed liep, met Skyler alles veel beter liep en mijn werk ook weer veel hoogtepunten kende. Ik kreeg weer plezier in de dingen die ik deed, iets wat ik in 2015 ontzettend miste. Scheelt natuurlijk wel dat dit hét jaar is geweest waarin Skyler begon met doorslapen. Slapeloze en gebroken nachten zijn de hel en kunnen je veranderen in een heel naar, verdrietig en vermoeid persoon. Ik weet zeker dat de rust en de relaxte versie van Shirley ervoor gezorgd hebben dat 2016 uiteindelijk zo mooi werd.

Dit was ronduit kut
Ik noemde het hierboven al maar het begin van 2016 was echt niet zo lekker. We waren net verhuisd, kampten al ruim twee jaar met verschrikkelijke nachten en het kostte me heel veel energie om mezelf door de dag te slepen. Ik zal niet zeggen dat ik een burn-out had omdat ik dat nogal een zware term vind, maar ik kan wel zeggen dat het aardig op de loer lag en dat er net op tijd veranderingen zijn opgetreden. Ik kende mezelf niet meer. De weken in januari en februari heb ik besloten om me nog heel even over de kop te gaan werken, om vervolgens in Bali helemaal níks te hoeven doen aan de sites, op de fotodagboeken na. Dit was uiteindelijk de boost die ik, die wij, even nodig hadden. We lieten Skyler lekker tussen ons in slapen de hele vakantie zodat we volle nachten hadden en na drie weken kwamen we fris en vooral opgeladen weer thuis. Klaar om te werken aan de doelen die op mijn visionboard stonden. Ik ging weer sporten, had mooie doelen met de websites en het zag er allemaal weer wat rooskleuriger uit. Het was dus erg heftig aan het begin en allemaal wel iets erger dan ik op de site heb laten blijken, maar uiteindelijk is 2016 toch een fantastisch jaar geworden.

2016-05-01-19-56-20-738x738

Dit heb ik geleerd
Je moet altijd aan jezelf denken. Als het met jou niet goed gaat, gaat het met de rest ook niet goed. Het is niet erg om jezelf op de eerste plaats te zetten en even heel erg egoïstisch te zijn. De wereld stort niet in als je een stapje terug doet en de wereld vergaat ook niet als alles even niet volgens het boekje verloopt. Niemand is doodgegaan van het feit dat we uiteindelijk Skyler íedere nacht bij ons lieten slapen en niemand is ziek geworden van het feit dat ik af en toe wat minder plaatste op de blogs.

Bovendien bleek 2016 weer hét jaar van ‘altijd luisteren naar je eigen gevoel’. Veranderingen zijn heel spannend en ik kan ze ontzettend slecht handelen, maar uiteindelijk is het jouw gevoel dat de waarheid spreekt. Zo dacht ik al maanden na over het feit dat ik weg wilde bij mijn mediabureau maar durfde ik de stap maar niet te nemen. Uiteindelijk zijn we nu drie maanden verder en gaan de zaken beter dan ooit. Ik heb weer veel vrijheid en dat komt alles ten goede. Ook heb ik Styleguide meer weten los te laten omdat ik me meer wil richten op Mommyhood. Ook hier zat ik weken tegenaan te hikken, maar vooralsnog voelt de keuze heel erg goed en zit ik er zelfs aan te denken om in 2017 helemaal over te gaan naar één site. Om Mommyhood verder uit te bouwen en mijn persoonlijke stukken zoals ik ze op Styleguide schreef, hier te gaan posten. Dit om te werken naar een haalbare werksituatie, als ik straks twee kindjes onder mijn hoede heb thuis. Maar zoals ik al zei: veranderingen zijn spannend en eng, helemaal als het om iets gaat waar je al 13 jaar voor aan het werk bent. Ik heb nog even de tijd nodig om alles op een rij te zetten.

2016 draaide vooral om mij en even niet om iemand anders. Nou ja, mijn gezin natuurlijk wel, maar voor de rest was ik heel egoïstisch en koos ik voor mijn eigen geluk en vertrouwde ik op mijn eigen gevoel.

