De 20 weken-echo: is het echt een jongetje?

De 20 weken-echo: is het echt een jongetje?

Een paar weken geleden planden Raymond en ik een extra echo in om het geslacht te laten bepalen. Dat deden we met Skyler rond week 16 en dat wilden we nu weer zo doen. Een momentje om extra te kunnen spieken, en om dus vrij snel het geslacht te weten en zo gericht te kunnen gaan shoppen. Ook dit keer stond de geslachtsbepaling gepland en deze is alweer een tijdje achter de rug. Hier vind je het blogje daarover.

Van meisje naar jongen

Zoals je hebt kunnen lezen verliep de echo een beetje gek. Was de verloskundige eerst nog vrij zeker van een meisje; moest ze daarna haar mening bijstellen en ons vertellen dat we tóch een jongen verwachten. En dat was een beetje gek. Begrijp me niet verkeerd: het maakt ons helemaal niet uit wat het wordt en zowel een meisje als een jongen is van harte welkom, maar het was voor ons allebei wel eventjes omschakelen. Helemaal voor mij, aangezien ik er heilig van overtuigd was dat het een dochter zou worden. Anyway: met een ietwat gemengd gevoel liep ik naar buiten en schreef ik later een blogje over deze echo. Ik hield rekening met een jongen, maar erg zeker was ik nog niet van de zaak. Ik heb me dan ook heel erg ingehouden met dingen kopen en durfde gewoon nog niet helemaal te denken in de jongenshoek. Want wat als het tóch een meisje blijkt te zijn tijdens de 20 weken-echo?

Helemaal goedgekeurd

Gisteren was het zover en konden Raymond en ik naar het screeningscentrum in het Amstelland ziekenhuis voor de spannende echo. En natuurlijk was ‘ie niet alleen spannend vanwege het geslacht, maar ook wordt er tijdens deze echo bekeken of je kindje in orde is, voor zover ze dat met dit termijn kunnen zien. Klopt het hartje mooi? Zijn de hartkamers in orde? Hoe zit het met de nieren, de lever en het middenrif? Ziet het bovenlipje er mooi uit? Zijn de armen en beentjes in orde en op goede lengte? Hoe zit het met het hoofdje en de hersenen? Kortom: je baby wordt volledig gescand op afwijkingen. De 20 weken-echo is niet verplicht en het is aan jullie als ouders of je deze medische screening belangrijk vindt. Wij vonden van wel en zijn graag voorbereid op eventuele afwijkingen. Uiteindelijk kregen we na een uur naar ons kindje te hebben gekeken het verlossende woord: alles wat er tot nu toe bekeken is ziet er goed uit. Yes! Wel moet ik donderdagochtend nog heel even terug, aangezien de baby zo eigenwijs was en het gezichtje niet wilde laten zien. Dat is ook een puntje dat de echoscopiste wil afvinken: het profieltje. En dus vertrek ik donderdag in alle vroegte nog even naar het ziekenhuis voor deze extra check. Geen straf om nog een keer naar ons kindje te mogen kijken.

Waar is het piemeltje?

De grote vraag van de dag was natuurlijk: is het echt een jongetje? Zit er een piemeltje aan of heeft de verloskundige het de vorige keer toch niet helemaal goed gezien? De echoscopiste vroeg na een minuut al of we het geslacht wilden weten en toen we allebei ja knikten en ons verhaal van de vorige keer kort vertelden, riep ze dan ook gelijk: ‘ja hoor, dit is zeker weten een zoon!’ En dus mogen we nu écht gaan rondkijken in de jongenswereld, een voor ons al bekend terrein. Skyler krijgt zeker weten een broertje en dus word ik een echte jongensmama. Ahh! Zijn gezichtje wilde hij niet laten zien, maar zijn piemel gooide hij maar al te graag open en bloot richting het echo-apparaat.

Vandaag ben ik officieel 20 weken zwanger en morgen praat ik jullie bij in de weekupdate. Voor nu gooi ik het idee van een meisje officieel overboord en ga ik genieten op de blauwe wolk! Oh, en laat het shoppen maar beginnen…

11693_20161129_seo_0047

Twee trappende beentjes en duidelijk het geslacht in beeld. It’s a boy!

Share:

14 Reacties

 1. 30 november 2016 / 08:01

  Haha, duidelijk op beeld, dat is er eentje 😉 Fijn dat alles goed was! Eigenwijs dat ‘ie z’n koppie nog niet wil laten zien, dat belooft wat. En snap dat je nu pas definitief durft te kijken naar jongensspul, zeker met de eerdere wisseling! Geniet lekker van je zwangerschap Shirley en happy shopping! 🙂

 2. Veronique
  30 november 2016 / 08:27

  Goed te lezen dat alles goed is! Extra fijn dat ‘ie even goed liet zien dat je niet meer hoeft te twijfelen.

 3. 30 november 2016 / 08:40

  Gefeliciteerd! Jongetjes zijn ook zo leuk! Voor Skyler natuurlijk ook hartstikke leuk, kunnen ze over een paar jaar mooi samen spelen.
  Liefs

 4. 30 november 2016 / 08:41

  Wat leuk dat jullie gister de 20 weken echo hadden, wij gister ook! Wij kregen ook te horen dat het een jongetje is, zo leuk!

  • Shirley
   Auteur
   30 november 2016 / 09:58

   Wat leuk, gefeliciteerd!

 5. 30 november 2016 / 08:47

  Hoeraaaaaaaaa! Heerlijk nieuws dat het zo goed is verlopen, wat fijn! En ideaal natuurlijk de bevestiging dat je een zoontje krijgt, een echte jongensmama hoe leuk! Super dat alles zo goed is gegaan en donderdag lekker nog een keertje genieten van de kleine 🙂 X

 6. 30 november 2016 / 08:55

  Wat fijn dat alles goed is!! En toch wel leuk om nu de bevestiging te hebben dat het echt een jongen is, die foto lijkt me in ieder geval heel duidelijk. 😉

 7. Sabien
  30 november 2016 / 09:15

  Fijn dat jullie kindje helemaal goed gekeurd is. Altijd een gerustellend idee, toch? Je bent inderdaad nu een jongensmamma. Helemaal leuk.

 8. 30 november 2016 / 09:35

  Wat fijn dat alles goed lijkt, donderdag dan nog afwachten..maar dat komt vast allemaal goed!

  En een jongensmama! Leuk zeg!

 9. jessica
  30 november 2016 / 10:55

  Super alles goed gaat met je kleintje en yes het is echt een jongetje hahaha
  Geniet van je verdere zwangerschap (tenzij je nog veel afziet???) en heel veel shopplezier nu kan je alle touwen losgooien !!! 😉

 10. 30 november 2016 / 11:10

  heel fijn te lezen dat alles goed is meis en ja overduidelijk een knul 😀

 11. 30 november 2016 / 13:45

  Het is echt babyboom en allemaal jongens! BOYSMOMS RULE hahahaha

 12. Linda
  30 november 2016 / 14:22

  Wat leuk zeg!! Hier ook 2 jongens. Geniet er van!

 13. 11 december 2016 / 00:16

  Fijn dat alles goed is! Ik ben dinsdag 19 weken en woensdag hebben we de 20 weken echo! We krijgen een extra uitgebreide daar er in de familie een hazenlipje is. Ik vind het maar spannend….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.