2016-09-25-15-17-37

Hier ben ik dankbaar voor
Ik ben dankbaar voor de retreats eind 2015 die ervoor gezorgd hebben dat ik 2016 veel mooier kan afsluiten, ik ben dankbaar voor de lieve mensen om me heen die me steunen en helpen bij alles en onvoorwaardelijk achter mijn keuzes staan. Voor mijn kind dat uiteindelijk wél is gaan doorslapen en alleen maar voor lichtpunten in mijn leven zorgt. Voor mijn vriend die na bijna 14 jaar nog steeds aan mijn zij staat, ook al gaat het echt niet altijd even lekker. Voor mijn moeder, die iedere vrijdag weer hier om 07:00 uur voor de deur staat voor onze (o)madag en die me daarmee een ontzettend fijn gevoel geeft. Natuurlijk ben ik net zo dankbaar voor mijn vader, die veel voor ons doet en de perfecte opa voor Skyler is. Voor de vrienden waar ik mooie contacten mee heb, ondanks dat ik echt niet altijd even goed bereikbaar ben en liever in mijn eigen cocon zit. Ik ben dankbaar voor Bali, de vakantie die precies op het goede moment kwam, voor de zwangerschap die we weer mee mogen maken en voor de parel van een ring die momenteel aan mijn vinger prijkt. Ik ben dankbaar voor mijn werk en dat het allemaal weer zo goed loopt, dat ik onafhankelijk ben en zelf mijn partijen vind om mee samen te werken, dat dit al drie maanden vlekkeloos verloopt en dat er geweldige samenwerkingen aankomen in 2017. Dankbaar voor ons rustige plekje in Aalsmeer dat als ons thuis voelt en waar we erg prettig wonen. Ik ben een pessimist en kan ontzettend klagen, maar ik denk dat er momenteel weinig is waar ik me niet goed bij voel. En dat is een heel mooie start voor 2017.

Dit neem ik mee naar volgend jaar
Het stond al heel groot op mijn visionboard voor 2016 en het komt er aankomend jaar weer op te staan: balans en kiezen voor mezelf. Er komt straks een tweede kindje bij en dat zal echt niet makkelijk zijn in het begin, maar ik hoop dat we gauw een goed ritme te pakken hebben waardoor de rust snel terugkeert in huis. Ik wil graag mijn werk blijven doen, maar ik wil ook kiezen voor mezelf zoals ik dat afgelopen jaar gedaan heb. Ik wil kunnen genieten van de baby en van de tijd die Skyler nog thuis is alvorens hij naar de basisschool gaat. Ik hoop daarin een goede balans te kunnen vinden zonder dat het me weer de kop gaat kosten.

Mijn 2016 in één woord
Ongelofelijk. Dat is eigenlijk het eerste dat er in me opkomt. Ongelofelijk, wat een slechte start en wat voelde ik me slecht. Ongelofelijk, wat een mooie wending en ongelofelijk, wat een prachtig einde van een rumoerig jaar. Ongelofelijk, wat is het allemaal snel gegaan en ongelofelijk, wat heb ik mooie dingen mogen beleven en uiteindelijk verrassende dingen uit mijn comfortzone gedaan. Dit had ik eind 2015 nooit allemaal verwacht.

Nog heel even twee weekjes genieten van 2016 en daarna knallend het nieuwe jaar in. Dat het maar een fantastisch 2017 gaat worden.

schermafbeelding-2016-12-15-om-12-44-58

Mooie gebeurtenissen aan de hand van de negen meest gelikete foto’s op Instagram: het vertrek naar Bali, de verloving, baby twee en Skylers derde verjaardag!

Share:

3 Reacties

  1. 16 december 2016 / 08:50

    Wat een prachtige terugblik. Ondanks de klote start heb je een geweldig jaar gehad. Gek he, hoe snel die tijd dit jaar is gegaan? Ik heb precies hetzelfde gevoel, maart voelt als gisteren. Nu nog genieten van de feestdagen en dan van 2017 een net zo geweldig jaar gaan maken!

  2. 16 december 2016 / 10:59

    een super terugblik mop ondanks de kut opstart maar kijk hoe dat bij getrokken is ;). op naar 2017 met ook zoveel moois voor jullie!! hoop je/jullie en je mams weer te zien in 2017 en dat ik weer ff een rondje mag rennen in je keuken hihih xxx

  3. 16 december 2016 / 16:56

    Wauw wat heb je dit allemaal prachtig verwoord. Wat is 2016 na Bali een ontzettend mooi jaar voor jullie geweest. Hopend dat 2017 net zo mooi of nog mooier wordt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *